Idézet: papanel - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 16:20
Volna egy észrevételem, és 1 kérdésem:
Van 2db TP-LINK TL-WR642G-s routerem, amiket szeretnék hídba kötni UTP kábellel. WIFI-n jól működik ez az üzemmód, kipróbáltam, de én kábellal szeretném kivitelezni egyenlőre tesztelés céljából. Olvastam, hogy az 1-es router 1-es LAN portjáról a 2-es WAN-jára kell dugni az összekötő kábelt. Ezt meg is csináltam, és többféle WAN beállítással próbálkoztam, (dinamikus IP, statikus IP, ezeken felül még a többi beállítási lehetőséget is kiveséztem:DHCP, MAC Clone, stb), és semmi, hiába pingelgettem gépről a 2-esen keresztül az 1-es IP-jét nem jött válasz. Viszont ha nem nyúlok hozzá a beállításokhoz a 2-esen és az összekötő UTP-t nem a WAN-ba, hanem az egyik LAN helyre dugom be, akkor el tudom érni az 1-est mind LAN-on mind WIFI-n keresztül, csak akkor ugrott egy szabad LAN portom.
A kérdésem:
Miért nem tudom bekonfigolni a hálózatot 2-es routeren WAN-ra és miért megy a LAN-on?
Gondolom ebben az esetben a 2-es router SWICH-ként fogható fel.
Ha wan-ra akarod kötni a mási routert, akkor annak a routernek, amelyi a wannal kapcsolódik a másikra az ip-jét változtasd meg pl. 192.168.2.1-re. Az internet csat tipusa: dynamic ip, és a Get ip unicast...-t pipáld ki.

Tiga: inkább a tl-r460-ast vedd meg.