HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2941 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 31. 14:50

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 13:40

Az rendben van, hogy ne tuningoljon a dógozó, inkább a grafikonokat gyártsa nyócórában, de miért pont ilyen surmó megoldással iktatták ki a CPU-beállítás opcióit? Legyen kiszürkítve, vagy hiányozzon, oszt jóvan. De hogy nem enged odalépni...majdnem kibactam a billzetet a kukába, mert azt hittem, meghülyült. :D

látom nem volt régen acorp lapod ,már megszoktad volna ezt a mókát :D

Szerkesztette: djculture 2009. 12. 31. 14:50 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2942 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 00:50

Idézet: djculture - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 15:50

látom nem volt régen acorp lapod ,már megszoktad volna ezt a mókát :D

Kihagytam a "márkát" :D Anno 2003-ban 486-osról egyből Athlon XP-re váltottam. Mit mondjak...megrázó különbség volt. ;) :D
... a trip back in time is all I need ...

#2943 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 01:17

Kívánok minden alapítónknak, segítőnknek, szimpatizánsunknak, felajánlónknak, megsegítettünknek, valamint mindazoknak, akik egyik felsorolt kategóriába sem esnek bele, boldog, az elmúltnál nagyságrendekkel békésebb, nagyságrendekkel szerencsésebb és gazdagabb, felajánlható és felajánlott számítógépben, alkatrészben gazdag új esztendőt.

:drive:  :drummer2: :juggle:  :sing:  :birthday:  :birthday2:  :beer:  :kocc:

Utóirat: ha nem rúgok be túlzottan ( :reszeg: ), akkor már MA elkészülhet a csapat történetében az első 64 bites számítógép (az alapok már megvannak). Ha igaz a néphit, miszerint amit az újév első napján művelünk, azt egész évben minden nap csinálni fogjuk, akkor (talán) dömping lesz 64-bites számítógépekből 2010-ben. :banana: Szerény és naiv óhajom: bár így lehetne! Mert azt jelentené, többek között, hogy véget ér a válság, és mindenki, de legalábbis sokan új gépet vesznek, és nem a régi árából... Mert azt jelentené, többek között, hogy még többen döbbennének rá: segíteni a rászorulókat egyáltalában nem veszteség, hanem komoly nyereséggel kecsegtető üzlet. És hogy adni jó, és hogy adni könnyű! Sokkal, de sokkal könnyebb, mint kérni.

Remélem, nem orroltok meg rám túlságosan, hogy egy kicsit szentimentális voltam, és el mertem rugaszkodni a valóságtól.

#2944 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 10:58

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 1:17

Kívánok...gazdag új esztendőt.

:drive:  :drummer2: :juggle:  :sing:  :birthday:  :birthday2:  :beer:  :kocc:

:bologat:  :taps:

#2945 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 11:27

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 14:23

A nyílt levélhez pár gondolat. Csak úgy, ahogy jöttek.

1. Nem biztos, hogy Hóembernek volt ideje, vagy érkezése megnézni, tesztelni a gépeket. Lehet, hogy neki azt mondták, komplettek. Ő meg elhitte. Lehet, hogy így volt.

2. Az mindig is benne volt ebbe a tevékenységben, hogy hulladékkal látnak el minket. Nem öröm, de eddig megoldottuk.

3. A poros monitor esetében Hó figyelmeztetett engem, és én is acws-t, hogy nem tesztelt, és a felajánló sem tudta (akarta) megmondani, milyen állapotban van. Szerencsésebb lett volna rögtön kipróbálni, amíg még ott volt acws, hogy egyből visszahozhassa.

Ami az összegyűlő roncsfutamos/félkonfig cuccosokat illeti: van egy újabb jelöltem Rákóczifalváról. 4 gyerek (5, 8, 10 és 14 évesek, ha jól emlékszem),a szülők munka nélkül. Gép még nincs nekik (elfogytak a kész gépek), de ha lesz, akkor majd úgy intézem, hogy az átadás után Szelevény felé fordulhassak.

Az év első napján kezdem azzal amivel az elmúlt év utolsó hozzászólásomat zártam.

