HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#3561 Felhasználó inaktív   XRezs 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 28. 17:13

Ja igen, egy 3,5"-ös FDD + kábel és egy 220V tápkábel lemaradt az előbb.

Szerkesztette: XRezs 2010. 06. 28. 17:18 -kor

#3562 Felhasználó inaktív   XRezs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 28. 17:13

(Elnézést, addig töltődött az oldal, hogy háromszor lett elküldve.)

Szerkesztette: XRezs 2010. 06. 28. 17:20 -kor

#3563 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 28. 22:21

Kedves XRezs!  Köszönjük a felajánlást, érdekel bennünket. Pesti társaink fölveszik Veled a kapcsolatot, kérlek légy türelemmel! (A képeket elnézve nagyon szép álapotú alkatrészeket adsz. Öröm ránézni!)

Szerkesztette: zoltánszól 2010. 06. 28. 22:25 -kor

#3564 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 04:29

A tegnapi napon csökkent a jelenleg Szelevényben "ideiglenesen állomásozó" gépek száma, ugyanis meglátogatott Zoltánszól cimbora és egy gépet (5ALI61 & 450 MHz) magával vitt Szolnokra egy rászoruló részére, de a részletekröl reménykedem, hogy majd Ő fog referálni.

Egyébként addig amig a cimborára vártam az új műhelyben sikeredett a "bibis" lapot is szóra birnom, csak sajnos az idehaza letöltött BIOS nem illett hozzá. Egyszóval van még remény.

Viszont egy HELP is akadt, csupán azért, hogy tanuljak.

Az EPOX és az NF7 lap sem indult (mármint a BIOS-a) el első nekifutásra egy 128 MB-s ATI R96XTLD-C3 tip. VGA kártyával. A kártya egyébként elméletileg jó, mert kb. 2 hónapja üzemképesen vettem ki a saját gépemböl. Viszont egy noneme 4 MB-s AGP-s VGA kártyával szépen betöltődött mindkét lapnál a BIOS (illetve az EPOX-nál, csak a visitás FDD ügyileg). A 128-s VGA kártyát már nem volt időm egy működő gépben is kipróbálni, de majd erre is sort keritek.
Vajon ez nooooorrrrmmmáááááááális ?????

Szerkesztette: Szőke 2010. 06. 29. 04:29 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3565 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 06. 29. 06:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 06. 23. 23:00

Miért nem a gyártó hivatalos honlapján próbálkozol? Pl. itt: http://www.epox.com/downloads.asp
Megadod, hogy BIOS-t akarsz letölteni, majd alatta kiválasztod a feljövő listából az alaplapot (szerepel benne, ellenőriztem), és bódottá. Kép

HELP!

Sajnos nem tudom, hogy az én gépemmel van-e a baj, vagy csak béna vagyok (mint mindig), de ezen az oldalon lévő bármelyik BIOS variáns letötésénél azt kiabálja ez a nyüves, hogy a lap nem jelenithető meg.
Igy sajnos nem tudok jászani csak az innen letöltött k9a24b08.zip fájllal, amelyre ez a nyüves tegnap azt mondta, hogy nem megfelelő.
Esetleg valaki letöltené nekem az EP-8K9A2 tip. alaplaphoz a megfelelő BIOS frissitést és E-mailban elküldené, hogy tudjak próbálkozni, vagy vágjam a sarokba a lapot és majd valaki megjavitja, ha elkerül tőlem?

Szerkesztette: Szőke 2010. 06. 29. 06:15 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3566 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 16:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 06. 29. 07:15

HELP!

Sajnos nem tudom, hogy az én gépemmel van-e a baj, vagy csak béna vagyok (mint mindig), de ezen az oldalon lévő bármelyik BIOS variáns letötésénél azt kiabálja ez a nyüves, hogy a lap nem jelenithető meg.
Igy sajnos nem tudok jászani csak az innen letöltött k9a24b08.zip fájllal, amelyre ez a nyüves tegnap azt mondta, hogy nem megfelelő.
Esetleg valaki letöltené nekem az EP-8K9A2 tip. alaplaphoz a megfelelő BIOS frissitést és E-mailban elküldené, hogy tudjak próbálkozni, vagy vágjam a sarokba a lapot és majd valaki megjavitja, ha elkerül tőlem?

