HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#761 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 09. 17:49

Idézet: papanel - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 16:20

Sziasztok.
Volna egy észrevételem, és 1 kérdésem:
Van 2db TP-LINK TL-WR642G-s routerem, amiket szeretnék hídba kötni UTP kábellel. WIFI-n jól működik ez az üzemmód, kipróbáltam, de én kábellal szeretném kivitelezni egyenlőre tesztelés céljából. Olvastam, hogy az 1-es router 1-es LAN portjáról a 2-es WAN-jára kell dugni az összekötő kábelt. Ezt meg is csináltam, és többféle WAN beállítással próbálkoztam, (dinamikus IP, statikus IP, ezeken felül még a többi beállítási lehetőséget is kiveséztem:DHCP, MAC Clone, stb), és semmi, hiába pingelgettem gépről a 2-esen keresztül az 1-es IP-jét nem jött válasz. Viszont ha nem nyúlok hozzá a beállításokhoz a 2-esen és az összekötő UTP-t nem a WAN-ba, hanem az egyik LAN helyre dugom be, akkor el tudom érni az 1-est mind LAN-on mind WIFI-n keresztül, csak akkor ugrott egy szabad LAN portom.
A kérdésem:
Miért nem tudom bekonfigolni a hálózatot 2-es routeren WAN-ra és miért megy a LAN-on?
Gondolom ebben az esetben a 2-es router SWICH-ként fogható fel.

Ha wan-ra akarod kötni a mási routert, akkor annak a routernek, amelyi a wannal kapcsolódik a másikra az ip-jét változtasd meg pl. 192.168.2.1-re. Az internet csat tipusa: dynamic ip, és a Get ip unicast...-t pipáld ki.  ;)

Tiga: inkább a tl-r460-ast vedd meg. :)
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#762 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 09. 18:35

Idézet: rainman35 - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 17:49

Tiga: inkább a tl-r460-ast vedd meg.   :)

Köszi!

Nem sok időre kell, csak átmeneti amíg nem tudok venni egy Linksys 610N-t. Azért néztem ki addig a legolcsóbbat.

#763 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 11:52

üdv!
véletlenül tudja valaki, hogy mekkora memóriákat rejtettek a 741-841 routerekbe?

#764 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 09:35

Idézet: Claude Leon - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 12:52

üdv!
véletlenül tudja valaki, hogy mekkora memóriákat rejtettek a 741-841 routerekbe?

Látom, nem csak a gyártó titkolja :)))

#765 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 13:23

Idézet: Claude Leon - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 8:35

Látom, nem csak a gyártó titkolja :)))

Nem titkolja. Nem lehet titkolni mit építenek bele, ha FCC száma van...

TL-WR841ND
TL-WR741N

32MB RAM, 4 MB Flash ROM

#766 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 20:52

Idézet: Gopher - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 14:23

Nem titkolja. Nem lehet titkolni mit építenek bele, ha FCC száma van...

TL-WR841ND
TL-WR741N

32MB RAM, 4 MB Flash ROM

Köszönöm.
Azóta persze megvan, belenéztem, de az a 4MB flash elkerülte a figyelmemet, annyira pici tokban van :)

#767 Felhasználó inaktív   smaul 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 10. 11:29

sziasztok!

szeretnék egy kisebb irodai hálózatot kialakitani, és gondoltam a tp-link routerekre. Kb 10-20 nm-t kéne lefedni, de fontos a stabil működés. Azt szeretném kérni, hogy akinek van tapasztalata tp-link routerekkel és hálókártyákkal, az ajánljon nekem ehhez a felálláshoz eszközöket:
3 gép xpvel- wireless , 1 linux szerver kábelen. A kérdés, hogy a routert lehet AP-ként kell majd csak használni, erre tudtommal bármelyik router jó, de lehet tévedek.
Melyik tp link routert vegyem és melyik hálókártyát hozzá?

Köszi szépen!

#768 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Gopher - Dátum: 2010. 01. 21. 09:55

Így van, a legkissebb szaványos közös sebességen mennek majd együtt. Az a WN651G 54 mb/s üzemmódja. ("G") A 108 mb/s nem szabványos sebesség, valamint nem N-üzemmód.