B. U. É. K. minden idelátogató, fórumolvasónak.

Ezek után megkezdem a válaszolgatást a Nyilt levelemre jött reagálásokra, remélem nem lesz igaza Telcontar cimborának az utolsó hozzászólásában jelzett néphittel kapcsolatban. Vagyis nem egész évben ezt fogom csinálni és főleg nem ilyen hangulatban.

1./ Lehet, hogy fogalomzavarban szenvedek, de ezt már többször is leírtam itt a fórumon, hogy még magyarul sem. Nekem ugyanis a "komplett, üzemképes" kifejezés számítógép esetén az alábbiakat takarja. Működőképes gép, monitor, bill, egér és tápkábelek. Szerintem ezek bármelyikének hiányában nem kompolett, nem üzemelhető be a gép. Amennyiben tévednék, majd kijavítotok.
A vélelmezéseddel kapcsolatban a választ majd a Hóember hozzászólására adott válaszombol majd kikövetkeztetheted.

2. Ezt tudom, de azt is tudja mindenki, hogy itt vidéken nem olyan egyszerű ezektöl a veszélyes hulladékoktol megszabadulni. Igaz most már van rá lehetőségünk, de kemény "valutáért". Ezek után miért kell a szemetet utaztatni sok száz kilóméteren keresztül, ez számomra érthetetlen.

3. Ezeket el is mondta nekem acws collega. Azonban Te is láthattad, hogy az Ő jövetele sem az eredeti elképzelés szertint sikerült, szinte azonnal indulnia kelett vissza. Az alatt a kis idő alatt amíg itt volt, volt miröl beszélgetnünk. Na meg azt Te is tudod, hogy a közel egy napos hüssölés (a szállítás kb. ennyi időt vett igénybe) után egy párás meleg helyre behozott elektromos szerkezetet (monitort) nem illik a teljes felmelegedése, lecsapódott pára ujra elpárolgása előtt bekapcsolni, mert akkor biztosan tönkremegy.

Ami pedig a Rákóczifalai projektedet illeti, azt elviekben (máshogy már nincs módomban, annak ellenére, hogy itt van a "szomszédban") támogatom.
Viszont a "roncsfutamos cumókért nem kell (simán látogatóba jöhetsz) felém kanyarodnod. Január 7.-n mennem kell Szentesre a Kórházba viszgálatra és ott van egy aránylag olcsó PC bontó, majd beszerzem onnan a hiányzó hw. elemeket. Teszem mindezt azért, mert tárolásra csak a leghátsó (melléképület végén lévő) helyiségben tudnám tárolni a félkész konfigokat. Ott pedig - annak ellenére, hogy töménytelen mennyiségű egér és patkányméreg van kirakva - gyakori vendégek a rágcsálók. Gyakorlatbol tudom, hogy előszeretettel ízlelik meg az elektromos vezetékek műa. szigetelését (példaképpen említem, hogy az akvarisztikához használatos vékonyka levegőcsőböl pár hét alatt  levegő porlasztót csináltak, annyi fognyom lett rajta) , így mire jössz, tényleg csak roncsfutamosak lennének nagy valószínűséggel.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2946 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 11:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 14:53

Mondjuk utolsó adagommal én is kapkodtam egy kicsit, de azért legalább bekapcsolta, HDD volt benne, meg ilyenek. Amíg nincs, addig félgép, meg aprólék.

:respect:  :taps:
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2947 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 11:30

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 18:50

:offtopic: Eh!
Zöreg! Azért a válaszokat illett volna megvárnod. Így kissé visszatetsző, amit írsz, de Te tudod, miért írod.

Látod! Megvártam és nem is kellett oly sokat várni rá. :think:

#2948 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 12:00

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 12:27

Az év első napján kezdem azzal amivel az elmúlt év utolsó hozzászólásomat zártam.

B. U. É. K. minden idelátogató, fórumolvasónak.

2. Ezt tudom, de azt is tudja mindenki, hogy itt vidéken nem olyan egyszerű ezektöl a veszélyes hulladékoktol megszabadulni. Igaz most már van rá lehetőségünk, de kemény "valutáért". Ezek után miért kell a szemetet utaztatni sok száz kilóméteren keresztül, ez számomra érthetetlen.