8k9a4813.bin
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3567 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 18:46

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 06. 29. 17:50

Köszönöm! Kép

Már lent is van. Mihelyt időm engedi ki is prószilom és referálok az eredményröl.

#3568 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 29. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 06. 29. 05:29

A tegnapi napon csökkent a jelenleg Szelevényben "ideiglenesen állomásozó" gépek száma*, ugyanis meglátogatott Zoltánszól cimbora és egy gépet (5ALI61 & 450 MHz) magával vitt Szolnokra egy rászoruló részére, de a részletekröl reménykedem, hogy majd Ő fog referálni.

Egyébként addig amig a cimborára vártam az új műhelyben sikeredett a "bibis" lapot is szóra birnom, csak sajnos az idehaza letöltött BIOS nem illett hozzá. Egyszóval van még remény.

Viszont egy HELP is akadt, csupán azért, hogy tanuljak.

Az EPOX és az NF7 lap sem indult (mármint a BIOS-a) el első nekifutásra egy 128 MB-s ATI R96XTLD-C3 tip. VGA kártyával. A kártya egyébként elméletileg jó, mert kb. 2 hónapja üzemképesen vettem ki a saját gépemböl. Viszont egy noneme 4 MB-s AGP-s VGA kártyával szépen betöltődött mindkét lapnál a BIOS (illetve az EPOX-nál, csak a visitás FDD ügyileg). A 128-s VGA kártyát már nem volt időm egy működő gépben is kipróbálni, de majd erre is sort keritek.
Vajon ez nooooorrrrmmmáááááááális ?????**

* Itt meg darabról-darabra újra a Gépek veszik át az uralmat. Már ötre emelkedett a megszállók létszáma. (Tribute to Stanisław Lem! :respect2: )

** Nóóóó'mális, ha
a., vagy a kártya bibis,
b., vagy a deszkák,
c., vagy mindegyik.

Annyit azért halkan megjegyzek, hogy egy nem rendesen bedugott VGA akkor sem mutatkozik jónak, ha pedig de. A rendes (be)dugáshoz a rögzítés is hozzátartozik: ha billeghet, akkor billegni is fog (Murphy monnyon le! :) ), márpedig akkor...
... a trip back in time is all I need ...

#3569 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 01. 05:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 06. 29. 20:23

* Itt meg darabról-darabra újra a Gépek veszik át az uralmat. Már ötre emelkedett a megszállók létszáma. (Tribute to Stanisław Lem! Kép )

** Nóóóó'mális, ha
a., vagy a kártya bibis,
b., vagy a deszkák,
c., vagy mindegyik.

Annyit azért halkan megjegyzek, hogy egy nem rendesen bedugott VGA akkor sem mutatkozik jónak, ha pedig de. A rendes (be)dugáshoz a rögzítés is hozzátartozik: ha billeghet, akkor billegni is fog (Murphy monnyon le! Kép ), márpedig akkor...

Abban az esetben, ha addig nem jönnél a "ZUG"-ba talán 17-e környékén (akkor mennék YceBear-hoz is halasilag, de vele még nem egyeztettem) a megszálóktol lehetséges, hogy meg tudlak szabaditani.

** Ez mindenképpen ki fog derülni hamarosan. Ami biztos, az az, hogy a rögzités rendben volt. Minenesetre az AGP slot fog kapni egy kis kontakt spray-t, ha egyáltalán kapható Kszt-ban. Gáboromnak éppen az előbb mondtam, hogy hozzon már egy tubussal.

