HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2861 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 21. 14:02

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 12:15

Ez igy nagyjából hibátlan, HP 27 és 28 megy le hozzád, ami marad az meg pont komplettírozza a nálam levő nyomeszt (az még nem tudom, hogy jut le).

Lehetne kérnem - ha van - hogy a HP28 -bol 3 db jöjjön, mert az mindháromhoz jó, a HP 27-böl meg legalább kettő lenne jó, legfeljebb a psc-s csak színesben nyomul.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2862 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 21. 14:19

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 12:03

Lehet jó, de nem kockáztatnék (kapcsold ki biosban a SMART ellenőrzést). Azok a régi WD-k rettenetesen rosszak, ellentétben a maiakkal. Persze nem vagyunk úgy eleresztve vinyóval, hogy válogathassunk...

Pont fordítva... Új céges vasak elég fura WDvel jöttek, más cégeknél sorban pukkannak elfelé :-/
Make love not Wor.

#2863 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 09:21

Az ilyen frisitési plusz felbontási problémákat lehet ám orvosolni hogy: inditáskor f8 és a
VGA mód engedélyezése: Ezen lehetőség választása esetén a Windows 640x480-as képernyőfelbontással és az aktuális video-illesztőprogrammal indul el. Ez akkor hasznos, ha olyan képernyőbeállítások vannak megadva, amelyeket a monitor nem képes megjeleníteni.

üzemmódot kiválasztani.Utána szépen belehet lőni a monitort 60hz re meg adott felbontásra mert ilyenkor ebbe az üzemmódba minden működik csak a vga sima vga üzemmódba indul.
Hetente hoznak ilyen gépet ahol elállitgatják a felbontást ugy hogy véletlenül se bírja egy monitor se,gyakran kell használnom ezt fene se írogat semmit át tömegesen:)

Szerkesztette: djculture 2009. 12. 22. 09:23 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2864 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 09:24

Idézet: djculture - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 9:21

Az ilyen frisitési plusz felbontási problémákat lehet ám orvosolni hogy: inditáskor f8 és a
VGA mód engedélyezése: Ezen lehetőség választása esetén a Windows 640x480-as képernyőfelbontással és az aktuális video-illesztőprogrammal indul el. Ez akkor hasznos, ha olyan képernyőbeállítások vannak megadva, amelyeket a monitor nem képes megjeleníteni.

üzemmódot kiválasztani.Utána szépen belehet lőni a monitort 60hz re meg adott felbontásra mert ilyenkor ebbe az üzemmódba minden működik csak a vga sima vga üzemmódba indul.

Nálam sajnos ez sem működött, kipróbáltam azt is. H....e ez az LCD moncsi, vagy az integrált VGA. :mad:  A mostaninál - épp most csináltam - már ment ez a VGA mód engedélyezési eljárás..
Mindenesetre köszi a tanácsot. :respect:

Szerkesztette: Szőke 2009. 12. 22. 09:25 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2865 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 10:53

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 10:24

Nálam sajnos ez sem működött, kipróbáltam

Akkor ott valami hardveres probléma is van 640*480 ba 60hz en nincs az a monitor ami nem ad képet,másnem összeugrik a kép az előfordul.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2866 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 11:59

Idézet: djculture - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 11:53

Akkor ott valami hardveres probléma is van 640*480 ba 60hz en nincs az a monitor ami nem ad képet,másnem összeugrik a kép az előfordul.

Csudát! Nincs annak a monitornak semmi baja. :) Szőke ronthatott el valamit.
... a trip back in time is all I need ...

#2867 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 12:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 15:19

Pont fordítva... Új céges vasak elég fura WDvel jöttek, más cégeknél sorban pukkannak elfelé :-/

Mondjuk a legújabbakat nem ismerem. Persze komplett gépekbe is pofátlanul beletesznek gyárilag átcímkézett, szektorbuherált meg refurbished vinyókat.

