Idézet: Hoember - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 19:23
Köszönöm hogy le lettem degradálva, igazán jól esett. Azt hiszem nem érdemeltem ki e szavakat. Amik jönnek hozzám adománygépek, csak elmondás alapján tudom mondani hogy mi a helyzet velük, én nem tesztelem, tekintve hogy teljes egészében áttértem notebookra. Semmi más cuccom nincs, se monitor se semmi.
Mindenesetre én továbbra is beírom ide ha kapok valami adományt, aztán vagy elviszitek tőlem a cuccot, vagy egy idő után kidobom.
Boldog Új Évet mindenkinek
NA NE MÁ!!!!!!!!!
Akkor jöjjön egy kis tallózás ebböl a fórumbol, melyek az elmúl év folyamán íródtak, némi kis kommenttel:
Idézet: szucsati - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 23:51
Üdv!
Volna három majdnem teljes gépem. Az egyik egy Compaq Deskpro SFF, nem igazán tudom, milyen állapotban, de legfeljebb alkatrésznek jó lesz, gondolom van már pár ilyenetek.
A másik egy nagy Deskpro, ~900-as Celeronnal. Ennek annyi a nyűgje, hogy minden induláskor sipákol, hogy nem ismeri a procit, egyébként jó.
A harmadik pedig egy Duron 750-es, bazinagy torony házban. Hangkari, CD író, minden csuda van benne, winyót pedig a jövő héten kapom hozzá elvileg, csak épp az adatokat mentik róla. Állapotáról sokat nem tudok, csak lerakták nálam azzal a céllal, hogy ti átvegyétek. De igazából teljesen korrektnek tűnik.
Meg még pár PCI karit talán össze tudok szedni. Pl ATA-133 RAID, nem hiszem, hogy valaki pénzt akarna érte adni.
Telcontar: Jól emlékszem, hogy te szoktál a Belvárosban bóklászni? Jársz még a Bajcsy-n?
Idézet: szucsati - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 21:46
A gépeket elvittem Hoemberhez, sajnos meg kellett látogatnom egy wincsivel. Úgyhogy mi majd legközelebb találkozunk

Ezek a gépek jöttek most hozzám le.
Idézet: Hoember - Dátum: 2009. szept. 26., szombat - 7:34
így van a gépek itt vannak nálam. a Kisgépet ami alkatrésznek volt ítélve, megcsináltam

bele került egy 8,4 es Seagate vinyó + 128 mb ram igy már komplett gép.
Ide 4 gb-s Seagete HDD-vel és 2x32 MB SD RAM-al érkezett, de sem floppi, sem HDD kábel nem volt benne, ráadásul mindkettő a minigéphez illően (na meg a HP-töl megszokott módon) speckó rövid kábel, hoszabb (hagyományos) nem is fér bele. Ráadásul az alaplapi elem (ami szintén nem szabványos
GR 2430 tip) csutkára le volt merülve. 2,01 V-t tudtam csak rajta mérni.
Bizonyára a nagy rohanásban Telcontar és acws is nagyon gyorsan hajtottak, nem voltak figyelmesek, mert az úton elvesztek.
Mindenesetre a hiányzó kábeleket sikerült "megkókányolnom", az elemet laposelemröl feltöltenem (vajon meddig fog ez ezzel üzemelni

), a Spec. CD olvasót szétbombázva (tele volt dzsuvával) a fejet alkoholmámorban úsztatva, majd összerámolva sikeredett működésre bírnom, sőt a kantárt is - igaz csak alapot mertem, helyhiány miatt, nincs SP egyse - felkerült rá az év utolsó napján. Így, ha majd a tartozékok is meglesznek már komplett és átadható fog lenni.
Idézet: Hoember - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 5:25
Ami most jött hozzám 3 gép, a nagyobbikat is megreparáltam került bele vinyó igy már az is komplett gép lett.
Az utolsó gépbe is kerítek vinyót és akkor 3 komplett gép lesz
ill a középső gépbe kellene valami cd olvasó
Amint jeleztem ebben csak FDD és egy 52x24x52 LG CD RW van.
Szucsati szerint ez a gép is jó volt, sőt vinyót is kapott hozzá. Lehet, hogy nem vitte le hozzád?
A HP Deskpro gépben ( Ez
szucsati bejegyzése alapján egyébként jó gép volt.) meg ahogy jeleztem csak FDD volt, a vinyó ebbe sem került bele.
Ezeknél a gépeknél azonban kissé elgondolkodtam. A toronyházasban 750 MHz-s AMD CPU van. A HpP Deskro gép meg meg van tuningolva egy 900 MHz-s CPU-val. Azért csipog állandóan induláskor, mert ezek az alaplapok 450-500 MHz-s CPU-hoz lettek anno kitalálva, ha jól emlékszem. Ilyen CPU van nem is csipogott egyszer sem a "Csipetkés" korszakban, mert anno ott főleg ilyen gpeink voltak. Ez is megy simán, ha azt a fránya F1 gombot megnyomjuk neki.
Ami szöget ütütt a fejembe: A hajdani gazdi jó alaplapot, akkoriban jónak mondható CPU-val vásárol magának (toronyházas gép), illetve a 4-500 MHz-s gépét felhúzza/lecseréli 900 MHz-re, hogyan viselhette el, cserélte ki az eredetileg nagyobbat 4 MB-s (sajnos mindkét gépben ilyen van) AGP-s VGA kártyára. Emlékeim szerint anno a mieinkben gyárilag is 16, vagy 32 MB-s volt.
Na ez mellékes, de majd azér megpróbálok Szentesen venni hozzájuk nagyobb VGA-kat (gondolom a 16-63 MB-s méretüek sem lehetnek túl drágák, meg majd csak akad valami 4-5 GB-s olcsó vinyó is hozzájuk és még CD olvasót is valószínűleg találok a bontóban.
Idézet: Hoember - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 16:41
Boldog karit mindenkinek
A 3 komplett gép még mindig itt van nálam
senkinek nem kell?
pluszban vannak videókártyák, vinyók, stb
jelezzétek felém ha valaki eljönne érte
Láttad a gépeken, hogy nem komplettek. Ehhez elég volt ránézni, mert mindkettőnek (a nagyobbaknak) üres volt az előlapja, még takarólemez sem fedte, illetve a vinyókhoz sem kelett volna nagyobb meló (egy csavarral sem voltak a takarólemezek rögzítve). Akkor miért nem küldted a vinyókat, VGA kártyákat. Hátha lett volna benne olyan amelyek ezekhez a gépekhez is felhasználható lett volna, nem úgy kelene megvenni a bontóban.
Láttad, hogy a gépek nem komplettek. Erröl a fogalomrol már kifejtettem véleményemet
Telcontarnak. Akkor miért nem jelezted, hogy mik azok amik hiányoznak hozzá. Abban az esetben ugyanis vagy Telcontartol (nála biztosan vannak billák és egerek, de CD olasóval is tele a padlása), vagy
FakeJack-tol ( Ő nem is rég jelezte acws-nek, hogy van 3 db. moncsija a pinyóban, ami pont elég is lett volna ide) jöhetett volna kiegészítés.
Na csak ennyit akartam a TE JÓINDULATODROL írni.
Persze az is elképzelhetó, hogy ezek a gépek is átalakultak a
szucsati,
Telcontar és
acws kocsikáztatása alatt. Ebben az esetben elnézést kéek a ledegradálásért.
Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 01. 12:23 -kor