Szerkesztette: Szőke 2010. 07. 01. 05:19 -kor

#3570 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 02. 18:40

Kedves mindenki!Ahogy A Zöreg írta, valóban "lenyúltam" egy PI450MHz-es gépet. Van egy régi ismerősöm, aki (szerintem) igen elesett. Férje nyugdíjas, sajnos kétszeres agyvérzése volt. A hölgy ezért nem tud munkába járni, mert ő ápolja a magatehetetlen férjét. Ugyanakkor a kisebbik fia is beteg: epilepsziás rohamai gyötrik. Szerencsére a nagyobbik fiú egészséges, de katonaként külföldön "védi a hazát". Két gyermeke rendszeresen látogatja a nagyszülőket. A kapott géppel nem csak a hölgyet, de az unokákat is megleptük: a lurkóknak fülig szaladt a szájuk a PacMantól és a többi játéktól. A mellékelt kép N.-né Katikáról készült - ismerkedik a géppel. Mindenkinek köszöni a lehetőséget. És én is köszönöm!

#3571 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 03. 00:48

SATA HDDvel már bírunk mit kezdeni? 80asok vannak rendesek, IDÉsből viszont 200asnál járunk, ami alól kirohadt a vas és nincs mibe tenni. Most tesztelgetem.
Make love not Wor.

#3572 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 03. 05:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 07. 03. 01:48

SATA HDDvel már bírunk mit kezdeni? 80asok vannak rendesek, IDÉsből viszont 200asnál járunk, ami alól kirohadt a vas és nincs mibe tenni. Most tesztelgetem.

Jelenleg itt kb. 5-6 (ha nem több, de a jövőhéten megnézem pontosan) SATA csatlakozóval ellátott gép figyel, hátha lenne bele valamivel nagyobb HDD, mert Telcontar cimborának a készletéböl max.3-6 GB-s IDE mehetett bele, igaz van olyan is, hogy 2 db. is jutott bele ezekböl "nagy" tárolókbol.
Persze ezek a gépek igy is műxenek szépen, csak még nem volt időm átadni, de a jövő héten már teljes gőzzel megy az átadás.
Az új Szelevényi klub jövő szombati összejövetelére tervezem a tömeges átadást, mert előzetes jelzések alapján ezen a napon - talán - nem én leszek az egyedüli HWSW-s itt ezen az eseményen.

200 GB nagyságú vinyót eddigi áldásos ténykedésem során meg még soha sem láttam, még akkor sem, ha az IDE.

#3573 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 07. 03. 00:48

Én az itthoni gépemben már tudok...Mindkettővel......:-D

Szerkesztette: zoltánszól 2010. 07. 04. 12:45 -kor

#3574 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: zoltánszól - Dátum: 2010. 07. 04. 13:43

Én az itthoni gépemben már tudok...Mindkettővel......Kép

Jó neked.

Én is tudnék, de ha nincs, akkor csak nyicsevo.Kép

Ja és retykethetsz!
Holnap megyek a levegőztető csövekért (infuzárium Kép ) és a CO2 vagy O2 reduktorért.Kép

Szerkesztette: Szőke 2010. 07. 04. 13:12 -kor

#3575 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 14:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 07. 03. 01:48

Mi az hogy! Szőkénél is vannak SATA csatival ellátott gépek, meg nálam is. Nálam még SATA adatkábel is van néhány. Egyedül a SATA tápkábel lehet problémás, mert a tápegységeink még nem bírnak ilyesmivel.

#3576 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 07. 03. 06:50

Jelenleg itt kb. 5-6 (ha nem több, de a jövőhéten megnézem pontosan) SATA csatlakozóval ellátott gép figyel, hátha lenne bele valamivel nagyobb HDD, mert Telcontar cimborának a készletéböl max.3-6 GB-s IDE mehetett bele, igaz van olyan is, hogy 2 db. is jutott bele ezekböl "nagy" tárolókbol.*
Persze ezek a gépek igy is műxenek szépen, csak még nem volt időm átadni, de a jövő héten már teljes gőzzel megy az átadás.
Az új Szelevényi klub jövő szombati összejövetelére tervezem a tömeges átadást, mert előzetes jelzések alapján ezen a napon - talán - nem én leszek az egyedüli HWSW-s itt ezen az eseményen.**

