HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#3841 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 03. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 12. 03. 18:59

Tehát ahogy az előtted szóló (iró) [guga doktor] is mondta, gagyi a táp, ezzel meg nem akarok utólag már vacakolni. Ezért kellene egy jobb táp a szerverhez, persze nem szükségeltetik szervertáp.
Mindenesetre didyman collegával is majd konzultálunk (Ő még nem kuksolta ezt a tápot), mert igérete alapján (persze igérni azt mindig is tudott) a jövő hét végén esedékes a jövése.
Van még itt nekem egy dög erős tápom, csak azzal meg az a baj, hogy a csatija nem megfelelő. A 24 pines nem osztható nincs 4 pines csati, az alaplap viszont ezeket kérné (20 + külön 4 pin).

A mercury-t mindenképp nézesd meg mert semmi védelem ezekbe és visz mindent magával ha "pukk" van.Egy kodegen is fényévekkel jobb konstrukció azoknál max zárlatba megy a Schottky dióda pár oszt mehet a szemétbe,nem visz magával semmit.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3842 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 19:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 12. 03. 18:59

A Kunszenti "csipetkéknél is hasonló volt a szerverünk, mint amit most tervezek. Azt 400 W-s piros CODEGON táp simán vitte.
A jelenlegi legnagyobb tápom a már irt tipusú sajnos 2 SATA és 1 IDE vinyó, valamint egy DVD RW használata esetén már az USB portnak nem adja le az 5 V-t.
Tehát ahogy az előtted szóló (iró) [guga doktor] is mondta, gagyi a táp, ezzel meg nem akarok utólag már vacakolni. Ezért kellene egy jobb táp a szerverhez, persze nem szükségeltetik szervertáp.
Mindenesetre didyman collegával is majd konzultálunk (Ő még nem kuksolta ezt a tápot), mert igérete alapján (persze igérni azt mindig is tudott) a jövő hét végén esedékes a jövése.
Van még itt nekem egy dög erős tápom, csak azzal meg az a baj, hogy a csatija nem megfelelő. A 24 pines nem osztható nincs 4 pines csati, az alaplap viszont ezeket kérné (20 + külön 4 pin).
SCSI-s vinyókbol nincs nagyobb jelenleg, igy inkább SATA vinyókbol, vagy IDE vinyókbol lenne a RAID tömb. Majd meglátjuk melyikböl sikeredik.
Mindenesetre egyelőre szórakoznak vele a gyerkőcök, telik az idő szépen ebben a csúf időjárásban.

20 + 4 pines alaplapokhoz használható 24 + 4 pines táp. :) Annak a dögerős tápnak, aminek nem megfelelő szerinted a csatija, mi a típusa?
... a trip back in time is all I need ...

#3843 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 09:55

Ha jol sejtem Szokenek kulon kene a 2 csatlakozo. 1 20 pines alplapi + 1 kulonallo 4 pines aminek nincs koze a 20 pineshez es fizikaliag is az alaplap masik vegen tanyazik. Vagy tevedek? Iletteve a 20 pinsebe bele lehet dugni 24 pinse csatlakozot az nem problema mert kiosztas kompatibilis max az utolso 4 uresen log. Szoval ha Szokenel van olyan tap ami 24 + 4 -s akkor az is jo lehet. Mostanaban jon hozzam 1-2 javitani valo eszkoz majd megnezem a tapjat.

Szerkesztette: YceBear 2010. 12. 04. 09:56 -kor

#3844 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 12. 03. 20:22

A mercury-t mindenképp nézesd meg mert semmi védelem ezekbe és visz mindent magával ha "pukk" van.Egy kodegen is fényévekkel jobb konstrukció azoknál max zárlatba megy a Schottky dióda pár oszt mehet a szemétbe,nem visz magával semmit.

