HWSW Informatikai Kerekasztal: LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (518 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön Klubok, pályák, emberek, játék. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#4201 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 22. 19:43

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 20:14

Csak be kéne vezetni azt a videózást. Amíg áll a játék a 4. játékvezető megnézi és szól, hogy szabi kifelé. :think:
Még pár ilyen eset és meg lesz az.

Ebben nem vagyok biztos. Pedig rég óta mondom én is, hogy kellene a fociba is a videóbíró.

Még a végén kiderül, hogy a franciák lefizették a bírókat.  :)  (Tényleg... mit szóltok a kirobbanni készülő újabb - sokadik - bundabotrányhoz?) Úgy vélem, nagyon bénának kellett lenniük, hogy ne vegyenek észre ilyen nyilvánvaló kezezést.

Az íreket egyébként én is nagyon sajnálom, de azért azt megjegyzem, hogy Henry kezezésekor a védőknek nem kellett volna megállniuk, s reklamálni, hanem megakadályozni az akciót. Persze tudom, mindez elég gyorsan játszódott le, de úgy tűnik megakadályozhatták volna a beadást. (Utána pedig reklamálhattak volna Henry kezezéséért.)

Mindenesetre 1990-ben az írek gyártották a "FUCK SCHILLACI" feliratú pólókat... Most majd nagy üzlet lesz náluk a "FUCK HENRY" feliratú pólókból.  :Đ

Itt pedig érdekes nyilatkozatok olvashatók:
Domenech nem lesz öngyilkos (KATT IDE--><--A CIKK ELOLVASÁSÁHOZ!)

Mondjuk Henry nyilatkozatára az írek helyében nálam is elszakadna a cérna, az biztos. "[..]ösztönös mozdulat volt[..]az lenne a legigazságosabb, ha újrajátszanánk a mérkőzést,[..]"... Pffff!  :rolleyes:

(Forrás: www.nemzetisport.hu)

Szerkesztette: Piftuka 2009. 11. 22. 19:44 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#4202 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 22:21

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 16:21

"Tehát nem elvárható egy szakembertől, hogy hibátlanul végezze a munkáját"

Miért vagy ennyire értetlen? Olyan mérkőzés nem volt idáig a földön ahol a játékvezetők nem tévedtek volna!!!  Egy les rossz megítélése is tévedés!!! Minden meccsen van több is!! Ilyet butaság mondani hogy két méterrel arrébb kellett volna állnia. Volna az nincs. A játékosok állandóan mozognak!

Már ne haragudj, de te vagy értetlen, vagy ha így jobban tetszik mindketten azok vagyunk.... Nagyon jól tudom, hogy irreális elvárni, hogy hibátlan legyen és nem is azt mondtam, hogy az volt a baj, hogy hibázott. Annyit írtam, hogy igenis tanuljanak az esetből és máskor próbálja meg jobban követni az akciót... Ennyi, hagyjuk is itt abba!  :cool:

#4203 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 22:28

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 16:24

Magyarul ha kérhetném. Parlais vous Francais et Italiano.

Bocs, jogos :)

"Ahogyan a Játék szabályaiban (szabálykönyvben) egyértelműen meg van fogalmazva, a meccsek alatt a döntéseket a játékvezető hozza meg és ezek a döntések véglegesek."

#4204 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 22:35

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 18:43

Az íreket egyébként én is nagyon sajnálom, de azért azt megjegyzem, hogy Henry kezezésekor a védőknek nem kellett volna megállniuk, s reklamálni, hanem megakadályozni az akciót.

Erről Keane nyilatkozata jut eszembe, akit bármennyire is "utálok" de most teljes mértékbe egyetértek vele!

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/i...als/8370327.stm

Annyi a lényeg, hogy egyszerűen nem érez együtt az írekkel ugyanis a gól előtt miért nem szabadítottak fel, miért nem jött ki jól a kapus, miért nem használták ki a helyzeteiket a rendes játékidő alatt.. Henry pedig csak azt tette amit bárki más tett volna ösztönösen..

#4205 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 10:31

2009: a 6:3 éve
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#4206 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 11:29

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 19:43

Ebben nem vagyok biztos. Pedig rég óta mondom én is, hogy kellene a fociba is a videóbíró.

Még a végén kiderül, hogy a franciák lefizették a bírókat.  :)  (Tényleg... mit szóltok a kirobbanni készülő újabb - sokadik - bundabotrányhoz?) Úgy vélem, nagyon bénának kellett lenniük, hogy ne vegyenek észre ilyen nyilvánvaló kezezést.

Az íreket egyébként én is nagyon sajnálom, de azért azt megjegyzem, hogy Henry kezezésekor a védőknek nem kellett volna megállniuk, s reklamálni, hanem megakadályozni az akciót. Persze tudom, mindez elég gyorsan játszódott le, de úgy tűnik megakadályozhatták volna a beadást. (Utána pedig reklamálhattak volna Henry kezezéséért.)