200 GB nagyságú vinyót eddigi áldásos ténykedésem során meg még soha sem láttam, még akkor sem, ha az IDE.***

*A lehetőségekhez képest igyekeztem elérni a 10 GB összkapacitást. Viszont elfogytak az ilyen méretű vinyók. Szerencsére jött néhány nagyobb.
** Ki az, aki még ott lesz?
*** Szerintem hamarosan fogsz. Még az is lehet, hogy nagyobb lesz. ;)

#3577 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 15:00

Üzenet megtekintéseIdézet: zoltánszól - Dátum: 2010. 07. 02. 19:40

Kedves mindenki!Ahogy A Zöreg írta, valóban "lenyúltam" egy PI450MHz-es gépet. Van egy régi ismerősöm, aki (szerintem) igen elesett. Férje nyugdíjas, sajnos kétszeres agyvérzése volt. A hölgy ezért nem tud munkába járni, mert ő ápolja a magatehetetlen férjét. Ugyanakkor a kisebbik fia is beteg: epilepsziás rohamai gyötrik. Szerencsére a nagyobbik fiú egészséges, de katonaként külföldön "védi a hazát". Két gyermeke rendszeresen látogatja a nagyszülőket. A kapott géppel nem csak a hölgyet, de az unokákat is megleptük: a lurkóknak fülig szaladt a szájuk a PacMantól és a többi játéktól. A mellékelt kép N.-né Katikáról készült - ismerkedik a géppel. Mindenkinek köszöni a lehetőséget. És én is köszönöm!

Nkeed meg nagy gratula! De miért pont a legkisebb gépet vitted? :) Voltak ott erősebbek is.

#3578 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 04. 19:03

Jó hír: sikerült szereznem egy működőképes Athlon XP 1800+ procit. Csak egy Palomino az istenadta (vagyis tuningban nincs túl sok mozgástér vele, legjobb esetben max. el lehet érni a 2100+ szintet), de azért jó kis gép lesz belőle hamarost!

Lett egy Willamette P4 1,5GHz meg egy Northwood Celeron 2,0GHz is, de ezekhez sincs alaplap. Valakinél működő Socket 478-as deszka?

#3579 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 06:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 07. 04. 15:53

Úgy mindenre egyben a álasz (ha sikeredik Kép ).
SATA adatkábel itt is van egy marékkal, sőt SATA tápcsatis táp is akad, de van átalakitóm is pár db.

Jönnek a nagy HO-HO-k és a nagy banzáj után megyünk riogatni 2 napon át egyfolytában.

Retykethetsz, mert nagyon úgy néz ki, hogy 17-n hozzád megyek cumókért, mert YceBear nagyon elveszett, pedig elsősorban most halacskázni kelett volna (mivel ezen a téren is szépen kezdenek megint alakulni a dolgok)

Zoltánszól azért a PI-t választotta, mert elsősorban DOS alapú progik mennek majd rá, tukmáltam rá a jobbat, de ha nem, akkor nem.

P4 deszka sajna nincs talonban. A 10 GB viszont tényleg igyekezet, ha másképpen nem de 2 db-ban általánosságban meg is vannak.

#3580 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 05. 08:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 07. 04. 14:09

Jó neked.

Én is tudnék, de ha nincs, akkor csak nyicsevo.Kép

Ja és retykethetsz!
Holnap megyek a levegőztető csövekért (infuzárium Kép ) és a CO2 vagy O2 reduktorért.Kép

Biztosan én vagyok a nagyon hülye, de ezzel az új fajta szerkesztővel nem tudok szerkeszteni, formázni, szmájlit és képet beilleszteni, stb. Kérek hozzá egy kis segítséget bárkitől, akárkitől, valakitől! Köszi! (Itt egy sortörésnek kéne lennie.) Szóval holnap még nem lesz cső, csak a lány-lány tápkábel vár otthon. Bocs! Amúgy hölgynek bőven elég a P1 is. Se 3D-t nem használ, se komolyabb 2D-t. Alap és pár kártyajáték, meg pár flash alapú játékot. Még irodai alkalmazást sem kért. Akkor meg minek erőltessem? Ráadásul a gépe akár internetre is köthető lenne. Majd egyszer. Szóval elégedett minden tekintetben. És így én is. :-D

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.