HWSW Informatikai Kerekasztal: LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (518 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön Klubok, pályák, emberek, játék. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#4401 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 12. 09:53

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 18:54

Valóban nem, de azért ne feledd, hogy nem Dél-afrikai Köztársaságban történt ez a sajnálatos esemény.

Angola... jó, hogy nem Sierra Leone-ba vitték az Afrika Kupát. Én azt nem értem, hogy miért ilyen polgárháborús területre vitték az eseményt.

Persze, Afrikában egyik országra sem lehetne kijelenteni, hogy teljesen biztonságos, de azért nagy különbség van az egyes országok között. A közép-nyugati területeken, "fekete afrikában" vannak a legkomolyabb problémák.

Nem kell ilyen területen sporteseményt rendezni véleményem szerint.

Szerintem sem kellene Afrikában rendezni. De ez gondolom sokaknak nagy üzlet.
A csapatok gondolom viszonylag védett helyen lesznek, de a szurkolók közül szerintem lesznek halottak.
Megjelenik egy halom fehér szurkoló, angolok, hollandok akikkel esetleg lehet "elszámolni valójuk" a helyieknek, ráadásul ők sem a szelídebb európai szurkolók. Józanul, részegen kolbászolnak a városokban és kész a baj.
Szerintem Afrika még nem tud megrendezni egy ilyen világeseményt, talán az északi részen esetleg Egyiptom, de ott sem biztos.
Mondom ezt úgy, hogy soha nem voltam Afrikában és lehet rasszistának tűnik, de akkor is ez a véleményem.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#4402 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 11:11

Idézet: Capri - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 8:48

Plusz még extraként jön még az is, hogy nem kellene Léderert hallgatni meg valami ultraratyi műsort nézni szünetben...

A műsor viszont, ha Csiszár marad, akkor inkább ne! :fear:

#4403 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 12. 15:13

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 19:44

Hát ez valóban benne van a pakliban.

Az mondjuk elgondolkodtató, ha egy csapat játékosai hajlandóak és képesek "edzőbuktató meccset" játszani.

Ez a bundázás egyik fajtája szerintem; abszolút elítélendő.

Korábban is írtam már, most is úgy vélem, hogy nem a játékos feladata eldönteni, hogy ki legyen az edzője.

Manapság túl gyakran lehet olyan esetről is hallani, hogy valami sok millió eurós "primadonnának" nem szimpatikus, ha egy edzésen 10 körrel többet kell futnia a korábban megszokottnál, aztán veri az asztalt a vezetőség előtt, hogy az rúgja ki az edzőt.

Veszett a világ, én mondom.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#4404 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 12. 15:18

Idézet: Capri - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 8:48

Én pedig örülnék ha a DIGI nyerne, ugyanis TVm nincs viszont internet van és a Digi streamjei egész jók. Gondolom bővítenék a szervereket is , hogy bírja a strapát. (ha pedig fizetőssé tennék akkor fizetnék érte..)

Szomorú vagyok, ha mindezt komolyan gondolod!

Nálunk nincsen DIGI TV, s mint megtudtam, éveken belül nem is várható, mert a családi házas övezetek ellátása kábelhálózattal náluk nincsen tervbe véve egyelőre.

A "stream"-es filmnézésről annyit, hogy a korábban itt a topic-ban belinkelt ezernyi stream (beleértve a DIGI stream-jét is) közül egy olyat nem sikerült találnom, amelyiknél legalább 1 mp-et láthattam volna az aktuális mérkőzésből.  :down:  :(

Arra pedig sem képes, sem hajlandó nem vagyok, hogy ilyen szolgáltatásért még külön fizessek, miközben egyébként sem két fillérbe kerül a televízió előfizetésem havi díja.

Szóval inkább "ha ló nincs, szamár is jó" alapon hallgatom Léderer Ákoska idióta makogását, mint hogy ne lássam a VB mérkőzéseit.