Egyelőre félretéve a "békaképűnek", aki igérete szerint (de mikor nem tudott igérni) a jövő hétvégén jön ide a tanyára.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3845 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 10:15

Üzenet megtekintéseIdézet: YceBear - Dátum: 2010. 12. 04. 10:55

Ha jol sejtem Szokenek kulon kene a 2 csatlakozo. 1 20 pines alplapi + 1 kulonallo 4 pines aminek nincs koze a 20 pineshez es fizikaliag is az alaplap masik vegen tanyazik. Vagy tevedek? Iletteve a 20 pinsebe bele lehet dugni 24 pinse csatlakozot az nem problema mert kiosztas kompatibilis max az utolso 4 uresen log. Szoval ha Szokenel van olyan tap ami 24 + 4 -s akkor az is jo lehet. Mostanaban jon hozzam 1-2 javitani valo eszkoz majd megnezem a tapjat.

Valahogy igy! Mindössze annyi a bibi, hogy a 20 pines aljzatba sem tudom begugni a 24 pines gyugót, mert fizikailag nem fér (az aljzat melett közvetlenül magas kondi figyel) el. A 24 pines gyugó meg nem osztható ketté, mint a legtöbb ilyen tápnál, egybe van öntve.
A további bibi, hogy nincsen külön 4 pines gyugó, amelynek aljzata tényleg az alaplap másik szegletében van.

A pontos tipust most nem tudom (majd, odahaza megnézem, most ifjoncozok), csak annyit, hogy valami 550 és a tényleges teljesitménye 480 W.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3846 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Szõke - Dátum: 2010. 12. 04. 10:15

Valahogy igy! Mindössze annyi a bibi, hogy a 20 pines aljzatba sem tudom begugni a 24 pines gyugót, mert fizikailag nem fér (az aljzat melett közvetlenül magas kondi figyel) el. A 24 pines gyugó meg nem osztható ketté, mint a legtöbb ilyen tápnál, egybe van öntve.
A további bibi, hogy nincsen külön 4 pines gyugó, amelynek aljzata tényleg az alaplap másik szegletében van.

A pontos tipust most nem tudom (majd, odahaza megnézem, most ifjoncozok), csak annyit, hogy valami 550 és a tényleges teljesitménye 480 W.

Ha az a tap 550W -os nincs rajta veletlenul 8 pines csati? Ugyanis nagyobb tapokon 8 pines szokott lenni a 4 helyett.

Szerkesztette: YceBear 2010. 12. 04. 10:22 -kor

#3847 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 11:13

HELP!!! 2X

1X
Adott ez a nyüves DELL OptiPlex 208 tip. masinger, melyel már közel 1 éve szivattyúzok. A tápját didyman is nézte, sőt hozott hozzá tápot YceBear is (bár igaz ez utóbbi csatijai miatt nem jó hozzá). Ennél a gépnél minden elképzelhető hiba kijön alkalmasint, de ki nem számitható rendszerességgel. Van, hogy éppen meg akarok tőle szabadulni - mondván, hogy most már jó - amikor egy újabb hiba jön elő. Van, hogy naponta több is, tehát teljesen kiszámithatatlan. Ennek a gépnek az USB portjain (mértem és ki is próbáltam) nem jön le az 5 V normálisan. Alkalmasint igen, de 2 db. kiseb méretű USB kulcsot már nem visz el, egyet még csak-csak. USB-s egér és bill mehet csak hozzá (átalakitom nincs PS2 höz), igy azok mindig rá vannak kötve. Persze van amikor alapbol nem ismeri fel hol az egeret, hol a billát, de kihuz, visszagyug és minden OK.
A lagújabb heppje a masinának. IDE RACK-ban lévő vinyómat (ISO másolataim vannak rajta) nem hajlandó felismerni, viszont a saját eredeti gépem simán felismeri, dolgozik vele.

Lehet, hogy mégis a tápfeszkóval van a bibi?

