HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#511 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 04. 11:07

Idézet: g@by - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 1:48

Mivel irtad, hogy fako kozben kuldott, igy azt hittem, hogy nincs mar ra szukseged.
Ha kell, kuldok szivesen, csak gyozd kivarni, mig eljutok a postaig. :)
Szervereket akkor nem dobom ki, megprobalok par darab mukodokepeset osszerakni beloluk, mert mind hianyos, de van 20-30db.

Ezekhez nezzek nemi SCSI 19GB HDD t?

#512 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 04. 13:54

Idézet: YceBear - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 12:07

Ezekhez nezzek nemi SCSI 19GB HDD t?

SCA80asból 36 gugás 15k-sakkal be bírok szállni, majdnem most dobtam ki pár darabot, ha ilyen a vas, akkor meg is van a szerver.
Make love not Wor.

#513 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 16:03

Mindketten nagyon rendesek vagytok. Esetleg én egy ADAPTEC AAA-133U2/2 MB kártyával (gondolom ez komolyabb, mint az AHA 2940 UW) és némi kábellel (kb. 2 ládányi) tudok beszállni.

Szerkesztette: Szőke 2008. 04. 04. 16:04 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#514 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 16:42

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 17:03

Mindketten nagyon rendesek vagytok. Esetleg én egy ADAPTEC AAA-133U2/2 MB kártyával (gondolom ez komolyabb, mint az AHA 2940 UW) és némi kábellel (kb. 2 ládányi) tudok beszállni.

Ehhez a kártyához meg SCA átalakító kell, ráadásul különböző diszkeket nem tudom meg bír-e emészteni, mert bonyásabb a lelkivilága, mint egy "sima" SCSI kártyának. Főleg ha régi a vas, akkor ez a kártya nem megy bele, ha meg még régebbi, akkor a diszkjeim nem mennek bele. Meglássuk, ma reggel elintéztük a pinyót, ki kell rakni belőle cuccokat, meg a pókhálót, aztán majd lesz valami.
Make love not Wor.

#515 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 23:06

Nincsenek azert annyira lefosztva. :)
Scsi vezerlo van mindegyikben.
Procik, tap, dat, vagy dlt, meg egy valag ram.
Abbol tulajdonkepp barmennyi van.
Vinyok tenyleg kerdesesek, ha van is bennuk, akkor kisebbek.
Keret is van valagnyi.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#516 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 06:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 17:42

Ehhez a kártyához meg SCA átalakító kell, ráadásul különböző diszkeket nem tudom meg bír-e emészteni, mert bonyásabb a lelkivilága, mint egy "sima" SCSI kártyának. Főleg ha régi a vas, akkor ez a kártya nem megy bele, ha meg még régebbi, akkor a diszkjeim nem mennek bele. Meglássuk, ma reggel elintéztük a pinyót, ki kell rakni belőle cuccokat, meg a pókhálót, aztán majd lesz valami.

Már elég soxor irtam, hogy az engem érintő szakmai kérdésekben sak és kizárólag az én értelmi szintemnek (ovis) megfelelően fogalmazzatok. :D
Mi az, hogy SCA átalakitó? Ezen a kártyán van 50-pines csati, ahhoz kábel és 50 pines HDD is csatlakoztatható rá. Ugyancsak van ((3 belső + 1 külső) 68 pines csati, melyhez megfelelő kábellel 68 pines HDD-k csatlakoztathatók. Igaz még nem próbáltam, mivel eddig még nem volt beépitve. Éppen m ost van tervbe véve, hogy kipróbálom. Az más kérdés, hogy vajon milyen (UW1, UW2, stb) HDD-t képes lekezelni.
Amint azonban látom a szerverhez nem is nagyon lesz rá sükség, de kisérletezésre nekem nagyon megfelel.
Apropó: Melyik a jobb, gyorsabb kártya? Az AHA, vagy az AAA? Melyikkel gyakoroljak? :think:
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#517 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 06:36

Idézet: g@by - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 0:06

Keret is van valagnyi.

HDD az itt is akad, igaz, hogy azok is a kiseb kategóriába esők. CD olvasó is akad, más adathordozó meg nem nagyon szükségeltetik, mert hiába a beolvasó, ha adathordozó nincs hozzá. Épp most végtam ki kb. 20-30 ZIP 100-s lemezt, mert 4 ZIP olvasóbol egy sem olvasta (az olvasók jók, mert 2 lemezt szépen kezeltek), igy az olvasók is "kuka", igaz még USB-s és IDE felületű is van közöttük.

Esetleg valakinek nem kell?

Szerkesztette: Szőke 2008. 04. 05. 06:37 -kor

#518 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 06:53

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 7:30

Mi az, hogy SCA átalakitó?

http://www.pccables....mages/01071.jpg
Make love not Wor.