Szerkesztette: Piftuka 2010. 01. 12. 15:18 -kor

#4405 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 15:47

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 10:53

A csapatok gondolom viszonylag védett helyen lesznek, de a szurkolók közül szerintem lesznek halottak.
Megjelenik egy halom fehér szurkoló, angolok, hollandok akikkel esetleg lehet "elszámolni valójuk" a helyieknek, ráadásul ők sem a szelídebb európai szurkolók. Józanul, részegen kolbászolnak a városokban és kész a baj.
Szerintem Afrika még nem tud megrendezni egy ilyen világeseményt, talán az északi részen esetleg Egyiptom, de ott sem biztos.
Mondom ezt úgy, hogy soha nem voltam Afrikában és lehet rasszistának tűnik, de akkor is ez a véleményem.

Olvastam egy könyvet amiben egy tartósan Dél-Afrikában élő muki azt írta, hogy ott területi szelektív közbiztonság van. Azaz, vannak kerületek, ahol van közbiztonság, ha onnan kimész, akkor az a Te felelősséged... Ha a drukkerek csak ilyen helyre jutnak el, nem lesz nagy baj...

#4406 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 19:54

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 14:18

Akkor kijavítom: nekem jobb lenne... Bár gondolom az RTL is adna streamet (ahogy a TV2 is ad).

Egyébkent nem úgy van, hogy csak a meccsek 2/3-át adná el a köztévé a maradékot meg megtartaná?

Én egyébként hétről-hétre nézek streameket és mindig van az amit nézni akarok, megfelelő minőségben.

#4407 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 20:37

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 9:10

Az RTL legalább ingyen fogható az egész országban.

Barátok közt után felvételről? :(

Mondjuk ha ők nyerik, akkor legalább a Sportklub révén sok meccset tudnak adni, elérhető csatornán.

#4408 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 20:39

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 15:18

Nálunk nincsen DIGI TV, s mint megtudtam, éveken belül nem is várható, mert a családi házas övezetek ellátása kábelhálózattal náluk nincsen tervbe véve egyelőre.

A "stream"-es filmnézésről annyit, hogy a korábban itt a topic-ban belinkelt ezernyi stream (beleértve a DIGI stream-jét is) közül egy olyat nem sikerült találnom, amelyiknél legalább 1 mp-et láthattam volna az aktuális mérkőzésből.  :down:  :(

Arra pedig sem képes, sem hajlandó nem vagyok, hogy ilyen szolgáltatásért még külön fizessek, miközben egyébként sem két fillérbe kerül a televízió előfizetésem havi díja.

Szóval inkább "ha ló nincs, szamár is jó" alapon hallgatom Léderer Ákoska idióta makogását, mint hogy ne lássam a VB mérkőzéseit.

Ha eleged van a szar streamekből, akkor regisztrálj be valami jó sportfogadós oldalra (pl: Unibet), az élő fogadások mellé szokott lenni kiváló minőségű stream angol kommentárral. Nem kell, hogy fogadj, a regisztráció ingyenes.

#4409 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 20:39

Valaki el tudná mondani, hogy pontosan mi is ez az ANK? Ha jól emlékszem, nyáron volt Afrika Kupa (vagy mi a neve), akkor ez most mi?

#4410 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 20:46

2009 nyarán? :think:

Az Afrikai Nemzetek Kupája kétévente rendezett sorozat, 2008-ban (és 2006-ban is) Egyiptom nyerte.

#4411 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 22:33

Idézet: petyus_ - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 19:39

Valaki el tudná mondani, hogy pontosan mi is ez az ANK? Ha jól emlékszem, nyáron volt Afrika Kupa (vagy mi a neve), akkor ez most mi?

Az a konföderációs kupa volt :) Azt mindig a VB előtti évben rendezi meg a VBt rendező ország és a kontinens bajnokok vesznek rajta részt.

#4412 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 01:47

Hmm... Akkor biztos a 2008asra hittem, hogy most nyáron volt... na mindegy, valamit elnéztem :)

Nem a konföderációs Kupával kevertem, ha más nem, feltűnt volna, hogy ott vannak az olaszok/spanyolok :)

#4413 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 13. 08:45

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 9:53

[..]
[..]

Félreértettél. Én alapvetően nem a VB-ről beszéltem, hanem az Afrika Kupáról. Schwarzi vetette fel az angolai busztámadás híre kapcsán, hogy nem jó hír a VB-nek.

Én pedig arra próbáltam utalni, hogy a Dél-afrikai Köztársaság nem egyenlő Angolával, ha a biztonság felmerül.