B. U. É. K
Ez a kemény valuta szlogen azt jelenti fizettek érte hogy elvigyék?Itt bakker szólok a romáknak már itt sincs, többi meg nemérdekel hova viszik.De felétek kunszenten is igy ment régen az tuti mert ott is laktam régebben:)
Hádédész..

#2949 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 12:15

Idézet: Hoember - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 19:23

Köszönöm hogy le lettem degradálva, igazán jól esett.  Azt hiszem nem érdemeltem ki e szavakat. Amik jönnek hozzám adománygépek, csak elmondás alapján tudom mondani hogy mi a helyzet velük, én nem tesztelem, tekintve hogy teljes egészében áttértem notebookra. Semmi más cuccom nincs, se monitor se semmi.

Mindenesetre én továbbra is beírom ide ha kapok valami adományt, aztán vagy elviszitek tőlem a cuccot, vagy egy idő után kidobom.

Boldog Új Évet mindenkinek

NA NE MÁ!!!!!!!!!

Akkor jöjjön egy kis tallózás ebböl a fórumbol, melyek az elmúl év folyamán íródtak, némi kis kommenttel:

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 23:51

Üdv!

Volna három majdnem teljes gépem. Az egyik egy Compaq Deskpro SFF, nem igazán tudom, milyen állapotban, de legfeljebb alkatrésznek jó lesz, gondolom van már pár ilyenetek.
A másik egy nagy Deskpro, ~900-as Celeronnal. Ennek annyi a nyűgje, hogy minden induláskor sipákol, hogy nem ismeri a procit, egyébként jó.
A harmadik pedig egy Duron 750-es, bazinagy torony házban. Hangkari, CD író, minden csuda van benne, winyót pedig a jövő héten kapom hozzá elvileg, csak épp az adatokat mentik róla. Állapotáról sokat nem tudok, csak lerakták nálam azzal a céllal, hogy ti átvegyétek. De igazából teljesen korrektnek tűnik.
Meg még pár PCI karit talán össze tudok szedni. Pl ATA-133 RAID, nem hiszem, hogy valaki pénzt akarna érte adni.

Telcontar: Jól emlékszem, hogy te szoktál a Belvárosban bóklászni? Jársz még a Bajcsy-n?

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 21:46

A gépeket elvittem Hoemberhez, sajnos meg kellett látogatnom egy wincsivel. Úgyhogy mi majd legközelebb találkozunk :)

Ezek a gépek jöttek most hozzám le.

Idézet: Hoember - Dátum: 2009. szept. 26., szombat - 7:34

így van a gépek itt vannak nálam. a Kisgépet ami alkatrésznek volt ítélve, megcsináltam :)  bele került egy 8,4 es Seagate vinyó + 128 mb ram igy már komplett gép.

Ide 4 gb-s Seagete HDD-vel és 2x32 MB SD RAM-al érkezett, de sem floppi, sem HDD kábel nem volt benne, ráadásul mindkettő a minigéphez illően (na meg a HP-töl megszokott módon) speckó rövid kábel, hoszabb (hagyományos) nem is fér bele. Ráadásul az alaplapi elem (ami szintén nem szabványos GR 2430 tip) csutkára le volt merülve. 2,01 V-t tudtam csak rajta mérni.

Bizonyára a nagy rohanásban Telcontar és acws is nagyon gyorsan hajtottak, nem voltak figyelmesek, mert az úton elvesztek.

Mindenesetre a hiányzó kábeleket sikerült "megkókányolnom", az elemet laposelemröl feltöltenem (vajon meddig fog ez ezzel üzemelni  :think: ), a Spec. CD olvasót szétbombázva (tele volt dzsuvával) a fejet alkoholmámorban úsztatva, majd összerámolva sikeredett működésre bírnom, sőt a kantárt is - igaz csak alapot mertem, helyhiány miatt, nincs SP egyse - felkerült rá az év utolsó napján. Így, ha majd a tartozékok is meglesznek már komplett és átadható fog lenni.