#2868 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 12:55

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 15:02

Lehetne kérnem - ha van - hogy a HP28 -bol 3 db jöjjön, mert az mindháromhoz jó, a HP 27-böl meg legalább kettő lenne jó, legfeljebb a psc-s csak színesben nyomul.

Van egy bontott, de vadiúj 27-es (fekete), egy kb. félig lévő 28-as (színes, valszeg "meg kell indítani" izopropil alkoholos fülpiszkával) es egy bontatlan 28-as. Ma postázom.

#2869 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 22. 12:56

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 12:52

Mondjuk a legújabbakat nem ismerem. Persze komplett gépekbe is pofátlanul beletesznek gyárilag átcímkézett, szektorbuherált meg refurbished vinyókat.

Azt megismerném. Egyben gyártó ilyennel nem is szokott trükközni, de magyar piac most tele van gyógyított cuccal.

Gyanítom ez is olyan, mert gyanús az ára, kérdés honnan túrtak 1.5 terásat:

http://aldi-hungary.hu/hu/html/offers/ajan..._2009_12_20.htm

Szokásos, hogy házban még könnyebb eladni, kihoznak egy LG/Samu külső HDD szériát a javított noteszvinyókból.
Make love not Wor.

#2870 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 13:56

Klinikák nem játszik senkinél? https://forum.hwsw.hu/hirdetes/150934/hardv...yeinnen-monitor

#2871 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 17:56

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 11:59

Csudát! Nincs annak a monitornak semmi baja. :) Szőke ronthatott el valamit.

A monitornak nincs is. Nagyon is jól megy. Inkább a "minigép" integrált VGA-ja a ludas. Ugyanis az alapértelmezésben 75 HZ-n megy, a moncsi meg max. 72-t tud. Ez neki a default. Az int.VGA-hoz viszont VGA módban sem tudtam hozzáférni. Lehet, hogy mégis elcsesszinttem valamit, de a lényeg az az, hogy megy, sőt nagyon is jól.
A problémár azért sikeredett megoldani.
Azonban ezzel a "minigéppel megint felmerült egy HELP!

Korábban már vezetéknélküli rágcsálónál találkoztam azzal a jelenséggel, hogy a kurzor az elemek merülésekor szép lassan kúszik felfelé a képernyőn, minden személyes beavatkozás nélkül is. Ezt meg is tudtam érteni.
Viszont ennél a "mini" (HP e-pc C10) gépnél vezetékes egér van/volt) és amikor nagyobb igénybevételnek volt kitéve a gép (Pl.: sw. telepítés) ugyancsak ezt a kurzor fölfelé kúszást tapasztaltam.
Lehetséges az, hogy ez azért van, mert kevés (128 MB SD és XP_prof) a memória neki?

Egyébként meg Ált.Táj.:

A "mini" gép ma új gazdira talált. Szandi, aki egy évvel korábban ugyanebben az időben kapott tőlünk egy NOTI-t nagyon megörült neki és Hálásan köszöni a csapatnak, hogy megint gondoltunk rá.
Ezt a gépet azért Ő kapta, mert egy év alatt nem sikeredett hozzá 19 V-s tápot szerezni, de az Ő NTI-ja pontosan ilyen táppal megy, csak azt későn vettem észre.
Így nem kell neki minden hazajövetelekor cipelnie a NOTI-t (csak a tápot) a koleszbol és idehaza is tud gépezni.
Még annyit hozzáfűznék az esethez, hogy az YceBear-tol jött külső CD olvasó elemekkel (sajnos maga a telepítés 8 db-t elfogyasztott) szépen megy. Így kapott a géphez egy LTP portra csatlakoztatható PCMCIA kértyaolvasót is, mert ez a külső CD olvasó csak PCMCIA kártyán keresztül (ezt is IceBear adta a hozzávaló vezetékkel) tud a számítógéphez csatlakozni.

