HWSW Informatikai Kerekasztal: LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (518 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön Klubok, pályák, emberek, játék. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#281 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 05. 13:41

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. nov. 23., péntek - 21:18

Lothar szájából ez különösen hitelesen hangzik...  :rolleyes:

(Elnézést, hogy csak így megkésve reagálok a legutóbbi hozzászólásom óta született véleményekre, de el voltam kicsit havazva.)

Most függetlenül attól, hogy ki mondta, a Wep által idézett rész nagyon jól rámutat a lényegre.

Idézet: wep - Dátum: 2007. nov. 25., vasárnap - 7:21

A magyar foci helyzete ma...

Elgondolkodtató cikk, szerintem jól összefoglalja a problémákat

Ezekben a hozzászólásokban is van igazság, de azért nem eszik olyan forrón a kását, mint ahogyan a két egykori játékos mondja.

Halkan jegyzem meg, hogy úgy hallottam Gass sem volt egy nagy eresztés, mint focista, így az ő esetében is (csakúgy, mint a fentebb Lothar véleményével kapcsolatban) felmerülhet a hiteltelenség vádja.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#282 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 05. 13:53

Idézet: GNR - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 19:17

http://www.youtube.c...h?v=uS3VUrqinpk

Tudom, hogy nem passzol a témához, de majdnem elsírtam magam, mikor végignéztem ezt a videot!
(ha már volt, akkor bocs)

GNR koma!

Ezt a felvételt nem lehet elégszer megnézni. Én minden magyar focista számára kötelezővé tenném a rendszeres áttekintését. Ebből ugyanis lehet tanulni.

Egyébként sejtheted, hogy nekem, lokálpatriótaként milyen nehéz elérzékenyülés nélkül végignézni ezeket a felvételeket, amelyek még a magyar labdarúgás könyvének arany lapjaira tartoznak. Nem is sikerült még soha.

Ezt is érdemes végignézni: http://www.youtube.c...h?v=7xET-pV1fXg ! Egy hosszú összefoglaló a Zeljo elleni második elődöntőről.

Ott kezdődik, hogy a VIDI nevét kis betűvel írta az összeállítás feltöltője, s a klip végén olvasható szövegben (a "cigányozást" még én is értettem) feltehetően végig minket magyarokat szidalmaznak déli szomszédaink, ill. megkapja a magáét szegény Csuhai is. A hozzászólásokban szintén.

Beszél közületek valaki bosnyák (vagy valami rokon szláv) nyelven? Kiváncsi vagyok, hogy miket mondanak rólunk ezek a szánalmas emberpéldányok.  :reklamacio:

#283 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 05. 14:33

S ha már a VIDI és a "kis magyar valóságunk" szóba került... Hadd maradjak a témánál az alábbi hírekkel:

40 éve jutott az NB1-be a VT Vasas labdarúgó csapata (Katt IDE--><-- a cikk elolvasásához!)

Innen indult a székesfehérvári labdarúgás élvonalbeli történelme.  :respect:

El kell mondani, hogy sajnálatos módon a városban ezt a megemlékezést maguknak az egykori játékosoknak kellett kezdeményezni. Ez szerintem szégyenletes.

Arról már nem is beszélve, hogy szintén akkor volt Karsai László 60., Bognár Ferenc 75. születésnapjának évfordulója, s ez szintén senkinek nem jutott eszébe.

Isten éltesse őket még sokáig boldogságban, erőben és egészségben!

Pedig micsoda játékosok voltak ők! Aki nem ismerné őket, az kérdezze meg labdarúgást szerető édesapját, nagybácsiját, vagy nagyapját!

Karsai páratlan technikai tudással, játékbeli intelligenciával rendelkező irányító középpályás volt; pechjére nem Budapesten született. Hússzor különb volt némely akkori "sztárolt" UTE, Honvéd vagy Fradi játékosnál, de hát vidéki játékos nem nagyon kerülhetett rivaldafénybe akkoriban. Csak néhányszor jutott el a válogatottságig, s már csak akkor, amikor "leszálló" ágban volt.

Bognár Ferenc pedig az a játékos volt, aki miatt édesapám beleszeretett a fociba. Gyermekkorában minden meccsre kijárt, s csak és kizárólag "Bognár Ferkó", "Boci" miatt. Őt akarta látni, s miatta kezdett ő maga is focizni.