2X Adott egy COMPAQ ARMADA M300 tip. noti. Ennél a CD meghajtó "cuca", még didyman sem tudta gyógyitani. Kaptam hozzá viszont egy külső SONY PRD-250 tip. CD olvasót, amely hordozható CD lejátszóként is üzemeltethető. Ez a lejátszó a hozzá kapott elemtartóval hordozható lejátszóként szépen dolgozik. Viszont a hozzá kapott (hozzávaló, mert ennek sikerült utánnanéznem) PCMCIA illesztőkértyával sehogyan sem tudom a notihoz csatlakoztatni. Teleppel be tudom állitani, hogy zene, vagy PC üzemmódban legyen, de sem igy, sem úgy (teleppel és anélkül is próbálgattunk minden lehetőséget) nem ismeri fel a noti, mint CD olvasót. Sem drivert (csak Win95 és 98-ra találtunk) sem olvasható manualt nem leltünk a NET-n hozzá. Persze lehet, hogy túl bénák vagyunk.
Még egy kérdés ezzel a CD lejátszóval.
Magába a lejátszóba be van épitve egy SONY LIP-12(H) tip lithium elem pack. Ennek az elemnek a kapcsolója jelenleg (szerintem, mert a piros pötty látszik) ki van kapcsolva. Ennek hogyan kellene lennie és mire jó?

Hogyan tudnánk ezt a CD olvasót aplikálni ehhez a notihoz, mert egy nagyon szorgalmas leányzótestvér (8 és 10 évesek) kapná karácsonyra és nem nagyon szeretnék ehhez a kicsiny masingerhez egy nyomtatóporthoz csatlakoztatható böhöm nagy Freecom külső CD olvasó egységet adni. Egyszerűen nem illene hozzá.

Egyébként egy jó hir, amely egy rosz hir következménye. Ennél a NOTI-nál is bibis a 128 MB-s SD RAM a MEMteszt alapján, de a még nálam fellelt 64 MB-s (hibátlan) RAM-l is megyeget szépen rajta a jelenleg divatos kontár, úgyhogy nem kerül rá 98.
Esetleg segithet rajtunk Telcontar cimbora a mostani hétvégére igért akciója, melynek eredményét - bizakodunk - hamarosan érezhetjük, ha megjön a csomija.

Szerkesztette: Szőke 2010. 12. 04. 11:26 -kor

#3848 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 11:17

Üzenet megtekintéseIdézet: YceBear - Dátum: 2010. 12. 04. 11:20

Ha az a tap 550W -os nincs rajta veletlenul 8 pines csati? Ugyanis nagyobb tapokon 8 pines szokott lenni a 4 helyett.

Van 6-s és 8-s is, csak az a baj, hogy ezeket sem tudom a 4 pines helyére begyugni. Most nem emlékszem, hogy nem fér, vagy esetleg a madzagok szinkiosztása nem egyezik meg.
Ennek megoldása is a jövő hétvégi vendégemre - ha egyáltalán eljön - várna.

Szerkesztette: Szőke 2010. 12. 04. 11:21 -kor

#3849 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: YceBear - Dátum: 2010. 12. 04. 10:20

Biztos van rajta 8 tűs csati, de a fizikai akadály elkó miatt nem lesz jó ahhoz az alaplaphoz a táp.

Viszont, Szőkém, esetleg egy másik alaplap? :) Fájlszervernek nem feltétlenül a legerősebb gépet kell beállítanotok - én idehaza éppenséggel egy 800 MHz-es VIA C3-as szuperintegrált alaplapot használtam fájlszervernek sokáig, ami kb. megfelel egy 400-500 MHz-es Celeronnak, a nyers számítási teljesítményét tekintve. Sosem kajált többet 40W-nál az egész gép (HDD-stül, DVD-stül), és simán bírta a terhelést, ami állt 7/24 órás torrentezésből és a HDD-n tárolt filmek egyidejű streameléséből két másik gép felé. :) Ha az alaplap és a proci is kis fogyasztású, elég lesz 300W-os, vagy akár 250W-os táp is annak a szervernek, márpedig ilyenekből van itt nálam egy-két jobbféle is.
Az erős gépeket meg kapják csak meg az ifjoncok, mert azokkal lehet játszani is, meg később is avulnak végleg használhatatlanná.

