HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#4621 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 02. 05. 08:20

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2015. 02. 04. 22:28

Szia Szőke!

Remélem, már kaptál választ, oda egy kisflopi tápcsatit kell dugni, hogy legyen elegendő delej az USB-s eszközöknek. A nyákon van "nagy csati" rajz is, innen egyértelmű, hogy betáp kell oda.

Üdv és a legjobb 2015-öt!
Csatolmány a.jpg

Üdv.!

Köszönöm a választ és a jelentkezésedet is. Időközben tényleg sikerült megfejteni a táp kérdését a nagy csati rajzábol, a kérdés feltétele előtt nem voltam elég figyelmes.

Viszont megint lenne egy kérdésem, de ez főleg neked, illetve a régi cimboráknak van címezve, ráadásul nagyon szakmai.
mokor futol megint erre "kerítést szaggatni".

Várunk mindenkit legalább a nyáron jó lenne összehozni megint egy "őstalit".
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4622 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 05. 10:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2015. 02. 05. 08:20

Üdv.!

Köszönöm a választ és a jelentkezésedet is. Időközben tényleg sikerült megfejteni a táp kérdését a nagy csati rajzábol, a kérdés feltétele előtt nem voltam elég figyelmes.

Viszont megint lenne egy kérdésem, de ez főleg neked, illetve a régi cimboráknak van címezve, ráadásul nagyon szakmai.
mokor futol megint erre "kerítést szaggatni".

Benne vagyok!
... a trip back in time is all I need ...

#4623 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 06. 22:21

Sziasztok!

Jól hangzik, térjünk vissza rá májusban!

Üdv, fram
Ciciman is on borda

#4624 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 07. 08:54

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2015. 02. 06. 22:21

Sziasztok!

Jól hangzik, térjünk vissza rá májusban!

Üdv, fram

Na eddig akkor 3:0 a javunkra. Bízzunk benne, hogy a többiek is nyílvánítanak véleményt. Írok is nekik levelet a levelezőlistán és majd meglátjuk.

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4625 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 02. 07. 21:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2015. 02. 05. 08:20

Érdekel, de tényleg május felé egyeztessünk. Nyilván ott alvósan, sátrat/bizbaszt megoldom. Amit még tudok mondani, hogy lábon álló grill, meg hasonlók alapban vannak a kocsiban (kempingszékek, asztal, ésatöbbi ami a mobil kifőzdéhez jár) aztán pácolt húst, kolbászt tudok intézni a fél bandára. Esetleg projektort az esti mozihoz, kerti világítást, nagyzenét, nindzsakommandót :-D
Make love not Wor.

#4626 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 07. 23:16

FakeJack ugyan a szomszéd utcában is el van veszve, de nyakon markoltam és azt mondta érdekli a dolog.
Make love not Wor.

#4627 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 08. 07:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 02. 07. 21:36

Érdekel, de tényleg május felé egyeztessünk. Nyilván ott alvósan, sátrat/bizbaszt megoldom. Amit még tudok mondani, hogy lábon álló grill, meg hasonlók alapban vannak a kocsiban (kempingszékek, asztal, ésatöbbi ami a mobil kifőzdéhez jár) aztán pácolt húst, kolbászt tudok intézni a fél bandára. Esetleg projektort az esti mozihoz, kerti világítást, nagyzenét, nindzsakommandót :-D

OKÉ! Így már 4:0 a dolog, majd csak alakulgat.

#4628 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 08. 08:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 02. 07. 23:16

FakeJack ugyan a szomszéd utcában is el van veszve, de nyakon markoltam és azt mondta érdekli a dolog.

Hogy-hogy? Te nem Csepelen laksz már és a FakeJack meg nem Budán, Avagy annyira összement a "Nagyfalu", hogy szomszédnak számít Csepel és Buda? :D

Mindenesetre így már 5:0 a dolog.

#4629 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 08. 11:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2015. 02. 08. 08:00

Avagy annyira összement a "Nagyfalu", hogy szomszédnak számít Csepel és Buda? :D

Hidegben neked is összemegy, nem? Kép

#4630 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 08. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2015. 02. 08. 08:00

Hogy-hogy? Te nem Csepelen laksz már és a FakeJack meg nem Budán, Avagy annyira összement a "Nagyfalu", hogy szomszédnak számít Csepel és Buda? :D

Mindenesetre így már 5:0 a dolog.

2 megállónyira melózunk egymástól, meg néha fesztiválokon möhözünk. Bár tavalyelőtt jobban sikerült, tavaly már elveszett rendesen. Majd valamit kikombinálunk. Amúgy Fakó már csak félig budai, most van folyamatban a Duna innenső felére mozgolódás.
Make love not Wor.

#4631 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 08. 14:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 02. 08. 11:53

2 megállónyira melózunk egymástól, meg néha fesztiválokon möhözünk. Bár tavalyelőtt jobban sikerült, tavaly már elveszett rendesen. Majd valamit kikombinálunk. Amúgy Fakó már csak félig budai, most van folyamatban a Duna innenső felére mozgolódás.

