HWSW Informatikai Kerekasztal: LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (518 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön Klubok, pályák, emberek, játék. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#4161 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 20. 08:30

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 20:03

De most hallottam, hogy az ír labdarugo szovetseg a merkozes ujrajatszasat keri a FIFA-tol. Megvizsgaljak ezt a beadvanyt jol.

Pedig nincs mit rajta megvizsgálni. Nem történt műhiba, nem fogják újrajátszani.

#4162 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 08:31

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 20:09

De atyafi nincs a videóítélkezés bevezetve.

Öreg, te se láttad a VB-döntőt... Capri már leírta, megismétlem: Zidane-t a negyedik bíró bemondása alapján küldték ki.

#4163 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 11:06

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 20:36

Nem lehet azért eltiltani semeddig. Ugyanis nem durva szabálytalanságról van szó.

Szándékos kezezés történt, a sportág szellemiségének gyökeresen ellentmondóan. Ha ezért nem lehet eltiltani, akkor miért? Le kell tépni valakinek a fejét, hogy utólag el lehessen tiltani? Nem hiszem, hogy Maradona beszólása sportszerűtlenebb volt, mint Henry kezezése, őt mégis eltiltották...

#4164 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 11:08

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 9:21

Nem tudom, mi takarta a partjelző elől, mert szerintem semmi. (Legfeljebb a szemhéja, mikor becsukta a szemét.)

Partjelző nem a másik oldalon volt? :think: Akkor valóban nehezen láthatta...

#4165 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 20. 12:28

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 9:29

Te se jelentkezz, ha az ilyen hibákat megbocsáthatónak tartod. Az nem a játék része, hogy két ember közül egyik sem vesz észre ilyen nyilvánvaló kezezést.

Egyszer én már régen vizsgáztam és vezettem.Egy szóval nem mondtam hogy megbocsátható. Az meg a te felfogásod hiányossága hogy nem érted hogy nem kettő hanem akár tíz ember se láthat egy esetet pontosan.

#4166 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 20. 12:44

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 12:06

Szándékos kezezés történt, a sportág szellemiségének gyökeresen ellentmondóan. Ha ezért nem lehet eltiltani, akkor miért? Le kell tépni valakinek a fejét, hogy utólag el lehessen tiltani? Nem hiszem, hogy Maradona beszólása sportszerűtlenebb volt, mint Henry kezezése, őt mégis eltiltották...

Mert le van írva a szabálykönyvben miért lehet eltiltani valakit. Megkülönböztetnek szabálytalanságot és szabálysértést. És szabálytalanságon belül is van durva szabálytalanság is. Azért nehogy egy sípcsontra rátalpalást egy súllyal végy egy kézzel maga elé tett labdával. Maradona nem beszólásával hanem kézzel rásegített góljáról híres. És Henry csak beadta a labdát azt nem vetted figyelembe? Aki befejelte az nem volt sportszerűtlen?

#4167 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 20. 12:46

"Szándékos kezezés történt, a sportág szellemiségének gyökeresen "

Ez meg erős túlzás.

#4168 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 20. 12:57

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 12:06

A sportág szellemiségével az áll ellentétben pld ha egy játékos sorozatban úgy próbálja szerelni az ellenfeleit hogy láthatóan nem a labdára megy. A könyöklés az arcba is ilyen el is tiltottak egy kandúrt, kit is? Azt se látták a csúnya bírók!

#4169 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 12:57

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 10:06

Attól függetlenül, hoyg ez most egy ilyen kiélezett helyzetben történt, miben különbözik bármelyik szándékos szabálytalanságtól? Szerintem semmiben, szóval eltiltani sem kell. (Ha jól tudom eltiltani eleve csak akkor lehetne, ha pirosat kapott volna)
Inkább a bíróknak kell tanulni az esetből és mégjobban figyelni. Pl. a partjelző ha egy/két lépéssel arrébb áll akkor tisztán láthatta volna esetet.

#4170 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 20. 13:16

Idézet: Capri - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 13:57

Attól függetlenül, hoyg ez most egy ilyen kiélezett helyzetben történt, miben különbözik bármelyik szándékos szabálytalanságtól? Szerintem semmiben, szóval eltiltani sem kell. (Ha jól tudom eltiltani eleve csak akkor lehetne, ha pirosat kapott volna)
Inkább a bíróknak kell tanulni az esetből és mégjobban figyelni. Pl. a partjelző ha egy/két lépéssel arrébb áll akkor tisztán láthatta volna esetet.

A Fradi játékos se kapott piros lapot könyöklésért. Mérkőzés után már használják a videót csak közben nem.  Az meg hogy máshol állhatott volna lehetelen kívánalom.