Persze, ha virtualizálni akartok, akkor fog kelleni a kakaó, de valami azt súgja, hogy ez most még nem cél. :)

#3850 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 11:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 12. 04. 11:13

HELP!!! 2X

1X

Szerintem 99%, hogy igen. Azért egy 24-48 órás Memtestet engedj át a gépen, "All tests" beállítással.

#3851 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 14:39

Elkészült a második meglepi gép is. Meglepően csendes, és kellemesen fürge darab:

- AMD Duron 1600+ processzor (az alaplap ugyan nem ismeri fel, de remekül működik így is. Egy BIOS-frissítés biztos kinyitja a MoBo szemét, de én nem foglalkoztam ilyen dőreségekkel)
- Chaintech 7NJL1 alaplap (sajna nem egy Apogee, de azért nem rossz)
- 256 MB DDR333 RAM
- nVidia FX5200 128 MB VGA
- 10 GB HDD (Seagate Barracuda IV)
- MSI CDRW 48x24x48x
- kisfloppy
- 235W táp
- fekvő Super Power ház

Ez a gép elsősorban netezős, dolgozós vas, visszafogott fogyasztással, de kompromisszumokkal (pl. kisebb felbontás és csökkentett részletesség) akár a 2005-2006-2007-es évek játékait is tudja futtatni. Szóval olyan helyre ajánlom, ahol vagy csak néha játszanak majd vele, vagy a kisebb fogyasztásért cserébe a játékos kedvűek elviselik, hogy nem lesz 100 FPS a képfrissítés a Half Life 2-ben, vagy a Wolfensteinben.

Ezzel a géppel egyelőre kifogytam az nForce2-es alaplapokból, amik a készleteim jelenlegi csúcsát jelentették AMD vonalon.

#3852 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 12. 04. 12:28

Biztos van rajta 8 tűs csati, de a fizikai akadály elkó miatt nem lesz jó ahhoz az alaplaphoz a táp.

Viszont, Szőkém, esetleg egy másik alaplap? :) Fájlszervernek nem feltétlenül a legerősebb gépet kell beállítanotok - én idehaza éppenséggel egy 800 MHz-es VIA C3-as szuperintegrált alaplapot használtam fájlszervernek sokáig, ami kb. megfelel egy 400-500 MHz-es Celeronnak, a nyers számítási teljesítményét tekintve. Sosem kajált többet 40W-nál az egész gép (HDD-stül, DVD-stül), és simán bírta a terhelést, ami állt 7/24 órás torrentezésből és a HDD-n tárolt filmek egyidejű streameléséből két másik gép felé. :) Ha az alaplap és a proci is kis fogyasztású, elég lesz 300W-os, vagy akár 250W-os táp is annak a szervernek, márpedig ilyenekből van itt nálam egy-két jobbféle is.
Az erős gépeket meg kapják csak meg az ifjoncok, mert azokkal lehet játszani is, meg később is avulnak végleg használhatatlanná.

Persze, ha virtualizálni akartok, akkor fog kelleni a kakaó, de valami azt súgja, hogy ez most még nem cél. :)

A helyzet nem ilyen egyszerű.
Sajnos nem állunk olyan jól erősebb gépekkel (azokat mielőbb ki szeretjük dobálni azoknak akik nagyobb hasznát veszik) itt bent a műhelyben. Viszont itt is kell(ene) néha játszani, hiszen a többség azért mégis az ifjuság, de az én gépem is ez fog lenni. Nagyon unom már a nadon, de nadon lassú NOTI-t, amely ráadásul nem is képes megnyitni mindent a NET-n.
Én bent nem csak a gépek szerelgetésével foglalkozom, hanem hétközben idősebbeknek a gép kezelést is okitanám, melybe a filmnézéstöl a NET használatig minden benne lenne.
Igy az a gép bent nem olyan egyszerű eset, mint a sima server. Az lesz majd a JolyJoker.
Sok tárhely, megosztás, játék és még minden kell, hogy fusson rajta. Ezért kell a jobb lap és a jobb táp is.

