HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#3021 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 04. 11:03

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 8:36

Zöreg! A HülyePicsa gépet megrendezem, ha ott vagyok, de néróban a rencerindító lemeznél megadod rendszerindítóképnek a saját beépítettjét (flopikép nem jó!!), utána kapsz egy ablakot,amiben adhatsz hozzá filékat. Induláskor a CD butul a saját rendszerindító területéről (A: meghajtó lesz az is), majd betölti az emulált bootmeghajtó mögé a cd-rom meghajtókat, és így lesz cd-rom dos alatt. Ami bonyolítás, hogy egyes flasherek hajlamosak a nero boot-képében lévő caldera DOS alatt megfagyni, ekkor F8-cal kell indítani a lemezt, és lépésről lépésre betölteni csak a cd-rom illesztőt és az nvcdex-ét.

Én más megoldssal kisérletezgettem (MagicISO), de nem jött össze, úgyhogy a buher megmarad részedre. :D
Viszont a NERO-val kapcsolatban megint tanultam. Köszi!  :respect:
Már csak azt kellene (sok minden egyében kívül) megtanulnom, hogy 2, vagy több ISO fájlt, hogyan lehetne egy Cédára ráaplikálni. Ugyanis van több olyan hasznos progim, amelyeknek 1-2 MB. a mérete és csak ISO-ban van meg. Sajna a DEMON beiktatásával sem tudtam megoldani a kérdést.  :think:

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 04. 11:16 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3022 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 04. 13:51

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 11:03

Már csak azt kellene (sok minden egyében kívül) megtanulnom, hogy 2, vagy több ISO fájlt, hogyan lehetne egy Cédára ráaplikálni. Ugyanis van több olyan hasznos progim, amelyeknek 1-2 MB. a mérete és csak ISO-ban van meg. Sajna a DEMON beiktatásával sem tudtam megoldani a kérdést.  :think:

Daemon tools az ördögtől való. Amúgy mik azok, amik 1-2 megásdak, de isoban vannak? Ilyet még nem sokat láttam, de inkább segítünk mással kicsomagolni, csak ne barmoljuk szét a dolgokat a daemonnal.

Vagy újraírós CDre kiírni, és kész.
Make love not Wor.

#3023 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 14:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 13:51

Daemon tools az ördögtől való. Amúgy mik azok, amik 1-2 megásdak, de isoban vannak? Ilyet még nem sokat láttam, de inkább segítünk mással kicsomagolni, csak ne barmoljuk szét a dolgokat a daemonnal.

Vagy újraírós CDre kiírni, és kész.

Monyuk én jobban szeretem, mint a NERO virtuális meghajtóját, de izlések és.... :confused:
Egyébként ilyen progikra gondolok: AIDA, PowerMax, MemTeszt, stb.

CD-RW-t meg nem mindíg birok venni, azok sem örökélerűek, na meg hamarosan már csak a NOTI fog lenni és utánna már írási lehetőségem sem fog lenni. Addig szerettem volna a foppira írható, azon meglévő progikat egy végleges CD-re kiíri, hogy valamivel tartósabb legyen mint a floppí.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3024 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 14:33

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 14:03

Egyébként ilyen progikra gondolok: AIDA, PowerMax, MemTeszt, stb.

Hátizé, a memtest az másképp nem is fut, csak ha isoban felírod. Aida is meg van külön, a Powermax többnyire 1 darab .exe, de ennél felesleges az isot megnyitni, vagy rögtön CDre/FD-re kell írni, aztán bootol, vagy belenézni is kár.

CDRW-t tudok rakni a kupacba, majd jövőre elég nagy lesz, oszt valaki elviszi.
Make love not Wor.

#3025 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 16:13

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 17:40

Ami menni fog:

- 1 db 6,4 GB Quantum vinyó (hibátlan, zerofill után van (vagyis töküres), masternek jumperelve),

- 2 db hálókártya

De ha kell, küldöm vissza az egyik külső, IDE-s Freecom kuckót is. Sőt, CD-olvasót is teszek bele. :)

Amint már korábban is jeleztem nem kell minden. A jelenleg meghagyott hozzászólásodban azokat hagytam meg (könnyebb kivenni így) melyek NEM KELLENEK, ezeket már sikerült beszereznem.