Tudni kell Bognár Ferencről, hogy olyan technikai tudással, eleganciával rendelkező középhátvéd volt, akiből 100 évente talán egy születik. Az elbeszélések szerint a játékosok zöme képtelen volt elmenni mellette. S nem azért, mert "sziklakemény" játékos volt, mint például Mészöly. Éppen ellenkezőleg!
Olyan magas szinten bánt a labdával, annyira együtt élt a játékkal, hogy a legtechnikásabb csatárt is egy laza "lábmozdulattal" leszerelte bármikor. Igazi "tanár" volt a pályán.

Édesapám Puskás mellett minden idők legnagyobb magyar játékosának tartja. Bognárt egyébként az összes akkori fővárosi "menő" csapat vitte volna; bármit megadtak volna neki, folyamatosan ostromolták ajánlataikkal... De ő kitartott Székesfehérvár és csapata mellett egész pályafutása során.  :respect:

Székesfehérvár városa hálás lehet ezeknek a sportembereknek!

Én remélem, hogy a városban egy méltó emlékhelyen szobrot is fognak kapni, (Májer Lajossal és a többi elhunyt klasszissal egyetemben), mert igazán megérdemlik.
--------

Sitku Illés gólja mindent eldöntött, de a hazaiak jól hajráztak (Katt IDE--><-- a cikk elolvasásához!)

Nos igen... A VIDI szerezte meg a Ligakupa őszi döntőjén a végső győzelmet.

Amit már minden bizonnyal kevesen tudnak, hogy a meccset megelőzően majdnem úgy volt, hogy egy játékos sem utazik el a visszavágóra, a klub körül zajló problémák, kifizetetlen bérek miatt. Dvéri például itthon is maradt.

S itt ismét megérkeztünk a "mi kis magyar valóságunkhoz".

Lám... pár hete még GNR bizakodva üdvözölte a hírt, miszerint "minden rendben a VIDI háza táján".

Én már akkor mondtam, hogy korai örülni; sajnos igazam lett.

Azóta már... Megvonta a Fehérvár FC klublicencét az MLSZ érintett testülete (Katt IDE--><-- a cikk elolvasásához!)

Szégyen, hogy egyesek hagyták ide jutni ezt a valaha volt patinás vidéki klubot.

/Források:
www.szekesfehervar.hu
www.nemzetisport.hu/

#284 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 18:51

Az EB-re nem tudjátok, hogy lehet-e még venni jegyet, hol lehet, mennyiért?

#285 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 16:09

Idézet: petyus_ - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 17:51

Az EB-re nem tudjátok, hogy lehet-e még venni jegyet, hol lehet, mennyiért?

Keress rá a google-on. :) pl:  buy tickets euro 2008

Mondjuk elég durva összegek repkednek :)

#286 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 17:32

Idézet: Capri - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 16:09

Keress rá a google-on. :) pl:  buy tickets euro 2008

Mondjuk elég durva összegek repkednek :)

Tegnap a hivatalos honlapon találtam áraskat, ott 45, 80 illetve 110 eurót írtak, de ugye venni nem lehetett. Amiket most láttam, ott kicsit magasabb árak voltak  :rolleyes: . Akkor lehet hogy ezt az EB-t is csak itthonról nézem  :D . Pedig a haverokkal már nagyon ráizgultunk egy Olasz-Holland meccsre  :(

#287 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 19:37

Azok a jegyek már elfogytak valószínüleg:) Amiket most látsz azok másodlagos piaci árak. :(

#288 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 09. 22:28

http://www.livescore.com/default.dll/Game?...in1&game=212315

Nooorm?lis?

#289 Felhasználó inaktív   GNR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 07:29

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 9., vasárnap - 22:28

Sűrűn nyúlt a zsebébe a spori! :D (sajnos csak pár percet láttam a meccsből, akkor épp nem volt laposztás)

Ellenben a Barca-Depor derbit megnéztem. Hajtottak a katalánok, küzdöttek, és nyertek. Nem ment jól a játék, kicsit görcsösek voltak. Ronaldinnyét eddig "védtem", de el kell ismerjem, még mindig formán kívül van. Ugyan a meccs vége felé, mikor már megvolt a vezetés, csinált 1-2 látványos cselsorozatot, ami a régi énjét idézte, de azt leszámítva nem sokat tett hozzá a játékhoz. (Jó tudom, belőtt egy büntetőt, de ezen a szinten ez a minimum.) A másik játékos, aki kilóg ebből a csapatból, az Deco. Nem is értem, anno minek szerződtették. :confused: Ez a Bojan gyerek viszont tényleg sokra viheti még!
"and in this corner weighing in at 850 pounds, GUNS N' ROSES"

#290 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 09:13

Deco értékeléséhez egyszer vagy a helyszínről kellene végignézni egy meccset, vagy úgy, hogy egész meccsen rajta van a kamera. Iszonyú sokat robotol.