Mindenesetre 1990-ben az írek gyártották a "FUCK SCHILLACI" feliratú pólókat... Most majd nagy üzlet lesz náluk a "FUCK HENRY" feliratú pólókból.  :Đ

Itt pedig érdekes nyilatkozatok olvashatók:
Domenech nem lesz öngyilkos (KATT IDE--><--A CIKK ELOLVASÁSÁHOZ!)

Mondjuk Henry nyilatkozatára az írek helyében nálam is elszakadna a cérna, az biztos. "[..]ösztönös mozdulat volt[..]az lenne a legigazságosabb, ha újrajátszanánk a mérkőzést,[..]"... Pffff!  :rolleyes:

(Forrás: www.nemzetisport.hu)

Hogy nem látták, az előfordul, hiba, de előfordul.
A védők nem igazán álltak meg, mert nem volt idejük. Mire a kezük lendült felfelé a labda már benn volt.
A póló jó biznisz. :)
A mozdulat lehetett ösztönös, aki focizott már biztos volt ilyen esete, hogy annyira akarta a labdát, ha rossz helyre pattant, ösztönösen utána kapott, persze lehet csak duma is...
Az újrajátszást nem támogatom, így járás esete van. Ha ezt újrajátsszák, el fog szaporodni a hasonló kérelem.
Eltiltást sem adnék érte utólag, nem sérülést okozott. A bíró mehet 2 meccsre Timbuktuba partjelzőnek dorgálás gyanánt. :)
A videóbírót be kell vezetni, amíg áll a játék visszanézik, ha látnak valamit szólnak és úgy folytatódik a játék. Nem kell egyből a spéci kamera rendszer, 3 kamera a 16-os területére és kész. Ha nem látszik semmi, a bíró döntése a végső. Első körben csak gól és 11-es esetén használni, esetleg vitatott (sárga) piros lapos esetnél, amikor úgy is áll a játék.

#4207 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 12:41

Szerintem is kell a videobíró, de nem ész nélkül. Példának ott az amcsifoci. Az edzőknek van 2-2 challenge-lehetőségük, ha valami kétes szitut vissza akarnak nézetni. Ha igazuk van, megmarad a 2, ha nincs, bukták az egyiket. Így nem állna fent a veszélye a "minden labdaérintést visszanézünk" dolognak. És persze nem akció közben, hanem miután megállt a játék.
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#4208 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 23. 12:42

"Úgy vélem, nagyon bénának kellett lenniük, hogy ne vegyenek észre ilyen nyilvánvaló kezezést"

Miért állítasz ilyet?

#4209 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 13:04

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 11:29

A mozdulat lehetett ösztönös, aki focizott már biztos volt ilyen esete, hogy annyira akarta a labdát, ha rossz helyre pattant, ösztönösen utána kapott, persze lehet csak duma is...

... nade 2x is?  :rolleyes:

Jah, van, ilyen, h rája pattanik a kezire, nemkén akkó mögáni?

Szépen kézzel maga elé tette, aztán beadta, mintha semmi sem történt volna  :D

Henrik nem sportszerű, bírák meg fatökűek voltak.

Visszacsinálni nem lehet, akkor a maradonas meccset is visszacsinálnák :nevet:
Ciciman is on borda

#4210 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 13:05

Idézet: bálesz - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 12:41

Szerintem is kell a videobíró, de nem ész nélkül. Példának ott az amcsifoci. Az edzőknek van 2-2 challenge-lehetőségük, ha valami kétes szitut vissza akarnak nézetni. Ha igazuk van, megmarad a 2, ha nincs, bukták az egyiket. Így nem állna fent a veszélye a "minden labdaérintést visszanézünk" dolognak. És persze nem akció közben, hanem miután megállt a játék.

Igen ez még szűkítené a dolgot kombinálva az általam említettel.
Így nem kellene egyből kapkodni a visszanézéssel, csak ha valaki kéri a challenge-et.

#4211 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 13:08

Idézet: fram - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 13:04

Egyszer láttam, nem elemeztem, akkor süket duma. A többit tartom.

#4212 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 23. 13:20

Idézet: fram - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 14:04

Henrik nem sportszerű, bírák meg fatökűek voltak.

Visszacsinálni nem lehet, akkor a maradonas meccset is visszacsinálnák :nevet:

Én kíváncsi lennék te hogy látnál meg dolgokat. Olyan meccs eddig a világon nem volt amelynél a bírók valamit nem láttak rosszul, mivel fizikai lehetetlenség.

#4213 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 13:40

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 13:20

Olyan meccs eddig a világon nem volt amelynél a bírók valamit nem láttak rosszul, mivel fizikai lehetetlenség.

Biztos Byron Moreno is erre hivatkozott.

Az a baj, hogy te a kisebb tévedéseket simán összemosod a nagyobb, látványosabb hibákkal.

Tényleg, megvan már az a pontja a szabálykönyvnek, ill. a VB-selejtezők versenykiírásának, ami lehetővé tenné, hogy bírói hiba miatt újrajátsszanak meccseket?

