HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2961 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 01. 20:32

Idézet: FakeJack - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 20:46

Kozben meg kicsit szerkesztgettem a hozzaszolast.
Okes, te tudod. Ha a vegen igy jobb gep lesz ebből, akkor hajra.
Tapkabel: okes, nem semmi!

A szerkesztgetésre válaszolok csak. Egyelőre 32-bites oprendszert kap. Tervezek mellékelni hozzá 64-bites Linuxot - a leendő tulaj, ha akarja, feltelepítheti magának. 64 bites Windows a driverek miatt szopás, a Windows7 úgyszintén. Meg ugye a szerzői jog. ;)

Na! Tápkocekából tanáltam egy 300W-os DTK-t, ami korrektnek tűnik, meg egy 400W-os Codegent. Melyik legyen? :)
... a trip back in time is all I need ...

#2962 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 20:50

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 21:32

A szerkesztgetésre válaszolok csak. Egyelőre 32-bites oprendszert kap. Tervezek mellékelni hozzá 64-bites Linuxot - a leendő tulaj, ha akarja, feltelepítheti magának. 64 bites Windows a driverek miatt szopás, a Windows7 úgyszintén. Meg ugye a szerzői jog. ;)

Attól a procitol nenagyon várj sokat. Egy athlon xp 2000+ os jobban teljesít mint az én is meglepődtem milyen gyenge nekem 2600+ os volt:),
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2963 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 20:51

Idézet: djculture - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 21:50

Attól a procitol nenagyon várj sokat. Egy athlon xp 2000+ os jobban teljesít mint az én is meglepődtem milyen gyenge nekem 2600+ os volt:),

Tudom. De ez van.

#2964 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 20:55

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 21:51

Tudom. De ez van.

Oké csak azért irtam ne nagyon erőltesd a 64 bitet  ha nem akarsz vele szívni.Nekem fél évem ment rá hogy majd én megoldom használhatónak ráadásul nf4-es lappal amibe még huzni is lehetett.Egy xp még ugy ahogy elmegy vele de egy nagyobb hálózati forgalom pl megeszi a procit reggelire mást mellette csinálni se lehet.:)
Hádédész..

#2965 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 21:05

Idézet: djculture - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 21:55

Oké csak azért irtam ne nagyon erőltesd a 64 bitet  ha nem akarsz vele szívni.Nekem fél évem ment rá hogy majd én megoldom használhatónak ráadásul nf4-es lappal amibe még huzni is lehetett.Egy xp még ugy ahogy elmegy vele de egy nagyobb hálózati forgalom pl megeszi a procit reggelire mást mellette csinálni se lehet.:)

Gyanús, hogy valami más gondod lehetett. Nálam egy Via C3-as a letöltőgép meg a fájlszerver, de simán bírja, pedig van hálózati forgalma. Sokszor arról a gépről netezek is, vagy kis VGA-igényű játékot játszom rajta (nemcsak a pasziánszot bírja el :D ), miközben folyamatosan zsezseg a hálózattal.

#2966 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 21:29

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 22:05

Gyanús, hogy valami más gondod lehetett. Nálam egy Via C3-as a letöltőgép meg a fájlszerver, de simán bírja, pedig van hálózati forgalma. Sokszor arról a gépről netezek is, vagy kis VGA-igényű játékot játszom rajta (nemcsak a pasziánszot bírja el :D ), miközben folyamatosan zsezseg a hálózattal.

Az a baj 4 ilyen procis gép van haveroknál addig mindegyiknek jó is volt amig nemkötteték be a netet azóta minden van.Egyikhez elvittem az én athlon 64 3000+ procimat, beraktam egyböl jó lett.És igen van igazságod mert én is p3 assal neteztem évekig és jobb volt mint az a sempron nyavaja.Nagyon lebutította az amd azt főleg a 128 kesses.ek amelyeket én szégyennek tartok:)

Szerkesztette: djculture 2010. 01. 01. 21:30 -kor

Hádédész..

#2967 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 21:42

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 21:32

Na! Tápkocekából tanáltam egy 300W-os DTK-t, ami korrektnek tűnik, meg egy 400W-os Codegent. Melyik legyen? :)

Megnéztem mindkét tápot, a 12 V-os ág mindkettőnél 11,6V körül áll be  HDD és ODD nélkül az alaplapi HW Monitor szerint. (A HD1650-es ugyanis a 12V-ról kajál). De a DTK valahogy stabilabbnak tűnik. Megnézem még majd meghajtókkal is, mennyit esik tovább a 12V, és meglátjuk, mi lesz a vége...

