HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#3861 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 05. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Tutegal - Dátum: 2010. 12. 05. 13:08

Van néhány feleslegessé vált alkatrészem, ha tudjátok használni:
integrált P4 lap Celeronnal
AGP-s VGA, talán MX400 lehet
SD és DDR1 ramok (128 és 256 GB közöttiek)
Néhány HDD, 20 és 120 GB között
Egy hardveres RAID5 kártya saját 256-os SD RAM modullal és a hozzávaló spec kábeleivel.

Pesten dolgozom de nem itt lakom, így csak hétközben tudom bevinni.

:respect: Köszönjük szépen, tudjuk használni! :respect:
Hétközben jó eséllyel át is tudom venni. Hívj fel, a telefonszámomat megtalálod a profilomban!
... a trip back in time is all I need ...

#3862 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 12. 05. 14:12

Nos, nem jött össze a noti SDRAM-ok beszerzése, mert ma nem volt ott a kontakt. :( Talán jövő vasárnap. Várjunk addig, vagy küldjem a csomagot noti RAM nélkül?

Inkább küldjed, majd pótolom utólag. Ugyanis éppen mostanság irtam, hogy 64 MB RAM-l is szépen "döcög". A levelemben irt anyagra meg égető szükség lenne igy ünnep előtt. Azok véglegesitése pedig időigényes, melyböl mostanság nálam a legkevesebb.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3863 Felhasználó inaktív   Tutegal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 05. 15:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 12. 05. 14:13

Felajánlásodat hálásan köszönjük!

Valamennyit tudjuk hasznositani, sőt nagyon is. Irod, hogy nem Pösti vagy, merre vannak a cumók, mert én is vidéki bagyok.

Attól tartok ez egy másik vidék :) Pesttől északra, Vác mellett lakom.
A Lurdy-házhoz közel vagyok napközben. Ide, vagy valami tömegközlekedéssel elérhető helyre tudom elvinni.

#3864 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 21:09

Szoke:

DDR2 RAMok meg kellenek?

#3865 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 05:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Tutegal - Dátum: 2010. 12. 05. 16:06

Attól tartok ez egy másik vidék :) Pesttől északra, Vác mellett lakom.
A Lurdy-házhoz közel vagyok napközben. Ide, vagy valami tömegközlekedéssel elérhető helyre tudom elvinni.

Ezek szerint Telcontar cimbora ajánlata fog a nyerő lenni, aki ugyancsak jelezte, hogy Bp-n alkalmasint át tudja majd venni a felajánlásodat, de előtte az adatainál lévő telefonszámon hivd fel, hogy egyeztetni tudjatok.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3866 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 05:52

Üzenet megtekintéseIdézet: YceBear - Dátum: 2010. 12. 05. 22:09

Szoke:

DDR2 RAMok meg kellenek?

Jelen állás szerint - mivel minden gépbe amelyet hoztál sikerült tenni RAMokat - nincs több DDR2 RAM foglalatos lapunk, igaz tartalék sincs, mert a MEMTESZT elég sokat "megevett". Viszont az mindig jól jön. Sosem tudni, hogy mikor esik be megint DDR2 -s alaplap. Legalbb nem járunk úgy, mint jöveteled előtt, hogy kb. 1,5 évet kelett várni arra, hogy a teljesen kész konfigba legyen RAM is.

Szerkesztette: Szőke 2010. 12. 06. 05:54 -kor

#3867 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 16:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 12. 06. 05:52

Jelen állás szerint - mivel minden gépbe amelyet hoztál sikerült tenni RAMokat - nincs több DDR2 RAM foglalatos lapunk, igaz tartalék sincs, mert a MEMTESZT elég sokat "megevett". Viszont az mindig jól jön. Sosem tudni, hogy mikor esik be megint DDR2 -s alaplap. Legalbb nem járunk úgy, mint jöveteled előtt, hogy kb. 1,5 évet kelett várni arra, hogy a teljesen kész konfigba legyen RAM is.

