HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#4641 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 03. 11. 18:54

Idézet: Telcontar - Dátum: 2015. 03. 11. 18:06

Ha már megyek és jönnek a Csipetkék is (naná, hogy hívjuk meg őket is!): ne vigyek pár gépet? Össze tudnék rakni pár konfigot, leginkább Windows XP alá valókat.

A csipetkék ügyében elkezdem a feltételes módú szervezést, mivel rajtad kívül még senki sem nyilatkozott e témában. A gépek jöhetnek, de csak akkor ha kompletté tudom szerelni, mert nálam szinte semmi sincs már. Na jó! azért akad még ez+az csak nagyon limitált mennyiségben. :D

Szerkesztette: Szőke 2015. 03. 11. 18:55 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4642 Felhasználó inaktív   Starter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 11. 21:24

Idézet: Szőke - Dátum: 2015. 03. 07. 15:53

Tettestársaim!

Hiába írogatok én mindenkinek a lev.listán is, na meg itt is, mégsem jelentkezik mindenki a felhívásomra, még privátban sem, hogy nem megyek, így nem tudom azt sem eldönteni, hogy egyáltalán eljutott-e a kezdeményezésem a régi segítő társakhoz.

Még itt vagyok én is, figyelek.
Sajnos a felesleges gépeim már erősen kimentek a divatból... most látom, valaki keresett régi laptopot, itt van egy. Kiváló darab, de ezen itt nincsen internet csatlakozó. Megnézzem, hogy mit tud?

#4643 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 12. 07:38

Idézet: Starter - Dátum: 2015. 03. 11. 21:24

Még itt vagyok én is, figyelek.
Sajnos a felesleges gépeim már erősen kimentek a divatból... most látom, valaki keresett régi laptopot, itt van egy. Kiváló darab, de ezen itt nincsen internet csatlakozó. Megnézzem, hogy mit tud?

Figyelni figyelsz, de a felhívásomra nem reagáltál. Kérlek tedd meg, egy kicsit visszább olvashatod.

A használt laptopotRaynes cimbora kereste. neki Jahno tettestárs próbál segíteni. nem tudom, hogy hogyan áll a projekt. Mindenesetre, ha nála nem jönne össze, nálam van Ethernet csatlakozó PCMCIA foglalatba. Talán még Wi-FI-s is akad ilyen foglalatba.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4644 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 12. 07:54

Viszont szó volt itt egy picivel korábban laser nyomirol. Én viszont tintasugarassal kapcsolatban tennék fel kérdést.

Van itt egy HP psc 1200 tip. multifunkciós nyominger (karácsonyra átadott géppel adtam tovább, mert scannelni nagyon jó), melyben nincs (vagyis van, de mire hozzám került rég be volt száradva, kitisztítania fúvókkat meg csak részben tudtam) nyugodt lalakiismerettel használható tintapatron (sem színes, sem fekete).
A nyomihoz az alábbi tintapatronok járnak:
HP 56 (fekete) Ezt egyáltalán nem tudtam puceválni, utántötő készletet már vettem.
HP 57 (17 ml-s színes) Ilyen egyáltalán nincs, de a manuálja alapján használható hozzá, csak az egyik kell hozzá.
HP 28 ( 8 ml. színes ) Nem mindegyik fúvóka működik, így színhelyesen nem lehet vele nyomtatni. Utántöltőt már vettem hozzá.
Tekintettel, hogy ennél a nyomtatónál a fúvókák a patronokon vannak, patroncserével a beszáradás megoldható lenne.
Sajnos én nem tudok venni új (utángyártott) patronokat, de az új tulaj is és így csak részben van kihasználva a masina.

Esetleg valakinél nincs ilyen patron?

Szerkesztette: Szőke 2015. 03. 12. 07:55 -kor

#4645 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 21. 13:18

Majdan szállítódó géperől helyzetjelentés:

1 hét jóízű szopoda után (már-már el is felejtettem, milyen jókat lehet anyázni géplegózás közben) van két gép. Mindkettő a minimalizmus jegyében fogant és serdült: négy-öt éve még pofás kis konfigok lettek volna, ma már inkább csak nyögdíjasnak vagy csak és kifejezetten irodai és szörfölős feladatokra (nem, a full HD jútyúb nem fog menni), no meg tanulós célokra. Játékra? Hát, ha a pasziánsz játék... :) merthogy az az alaplapi végéja nem fog mást nagyon engedni...

Szóval lehet kezdeni keresni két gazdit...