#3853 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 15:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 12. 04. 12:31

Szerintem 99%, hogy igen. Azért egy 24-48 órás Memtestet engedj át a gépen, "All tests" beállítással.

2x 48 órát ment, rajta, mert legutóbb amikor YceBear cimbora itt járt hoztt hozzá is jó DDR2-s RAMokat is és azzal is próbálkoztam. Az általa hozott (ugyancsak Optiplex) gépekben is, meg a nálam levőben is mind a 3 garnitúra (Yce 2 db. gépet hozott akkor, de azok már elkeltek :rolleyes:, de előtte próbálkoztam) hibátlanul álta a sarat több mint két napon át.

Tehát az első tippem (elég régóta nyüszitek miatta) látszik bejönni, amely a tápot szapulja.

A második meglepi gépedre is lenne jelentkező még ünnepek előtt, csak azt nem tudom hogyan juthatna le ide és honnan lenne hozzá moncsi(csi).

#3854 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 12. 04. 15:22

A második meglepi gépedre is lenne jelentkező még ünnepek előtt, csak azt nem tudom hogyan juthatna le ide és honnan lenne hozzá moncsi(csi).

Az biztos, hogy tavaszig én nem tudok lemenni hozzátok. Csak úgy juthatnak le a kész gépek hozzátok, ha valaki onnan értük jön, vagy valamelyik tettestárs innen leviszi.

#3855 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 18:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 12. 04. 15:39

Ezzel a géppel egyelőre kifogytam az nForce2-es alaplapokból, amik a készleteim jelenlegi csúcsát jelentették AMD vonalon.

Van más is :D ITT

#3856 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 09:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Szõke - Dátum: 2010. 12. 04. 11:13

HELP!!! 2X

1X
Adott ez a nyüves DELL OptiPlex 208 tip. masinger, melyel már közel 1 éve szivattyúzok. A tápját didyman is nézte, sőt hozott hozzá tápot YceBear is (bár igaz ez utóbbi csatijai miatt nem jó hozzá). Ennél a gépnél minden elképzelhető hiba kijön alkalmasint,.....

2X Adott egy COMPAQ ARMADA M300 tip. noti. Ennél a CD meghajtó "cuca", még didyman sem tudta gyógyitani. Kaptam hozzá viszont egy külső SONY PRD-250 tip. CD olvasót, amely hordozható CD lejátszóként is üzemeltethető. Ez a lejátszó a hozzá kapott elemtartóval hordozható lejátszóként szépen dolgozik.
Még egy kérdés ezzel a CD lejátszóval.
Magába a lejátszóba be van épitve egy SONY LIP-12(H) tip lithium elem pack. Ennek az elemnek a kapcsolója jelenleg (szerintem, mert a piros pötty látszik) ki van kapcsolva. Ennek hogyan kellene lennie és mire jó?

Hogyan tudnánk ezt a CD olvasót aplikálni ehhez a notihoz, mert egy nagyon szorgalmas leányzótestvér (8 és 10 évesek) kapná karácsonyra és nem nagyon szeretnék ehhez a kicsiny masingerhez egy nyomtatóporthoz csatlakoztatható böhöm nagy Freecom külső CD olvasó egységet adni. Egyszerűen nem illene hozzá.

Egyébként egy jó hir, amely egy rosz hir következménye. Ennél a NOTI-nál is bibis a 128 MB-s SD RAM a MEMteszt alapján, de a még nálam fellelt 64 MB-s (hibátlan) RAM-l is megyeget szépen rajta a jelenleg divatos kontár, úgyhogy nem kerül rá 98.
Esetleg segithet rajtunk Telcontar cimbora a mostani hétvégére igért akciója, melynek eredményét - bizakodunk - hamarosan érezhetjük, ha megjön a csomija.

1x Szoke ez a gep kidobasra erett. Tudom hogy eros meg kene de igy mar tul sok gond van vele. Lehet valami "apro" alaplaphiba is akar. Velemenyem szerint job nem lesz igy ami hasznalhato ki kell nyerni belole (proci, ram, tap, mem, meghajtok) a tobbi meg irany a szemet.