Rendben megy a csomagba az is. :) akad esetleg valakinel Pentium M -t fogadni kepes asztali lap?

#3868 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: YceBear - Dátum: 2010. 12. 06. 17:47

Rendben megy a csomagba az is. :) akad esetleg valakinel Pentium M -t fogadni kepes asztali lap?

Előre is :respect:

A hétvégieknek meg csak annyi üzenet, hogy marad a szaggatás, mert a folyó már megint kint a gátat nyaldossa. :omg:

#3869 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 18:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 12. 06. 17:57

Előre is :respect:

A hétvégieknek meg csak annyi üzenet, hogy marad a szaggatás, mert a folyó már megint kint a gátat nyaldossa. :omg:

Elmarad, vagy megmarad?

#3870 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 06:39

Üzenet megtekintéseIdézet: zoltánszól - Dátum: 2010. 12. 06. 19:38

Elmarad, vagy megmarad?

IS - IS :laugh:

A csuxik kergetése elmarad!
A szaggatás megmarad! (Amennyiben az illetékes "elvtársak" beváltják igéretüket.)

#3871 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 12. 07. 06:39

A szaggatás megmarad! (Amennyiben az illetékes "elvtársak" beváltják igéretüket.)

Ha nem váltják be, akkor is megmarad, csak akkor csúz lesz a neve. :D

ÁLT. TÁJ.

Jelentem, Tutegal olvtárs felajánlása nálam landolt ma este. Tesztelés még nem volt, de majdan lesz. Mindenesetre ígéretes cuccok, és ismételten... :respect: ....köszönjük!

#3872 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 08. 06:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 12. 07. 20:23

Ha nem váltják be, akkor is megmarad, csak akkor csúz lesz a neve. :D

ÁLT. TÁJ.

Jelentem, Tutegal olvtárs felajánlása nálam landolt ma este. Tesztelés még nem volt, de majdan lesz. Mindenesetre ígéretes cuccok, és ismételten... :respect: ....köszönjük!

Ha nem váltják be én akkor visitok, de nagyon. Mindkét collegának van hoznivaója (szinte nélkülözhetetlen cumók), de a bizonytalanabb személynek még ráadásul gyógyolnia is kellene több mindent, amelyeket nem éri meg (ugysem jön vissza) elküldeni messzire a Dunántúlra.

Mi is köszönjük!

Egyébként egy normális hétköznap estefelé mikorra érsz haza általában? Ezt azért kérdezem, mert lehet, hogy összejön egy váratlan fuvar.

Szerkesztette: Szőke 2010. 12. 08. 06:58 -kor

#3873 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 08. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 12. 08. 06:55

Egyébként egy normális hétköznap estefelé mikorra érsz haza általában? Ezt azért kérdezem, mert lehet, hogy összejön egy váratlan fuvar.

Mostanában úgy 18:30 - 19h tájt.

#3874 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 09. 18:42

Telcontár: Én úgy emlékszem, hogy esőisten Mexikót siratja. (Bár manapság már minket is lehet. Sajnos.)

#3875 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 09. 18:52

Üzenet megtekintéseIdézet: zoltánszól - Dátum: 2010. 12. 09. 18:42

Telcontár: Én úgy emlékszem, hogy esőisten Mexikót siratja. (Bár manapság már minket is lehet. Sajnos.)

Passuth László szép történelmi regényének valóban "Esőisten siratja Mexikót" a címe. Az én új aláírásom viszont egy klasszikus felépítésű, 5-7-5 szótagos haiku.

#3876 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 09. 22:24

Újabb meglepi gép, a Tutegal által felajánlott alkatrészek segítségével:

Intel Celeron 2.0GHz
Mercury KOB P4M266NDFSMX alaplap
384 MB DDR RAM
alaplapi S3 ProSavage VGA (van egy 4x AGP foglalat, lehet bővíteni)
SB 128 hangkari (az alaplapi integrált AC'97-es behalt, letiltottam)
hálókari
40 GB Maxtor slim HDD
TEAC CDRW
LG CDROM
kisfloppy
235 W Seventeam tápegység
Mini ATX torony

Ez így inkább netezős-dolgozós vas, de igény, meg persze lehetőség esetén egy jobb VGA-val fel lehet javítani játszóssá is - mármint a 2002-2003 körüli játékokkal. (Amik azért nem voltak rosszak, pl. a No One Lives Forever I és II jó szórakozást nyújtott nekem.)