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 20. 13:19 -kor

#4171 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 13:51

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 12:16

Az meg hogy máshol állhatott volna lehetelen kívánalom.

Miért is? Ahol állt onnan nem volt olyan rálátása mint mondjuk egy méterrel arrébról....

#4172 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 20. 14:29

Idézet: Capri - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 14:51

Miért is? Ahol állt onnan nem volt olyan rálátása mint mondjuk egy méterrel arrébról....

Ha ezt magyarázni kell.
Mész a gyalogátkelőhelyen elüt egy autó. Basszus, késöbb kellett volna indulnom?

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 20. 14:33 -kor

#4173 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 14:50

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 13:46

"Szándékos kezezés történt, a sportág szellemiségének gyökeresen "

Ez meg erős túlzás.

Miért is? :think:

Azt hittem, a sport szellemisége az, hogy a szabályok adta keretek között törekszel a legjobb lenni. Ennek gyökeresen ellentmont a "leveszem kézzel a labdát és beadom" hozzáállás, szóval nem értem, mit értesz túlzás alatt.

Anno szinte minden osztálytársam focizni akart, fehérvári vagyok, még friss élmény volt a Videoton UEFA kupa menetelése. Én karatézni mentem. Hogy miért? Egy mondatban: mind a két helyen beléd rúgnak csak az egyiken ez szabályos és ha visszaadod az is. Ennyi. Ha a foci szelleméhez hozzátartozik, hogy kézzel terelem a labdát kiélezett helyzetben, akkor az már nem sport, csak üzlet. Akkor mondják ezt és ne nevezzék sportembereknek a focistákat...

#4174 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 15:09

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 13:29

Ha ezt magyarázni kell.
Mész a gyalogátkelőhelyen elüt egy autó. Basszus, késöbb kellett volna indulnom?

A buta példáddal élve: úgy kellett volna menned, hogy ne üssön el az autó... (ez a példa persze teljesen rossz, hiszen ha elüt a gyalogosátkelőn az autó akkor az nem a te hibád lesz. )

De, hogy ne kelljen magyaráznom: úgy kellett volna helyezkednie, hogy láthassa ezt is.
Itt van egyébként ahol lehet látni a helyezkedését (24. másodperc): http://www.youtube.com/watch?v=2Q5xqYkLThQ...yer_embedded#24 ....

#4175 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 20. 15:20

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 15:50

Miért is? :think:

Azt hittem, a sport szellemisége az, hogy a szabályok adta keretek között törekszel a legjobb lenni. Ennek gyökeresen ellentmont a "leveszem kézzel a labdát és beadom" hozzáállás, szóval nem értem, mit értesz túlzás alatt.

Anno szinte minden osztálytársam focizni akart, fehérvári vagyok, még friss élmény volt a Videoton UEFA kupa menetelése. Én karatézni mentem. Hogy miért? Egy mondatban: mind a két helyen beléd rúgnak csak az egyiken ez szabályos és ha visszaadod az is. Ennyi. Ha a foci szelleméhez hozzátartozik, hogy kézzel terelem a labdát kiélezett helyzetben, akkor az már nem sport, csak üzlet. Akkor mondják ezt és ne nevezzék sportembereknek a focistákat...

Te komolyan nem tudsz különbséget tenni a szabálytalanságok súlyossága között? Milyen kiélezett helyzetről beszélsz? Az üzlet meg hogy jön ide? Kevered rendesen. Maradona kezezése meg eközött óriási különbség van pld. Itt csakis arról van a szó hogy a játékvezetők nem látták a kezezést. A FIFA tehet egyedül az esetben, mivel nyilvánvalóan szabálytalan körülmények között lett a gól.

#4176 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 20. 15:27

Idézet: Capri - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 16:09

A buta példáddal élve: úgy kellett volna menned, hogy ne üssön el az autó... (ez a példa persze teljesen rossz, hiszen ha elüt a gyalogosátkelőn az autó akkor az nem a te hibád lesz. )

De, hogy ne kelljen magyaráznom: úgy kellett volna helyezkednie, hogy láthassa ezt is.
Itt van egyébként ahol lehet látni a helyezkedését (24. másodperc): http://www.youtube.com/watch?v=2Q5xqYkLThQ...yer_embedded#24 ....

"úgy kellett volna helyezkednie, hogy láthassa ezt is"

Olyat vársz el mástól amit magad se tudnál megcsinálni!. Olyan játékvezető nem volt még aki ezt a feltételezést teljesíteni tudná! Abszolút a valóságtól elrugaszkodott feltételezés! Itt semmiféle helyezkedési hibát nem látok. Annyira nem értesz a játékvezetéshez ami már terhes. Te elvárnád hogy a labdát rúgó játékossal is egyvonalban legyen a partjelző hogy lássa az elrúgást de a kapó játékossal is egyszerre egyvonalban legyen hogy a lest is jól lássa, de a takarást teljesen elfelejted.