Ezzel a gépátadással én is az év utolsó előtti gépátadásán vagyok túl. Az utolsóhoz még lenne egy kérésem.
Telcontar cimbora pénteken hozott egy komplett házat acws collegátol, hogy a jelenlegi gépemet ne oldallap nélkül adjam már tovább. Sajnos azonban ennek a háznak az oldalfalai sem jók az enyémhez, így át kellene rámolni a cuccost abba a házba. Viszont a hozott ház előlapi USB kivezetéséhez nincsen kábel, de nekem sincs, sőt a Haleszban sincs már semilyen USB kivezetés.
Ehhez a házhoz valami csatis (tüskés, mert az USB portok be vannak építve, a hangot meg tudtam oldani, ahhoz sem volt madzag) felületen csatlakozna az alaplapi tüskesor.
Esetleg azoknak akik a közeljövőben küldenek ide nekem csomit (Telcontar igért 6 V-s tápot a külső CD olvasóhoz és Fake Jack patronokat) és lenne náluk min. 45 cm. hosszú (sajnos ilyen hosszú kell) bármilyen USB kivezetés (nem baj, ha hátlapi, azt át tudomalakítani) kérném, hogy azt is szorítsa már bele a csomiba. Előre is köszönöm a leendő tulaj nevében.

Szerkesztette: Szőke 2009. 12. 22. 18:03 -kor

#2872 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 18:00

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 12:55

Van egy bontott, de vadiúj 27-es (fekete), egy kb. félig lévő 28-as (színes, valszeg "meg kell indítani" izopropil alkoholos fülpiszkával) es egy bontatlan 28-as. Ma postázom.

Hálás köszönet!
Ezek szerint lehet, hogy elkéstem a fentebbi hozzászólásomban feltett kérésemmel?

Viszont elég sok helyen olvasgatom, hogy a tentapatronokat gőzölni, deszt.vízzel kell kezelni és nem alkohollal, mert az alkohol többet árt mint amit használ. Azzal a torkunkat (nem izopropil) illik gyógyoltatni.
Akkor hogy is van ez?
Nekem eddig a beszáradt patronoknál a gőzölés alkalmasint be is jött. Alkohollal (gyógyszertári, nem vagyok vegyész, így nem tudom, hogy az milyen) viszont soha sem sikeredett eddig gyógyítanom a beszáradást.

Szerkesztette: Szőke 2009. 12. 22. 18:05 -kor

#2873 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 18:14

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 19:00

Hálás köszönet!
Ezek szerint lehet, hogy elkéstem a fentebbi hozzászólásomban feltett kérésemmel?

Viszont elég sok helyen olvasgatom, hogy a tentapatronokat gőzölni, deszt.vízzel kell kezelni és nem alkohollal, mert az alkohol többet árt mint amit használ. Azzal a torkunkat (nem izopropil) illik gyógyoltatni.
Akkor hogy is van ez?
Nekem eddig a beszáradt patronoknál a gőzölés alkalmasint be is jött. Alkohollal (gyógyszertári, nem vagyok vegyész, így nem tudom, hogy az milyen) viszont soha sem sikeredett eddig gyógyítanom a beszáradást.

Vízbázisú festékeknél vizet (vízgőzt) kell alkalmazni. A HP festékei biztosan vízbázisúak, de szerintem a többi téntasugaras cég pigmentjei is.

#2874 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 20:00

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 17:56

Ezzel a gépátadással én is az év utolsó előtti gépátadásán vagyok túl. Az utolsóhoz még lenne egy kérésem.
Telcontar cimbora pénteken hozott egy komplett házat acws collegátol, hogy a jelenlegi gépemet ne oldallap nélkül adjam már tovább. Sajnos azonban ennek a háznak az oldalfalai sem jók az enyémhez, így át kellene rámolni a cuccost abba a házba. Viszont a hozott ház előlapi USB kivezetéséhez nincsen kábel, de nekem sincs, sőt a Haleszban sincs már semilyen USB kivezetés.
Ehhez a házhoz valami csatis (tüskés, mert az USB portok be vannak építve, a hangot meg tudtam oldani, ahhoz sem volt madzag) felületen csatlakozna az alaplapi tüskesor.
Esetleg azoknak akik a közeljövőben küldenek ide nekem csomit (Telcontar igért 6 V-s tápot a külső CD olvasóhoz és Fake Jack patronokat) és lenne náluk min. 45 cm. hosszú (sajnos ilyen hosszú kell) bármilyen USB kivezetés (nem baj, ha hátlapi, azt át tudomalakítani) kérném, hogy azt is szorítsa már bele a csomiba. Előre is köszönöm a leendő tulaj nevében.