Szerk.: ehhehe. :D A Codegen két ODD rákötése után feljebb emelte a tétet 11,8-ra. Na, ennyit az alaplapi HW Monitorokról. :D :D

Szerk. 2.: multiméterrel mérve is 11,8V a "sárga" ág. Meg a DTK-nál is. Meghajtókkal együtt. Akkor megy a DTK a konfig alá, a Codegen ugyanis 24 tűs, míg a lapnak elég a 20 tű is. Aztán majd rámérek 3D-s terhelés közben is a 12V-ra.

Szerkesztette: Telcontar 2010. 01. 01. 22:08 -kor

#2968 Felhasználó inaktív   holmes1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 06:10

Boldog új évet mindenkinek.

Telcontar: ha van időd és kedved másik lappal (64bites) kínlódni akkor köthetnénk egy üzletet a csapat  részére.
Úgyanis, lenne egy lapom amire szívesen átköltöznék, de biost kellene rajta frissíteni. (amivel nem merek kötekedni.)
Ha át tudnék költözni rá, felszabadulna egy 2600+ proci lappal.

Megoldható?

Tar László

Szerkesztette: holmes1 2010. 01. 02. 06:12 -kor

Nem Vagyok Őrült!!!
A hangok is ezt bizonygatják.....

Felajánlások

#2969 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 07:09

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 17:47

Akkor írom, hogy mit kellene megvenni január 7.-n:

- 4 db. min. 64 MB SD RAM (sajnos amint most a tesztelgetés során kiderül 2 db. 128 MB-s is hibás)
- 2 db. izmosabb (4 MB-nál kissé nagyobb) AGP-s VGA
- 2 db. UTP kábel fogadására alkalmas hálókártya
- 5 db. PS2 (lehetőleg magyar) billa
- 5 db. PS2 rágcsáló
- 10 db. gyugós (nem gépböl gépbe) hálózati csatlakozó tápkábel.

A lényeg meg lemaradt  :mad:

Feltétlen kellene 2 db. olyan HDD, melyre az Sp3-s kantár is felmenne. Jelenleg semilyen sincs egyik gépben sem.

Ezzel lenne komplett a két ócskavas, mert CD olvasót - bár minőségét nem ismerem (elmondás szerint jó volt, csak DVD-t tettek be helyette) - már sikeredett aplikálnom.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2970 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 07:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 18:57

Ezt tudok adni.

Esetleg acws-l egyeztethetnél (előtte azért a kiegészítésemet is légyszi megnézni), mert jönnek riogatni az uszonyosokat.

Amennyiben acws jovetele előtt (gyere velük Te is, legalább ne Te leszel a vezető beosztású a hazafelé vezető úton, részedre nem lsz zéró tolerancia  :D ) járnál a tanyán onnan is jöhetne a rég beígért cuccos.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2971 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 07:20

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 18:33

- ASRock K8Upgrade-760GX alaplap. Ez nem az a Socket 754-es deszka, amit FakeJack adott, mert azt Samuraj fórumtárs elkérte, és ezt adta cserébe. Sok különbség nem volt a két alaplap között, csak annyi, hogy ezen AGP-bővítőhely van, nem PCI-E, ami a mi helyzetünkben előny, mert AGP-s VGA-ink vannak, PCI-E-s meg...hagyjuk :) .

Nálam meg alaplap hiányában itt porosodik 1 db. PCI-E-s 256 MB-s VGA karcsi, igaz már Zoltánszól gépébe elígértem a közelmúltban, hogy ne álljon feleslegesen itt.

Ugyancsak itt porosodik egy AMD Athlon 64 3200 -s porcogó is, melyre éppen az este találtam rá a fiók aljában, endcsinálás közben.

Mindkettöt még anno egy felajánlott - de ide soha meg nem érkezett (pedig valaki emlékeim szerint átvette a felajánlótol) -  laphoz kaptuk, hogy kitöl, és ki vette át, ne is kérdezzétek, nagyon (kb.1-2 évre) vissza kellene olvasni.

#2972 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 07:30

Idézet: holmes1 - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 6:10

Telcontar: ha van időd és kedved másik lappal (64bites) kínlódni akkor köthetnénk egy üzletet a csapat  részére.
Úgyanis, lenne egy lapom amire szívesen átköltöznék, de biost kellene rajta frissíteni. (amivel nem merek kötekedni.)

Megoldható?

Tar László

Üdvözöllek újra körünkben! Jó látni/olvasni ilyen hoszzú eltűnés után megint.

Egyébként kezdhetsz retyketni. Az idén mindenképpen fel foglak keresni egy kis csevej erejéig. :D

#2973 Felhasználó inaktív   holmes1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 07:45

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 8:30

Üdvözöllek újra körünkben! Jó látni/olvasni ilyen hoszzú eltűnés után megint.