Viszont kellene többletben: FDD beépítőkeret 5,25" helyre FDD-vel és az alábbi képen látható hátsó takaró lemez 1-1 db.

A Haleszi monitorokrol még nem tudok nyilatkozni, mert ebben a TRÉ útban ugyan kinek van kedve kocsikázni, na meg a kocsit kibányászni a több köbméter csapadék alól. :mad:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 04. 16:19 -kor

#3026 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 16:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 14:33

Hátizé, a memtest az másképp nem is fut, csak ha isoban felírod. Aida is meg van külön, a Powermax többnyire 1 darab .exe, de ennél felesleges az isot megnyitni, vagy rögtön CDre/FD-re kell írni, aztán bootol, vagy belenézni is kár.

CDRW-t tudok rakni a kupacba, majd jövőre elég nagy lesz, oszt valaki elviszi.

Na amit írtam az csak kapásbol jött, de van itt 10-100 MB-s méretű progi is, amely jó lenne, ha menne DOS alatt a jövőben is, nem kellene kiírkálni mindíg CDRW-re.
Biztosan meg lehet oldani, hogy ISO fájlokat összevonjuk? Vagy ezt még nem találták ki?  :think:
Tudod a Zöreg szeret kísérletezni. :eek:

#3027 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 16:59

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 17:16

Biztosan meg lehet oldani, hogy ISO fájlokat összevonjuk? Vagy ezt még nem találták ki?  :think:
Tudod a Zöreg szeret kísérletezni. :eek:

Ultraiso progi erre való,az iso tartalmát ugylehet variálni mintha másolgatnál egyik könyvtárból a másikba csak az elmentéshez kell némi idő:)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3028 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 17:03

Idézet: djculture - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 16:59

Ultraiso progi erre való,az iso tartalmát ugylehet variálni mintha másolgatnál egyik könyvtárból a másikba csak az elmentéshez kell némi idő:)

Köszönöm a tanácsot. :respect:
Kipróbálom, csak nehogy úgy járjak, mint a kutyus :D
A nyögdíjasnak meg "csak" ideje van.  :omg:

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 04. 17:04 -kor

#3029 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 17:55

Idézet: djculture - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 16:59

Nekem azért kicsit zavaros. ISOban általában olyat illik terjeszteni, ami egyben telepítőkészlet, ésvagy még bootol is. Ezt amúgy kár bolygatni. A többi is kicsit bonyolult, hogy mi van a DOS móddal, de sebaj. Sosem szerettem, mikor ki és össze és belemásolnak, mert abból csak a baj van. ISO-t meg kell írni, oszt úgy használni.
Make love not Wor.

#3030 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 18:38

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 17:13

Amint már korábban is jeleztem nem kell minden. A jelenleg meghagyott hozzászólásodban azokat hagytam meg (könnyebb kivenni így) melyek NEM KELLENEK, ezeket már sikerült beszereznem.

Viszont kellene többletben: FDD beépítőkeret 5,25" helyre FDD-vel és az alábbi képen látható hátsó takaró lemez 1-1 db.

A Haleszi monitorokrol még nem tudok nyilatkozni, mert ebben a TRÉ útban ugyan kinek van kedve kocsikázni, na meg a kocsit kibányászni a több köbméter csapadék alól. :mad:

A kocsid hamarost kiolvad, ha lehet hinni az előrejelzéseknek, felétek 10-12°C várható. :) Igaz, akkor meg az út lesz kissé képlékeny állagú.

Kivettem a csomagból a 2 hálókártyát és a vinyót (te háládatlan! :D Második vinyónak sem kell a 6,4 gigás?). Betettem egy 3,5"-os FDD-t egy 5,25"-ös beépítőkeretben, és a hátsó takarólemezt is megtaláltam.

FDD-hez kábeled van?

Más.