Hahó,
azt a házat nem oldallapdonornak küldtem :) annál kicsit jobb minőségű  :D
USB-hez kábel meg majd kerül hozzá valahonnan.

Simán olyan csatikkal mint amivel bekapcsoló gombot meg a ház ledeit az alaplahoz csatlakoztatod (power led, hdd led és társai nem tudom egyszerűbben megfogalmazni  :omg:  )  beköthető.
Akár valami rossz házból kivágsz kábeleket és a másik végére is csatit szerelsz (esetleg simán összetekerni és szigszalagozni, de az barbár munka)
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#2875 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 20:56

Idézet: acws - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 21:00

... (esetleg simán összetekerni és szigszalagozni, de az barbár munka)

Hajjaj, de sokszor barbárkodtam már! :)

#2876 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 23:58

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 19:00

Hálás köszönet!

Akkor hogy is van ez?

Igen. :) Nem baj, ugysem volt sajna USB kivezetesem.
Ezt nem tudtam, de majd kiprobalom. Eddig alkoholizaltam. :D

#2877 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 09:03

Idézet: acws - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 20:00

*   Hahó,
azt a házat nem oldallapdonornak küldtem :) annál kicsit jobb minőségű  :D
USB-hez kábel meg majd kerül hozzá valahonnan.

**  Simán olyan csatikkal mint amivel bekapcsoló gombot meg a ház ledeit az alaplahoz csatlakoztatod (power led, hdd led és társai nem tudom egyszerűbben megfogalmazni  :omg:  )  beköthető.
Akár valami rossz házból kivágsz kábeleket és a másik végére is csatit szerelsz (esetleg simán összetekerni és szigszalagozni, de az barbár munka)

*  Éppen ezért akarom átköltöztetni a saját gépem berendezéseit ebbe a házba, mert tényleg klassz "kis" kunyhó. Egyedül az USB kivezetés aggaszt.

**  Minden tyúkbél meg van benne a hang és az USB csatlakozókon kívül, azokat már be is köstöttem. Tekintettel, hogy a hangtecnikához egy picit konyítok, így a hangdugaszok bekötését is megoldottam és ráadásul nem is néz ki "gányolásnak".
AZ USB kivezetéssel van már csak gondom, tekinttel, hogy az itt rohangáló feszültségek, amperek  :D  egymáshoz való viszonya számomra jelenleg még ismeretlen. Van ugyanis 8 eres UTP kábelem, melyben az érpárok csavarva vannak ( UTP kábel esetén a hálózatnál ennek fontos szerepe van) és van olyan kábelem is amely szintén 8 eret tartalmaz, de itt egybe van csavarva az összes vezeték. Ráadásul egyik kábelnek sincs árnyékolása (fémháló a belső ereken körbe a külső szigetelés alatt), mint amit a legtöbb eddig látott hátsó kivezetésekné (igaz azok 4 eresek voltak, de nekem most 2 porthoz kellene a kivezetés), így nem tudopm, hogy ezek valamelyikéböl esetleg meg tudnám-e oldani. Az esztétikus kivitelezéshez minden eszközöm (csatlakozók) meg vannak.
Szig.szalagozni eleve nem szoktam, mindent zsugorcsöves megoldással szigetelek és a csatikat forrasztással rögzítem. A "gényolásaimnál" - amely elég gyakori vendég nálunk  (mint ahogy Telcontar cimbora is írta) kényszerböl - az esztétikumra is nagy figyelmet szoktam foprdítani, nem csak az összeköttetésekre és a szigetelésekre.