Idézet: Hoember - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 5:25

Ami most jött hozzám 3 gép, a nagyobbikat is megreparáltam került bele vinyó igy már az is komplett gép lett.
Az utolsó gépbe is kerítek vinyót és akkor 3 komplett gép lesz

ill a középső gépbe kellene valami cd olvasó

Amint jeleztem ebben csak FDD és egy 52x24x52 LG CD RW van.Szucsati szerint ez a gép is jó volt, sőt vinyót is kapott hozzá. Lehet, hogy nem vitte le hozzád?
A HP Deskpro gépben ( Ez szucsati bejegyzése alapján egyébként jó gép volt.) meg ahogy jeleztem csak FDD volt, a vinyó ebbe sem került bele.

Ezeknél a gépeknél azonban kissé elgondolkodtam. A toronyházasban 750 MHz-s AMD CPU van. A HpP Deskro gép meg meg van tuningolva egy 900 MHz-s CPU-val. Azért csipog állandóan induláskor, mert ezek az alaplapok 450-500 MHz-s CPU-hoz lettek anno kitalálva, ha jól emlékszem. Ilyen CPU van nem is csipogott egyszer sem a "Csipetkés" korszakban, mert anno ott főleg ilyen gpeink voltak. Ez is megy simán, ha azt a fránya F1 gombot megnyomjuk neki.
Ami szöget ütütt a fejembe: A hajdani gazdi jó alaplapot, akkoriban jónak mondható CPU-val vásárol magának (toronyházas gép), illetve a 4-500 MHz-s gépét felhúzza/lecseréli 900 MHz-re, hogyan viselhette el, cserélte ki az eredetileg  nagyobbat  4 MB-s (sajnos mindkét gépben ilyen van) AGP-s VGA kártyára. Emlékeim szerint anno a mieinkben gyárilag is 16, vagy 32 MB-s volt.

Na ez mellékes, de majd azér megpróbálok Szentesen venni hozzájuk nagyobb VGA-kat (gondolom a 16-63 MB-s méretüek sem lehetnek túl drágák, meg majd csak akad valami 4-5 GB-s olcsó vinyó is hozzájuk és még CD olvasót is valószínűleg találok a bontóban.

Idézet: Hoember - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 16:41

Boldog karit mindenkinek  ;)

A 3 komplett gép még mindig itt van nálam

senkinek nem kell? :think:

pluszban vannak videókártyák, vinyók, stb

jelezzétek felém ha valaki eljönne érte

Láttad a gépeken, hogy nem komplettek. Ehhez elég volt ránézni, mert mindkettőnek (a nagyobbaknak) üres volt az előlapja, még takarólemez sem fedte, illetve a vinyókhoz sem kelett volna nagyobb meló (egy csavarral sem voltak a takarólemezek rögzítve). Akkor miért nem küldted a vinyókat, VGA kártyákat. Hátha lett volna benne olyan amelyek ezekhez a gépekhez is felhasználható lett volna, nem úgy kelene megvenni a bontóban.

Láttad, hogy a gépek nem komplettek. Erröl a fogalomrol már kifejtettem véleményemet Telcontarnak. Akkor miért nem jelezted, hogy mik azok amik hiányoznak hozzá. Abban az esetben ugyanis vagy Telcontartol (nála biztosan vannak billák és egerek, de CD olasóval is tele a padlása), vagy FakeJack-tol ( Ő nem is rég jelezte acws-nek, hogy van 3 db. moncsija a pinyóban, ami pont elég is lett volna ide) jöhetett volna kiegészítés.

Na csak ennyit akartam a TE JÓINDULATODROL írni.

Persze az is elképzelhetó, hogy ezek a gépek is átalakultak a szucsati, Telcontar és acws kocsikáztatása alatt. Ebben az esetben elnézést kéek a ledegradálásért.