Ezek a routerek már mind elbírják a WAN oldalon is a Celló sebességét, mindben (741-841-941-1043) ugyanaz a központi egység (Atheros Xspan) van. Csak a körítés más. (741-egy rádióadó-vevő, 841-2 rádióadó-vevő, 941-3 rádióadó-vevő, 1043- szintén 3-adó-vevő, csak  mellé gigabites portok és USB csatlakozó)

Végül a nagy tesó 941ND-t rendeltük. Remélem beválik.
Köszi a segítséget. :)

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#769 Felhasználó inaktív   david555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 16:20

Hali!
Beszereltem a Tp-link wr542G-s routert, viszont nem tudok rá csatlakozni a laptoppal. Wpa-Psk titkosítást használtam, a laptopon broadcom 802.11g adapter van, csatlakozáskor csomót vár majd kiírja h rossz a jelszó. Mi lehet a megoldás?
ill. még az érdekelne h melyik funkcióval lehet megosztani a sávszélt?

#770 Felhasználó inaktív   david555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 20:32

Üzenet megtekintéseIdézet: david555 - Dátum: 2010. 03. 17. 16:20

Hali!
Beszereltem a Tp-link wr542G-s routert, viszont nem tudok rá csatlakozni a laptoppal. Wpa-Psk titkosítást használtam, a laptopon broadcom 802.11g adapter van, csatlakozáskor csomót vár majd kiírja h rossz a jelszó. Mi lehet a megoldás?
ill. még az érdekelne h melyik funkcióval lehet megosztani a sávszélt?

A titkosítás megoldva most már csak a megosztás kérdőjeles.

#771 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 20:33

A sávszélesség korlátozását hívod megosztásnak?
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#772 Felhasználó inaktív   david555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 21:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2010. 03. 17. 20:33

A sávszélesség korlátozását hívod megosztásnak?

Sztem ugyanarra gondolunk.

#773 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 23:45

Kipróbáltam egy ilyet, időnként jó, időnként idegesítő. :(
A csatlakoztatása (usb) után megjelenik egy buborék, hogy talált hálózatot, kattintsak oda, ha odakattintok, akkor megnyilik egy ablak és közli, hogy "nem található a közelben ..."
Majd egy pár perc múlva egyszercsak megjelenik a lista.
Ki kell totózni, mikor kattintsak a buborékra, hogy találatot adjon. :D
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#774 Felhasználó inaktív   heves 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 04. 10. 19:51

kaptunk új tp-tl-wr340gd beállítani nem tudjuk tud sos valaki köszi:(

Csatolt fájl:

#775 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 10. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: heves - Dátum: 2010. 04. 10. 20:51

kaptunk új tp-tl-wr340gd beállítani nem tudjuk tud sos valaki köszi:(

Eddig mit csináltál? Leírás is csodáktra képes, had ne kelljen minden egyes devicét így rögtön kezdésnek lépésről lépésre megfejteni.
Make love not Wor.

#776 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: david555 - Dátum: 2010. 03. 17. 22:44

Sztem ugyanarra gondolunk.

Nohát baromira nem. Dr. Szöszi inkább szakember aki szó szerint veszi a kérdésedet és arra kérdez vissza hogy ha van mondjuk egy tíz megabites előfizetésed, akkor azt szeretnéd-e hogy pl. a húgod egy megabittel te meg kilenccel tudjál Netezni miközben Te csak egyszerűen azt szeretnéd ha egyszerűen Netezni tudnátok mindketten oszt kész. Világos a különbség :) ?

Ez azért számít mert a kapcsolat megosztásához kell egy kicsi manó amelyik a húgod számítógépéről meg a tiedéről jövő csomagokat kipakolja az Internetre és a befele jövő csomagokat is hasonlóan elosztja. Ha nem akarsz semmilyen korlátozást akkor az erdő leghülyébb manója is megteszi, elég ha gyorsan pakol. Ha viszont korlátozni akarsz, akkor olyan manóra van szükség, aki megtanult számolni és sajnos az ilyen képzett manó drága (vagy legalábbis a gyártók szeretik drágán adni, de erre is van megoldás).