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 20. 15:38 -kor

#4177 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 15:34

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 16:20

Te komolyan nem tudsz különbséget tenni a szabálytalanságok súlyossága között? Milyen kiélezett helyzetről beszélsz? Az üzlet meg hogy jön ide? Kevered rendesen. Maradona kezezése meg eközött óriási különbség van pld. Itt csakis arról van a szó hogy a játékvezetők nem látták a kezezést. A FIFA tehet egyedül az esetben, mivel nyilvánvalóan szabálytalan körülmények között lett a gól.

Anno én vetettem fel, ha jól emlékszem, hogy a FIFA-nak kellene eltiltani, amire Te azt mondtad, hogy nem fogják. Most akkor hányas a kabát?

Amúgy pedig különbséget tudok tenni, de szerintem egy ilyen szándékos kezezés (ne feledjük, hogy kétszer ért hozzá kézzel, a véletlen kizárva!), felér egy hátulról történő nyújtott lábas becsúszással. Hogy miért? Mert mind a kettő aljas szabálytalanság, amire a szabálykövető ellenfél nem számíthat.

Hogy miért keverem ide az üzletet? Azért mert a focit nem mindig az a csapat nyeri, aki a pályán jobb. Néha ide-oda téved a bíró, és a nagy focinemzeteknek nem érdeke ezt a faktort kizárni, így nem is fogják megtenni. Anno felvetődött, hogy a karate legyen olimpiai sport. Szerencsére nem lett, addig tartott volna sportnak lenni. Amíg valamiből nem lehet megélni, addig sport, utána már valamekkora százalékban üzlet is. A foci elég nagy százalékban az. Elég csak átgondolni, hogy milyen megalapozott infrastruktúrára kapták meg az ukránok az EB rendezést... ;)

#4178 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 20. 15:43

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 16:34

Anno én vetettem fel, ha jól emlékszem, hogy a FIFA-nak kellene eltiltani, amire Te azt mondtad, hogy nem fogják. Most akkor hányas a kabát?

Amúgy pedig különbséget tudok tenni, de szerintem egy ilyen szándékos kezezés (ne feledjük, hogy kétszer ért hozzá kézzel, a véletlen kizárva!), felér egy hátulról történő nyújtott lábas becsúszással. Hogy miért? Mert mind a kettő aljas szabálytalanság, amire a szabálykövető ellenfél nem számíthat.

Hogy miért keverem ide az üzletet? Azért mert a focit nem mindig az a csapat nyeri, aki a pályán jobb. Néha ide-oda téved a bíró, és a nagy focinemzeteknek nem érdeke ezt a faktort kizárni, így nem is fogják megtenni. Anno felvetődött, hogy a karate legyen olimpiai sport. Szerencsére nem lett, addig tartott volna sportnak lenni. Amíg valamiből nem lehet megélni, addig sport, utána már valamekkora százalékban üzlet is. A foci elég nagy százalékban az. Elég csak átgondolni, hogy milyen megalapozott infrastruktúrára kapták meg az ukránok az EB rendezést... ;)

Itt nem eltiltásról van szó mert ezért a kezezésért NEM LEHET ELTILTANI!!
A mérkőzés újrajátszása jöhet szóba! Azt senki nem vitatja hogy szándékos kezezés volt! Én abbahagyom az okítást mert reménytelen.

#4179 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 16:07

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 16:43

Itt nem eltiltásról van szó mert ezért a kezezésért NEM LEHET ELTILTANI!!
A mérkőzés újrajátszása jöhet szóba! Azt senki nem vitatja hogy szándékos kezezés volt! Én abbahagyom az okítást mert reménytelen.

:omg: Ki beszél a kezezésről? Én arról beszélek, hogy sportszerűtlenség történt. Azt pedig nem sorolja fel a szabály, hogy mi számít sportszerűtlenségnek, hiszen nem lehet előre definiálni. Szóval el lehetne tiltani, ha akarnák, de nem fogják akarni és ez így van jól - a nagy focinemzeteknek, a többiek meg le vannak szarva, mert nem ők a piac.

#4180 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 16:17

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 12:28

...Az meg a te felfogásod hiányossága...

:D

Ha szabad javasolni, legfeljebb a saját családtagjaid felfogását minősítgesd, és lehet, hogy ők is pofánvágnának érte. Joggal.

Téma megosztása:

• (518 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.