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 01. 12:23 -kor

#2950 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 12:28

Idézet: djculture - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 12:00

B. U. É. K
Ez a kemény valuta szlogen azt jelenti fizettek érte hogy elvigyék?Itt bakker szólok a romáknak már itt sincs, többi meg nemérdekel hova viszik.De felétek kunszenten is igy ment régen az tuti mert ott is laktam régebben:)

Igen. Fizetnünk kell érte, ha szabályosan akarunk tőle megszabadulni, sőt nekünk veszélyes hulladékot termelőknek (itt most nem csak miránk, hanem a környezű pl.: szörmeiparosokra termelőkre ondolok) kell beszállítani a telephelyre, ha nem úgy a szállítási díjért is fizetni kell, nem is keveset.
Persze most is műxik, hogy a "kissebbségnek" (nem a Te szavaiddal élve, nehogy valaki még azt mondja rólam, hogy Rsszista Pista vagyok  :D ) szólunk és mát el is tűnik. Persze ilyenkor a környezetvédelem hol is van.  :think:

#2951 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 12:41

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 13:28

Persze most is műxik, hogy a "kissebbségnek" (nem a Te szavaiddal élve, nehogy valaki még azt mondja rólam, hogy Rsszista Pista vagyok  :D ) szólunk és mát el is tűnik. Persze ilyenkor a környezetvédelem hol is van.  :think:

Az a baj én láttam dettó ugyanoda kerül a szemét akkor is ha a cég elviszi vagy a kissebbségiek,azon kivül hogy igy nem keres rajta egy cég.Ez magyarország. :)
Mondjuk abba maximálisan egyetértek veled jobb nem összegyüjteni a számtech hulladékot otthon :)

Szerkesztette: djculture 2010. 01. 01. 12:42 -kor

Hádédész..

#2952 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 13:02

Hmmm...

Az információ érdekes állatfajta. Bőre- és alakváltó. Kaptam már felajánlott konfigot azza, hogy tökéletesen megy, és elmondták, hogy ekkora proci, ennyi RAM és ekkorka kisebb vinyóka van benne. Ehhez képest fagyott (púposkondik hegyekben), a proci kisebb volt (nem sokkal, de kisebb), a RAM is kevesebb volt (feleannyi). A vinyó viszont jóval nagyobbnak bizonyult - történetesen az a 60 GB-os volt, ami Olivér gépében szolgál most.

Idézet

– Igaz-e, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak?
– A hír igaz – közli a jereváni rádió –, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

#2953 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 13:23

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 13:15

Na ez mellékes, de majd azér megpróbálok Szentesen venni hozzájuk nagyobb VGA-kat (gondolom a 16-63 MB-s méretüek sem lehetnek túl drágák, meg majd csak akad valami 4-5 GB-s olcsó vinyó is hozzájuk és még CD olvasót is valószínűleg találok a bontóban.

Eszedbe ne jusson! :)

Írd meg, hogy micsoda és mennyi kell, és küldöm Holló nénével (vagy elviszem, ha elég hamar sikeredik a rákóczifalvai feladat)!

#2954 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 17:19

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 13:15

NA NE MÁ!!!!!!!!!

Akkor jöjjön egy kis tallózás ebböl a fórumbol, melyek az elmúl év folyamán íródtak, némi kis kommenttel:

Ezért irtam hogy a vinyók itt maradtak nálam ami a gépbe volt szánva.

Mellesleg kicsit sem érdekel hogy Te mit gondolsz vagy írsz rólam. Természetesen nem azért mert bunkó vagyok és nem ismerem az illemet, egyszerűen csak azért mert....... itt lehetne felhozni az ellenérveket de nem teszem mert minek?????????

Mondj gondolj rólam ami jól esik, ha téged ez tesz jelenleg boldoggá akkor csináld
Adatmentést vállalok sérült elektronkáju, letörölt, formázott vinyókról Telefon SIM kártyákról 06/20/393-94-46

#2955 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 17:47

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 13:23

Eszedbe ne jusson! :)

Írd meg, hogy micsoda és mennyi kell, és küldöm Holló nénével (vagy elviszem, ha elég hamar sikeredik a rákóczifalvai feladat)!