Szerkesztette: Szőke 2009. 12. 23. 09:06 -kor

#2878 Felhasználó inaktív   kriszt35 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 23. 10:22

Kicsit OFF, de talán Ti tudtok valakit...
Most jelezték felém, hogy van egy felajánlott 210 cm magas műfenyőfa, amit szívesen odaadnának ingyen. Nem tudom, akiknek esetleg visztek még idén gépet, van-e olyan köztük, aki elfogadná. Újpestről lehetne elhozni. Ha valakit érdekel, akkor a mélcímemre(kriszt35@freemail.hu) jelezzetek vissza, légyszi és összehozom az illetőt a felajánlóval.
Köszönöm!
Kriszti

#2879 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 11:00

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 10:03

*  Éppen ezért akarom átköltöztetni a saját gépem berendezéseit ebbe a házba, mert tényleg klassz "kis" kunyhó. Egyedül az USB kivezetés aggaszt.

**  Minden tyúkbél meg van benne a hang és az USB csatlakozókon kívül, azokat már be is köstöttem. Tekintettel, hogy a hangtecnikához egy picit konyítok, így a hangdugaszok bekötését is megoldottam és ráadásul nem is néz ki "gányolásnak".
AZ USB kivezetéssel van már csak gondom, tekinttel, hogy az itt rohangáló feszültségek, amperek  :D  egymáshoz való viszonya számomra jelenleg még ismeretlen. Van ugyanis 8 eres UTP kábelem, melyben az érpárok csavarva vannak ( UTP kábel esetén a hálózatnál ennek fontos szerepe van) és van olyan kábelem is amely szintén 8 eret tartalmaz, de itt egybe van csavarva az összes vezeték. Ráadásul egyik kábelnek sincs árnyékolása (fémháló a belső ereken körbe a külső szigetelés alatt), mint amit a legtöbb eddig látott hátsó kivezetésekné (igaz azok 4 eresek voltak, de nekem most 2 porthoz kellene a kivezetés), így nem tudopm, hogy ezek valamelyikéböl esetleg meg tudnám-e oldani. Az esztétikus kivitelezéshez minden eszközöm (csatlakozók) meg vannak.
Szig.szalagozni eleve nem szoktam, mindent zsugorcsöves megoldással szigetelek és a csatikat forrasztással rögzítem. A "gényolásaimnál" - amely elég gyakori vendég nálunk  (mint ahogy Telcontar cimbora is írta) kényszerböl - az esztétikumra is nagy figyelmet szoktam foprdítani, nem csak az összeköttetésekre és a szigetelésekre.

Az USB esetében, ha emlékeim nem csalnak, a tápfeszültség +5 V, az áramerősség meg nem haladhatja meg az 500 mA-t. Nagyobb áramfelvétel esetén az USB-s eszköznek kötelező saját tápegységgel rendelkeznie.

Nem kell a csavart érpáras UTP-kábelt beáldoznod. Ahogy acws is írta, a régi, akár AT-s házakból kivágott LED/speaker/reset kapcsoló kábelek bőven megteszik. Én még nem találkoztam olyan kunyhóval, amiben az előlapi USB kivezetés kábelei különböztek volna a többitől.

Ami meg a barbarizmust illeti: most, az előző gépátadási kampányban találkoztam olyan megoldással, ami egész pofásnak tűnt. Sorkapcsot használt valaki egy ventilátor csatlakozójának átalakításához. Jól néz ki, biztonságos, de mégis bármikor bontható.

#2880 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 11:38

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 13:49

Ha minden igaz, acws megy Szőkéhez a két ünnep között.

Acws, neked van egy kozepes garzon mereteivel vetekedo csomagtered, ugye? Lenne itt 3x15" moni, egy ATX haz, egy nyomi meg egy scanner. Mondjuk marhara nem esek utba neked, de ha megis ugy alakul, akkor osszehozhatnank (Jahnoval harmasban egy sor mellett ezt is megtargyaljuk).

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.