Így már mindjárt más a fekvése a "kiscsávónak". :D

#4632 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 13. 10:56

Üdvözletem. Tudom nem foglalkoztatok még ilyennel, de egy csövesnek kéne olcsó laptop (azaz nekem). Van egy noteszgépem, de az 18 ezret ér, azt nem merem a hajléktalanszállón használni, mert tuti ellopnák a vérbe, meg vannak rajta fontos adatok. Arra a gépre avman kartárs vigyáz.

Viszont kéne valami leszuperált, értéktelen régi notebook vagy netbook. Valami P3, P4, korai, gyenge atomos vagy cerkás EEE PC (olyasmi, ami Flashdesignornek van), ilyen 256MB RAM körüli memóriával, szóval ilyen régiséget keresek. Az nem baj, ha van pixelhibája, nem szépek a színei, és már nem jó benne az aksi, csak lehessen hálózatról használni, legyen rajta USB, és rá lehessen tenni egy minimállinuxot. Fontos, hogy 5 ezernél ne érjen többet, ennél értékesebb géppel nem kockáztatnék. Természetesen nem ingyen várom, fizetnék érte. Adjátok tovább ciciembernek, de másoktól is elfogadom a segítséget. Asztali gép nem jó, mert azt nem tudom hová tenni, meg ha átmegyek másik szállóra, akkor magammal cipelni.

A pH-n régen elment néhány hasonló gép, korai EEE PC, 2-4GB-os SD-s háttértárolóval, ilyen 2-5 ezer között, de ahogy nézem, most nincs. Ezekkel a régi kisgépekkel átlag felhasználó nem tud már mit kezdeni, mert már az XP és az Adobe Flash is nagyon bajosan megy rajta, nem hogy a Win7/8.1/10.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4633 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 13. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 02. 13. 10:56

Üdvözletem. Tudom nem foglalkoztatok még ilyennel, deFontos, hogy 5 ezernél ne érjen többet, ennél értékesebb géppel nem kockáztatnék. Természetesen nem ingyen várom, fizetnék érte.

Faszt fizetsz. Írtam már Gyulásba is, bár nekem drágább motyóim vannak, de adok mellé Kensingtont :-) Mailod él, amit annó munka ügyben megadtál? Mind a kettő, vagy mire írjak? Esetleg számod is, ami a papíron van? Aztán megpofázzuk, vagy le is húzok Paks felé oszt kitaláljuk mi rendet lehet tenni.

Vayg adok gépet/monitort, ha költöznöd kell, akkor otthagyod, vagy elintézzük, ez most gyorsabb opció lenne, laposokat meg akkor rendbeteszem és kitalálom, csak egyikben nagy a vinyó, másikkal mittomén. Esetleg Gyulásban írtam, hogy szerintem alap netet is megpróbálok adni, míg tovább nem gondolom a történetet.
Make love not Wor.

#4634 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 13. 14:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 02. 13. 14:21

Faszt fizetsz. Írtam már Gyulásba is, bár nekem drágább motyóim vannak, de adok mellé Kensingtont :-) Mailod él, amit annó munka ügyben megadtál? Mind a kettő, vagy mire írjak? Esetleg számod is, ami a papíron van? Aztán megpofázzuk, vagy le is húzok Paks felé oszt kitaláljuk mi rendet lehet tenni.

Vayg adok gépet/monitort, ha költöznöd kell, akkor otthagyod, vagy elintézzük, ez most gyorsabb opció lenne, laposokat meg akkor rendbeteszem és kitalálom, csak egyikben nagy a vinyó, másikkal mittomén. Esetleg Gyulásban írtam, hogy szerintem alap netet is megpróbálok adni, míg tovább nem gondolom a történetet.

Kösz szépen, nagyon rendes vagy. Az a baj, hogy a Kensington nem sokat érne itt, mert vannak a szállón piás és értelmi fogyatékos elemek is, aztán hiába kensingtonozod le, attól még szétbassza, szétbarmolja, mikor bepróbálkozik vele, meg épp úgy elviszi, elrejti, legfeljebb azt lehet vele megakadályozni, hogy eladja és pénzt húzzon ki belőle. A 30/892- kezdetű számom még él, ami az önéletrajzomban is van, meg a mailcímeim is, de lehetőleg a gmailesra írj, azt az androidos teló is pásztázza, és azonnal szól, ha mail jött. Nézem a yahoos címem is. Olcsó „kütyünél” (a la Gyula), pl. 5-6 éves korai okostelónál el tudtam magyarázni a delikvenseknek, hogy régi, sok pénzt nem ér, nem kapnak érte pénzt sehol, ha lepasszolják. Megértették, nem is nyúlnak hozzá.