Akkor írom, hogy mit kellene megvenni január 7.-n:

- 4 db. min. 64 MB SD RAM (sajnos amint most a tesztelgetés során kiderül 2 db. 128 MB-s is hibás)
- 2 db. izmosabb (4 MB-nál kissé nagyobb) AGP-s VGA
- 2 db. UTP kábel fogadására alkalmas hálókártya
- 5 db. PS2 (lehetőleg magyar) billa
- 5 db. PS2 rágcsáló
- 10 db. gyugós (nem gépböl gépbe) hálózati csatlakozó tápkábel.

A monitorok, melyek A.Józsinál maradtak, remélem jók lesznek, de emlékezz vissza a dec.18-ra ahol sorra dőltek ki a kantár alatt (senki sem azzal tesztel) a moncsik. Amennyiben a kantár alatt mégis kidőlnének (holnap megyek ki értük) majd acws collegával megoldjuk a FakeJack készletőböl, ugyanis a collega ígérte, hogy elriasztja a menyhalakat és a sukákat, süllőket a környékröl még ebben a hónapban.

Reménykedem, hogy didymanon kívül FakeJack is és még mások is jönnek riogatni, vagy ha nem riogatni a pícéseknek osztogatni a forralt melegítőt, na meg végre akkor ki lehetne szaggatni azt a régóta beígért kerítést is.  :)

#2956 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 18:33

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 18:47

Akkor írom, hogy mit kellene megvenni január 7.-n:

- 4 db. min. 64 MB SD RAM (sajnos amint most a tesztelgetés során kiderül 2 db. 128 MB-s is hibás)
- 5 db. PS2 rágcsáló

A monitorok, melyek A.Józsinál maradtak, remélem jók lesznek, de emlékezz vissza a dec.18-ra ahol sorra dőltek ki a kantár alatt (senki sem azzal tesztel) a moncsik. Amennyiben a kantár alatt mégis kidőlnének (holnap megyek ki értük) majd acws collegával megoldjuk a FakeJack készletőböl, ugyanis a collega ígérte, hogy elriasztja a menyhalakat és a sukákat, süllőket a környékröl még ebben a hónapban.

Reménykedem, hogy didymanon kívül FakeJack is és még mások is jönnek riogatni, vagy ha nem riogatni a pícéseknek osztogatni a forralt melegítőt, na meg végre akkor ki lehetne szaggatni azt a régóta beígért kerítést is.  :)

- 64 megás SDRAM van bőven, adok többet is, mint amennyit kértél, mert tesztelni nem lesz időm őket. Így viszont lesz tartalék, ha egy-kettő makrancosnak bizonyulna.
- VGA-k, hálókártyák, billzetek, egerek vannak (de lehet, hogy PS/2 helyett soros egérkék lesznek, mert azok közül van egy csomó, amit teszteltem)

Viszont tápkábellel már nem állok annyira jól. Az évvégi hajrá nagyon leapasztotta a készletet. Megnézem, mennyi van, aztán visszajelzek.

Monitort én kantárral szoktam tesztelni átadás előtt, sőt, be is szoktam állítani a grafika felbontását, frissítését a monitorhoz. Persze csak akkor, amikor én párosítom össze őket. Most decemberben nálatok nem ez volt a helyzet.

Éééés most...!

Elkészült (bár még egyelőre darabokban van, de már kantárolva) az új esztendő első gépe, ami egyben az első 64-bites gépünk.