A videokártyádat beadtam a szervizbe, gyakorlatilag szó nélkül bevették. Három - öt hétre ígérték a javítást/cserét/seggberúgást, mert kiküldik az ASUS-hoz Tajvanra (aztán ott eldöntik, mi legyen vele).
... a trip back in time is all I need ...

#3031 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 07:17

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 18:38

*  A kocsid hamarost kiolvad, ha lehet hinni az előrejelzéseknek, felétek 10-12°C várható. :) Igaz, akkor meg az út lesz kissé képlékeny állagú.

**  Kivettem a csomagból a 2 hálókártyát és a vinyót (te háládatlan! :D Második vinyónak sem kell a 6,4 gigás?). Betettem egy 3,5"-os FDD-t egy 5,25"-ös beépítőkeretben, és a hátsó takarólemezt is megtaláltam.

***  FDD-hez kábeled van?

Más.

A videokártyádat beadtam a szervizbe, gyakorlatilag szó nélkül bevették. Három - öt hétre ígérték a javítást/cserét/seggberúgást, mert kiküldik az ASUS-hoz Tajvanra (aztán ott eldöntik, mi legyen vele).

* Pillanatnyilag nem így néz ki a dolog. -18 C a ma reggeli adat. Egyébként nem probléma a képlékeny állapotú út amióta nálunk is "bitumenyes aztfald" :D  van.

** A gép már készen áll, így nem akarom háborgatni a második vinyó beszerelésével. Esetleg a kicsi Hp-be lenne jó a 4 GB-s helyett, de akkor meg mindent kezdhetnék elölröl. Örülök, hogy végre azt a pirinyó speckó vackot sikerült összeakasztgatnom (csavar egyse :mad: ). A többit Köszönöm!

*** FDD kábel is jöhet, mert ami itt van nem tudom milyen állapotú.

Más.
Ezek szerint amikor már én kaptam akkor is hibás lehetett, mert az elejétöl fogva vinnyogott a Vistánál, de a 7  meg már fagyózott is tőle. XP alatt (játék mentesen) nekem szépen szuperált, igaz néha gondolkodott, hogy kiírja-e amit bepötyögtem neki. Én ennek nem tulajdonítottam nagyobb gondot. Nem vagyok valami nagy guru, hogy jó volt-e vagy nem. Nekem csak az a lényeg, hogy karakteresen tudjon dolgozni. :)

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 05. 07:18 -kor

#3032 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 08:37

Telcontar!

Egy újabb kérés, hátha megoldható és amelyik most jött elő.

Az egyik gépben most az indítás után pár percre - gondolom bemelegedett, mert előtte elfogadható volt a zajszint (akkor sem csendes :D ) - a CPU hűtőventilátora átment MIG-be, hangja -nekem, mint törzskönyvezett süketnek is - elviselhetetlen. Próbáltam szétszedni, csapágyakat WD-40-l kezelni, de a javulás szinte észlelhetetlen.

Amennyiben lenne egy csendes 70 x 70 mm-s (furatok 60 x 60 mm.) max. 25 mm. magas (most ilyen volt benne (Thermaltake TT-7025A tip.), nem kellene csavarokat aplikálnom hozzá) ventid, akkor azt is tehetnél a kupacba. Egyedül a furatok mérete a lényeges, atöbbi megoldható, na meg a hangja.

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 05. 08:40 -kor

#3033 Felhasználó inaktív   holmes1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 16:46

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 9:37

Te meg ménem szósz nekem, hogy kell ilyen laposabb táp. Van. Megcsinyálom, elpostázom. Milyen gépet fog hajtani? Egyéb kérdés? :D

:think:  :think:  :think:

Én maradtam le, vagy valamiről elfelejtkeztem?

ui.
Az általad, régebben javított, Cannon A60 végképp caput, mert 2-3 kép után "megvakul"
Tip a javításra, vagy tegyem múzeumba?

Szerkesztette: holmes1 2010. 01. 05. 16:46 -kor

Nem Vagyok Őrült!!!
A hangok is ezt bizonygatják.....

Felajánlások

#3034 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 19:21

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 9:37

Telcontar!