Bár előbbi országban sem minden fenékig tejfel, de tekintettel arra, hogy turisztikai szempontból az egyik legfrekventáltabb desztináció, az országba utazott külföldieket rendszerint erősen védik a helyi hatóságok.

Én erre mondtam azt, hogy az Afrika Kupát is az ilyen, biztonságosabb országokban kellene rendezni.

Az általad említett Egyiptom is ilyen ország (bár a nem túl távoli múltban ott is történt tragédia, amikor a terroristák egy német turistabusz utasait támadták meg), s van még néhány népszerű "turistaparadicsom" Afrikában.

Ez nem jelenti azt, hogy ezekben az országokban minden rendben van, s teljesen veszélytelen az ott tartózkodás.
Viszont sok helyen ún. "turistagettókat" létesítenek különböző színvonalú szálláshelyekkel, amelyek között igazi luxusszállodák is vannak. Az ilyen helyeket magas, erős fal veszi körül, s gépfegyveres őrök vigyázzák a turisták biztonságát.

Egyik ismerősöm mesélte, hogy a Dél-afrikai Köztársaságban (ha jól emlékszem, éppen a fővárosban) olyan szállodában szállt meg, amelynek környéke nappal biztonságosnak volt mondva (bár a turisták figyelmét felhívták arra, hogy tárcát, apróbb kézitáskát, fényképezőgépet ne "lóbáljanak" az utcán, mert sok a rabló), de éjjel a szállodából még saját felelősségre sem engedtek ki senkit, mert éjjel nem tudták volna szavatolni a biztonságát a turistáknak.

Azt hiszem, a VB-n a csapatok, a hozzájuk tartozó kíséret és a turisták a fent említett védett részeken lesznek elszállásolva mindenhol.

Jogos, amit írtál az éjjel kóborló részeg európai futballhuligánokról, de feltételezem, s bízom benne, hogy őket sem fogják a rendvédelmi szervek olyan területre engedni, ahol bármilyen szempontból balhét csinálhatnak, vagy veszélybe kerülhetnek.

#4414 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 13. 08:52

Idézet: Tigger - Dátum: 2010. jan. 12., kedd - 20:37

Mondjuk ha ők nyerik, akkor legalább a Sportklub révén sok meccset tudnak adni, elérhető csatornán.

Én is erre gondoltam.

Hogy akkor legalább a sportcsatornájukon feltehetően gyakran fognak ismételni, így jó eséllyel minél több mérkőzést láthat majd az is, aki élőben nem tudta megnézni a meccseket. Mivel országosan fogható csatornáról van szó, így legalább az esély megvan erre.

A Digi TV esetében viszont nincsen.

#4415 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 09:40

A meccseket már pár órával később le lehet tölteni és akkor legalább nem kell várni az ismétlésre :)

#4416 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 10:30

Idézet: Capri - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 10:40

A meccseket már pár órával később le lehet tölteni és akkor legalább nem kell várni az ismétlésre :)

Egy meccset felvételről nézni össze sem hasonlítható élmény azzal, mint amikor élőben nézi az ember.

#4417 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 10:52

Idézet: begbie - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 9:30

Egy meccset felvételről nézni össze sem hasonlítható élmény azzal, mint amikor élőben nézi az ember.

Tudom, én sem szoktam csak feljebb említették az ismétlés lehetőségének pozitívumát..

#4418 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 21:10

Nezi vki az Afrika kupat vagy mit? Ez a zummogo zaj eleg borzaszto.. Nem tudom mi lesz a VB alatt.  :(  :(
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#4419 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 21:51

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 21:10

Nezi vki az Afrika kupat vagy mit? Ez a zummogo zaj eleg borzaszto.. Nem tudom mi lesz a VB alatt.  :(  :(

Blatter megmondta: az afrikaiak úgy szurkolnak, ahogy akarnak, a vuvuzela marad, pont.

#4420 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 13. 22:01

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. jan. 13., szerda - 21:51

Blatter megmondta: az afrikaiak úgy szurkolnak, ahogy akarnak, a vuvuzela marad, pont.

Remek.  :omg: 
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

Téma megosztása:

• (518 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.