- ASRock K8Upgrade-760GX alaplap. Ez nem az a Socket 754-es deszka, amit FakeJack adott, mert azt Samuraj fórumtárs elkérte, és ezt adta cserébe. Sok különbség nem volt a két alaplap között, csak annyi, hogy ezen AGP-bővítőhely van, nem PCI-E, ami a mi helyzetünkben előny, mert AGP-s VGA-ink vannak, PCI-E-s meg...hagyjuk :) . Ja, és van rajta egy CPU Upgrade bővítőrés is, amibe az ASRock CPU-bővítőkártyájával újabb, akár Socket 939-es procikat lehet tenni. Ha valaki megveszi jó pénzért a bővítőkártyát...
- Sempron64 2500+ processzor (hát igen...ez a legkisebb 64-bites Socket 754-es CPU, ami csak létezik. De akkor is 64 bit!)
- 512 MB DDR400-as RAM, amiből azért az alaplapi VGA csoda alapból megkajál 64 MB-ot. Megeszik különben az 128-at is, ha hagyják. Tényleg, mennyire erős a SiS 760-as Mirage2 grafikus vezérlő? Annyit tudok, hogy DirectX8.1 kompatibilis, de érdemes leváltani egy GeForce4 MX-el? Vagy beletehetem a Szőkétől kapott HD1650-est, de az rettenetesen kajál a delejből, a táp meg...hát, lásd alább.
- alaplapi VGA, hang (AC97) és hálókártya (SiS gigabites LAN). Ha a társaság megszavazza, vagy azt mondják a nálam tudorabbak, hogy érdemes, a VGA bővíthető.
- 20 GB HDD (egy slim Maki, de SMART szerint (meg PowerMax szerint is) oké). Teszek majd mellé egy másik HDD-t is (olyan 6 - 10 GB körülit).
- LG DVD-ROM
- LiteON CDRW (mindkét optikai meghajtó szépen olvas, az írót nem teszteltem írásra)
- kisfloppy
- 300W-os Display táprettenet (nem JeNCi, de alig jobb). Ha találok megbízhatóbbat, akkor azért azt teszem a konfig alá.

Szerkesztette: Telcontar 2010. 01. 01. 19:01 -kor

#2957 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 01. 18:57

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 17:47

- 5 db. PS2 rágcsáló

Ezt tudok adni.
Make love not Wor.

#2958 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 19:22

Telcontar, ezt a cseret en nem ertem.  :think: Elcserelted a kategoriajaban legjobb ár/ertek aranyu lapot egy rosszabbra, konkretan egy SiS-es fosra, mar bocs), mert AGP vga-t lehet belerakni. De mivel megsem lehet a tap miatt, ezert az integraltat hasznalod, ami egy SiS hanyas, mig az enyemben integralt Nvidia volt, ertekelheto 3D-s eredmennyel. Ezzel a cserevel a csapat nem jart jol szerintem. A gepet gyengusz tappal meg vga-val nem adnam ki. Kantarbol mi tervezel? Mert a 64 bites XP nem telitalalat, no es 4 GB ram akatt nem kisknazhatok a 64 bites CPU/OS elonyei, sot, OS szempotbol csak a hatranyok maradnak.
Tapkabelbol a multkor adtam egy szatyorral vagy vegul nalam maradt?

#2959 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 19:40

Idézet: FakeJack - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 20:22

Telcontar, ezt a cseret en nem ertem.  :think: Elcserelted a kategoriajaban legjobb ár/ertek aranyu lapot egy rosszabbra, konkretan egy SiS-es fosra), mert AGP vga-t lehet belerakni. De mivel megsem lehet a tap miatt, ezert az integraltat hasznalod, ami egy SiS hanyas, mig az enyemben integralt Nvidia volt, ertekelheto 3D-s eredmennyel. Ezzel a cserevel a csapat nem jart jol.
Tapkabelbol a multkor adtam egy szatyorral.

Azért mentem bele a cserébe, mert ebben a lapban olyan VGA bővítési lehetőség van, amihez mi is tudunk alkatrészt adni. Ami a tápot illeti, még lehet, hogy találok erősebbet, megbízhatóbbat, csak éppen ez a Display volt a kupac tetején. :) Ha sikerül jobb tápot lelnem, akkor a HD1650-essel olyan erős konfig lesz, amilyet a Te lapoddal nem tudtunk volna összehozni.

A tápkábeleid meg leköltöztek már Kunszentmártonra meg Abádszalókra. Az év végén összevissza 16 gépet adtunk át, ha jól emlékszem (5 Abádszalókon, 10 Kunszentmáronban és 1 Tápiószecsőn), az 32 db tápkábel. Ennyi fogyott el. Valamennyi még van, de hogy 10 db van-e azt nem tudom. De mindjárt fölcaplatok úgyis házért, jobb tápért, azt megnézem.

#2960 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 19:46

Kozben meg kicsit szerkesztgettem a hozzaszolast.
Okes, te tudod. Ha a vegen igy jobb gep lesz ebből, akkor hajra.
Tapkabel: okes, nem semmi!

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.