#4214 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 14:39

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 14:40

Tényleg, megvan már az a pontja a szabálykönyvnek, ill. a VB-selejtezők versenykiírásának, ami lehetővé tenné, hogy bírói hiba miatt újrajátsszanak meccseket?

Nyugi, az ilyen kérdéseknél életbe lép a szelektív látás, az ilyenre valahogy sosem jön reakció. :Đ
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#4215 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 23. 14:53

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 14:40

Biztos Byron Moreno is erre hivatkozott.

Az a baj, hogy te a kisebb tévedéseket simán összemosod a nagyobb, látványosabb hibákkal.

Csak bírói műhiba miatt lehet újra játszani meccset az már évtizedek óta benne van a szabálykönyvben. Tévedés miatt nem lehetett soha. Tudod én vezettem meccseket ellentétben veled és a gyakorlatban tudom hogy mit lehet elvárni bíróktól. Ez nem nagy hiba volt. Akkor lett volna nagyobb hiba ha Henry kézzel ütötte volna a labdát a kapuba. Nem gondolsz azért bele milyen hülyeség lenne bírói hiba miatt újrajátszani meccseket? Egy les rossz megítélése is bírói hiba. Össznyekevered az előzményt és a következményt. A Debrecen egyenlítő gólját is nyilvánvaló szabálytalanság előzte meg, ami semmivel nem volt kisebb mint a Francia meccsnél.

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 23. 15:04 -kor

#4216 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 15:09

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 14:53

Csak bírói műhiba miatt lehet újra játszani meccset az már évtizedek óta benne van a szabálykönyvben. Tévedés miatt nem lehetett soha.

No végre, hát szép jó reggelt kívánok, ex-bíró úr. De tessék mondani, ha ezzel tisztában van a határtalan tudású úr, akkor miért tetszett az alábbi méretes ökörséget leírni?

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 15:43

A mérkőzés újrajátszása jöhet szóba!

#4217 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 23. 17:49

Idézet: Capri - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:35

Erről Keane nyilatkozata jut eszembe, akit bármennyire is "utálok" de most teljes mértékbe egyetértek vele!

Én nem értek vele egyet. Amit írtam, azt csak a konkrét esetre, a gólra vonatkozóan írtam. Soha nem értettem a vélt, vagy valós szabálytalanság láttán megálló játékosokat.

Egyébként a magyar válogatott védelmére tipikusan igaz évtizedek óta. Szerintük lesen van az ellenfél játékosa, megállnak, ő pedig megköszöni szépen, s a hálóba lövi a labdát. Utána pedig lehet reklamálni, hogy "de hát les volt"!

Keane nyilatkozatának többi részéből árad a rosszindulat.

Idézet

Henry pedig csak azt tette amit bárki más tett volna ösztönösen..

Nem, bárki más nem tette volna. Csak aki hajlamos a csalásra.

#4218 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 23. 17:57

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 11:29

Hogy nem látták, az előfordul, hiba, de előfordul.

Persze... minden bíró hibázhat. De hogy mindjárt kettő, akik közül mindkettő jól helyezkedett... S a negyedik bíró sem segített... s éppen VB-re kijutáskor, éppen a franciák javára... miközben tudjuk milyen szerepet tölt be Platini...

Túl sok a véletlen! Tényleg egy mocskos üzlet lett a foci is. (Mint az összes többi profi sport.) Simán el tudom képzelni, hogy valamilyen módon befolyásolták a játékvezetőket a mérkőzést megelőzően.

Persze ezek a dolgok ritkán derülnek ki. Nagy kérdés, hogy mi lesz a BILD által most megszellőztetett "világméretű" fogadási/bundabotránnyal is!?

Idézet

Én fociztam, de akkor mindig a lábammal továbbítottam a labdát. (Illetve volt olyan is, hogy kézzel továbbítottam, de az mindig a kézilabda pályán volt, s a játék típusa kézilabda volt.  :)  )

Henry mozdulata pedig azért sem lehetett "ösztönös", mert kétszer ütött a labdába... a kezével "terelgette" maga elé olyan szögbe, ahonnan jól be tudta adni.

#4219 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 18:08

Idézet: Piftuka - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 17:49

Keane nyilatkozatának többi részéből árad a rosszindulat.

Mi meg olyan kibaszottul objektívek vagyunk Henryval, és úgy általában, a franciákkal és a négerekkel szemben.

#4220 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 23. 18:14

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 16:09

No végre, hát szép jó reggelt kívánok, ex-bíró úr. De tessék mondani, ha ezzel tisztában van a határtalan tudású úr, akkor miért tetszett az alábbi méretes ökörséget leírni?

Előkaptam a hűtőből egy kis logikát. Nos használnak videot esetek megitéléséhez? Nem? Akkor a Fradi játékost miért tiltották el video alapján a durva könyöklésért, hisz a video alapján történt vagy nem? A szabály szerint nem lehetne, de az igazságosság szerint igen. Mert itt az egyetlen gólt amivel nyertek szabálytalanság előzte meg.

Téma megosztása:

• (518 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.