Egy újabb kérés, hátha megoldható és amelyik most jött elő.

Az egyik gépben most az indítás után pár percre - gondolom bemelegedett, mert előtte elfogadható volt a zajszint (akkor sem csendes :D ) - a CPU hűtőventilátora átment MIG-be, hangja -nekem, mint törzskönyvezett süketnek is - elviselhetetlen. Próbáltam szétszedni, csapágyakat WD-40-l kezelni, de a javulás szinte észlelhetetlen.

Amennyiben lenne egy csendes 70 x 70 mm-s (furatok 60 x 60 mm.) max. 25 mm. magas (most ilyen volt benne (Thermaltake TT-7025A tip.), nem kellene csavarokat aplikálnom hozzá) ventid, akkor azt is tehetnél a kupacba. Egyedül a furatok mérete a lényeges, atöbbi megoldható, na meg a hangja.

Nézek másik turbinát, de addig is megpróbálhatnátok megolajozni a csapágyát, hátha...Én varrógépolajjal szoktam kezelni a sivítósabbját-kerregőbbjét (tudom, Rive nagymester most a haját tépné :D - vagy az enyémet). Az esetek úgy felében egész kellemes hatása van.

#3035 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 22:22

Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 20:21

Nézek másik turbinát, de addig is megpróbálhatnátok megolajozni a csapágyát, hátha...Én varrógépolajjal szoktam kezelni a sivítósabbját-kerregőbbjét (tudom, Rive nagymester most a haját tépné :D - vagy az enyémet). Az esetek úgy felében egész kellemes hatása van.

Még az jutott eszembe, hogy csekkold le a hűtő felszerelését is! Hátha fordítva tették rá a CPU-ra, és emiatt az nem hűl rendesen, az alaplap pedig emiatt felpörgeti a hűtőt.

#3036 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 06:18

Telcontar!

A hűtő jól volt felszerelve, sőt pasztázás is elég korrekt volt. Próbáltam egy másik hűtőt rátenni, ami itt van nálam (ennek nagyobb a ventije 80x80), de azét van az is kivágva, mert évek óta MIG klónnak képzeli magát. Jobban szeretném a kisebbet megtartani, mert az teljes egszében rézborda, amíg az általam kivágott csak alu.
Amint írtam is próbáltam az olajozást (WD-40 kezelés), de nem segített.

Viszont!

Ugye még nálad van a nekem szánt csomag. Ugyanis a mai postámban kaptam egy levelet az egyik volt "Csipetkés" tagtol, hogy olvasta bánatomat a fórumon és tegnap beszélt az iskolájában az infós tanárra. Ők ugyanis az év utolsó tanítási napján cseréltek le éppen 5 db. PII-PIII nagyságú működő gépet újra, mert kaptak másikat. Egyedül a monitorokat hagyták meg.
Tanára szívesen megengedi, hogy bogarásszak a lecserélt gépekben, abbol bármit elhozzak, csak a gépeket nem adhatja ide, mert azokat nekik hívatalos átvevőhelyre kell leadniuk, melyet dokumentálniuk kell.
A maik napon megpróbálok bejutni Kunszentmártonba (Remélem kiszabadítanak a nap folyamán bennünket a hó fogságábol, ugyanis tegnap dél óta szinte egyfolytában szakad, még szerencs, hogy nincs hozzá szél) és utánna estére remélem már okosabb leszek. Elképzelhető, hogy még szedned kell ki a csomibol sok-sok mindent.

Szerkesztette: Szőke 2010. 01. 06. 06:22 -kor

#3037 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 12:31

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 6:18

Tanára szívesen megengedi, hogy bogarásszak a lecserélt gépekben, abbol bármit elhozzak, csak a gépeket nem adhatja ide, mert azokat nekik hívatalos átvevőhelyre kell leadniuk, melyet dokumentálniuk kell.

Akkor le fogja adni az üres házakat :-D
Make love not Wor.