Szerk: még annyit, hogy kan- és szukatár ugyan került rájuk, de drivert nem vagyok hajlandó vadászni. Szóval erre készüljetek (amúgy elérhetők a szükséges meghajtók).

Szerkesztette: Telcontar 2015. 03. 21. 13:20 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#4646 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 21. 17:49

Idézet: Telcontar - Dátum: 2015. 03. 21. 13:18

Majdan szállítódó géperől helyzetjelentés:

1 hét jóízű szopoda után (már-már el is felejtettem, milyen jókat lehet anyázni géplegózás közben) van két gép. Mindkettő a minimalizmus jegyében fogant és serdült: négy-öt éve még pofás kis konfigok lettek volna, ma már inkább csak nyögdíjasnak vagy csak és kifejezetten irodai és szörfölős feladatokra (nem, a full HD jútyúb nem fog menni), no meg tanulós célokra. Játékra? Hát, ha a pasziánsz játék... :) merthogy az az alaplapi végéja nem fog mást nagyon engedni...

Szóval lehet kezdeni keresni két gazdit...

Szerk: még annyit, hogy kan- és szukatár ugyan került rájuk, de drivert nem vagyok hajlandó vadászni. Szóval erre készüljetek (amúgy elérhetők a szükséges meghajtók).

OKÉ! Vettem. driver nem problem, az egyik gazdi is látótávolságba került a mai napon. Éppen gondolkodám (nagy csoda tőlem, hogy még iillenfélékre is futja erőmből :D )
hogy hogyan és miként tudnám a kis csajszi igényeit kielégíteni a szeptemberi középiskolai kezdésre. Egyébként a tőlünk kapott PIII-l bíblődött ezidáig (na és én is ma kb. 2 órát, de sikerült), mindössze 4 évet és még a NET is ment neki alkalmasint amikor tellett rá nekik.

#4647 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 25. 20:37

Frissítés:

Lett (litván/észt) még1 minimálkonfig, meg egy nem(annyira) minimál is: ez utóbbinak már le merem írni a pontos összetételét is.

Asus P4P800D anyafedélzet + 2,4 GHz Pentium D proci + 512 MB DDR1 RAM + Radeon 9000Pro VGA + 80 GB vinyó (valami Hitachi) + Pio DVD-RW

A tízéves játékokat még egész jól viheti. Természetesen -nódrájver kiépítésben ez is.

Asszem úgy saccperkábé ennyire futotta: talán össze tudok ütni még egy gépet, de nem garantált.

Szerkesztette: Telcontar 2015. 03. 25. 20:37 -kor

#4648 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 26. 07:18

Idézet: Telcontar - Dátum: 2015. 03. 25. 20:37

Frissítés:

Lett (litván/észt) még1 minimálkonfig, meg egy nem(annyira) minimál is: ez utóbbinak már le merem írni a pontos összetételét is.

Asus P4P800D anyafedélzet + 2,4 GHz Pentium D proci + 512 MB DDR1 RAM + Radeon 9000Pro VGA + 80 GB vinyó (valami Hitachi) + Pio DVD-RW

A tízéves játékokat még egész jól viheti. Természetesen -nódrájver kiépítésben ez is.

Asszem úgy saccperkábé ennyire futotta: talán össze tudok ütni még egy gépet, de nem garantált.

Lassacskán majdcsak megtelik az a kicsi kocsi. Csupán az a baj., hogy a volt tagóreszok nem nagyom akarnak jelentkezgetni a részvételre. Kevesen leszünk, de legalább több kaja és kerítésszaggató jut majd fejenként.

#4649 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 07. 22:46

Idézet: Szőke - Dátum: 2015. 03. 26. 08:18

Lassacskán majdcsak megtelik az a kicsi kocsi. Csupán az a baj., hogy a volt tagóreszok nem nagyom akarnak jelentkezgetni a részvételre. Kevesen leszünk, de legalább több kaja és kerítésszaggató jut majd fejenként.

Teli van az már... mehetnékje is lett. Április 17. és 26. között munkanélküli leszek, szóval keressünk egy napot, amikor ki tudom nálad borítani. 5 gépecske, elvileg van mindhez monitor is, de ha meg tudunk spórolni moncsit - mert pölö már meglevő öregecske gépecskét cserélünk le, ahol a régi móni még jó -, akkor a nyári talira is tudok még vinni.
Azért is jó lenne tudni, hogy lesz-e csere, mert a csingilingiket (egér, billzet) is aszerint válogatom.