Egyébként kezdhetsz retyketni. Az idén mindenképpen fel foglak keresni egy kis csevej erejéig. :D

Kezdek borzongani :D

:offtopic:  Majd összeszervezzük, mert 3 laki vagyok, és a meló hely se ereszt könnyen.
Nem Vagyok Őrült!!!
A hangok is ezt bizonygatják.....

Felajánlások

#2974 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 09:47

Idézet: holmes1 - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 7:45

Kezdek borzongani :D

:offtopic:  Majd összeszervezzük, mert 3 laki vagyok, és a meló hely se ereszt könnyen.

:offtopic: Szerintem nem lesz túl nehéz, mert én meg NYÖGdíjas vagyok, így időm van rengeteg, kényelmesen tudok hozzád (időbeosztásodhoz) alkalmazkodni.

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 02. 09:47 -kor

#2975 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 10:25

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 7:09

A lényeg meg lemaradt  :mad:

Feltétlen kellene 2 db. olyan HDD, melyre az Sp3-s kantár is felmenne. Jelenleg semilyen sincs egyik gépben sem.

Ezzel lenne komplett a két ócskavas, mert CD olvasót - bár minőségét nem ismerem (elmondás szerint jó volt, csak DVD-t tettek be helyette) - már sikeredett aplikálnom.

Hahó,
egy 18,2-es scsi-t találtam még itthon. Az mehetne a dualprocisba, ha még nem kantároztad, és az abban levő 20GB-s ata valamelyik másikba.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#2976 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 02. 11:06

Idézet: acws - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 10:25

Hahó,
egy 18,2-es scsi-t találtam még itthon. Az mehetne a dualprocisba, ha még nem kantároztad, és az abban levő 20GB-s ata valamelyik másikba.

Mi az időpont? :D Gyűlik nekem is a padláson egy-két használható dolog, meg Szőke majd összeírja, miket vigyek neki,mert említett sokmindent az eltelt hónapok alatt, az én fejem meg olyan, mint a szita :D .
Bújjék mindenkibe!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2977 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 11:36

Idézet: holmes1 - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 7:10

Megoldható?

Tar László

Szia! :banana:

A BIOS-frissítést meg tudjuk oldani. Eljössz hozzám, vagy hogy oldjuk meg? :)

#2978 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 11:41

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 8:20

Nálam meg alaplap hiányában itt porosodik 1 db. PCI-E-s 256 MB-s VGA karcsi, igaz már Zoltánszól gépébe elígértem a közelmúltban, hogy ne álljon feleslegesen itt.

Ugyancsak itt porosodik egy AMD Athlon 64 3200 -s porcogó is, melyre éppen az este találtam rá a fiók aljában, endcsinálás közben.

Mindkettöt még anno egy felajánlott - de ide soha meg nem érkezett (pedig valaki emlékeim szerint átvette a felajánlótol) -  laphoz kaptuk, hogy kitöl, és ki vette át, ne is kérdezzétek, nagyon (kb.1-2 évre) vissza kellene olvasni.

Már megy az AX1650Pród a gépben. Igaz, még a copás fázisánál tartunk (driverek csúnyán összeakadtak), de lesz ebből valami. Szóval menjen csak a kártya zoltánszólnak.

Az Athlon64 3200+ milyen foglalatba való? Socket 754 vagy Socket 939? Mert S939-es A64 nálam is van. Csak segítségképpen: a Socket 754 procik alján van egy négyzet alakú terület, amin nincsenek tűk.

#2979 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 12:06

Nade most baj van.

Szőke!
A kártyád XP alatt jól működött? Mert nálam addig jó, amíg drivert nem tolok fel neki. Addig szép tiszta a kép. Driverrel viszont teleszemeteli a képet, majd nemes egyszerűséggel lefagy, resetel, kékhalálozik. Nem tudom, mire gyanakodjak: memóriahiba, GPU-hiba vagy driver-hiba.
Driverből próbáltam a legfrissebb 9.11-es Catalyst-ot és egy régebbi 8.3-ast is. Mindkettőnél ugyanúgy szemetel és fagy.

#2980 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 12:35

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 13:06

Nade most baj van.

Szőke!
A kártyád XP alatt jól működött? Mert nálam addig jó, amíg drivert nem tolok fel neki. Addig szép tiszta a kép. Driverrel viszont teleszemeteli a képet, majd nemes egyszerűséggel lefagy, resetel, kékhalálozik. Nem tudom, mire gyanakodjak: memóriahiba, GPU-hiba vagy driver-hiba.
Driverből próbáltam a legfrissebb 9.11-es Catalyst-ot és egy régebbi 8.3-ast is. Mindkettőnél ugyanúgy szemetel és fagy.

ha xp ezt tedd fel: http://www.omegadriv...t/ati_winxp.php

Szerkesztette: djculture 2010. 01. 02. 12:36 -kor

Hádédész..

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150