#3877 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 12:05

Szoke, az a 19v tap pontosan mihez kell? Kene a noti pontos tipusa, esetleg tapcsati átmérő meg polaritas is.
Ezen felül érdekelne, hogy milyen kellekekbol van hianyotok. Kelléken ertem mondjuk a spec kabeleket, atalakitokat, teszt kartyat, elem, USB kütyü, külső vinyó tok, stb.

#3878 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 17:04

Üzenet megtekintéseIdézet: FakeJack - Dátum: 2010. 12. 12. 13:05

Szoke, az a 19v tap pontosan mihez kell? Kene a noti pontos tipusa, esetleg tapcsati átmérő meg polaritas is.
Ezen felül érdekelne, hogy milyen kellekekbol van hianyotok. Kelléken ertem mondjuk a spec kabeleket, atalakitokat, teszt kartyat, elem, USB kütyü, külső vinyó tok, stb.

Üdv. megint a körünkben, bár jobban örültem volna, ha te is itt lettél volna a csuxik hajkurászására (ami természetesen elmaradt) ma.

A NOTI pontos tipusa: Quantex TS3012-14 ; Rating: 19 V egyen, 3,16 A
A hozzá illő (jelenleg másik géppel üzemelő) táp tipusa, AC Adapter : ADP-65DV Rev.B
A tápcsati mérete: külső 5,5 mm (negativ)
belső furat 2,5 mm (pozitiv)

Kiegészitőkböl egyedül ami hiányt jelent az a notikhoz való SDRAM, de abbol is az izmosabb fajta (128 MB és felette), mert igaz, hogy most elosztásra került úgy a RAM, hogy mind üzemel, de azért a mostani kantár 128 MB (ennyi a max ami jutott bele (ráadásul egy RAM foglalat, beépitett zero) RAM-n kissé döcögve megyeget. Persze azért nem esünk kétségbe, gyakorolni igy is jó. Nem munkaeszköznek kapják az új tulajok.

A tegnapi és a mai napon itt tartózkodott nálam acws és didyman collega, akik mindketten kocsival jöttek, igy cumókat is tudtak hozni, a legszükségesebbek megoldódtak, illetve (alaplapi elem) megoldódni látszik.

#3879 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 12. 12. 17:04

Kiegészitőkböl egyedül ami hiányt jelent az a notikhoz való SDRAM, de abbol is az izmosabb fajta (128 MB és felette), mert igaz, hogy most elosztásra került úgy a RAM, hogy mind üzemel, de azért a mostani kantár 128 MB (ennyi a max ami jutott bele (ráadásul egy RAM foglalat, beépitett zero) RAM-n kissé döcögve megyeget. Persze azért nem esünk kétségbe, gyakorolni igy is jó. Nem munkaeszköznek kapják az új tulajok.

És ma sem szereztem notiRAM-ot. Randa idő volt délelőtt - eső, havas eső -, nem volt kedvem a PeCsában ázni. A csomagot azért a héten igyekszem feladni (emlékeztetőül: néhány félkonfig, egy fotómasina és egy MMC memóriakártya lesz benne - a fotómasinához viszont xD kártya kell), a notiRAM-ok meg majdcsak megoldódnak valamikor, valószínűleg jövőre.

#3880 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 18:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 12. 12. 17:04

...

Van 3 dugos tapkabeled? Nem a hagyomanyos PCs, hanem olyasmi, mint pl. a rádiós magnoke csak +1 lukkal? Ilyen:
Kép
Noti SD-t megnézem.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • Utolsó »