#4650 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 04. 08. 16:41

Idézet: Telcontar - Dátum: 2015. 04. 07. 23:46

Teli van az már... mehetnékje is lett. Április 17. és 26. között munkanélküli leszek, szóval keressünk egy napot, amikor ki tudom nálad borítani. 5 gépecske, elvileg van mindhez monitor is, de ha meg tudunk spórolni moncsit - mert pölö már meglevő öregecske gépecskét cserélünk le, ahol a régi móni még jó -, akkor a nyári talira is tudok még vinni.
Azért is jó lenne tudni, hogy lesz-e csere, mert a csingilingiket (egér, billzet) is aszerint válogatom.

Ha viszed, akkor pár darab 19es LCDvel be tudok szállni, most bontottam fél autónyival, héten talán lesikáljuk, kapcsolgatjuk, aztán vihető.
Make love not Wor.

#4651 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 09. 12:42

Idézet: Telcontar - Dátum: 2015. 04. 07. 22:46

A fenti időintervallumból nekem 3 nap kivételével teljesen mindegy. NYÖGdíjas vagyok és idehaza is vagyok.
19 és 20 nem jó mert ezen a napokon próbálok belépni a hetedikX nevű társasjátékba amellyel az elkövetkezendő 10 évben szeretnék játszadozni. Persze, ha (akár többen is) meglepiként akartok segíteni a belépésben, akkor szívesen látok mindenkit. :D

25.-n Horgászverseny itt a Mi vizünkön és mint megbízott és vizsgázott Halászati őr kutya kötelességem jelen lenni és odafigyelni. nem mintha annyira szeretnék. :(

Egyébként ha lenne egy PCIE foglalatos működő VGA kártyád, akkor nálam is kijönne most egy 2 magos CPU-val szerelt gépecske, de sajnos nekem nincs működőképes (didyman meg csak ígérgetni tudja, hogy jön kerítést szaggatni, de még telefonon sem hajlandó felhívni, pedig az az Ő érdeke lenne) PCIE foglalatba való VGA-m, de az alaplapra sincs integrálva.

Moncsiból (cseregép) egyelőre egy van a láthatáron, de szerintem azt is jobb lenne már lecserélni, mert még 15" . Az itt lévő géphez (ha lészen bele VGA) volna egy 17" LCD moncsi, csak az is vasakol, didyman jótékony keze hiányzik neki.
A fentiek alapján a Jahnó által javasolt monitorok feltétlen kellnek, ha kell még én is felmegyek egy fuvarért.
Vele egyeztess, hogy mikor tudod tőle elhozni és utánna már jöhetsz is, vagy megyek én.

Billa az van, viszont PS2-s egérből szűkiben vagyok.

Jahno! Köszi a monitoros felajánlásodat, a lehető legjobbkor jött.

Májusban visszatérünk a TALIRA, de addig is üssétek a régi cimborákat, hogy m inél többen legyün k.

Szerkesztette: Szőke 2015. 04. 09. 12:43 -kor

#4652 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 09. 18:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 08. 17:41

Ha viszed, akkor pár darab 19es LCDvel be tudok szállni, most bontottam fél autónyival, héten talán lesikáljuk, kapcsolgatjuk, aztán vihető.

Ha megvan a teszteredmény, posztold már be ide, lécci. Aztán megbeszéljük, hogy mikor tudok értük menni.

#4653 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 09. 18:17

Idézet: Szőke - Dátum: 2015. 04. 09. 13:42

A fenti időintervallumból nekem 3 nap kivételével teljesen mindegy. NYÖGdíjas vagyok és idehaza is vagyok.
19 és 20 nem jó mert ezen a napokon próbálok belépni a hetedikX nevű társasjátékba amellyel az elkövetkezendő 10 évben szeretnék játszadozni. Persze, ha (akár többen is) meglepiként akartok segíteni a belépésben, akkor szívesen látok mindenkit. :D

25.-n Horgászverseny itt a Mi vizünkön és mint megbízott és vizsgázott Halászati őr kutya kötelességem jelen lenni és odafigyelni. nem mintha annyira szeretnék. :(

Egyébként ha lenne egy PCIE foglalatos működő VGA kártyád, akkor nálam is kijönne most egy 2 magos CPU-val szerelt gépecske, de sajnos nekem nincs működőképes (didyman meg csak ígérgetni tudja, hogy jön kerítést szaggatni, de még telefonon sem hajlandó felhívni, pedig az az Ő érdeke lenne) PCIE foglalatba való VGA-m, de az alaplapra sincs integrálva.