2x Kene a PCMCI SCSI kartya tipusa. Illetve nezd meg legyszi hogy eszkozkelezolben megjelenki -e az eszkoz bar szerintem ezt mar nezted. Elkepzelheto mvel nem mai darab es esetleg nem is teljesen szabvanyos hogy nincs hozza XP driver. Esetleg meg lehet probalni ha mint ismeretlen eszkoz megjelenik, akkor raeroszakolni valami regi Adaptec drivert.

Szerkesztette: YceBear 2010. 12. 05. 09:43 -kor

#3857 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 10:54

Üzenet megtekintéseIdézet: YceBear - Dátum: 2010. 12. 05. 10:42

1x Szoke ez a gep kidobasra erett. Tudom hogy eros meg kene de igy mar tul sok gond van vele. Lehet valami "apro" alaplaphiba is akar. Velemenyem szerint job nem lesz igy ami hasznalhato ki kell nyerni belole (proci, ram, tap, mem, meghajtok) a tobbi meg irany a szemet.

2x Kene a PCMCI SCSI kartya tipusa. Illetve nezd meg legyszi hogy eszkozkelezolben megjelenki -e az eszkoz bar szerintem ezt mar nezted. Elkepzelheto mvel nem mai darab es esetleg nem is teljesen szabvanyos hogy nincs hozza XP driver. Esetleg meg lehet probalni ha mint ismeretlen eszkoz megjelenik, akkor raeroszakolni valami regi Adaptec drivert.

1X
Azért egy ilyen gépet nem dobunk ki! Marad nekem, nálam nem baj, ha alkalmasint kötözködik, én megbirkózom az ilyen gondokkal. Éppen most folyik a volt régi gépem szétbombázása, majd belóle készül 2 db. erősebb konfig. A "csipetkéktöl" ismerős Zs.Apuka gyilkolja éppen.

2X
A PCMCIA káértyárol irom az alábbiakat: CDROMDiscman PCMCIA SCSI CARD FCC ID FGT1460A / IC-DM10 adaptec P/N:975300

XP kapásbol felismeri az AHA 1510-s kártyát és telepiti is. Az eszközkezelőben szépen is látszik, csak éppen bárhogy hozzágyugom a CD madzagját a CD-t sehogyan sem látja.

#3858 Felhasználó inaktív   Tutegal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 05. 13:08

Van néhány feleslegessé vált alkatrészem, ha tudjátok használni:
integrált P4 lap Celeronnal
AGP-s VGA, talán MX400 lehet
SD és DDR1 ramok (128 és 256 GB közöttiek)
Néhány HDD, 20 és 120 GB között
Egy hardveres RAID5 kártya saját 256-os SD RAM modullal és a hozzávaló spec kábeleivel.

Pesten dolgozom de nem itt lakom, így csak hétközben tudom bevinni.

#3859 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 13:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 12. 04. 11:13

Nos, nem jött össze a noti SDRAM-ok beszerzése, mert ma nem volt ott a kontakt. :( Talán jövő vasárnap. Várjunk addig, vagy küldjem a csomagot noti RAM nélkül?

#3860 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 13:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Tutegal - Dátum: 2010. 12. 05. 14:08

Van néhány feleslegessé vált alkatrészem, ha tudjátok használni:
integrált P4 lap Celeronnal
AGP-s VGA, talán MX400 lehet
SD és DDR1 ramok (128 és 256 GB közöttiek)
Néhány HDD, 20 és 120 GB között
Egy hardveres RAID5 kártya saját 256-os SD RAM modullal és a hozzávaló spec kábeleivel.

Pesten dolgozom de nem itt lakom, így csak hétközben tudom bevinni.

Felajánlásodat hálásan köszönjük!

Valamennyit tudjuk hasznositani, sőt nagyon is. Irod, hogy nem Pösti vagy, merre vannak a cumók, mert én is vidéki bagyok.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.