#3038 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 06:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 12:31

Akkor le fogja adni az üres házakat :-D

Ők is így gondolták a legnagyobb örömömre és bánatomra.
Ugyanis a gazdasági vezető nem tudott a mi megállapodásunkrol és megengedte a lurkóknak, hogy matasanak a gépek között, ami nekik megtetszik nyugodtan elvihetik, de a náluk feleslegessé vált, használhatatlan hw elemeket is behozhatják. Ez utóbbi is nagyon dicséretes. Így az ifjoncok esetleg jobb minőségű hw-hez juthatnak, a még használhatók nem kerülnek megsemmisítésre, de a selejtes anyagok sem a kukában landolnak. Nekik most a pályázati kiírás alapján teljesen mindegy, hogy mennyit visznek a "szeméttelepre", a lényeg, hogy a leadási listán szerepeljenez.
Szomorú is vagyok, mert így közvetlenül nem tudtam valamennyi hiányzó hw. elemhez hozájutni (Pl.: HDD és SD RAM egy se volt már), de ait elhoztam, azok sem biztos, hogy mind üzembiztos.
A mai napon nincs időm foglalkozni vele, de a holnapi napom erre fog elmenni és utánna írom, hogy mi kellene még pótlásként az 5 db. konfig átadásához.

#3039 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 16:43

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 7., csütörtök - 6:55

Így az ifjoncok esetleg jobb minőségű hw-hez juthatnak, a még használhatók nem kerülnek megsemmisítésre, de a selejtes anyagok sem a kukában landolnak. Nekik most a pályázati kiírás alapján teljesen mindegy, hogy mennyit visznek a "szeméttelepre", a lényeg, hogy a leadási listán szerepeljenez.

Én is ilyesminek a közepén vagyok, csak kicsit egyszerűbb a helyzet, mert én papírozom le. Didymanus majd kommunista műszakban megjavít sok tápot, alaplapot, monitort, akkor megint lesz egy adag gép. De készül működőképes, bocs, hogy múltkor nem bírtam sokat és túl jót küldeni, de ez van, még a papírmunkázásával is elég jól állok.

Amivel bírok és olyasmi, azokat odahaza tornyozom, de már megint nem férni el, ráadásul saját meg 3-4 másik cég cuccai is rendesen keverednek, cégek felé is el kell számolni, szóval bonyás, de lesz még itt pár dolog, az szinte biztos. Ha olyan klubhelyiség lenne, akkor tán 3 cég cuccaából egy működőképes szervert is össze lehetne varázsolni, így lehet akkor kaptok mindenfélét darabokban, szerveres ház meg megy a hulladéklrakóba, oszt jónapot, csak nagy, nehéz, kerülgetni kell.
Make love not Wor.

#3040 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 19:13

Idézet: Szőke - Dátum: 2010. jan. 7., csütörtök - 7:55

A mai napon nincs időm foglalkozni vele, de a holnapi napom erre fog elmenni és utánna írom, hogy mi kellene még pótlásként az 5 db. konfig átadásához.

Amíg van, addig adok is alkatrészeket. :)

Beraktam egy 550W-os Coolink tápot a csomagba. Jó lenne, ha didyman megvizslatná. Hiányzik mind a két ventilátora, emiatt gyakorlatilag tuti, hogy nem műxik, de nem próbáltam ki (és nem is akarom).

Aztán:

Elkészültem Hármaskával, aki tulajdonképpen egy Compaq Deskpro gép az alábbi konfigurációban:

Celeron 800 MHz
Compaq alaplap (Intel 815 chipset)
alaplapi VGA (Intel 815)
256 MB SDRAM
6,4 GB HDD (az a bizonyos :) )
Philips CDRW
LG CD-ROM
Compaq kisfloppy
mini ATX-ház

Ez amolyan "nyugdíjas" gép, kimondottan javaslom a karácsony előtti sorozat folytatására. Sajnos monitorokból eléggé kifogytam, egyetlen 17"-os van, de azt Rákóczifalvára szánnám. Ettől függetlenül küldeném Hármaskát acws-sel, ha rábólintasz (bill., egér, tápkábel még van, azt tudok adni).

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.