Tavaly tavasszal voltunk kint barátaimmal az olaszoknál, talán valaki még emlékszik rá, hogy meséltem az Inter - Samp és a Juve - Milan meccsekről. Mielőtt láttam ezeket a meccseket a helyszínen, azelőtt nem sokra tartottam sem Verónt, sem Emersont. Ott kezdtem el tisztelni őket: végigfutják a meccset, gyakorlatilag észrevétlenül.

Egyébként a Barcelona legszorgosabb játékosa évek óta Xavi, tegnap is szenzációsat játszott. A tegnapi meccsen jó volt még Puyol, Silvinho, Krkic, Marques és Iniesta is. Utóbbi persze berúghatta volna a ziccerét.

#291 Felhasználó inaktív   Error.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 17:49

Most, hogy kicsit a látókörömbe tévedt a távolkelet :)(ugye a Milan jóvoltából világkupa), kicsit olvasgattam ide-oda. a milan.hu-n akadtam egy linkre ami nagyon felbosszant még most is, íme:
csak is erős idegzetűeknek :).
Mit is mondjak. Nekem még most is ökelbe szorul a kezem. Igaz nem voltam semleges nézője egyik mérkőzésnek sem de azt hiszem tök mind1 lett volna.
Abit AN52V - AMD X2 4600+ - Galaxy 8800GT - Samsung 2333SW - Ati TV Wonder - CSX 2GB 800MHz DDR2 Driver&Software

#292 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 18:34

Ez a legdurvábban elcsalt meccs volt, amit valaha láttam.

#293 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 19:02

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 18:34

Így van.
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#294 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 10. 20:06

Azért az nem kicsit elszomorít, hogy az általam fentebb írt, magyar focival kapcsolatos témákhoz egy árva hozzászólás, vélemény nem született minimum a topic törzstagjai által.

#295 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 20:48

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 20:06

Azért az nem kicsit elszomorít, hogy az általam fentebb írt, magyar focival kapcsolatos témákhoz egy árva hozzászólás, vélemény nem született minimum a topic törzstagjai által.

Az mi? :think:

#296 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 22:39

Ez most lehet, hogy önzőnek fog tűnni, de jelenleg a saját csapatom sorsán kívül semmi de semmi nem érdekel a magyar focival kapcsolatban. Leszarom, ha Diósgyőrben fejen állva fociznak, teszek rá, hogy Győrben épül a Maracana2, hidegen hagy az újabb 25 újpesti néger, nem érdekel hemingvéj úr csapatépítése és nekem hót8, hogy melyik csapat megy csődbe. Kb ezért nem szóltam hozzá. Majd ha nálunk rendeződik a helyzet, akkor körbenézek, hogy kismiújság mások háza táján, de addig nem mozgat.
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#297 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 02:26

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 19:34

remélem a két meccsen főszerepet játszó játékvezetők és asszisztensek nem vezettek ezek után meccset...

-C0pp3rM!n3-

#298 Felhasználó inaktív   GNR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 07:33

Idézet: bálesz - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 22:39

...
Majd ha nálunk rendeződik a helyzet, akkor körbenézek, hogy kismiújság mások háza táján, de addig nem mozgat.

Ezt nem értem! :confused:
Mármint az összefüggést hiányolom! Akkor miért lesz érdekesebb, hogy pl. "Győrben épül a Maracana2", ha már valaki kihúzza a Fradit a szarból? :D

#299 Felhasználó inaktív   GNR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 07:36

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 20:06

Én sajnos építő jelleggel nem tudnék hozzászólni, csak ismételgetni tudnám magam. Nagyjából azonos véleményen vagyunk, amit már többször kitárgyaltunk. :)

#300 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 10:07

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 2:26

remélem a két meccsen főszerepet játszó játékvezetők és asszisztensek nem vezettek ezek után meccset...

Az egyiptomiról, aki a spanyolokat ejtette ki, nem tudok semmit, viszont arra emlékszem, hogy a VB után Byron Moreno még vezetett meccseket, sőt, el is tiltották vagy fél évre, miután a jelzett hosszabbítás helyett több mint 10 percig hosszabbított, mialatt az addig vesztésre álló csapat fordított. :omg: :D Jó kis bíró volt.

Téma megosztása:

• (518 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.