Moncsiból (cseregép) egyelőre egy van a láthatáron, de szerintem azt is jobb lenne már lecserélni, mert még 15" . Az itt lévő géphez (ha lészen bele VGA) volna egy 17" LCD moncsi, csak az is vasakol, didyman jótékony keze hiányzik neki.
A fentiek alapján a Jahnó által javasolt monitorok feltétlen kellnek, ha kell még én is felmegyek egy fuvarért.
Vele egyeztess, hogy mikor tudod tőle elhozni és utánna már jöhetsz is, vagy megyek én.

Billa az van, viszont PS2-s egérből szűkiben vagyok.

Jahno! Köszi a monitoros felajánlásodat, a lehető legjobbkor jött.

Májusban visszatérünk a TALIRA, de addig is üssétek a régi cimborákat, hogy m inél többen legyün k.

PCI-E VGA csak egy van, az a tesztkártyám. De majd megnézem, mit tudok újítani. A monitorkérdést Jahno remélhetőleg megoldja, nálam is 15-17 collos CRT-k vannak csak.

#4654 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 10. 06:47

Idézet: Telcontar - Dátum: 2015. 04. 09. 18:17

PCI-E VGA csak egy van, az a tesztkártyám. De majd megnézem, mit tudok újítani. A monitorkérdést Jahno remélhetőleg megoldja, nálam is 15-17 collos CRT-k vannak csak.

Nálam van 2 db is, de sajnos hiányzik nekik a didyman gyógyoló kézsimogatása.

#4655 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 10. 17:29

Idézet: Telcontar - Dátum: 2015. 04. 09. 19:13

Ha megvan a teszteredmény, posztold már be ide, lécci. Aztán megbeszéljük, hogy mikor tudok értük menni.

No, mennyi kellene? Tudom, amennyi van, de mondj valami minimum számot.
Make love not Wor.

#4656 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 10. 18:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 10. 17:29

No, mennyi kellene? Tudom, amennyi van, de mondj valami minimum számot.

A "patikus ÚR!" azt írta a jövetelét jelző bejegyzésben, hogy 5 gépet hozna. itt nincs egy használható moncsi sem, de nála is csak elég régi kiadásúak lézengenek.

#4657 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 11. 11:54

Idézet: Szőke - Dátum: 2015. 04. 10. 19:39

A "patikus ÚR!" azt írta a jövetelét jelző bejegyzésben, hogy 5 gépet hozna.

5 mindenképpen jut.
Make love not Wor.

#4658 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 11. 12:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 11. 11:54

5 mindenképpen jut.

Előre is Hálás Köszönet a majdani tulajok nevében!
Persze nem fog harag lenni akkor sem, ha több jut, mert van itt nálam teljesen kompletten (ráadásul 7-l kantározva) egy duálmagos bomba erős gépecske, de sajnos nincs megbízható PCI-E VGA kártyám, alaplapjára meg nincs integrálva. Telcontár ígérte, hogy majd néz egyet, hátha akad és akkor ez a gép is mehetne tovább, de van egy erős P4 is (emlékeim szerint 3,00 GHz -s Intel procis, nagy HDD és sok RAM, ütősebb AGP-s VGA) amelyet korábban egy nyugdíjas mozgáskorlátozottnak adtam.
Sajnos a bácsika elhunyt. A család nekem adta vissza a gépet, de a moncsi kellett az unokának, mert annak csak a régi 15" volt., ez meg lapmonitor volt már. Ehhez is jöhetne monitor. Még nem volt időm megnézni, hogy milyen állapotban van, de már itt van "kiterítve" az asztalon, csak most menni kell a szilvafákat karbantartani, hogy jövőre is lehessen kerítést szaggatni.

#4659 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 13. 19:25

Idézet: Szõke - Dátum: 2015. 04. 10. 19:39

A "patikus ÚR!" azt írta a jövetelét jelző bejegyzésben, hogy 5 gépet hozna. itt nincs egy használható moncsi sem, de nála is csak elég régi kiadásúak lézengenek.

Azóta szaporodtak eggyel: a hatodik, ha nem is kétmagos, de legalább 64 bites gép. A kicsikocsiba be is férne hat gép, de a monitorok szállítása más necces lehet, hacsak nem találok ki valami stabil és megfelelő mechanikai védelmet adó megoldást.

Szerk: 3 lapmonitornak találtam megoldást: 22-24" TV dobozból/dobozbelsőből van a palláson három is. 3 lapmoncsi szállítása ezzel biztonságosnak ítéltetett.

Szerkesztette: Telcontar 2015. 04. 13. 19:45 -kor

#4660 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 13. 19:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 11. 12:54

5 mindenképpen jut.

Kép No és mikorra tudod letesztelni őkigyelmééket?

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.