Szerkesztette: bean 2010. 04. 11. 15:12 -kor

#777 Felhasználó inaktív   heves 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 16:37

Üzenet megtekintéseIdézet: bean - Dátum: 2010. 04. 11. 16:03

Nohát baromira nem. Dr. Szöszi inkább szakember aki szó szerint veszi a kérdésedet és arra kérdez vissza hogy ha van mondjuk egy tíz megabites előfizetésed, akkor azt szeretnéd-e hogy pl. a húgod egy megabittel te meg kilenccel tudjál Netezni miközben Te csak egyszerűen azt szeretnéd ha egyszerűen Netezni tudnátok mindketten oszt kész. Világos a különbség :) ?

Ez azért számít mert a kapcsolat megosztásához kell egy kicsi manó amelyik a húgod számítógépéről meg a tiedéről jövő csomagokat kipakolja az Internetre és a befele jövő csomagokat is hasonlóan elosztja. Ha nem akarsz semmilyen korlátozást akkor az erdő leghülyébb manója is megteszi, elég ha gyorsan pakol. Ha viszont korlátozni akarsz, akkor olyan manóra van szükség, aki megtanult számolni és sajnos az ilyen képzett manó drága (vagy legalábbis a gyártók szeretik drágán adni, de erre is van megoldás).

oké NYESEM A NETET OKSA,

#778 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 12:03

Sziasztok,

Azzal talalkozott mar valaki, hogy egy TP-LINK TL-WR1043ND-es routerre kotott, router konfigjaban megshare-elt, 1 teras, (WD Elite2) NTFS-re formazott kulso vinyot nem tudott elerni sehogysem ? A router latja, megmondja mennyi szabad hely van rajta, adtam neki admin jogu usert read/write joggal, password-el, meg volt az eject, rescan, reboot, meg egy firmware frissitest is toltam, de megsem lathato.
Beirom az intezo\kereses ablakba a \\192.168.1.1\sharenev-et, ekkor feljon az ablak, beirom az admin usernev/pass parost, utana kijavitja SOHO ROUTER\admin-ra majd ujbol jelszot ker, de semmi. Bedugtam egy 16 gigas pendrivot, azt is latja, de belepni erre sem tudok ...

Egyeb otlet ? A router egyebkent tok jol muxik.

#779 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: GTamas - Dátum: 2010. 04. 14. 13:03

Sziasztok,

Azzal talalkozott mar valaki, hogy egy TP-LINK TL-WR1043ND-es routerre kotott, router konfigjaban megshare-elt, 1 teras, (WD Elite2) NTFS-re formazott kulso vinyot nem tudott elerni sehogysem ? A router latja, megmondja mennyi szabad hely van rajta, adtam neki admin jogu usert read/write joggal, password-el, meg volt az eject, rescan, reboot, meg egy firmware frissitest is toltam, de megsem lathato.
Beirom az intezo\kereses ablakba a \\192.168.1.1\sharenev-et, ekkor feljon az ablak, beirom az admin usernev/pass parost, utana kijavitja SOHO ROUTER\admin-ra majd ujbol jelszot ker, de semmi. Bedugtam egy 16 gigas pendrivot, azt is latja, de belepni erre sem tudok ...

Egyeb otlet ? A router egyebkent tok jol muxik.

Ha Vista/Windows klienssel akarsz csatlakozni ilyen megosztásokhoz, lehet kell az LmCompatibilityLevel registry értékén állítani...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#780 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 14:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 04. 14. 15:17

Ha Vista/Windows klienssel akarsz csatlakozni ilyen megosztásokhoz, lehet kell az LmCompatibilityLevel registry értékén állítani...

Ja, igen ez lemaradt, hogy XPSP3 az oprendszer.
Koszonom a tippet, mar olvasok is utana mi a szosz ez, este kiprobalom ! :respect:

Szerkesztette: GTamas 2010. 04. 14. 14:28 -kor

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.