Asztali géppel az a bajom, hogy a szállón nincs helye, nincs neki asztal sem, meg az asztali gép általában értékesebb is, egy leselejtezett LCD/TFT már 5 ezertől indul, és akkor az még csak egy periféria, és nem számolom külön a házat, tápod, HDD-t meg minden szart. Aztán 5 kiló kábelrengeteg van a hátuljában, aminek megint hely kell, meg takarításnál is baja eshet. Asztali gép rendes lakásba meg irodába való, viszont oda jobb, mert azonos kategóriában is lényegesen erősebb, mint egy noteszgép. Egyébként az asztali gép is megfelelne, ha meglennének a használatának a feltételei, még szívesebben is venném.

A noteszgép ezért jó, mert egy összecsukott valami, meg egy töltő, aztán kész, be lehet suvasztani egy zsákba, tornazsákba, hátitáskába, szatyorba (itt megint gondolunk Gyulára), akármibe. Legjobb egy baromi régi EEE PC vagy annak a klónja lenne, az a legkönnyebb, legkisebb, és én is tudnék rajta zsidózni, vágottpöcsözni, falbaverős szmájlikat és animált gifeket betenni :banghead: :]
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4635 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 13. 14:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 02. 13. 14:44

Legjobb egy baromi régi EEE PC vagy annak a klónja lenne, az a legkönnyebb, legkisebb, és én is tudnék rajta zsidózni, vágottpöcsözni, falbaverős szmájlikat és animált gifeket betenni :banghead: :]

Nehogy azt hidd, hogy eee jó lesz. Valamit fakasztok, bár nyilván akkor, amikor éppen kiszórtam mindent. Ilyen az élet, hamarosan jelentkezem, amint bírok.
Make love not Wor.

#4636 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 13. 14:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 02. 13. 14:51

Nehogy azt hidd, hogy eee jó lesz. Valamit fakasztok, bár nyilván akkor, amikor éppen kiszórtam mindent. Ilyen az élet, hamarosan jelentkezem, amint bírok.

Oksa, ráér. Nem sürgős, most úgyis más megoldanivalók vannak napirenden. Tudom azt is, hogy nem könnyű ilyen gépet szerezni, szerencse kell hozzá. Akinek volt ilyenje, már rég megszabadult tőle, egy részét meg szakik vásárolták fel, hogy ökörködjenek rajta.

Szerkesztette: Raynes 2015. 02. 13. 14:56 -kor

#4637 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 07. 15:53

Tettestársaim!

Hiába írogatok én mindenkinek a lev.listán is, na meg itt is, mégsem jelentkezik mindenki a felhívásomra, még privátban sem, hogy nem megyek, így nem tudom azt sem eldönteni, hogy egyáltalán eljutott-e a kezdeményezésem a régi segítő társakhoz.
Lenne még egy javaslatom - hogy ne csak 1-2 emberrel tudjuk a "kerítést szaggatni", na meg a harapnivalót pusztítani, de erröl is a véleményeteket kérném, mielőbb tovább lépnék.

A 2006-ban megszűnt Csipet-Csapatból már jó páran felnőtt leányzók (asszonyok) és emberek lettek. Esetleg Őket is meg lehetne hívni a Haleszban tartandó nagy közösségi bulinkra. Erről mi a véleményetek?

Kérnélek benneteket továbbá, hogy akinek van valamilyen kontaktja a régi cimborákkal, (nekem sajnos alig van E-mail címem, telefonszámokat sem tudok, a bunkofonomban nincs rögzítve csak a Miller cimboráé, de Ő meg nem válaszol, csak karácsonykor és szilveszterkor ír SMS-t) hogy valami módon értesítsétek már őket is, hogy nézzék ajánlatomat itt az oldalon és az adatlapomon feltüntetett valamelyik eltelhetőségemen jelezzenek már vissza valamit.

Jahnó! Amennyiben szükséges, akkor notiba való 2,5" kis vinyóm van és azt a jövő hétvégén fel is tudom juttatni hozzád, de vannak optikai meghajtók is különböző tipusokhoz való keretekben.

#4638 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 11. 00:28

Juteszembe: vannak HP LJ 4Si-hez bontatlan origi tonereim. Vannak-e még eféle gépsárkányok arrafelé?

Szerkesztette: fram 2015. 03. 11. 00:30 -kor

Ciciman is on borda

#4639 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 11. 18:06

Ha már megyek és jönnek a Csipetkék is (naná, hogy hívjuk meg őket is!): ne vigyek pár gépet? Össze tudnék rakni pár konfigot, leginkább Windows XP alá valókat.

#4640 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 11. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2015. 03. 11. 00:28

Juteszembe: vannak HP LJ 4Si-hez bontatlan origi tonereim. Vannak-e még eféle gépsárkányok arrafelé?

Nagyon sajnálom, de ezen a vidéken már nincs belőlük egy sem. Az utolsó működőképes példányt a didyman vitte el tőlem. Neki lehet, hogy kellene toner, mert már nálam is fogytán volt benne.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.