#519 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 10:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 7:53

Itt is kiütközik, hogy mennyire nem értek az ilyen dolgokhoz.

Én ugyanis Kép ezen a kártyán csak kimenő portokat (eszközökhöz) látok és úgy gondoltam, hogy ide közvetlenül begyughatók a kábelek és arra az eszközök, sőt még azt is elhittem, hogy a most benne lévő SD RAM (ha az?) helyett egy jóval nagyobbat bele lehet gyömöszölni, amitöl a teljesitménye jelentősen javulhat.
Igy azonban véleményem szerint majd megy Telcontar cimbihez a "futamba".

Szerkesztette: Szőke 2008. 04. 05. 10:29 -kor

#520 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 10:48

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 10:26

Itt is kiütközik, hogy mennyire nem értek az ilyen dolgokhoz.

Én ugyanis Kép ezen a kártyán csak kimenő portokat (eszközökhöz) látok és úgy gondoltam, hogy ide közvetlenül begyughatók a kábelek és arra az eszközök, sőt még azt is elhittem, hogy a most benne lévő SD RAM (ha az?) helyett egy jóval nagyobbat bele lehet gyömöszölni, amitöl a teljesitménye jelentősen javulhat.
Igy azonban véleményem szerint majd megy Telcontar cimbihez a "futamba".

Szőke,
ne küzdj vele, nem éri meg. Az 2940UW bár nem túl gyors de sokkal egyszerűbb és nyugisabb. Egy normális  hdd-vel azért lényegesen gyorsabb (főleg ha több lemezművelet van egyszerre) is mint a régi pár(tíz) gigás ata cuccok.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#521 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 11:05

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 11:26

ezen a kártyán csak kimenő portokat (eszközökhöz) látok és úgy gondoltam, hogy ide közvetlenül begyughatók a kábelek és arra az eszközök,

Ez az SCA átalakító a HDD hátára megy, ebbe meg bene a szokásos SCSI kábel, ugyanúgy szalagként, egymás után sok eszközön.

Raides/ külön ramos kártyával meg ne szopoljál, jobb Neked a sima 2940, vagy bármi AHA kártya.
Make love not Wor.

#522 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 12:08

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 7:36

HDD az itt is akad, igaz, hogy azok is a kiseb kategóriába esők. CD olvasó is akad, más adathordozó meg nem nagyon szükségeltetik, mert hiába a beolvasó, ha adathordozó nincs hozzá. Épp most végtam ki kb. 20-30 ZIP 100-s lemezt, mert 4 ZIP olvasóbol egy sem olvasta (az olvasók jók, mert 2 lemezt szépen kezeltek), igy az olvasók is "kuka", igaz még USB-s és IDE felületű is van közöttük.

Esetleg valakinek nem kell?

Ne dobd ki a ZIP meghajtókat! Én megpróbálkozom velük. (Meg a lemezeket se, ha még visszamenthetőek a kukából.)
... a trip back in time is all I need ...

#523 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 12:13

Idézet: acws - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 11:48

Szőke,
ne küzdj vele, nem éri meg. Az 2940UW bár nem túl gyors de sokkal egyszerűbb és nyugisabb. Egy normális  hdd-vel azért lényegesen gyorsabb (főleg ha több lemezművelet van egyszerre) is mint a régi pár(tíz) gigás ata cuccok.

Ez bizony így van. Én a gépemben egy 2940U2W-t használok, amit az XP alapból felismer, sőt az oprendszer is egy SCSI vinyón csücsül a programokkal együtt (egy 10k-s Maxtoron). Kellemesen gyors még így is, hogy nem RAID-es a cucc. Adattárolásra meg ott van a böhöm nagy IDE vinyó.

#524 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 12:14

Idézet: g@by - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 0:06

Keret is van valagnyi.

SCSI-vezérlőből is kérek szépen néhányat! :respect:

#525 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 15:21

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 13:08

Ne dobd ki a ZIP meghajtókat! Én megpróbálkozom velük. (Meg a lemezeket se, ha még visszamenthetőek a kukából.)

3 db. (2 IDE, 1 SCSI) meghajtó eltéve számodra, az SCSIs külső házban.
Sajnos a lemezeket és az USB-s meghajtót már egy ifjonc elvitte, hogy Ő is kisérletezgessen.

#526 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 15:24

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 13:13

Ez bizony így van. Én a gépemben egy 2940U2W-t használok, amit az XP alapból felismer, sőt az oprendszer is egy SCSI vinyón csücsül a programokkal együtt (egy 10k-s Maxtoron). Kellemesen gyors még így is, hogy nem RAID-es a cucc. Adattárolásra meg ott van a böhöm nagy IDE vinyó.

Nálam is van 2940-s karcsi, tehát akár én is próbálkozhatnék a RAID -al, mert van 2 db. pontosan egyforma vinnyogóm is. Persze ehhez az kellene, hogy valaki elmesélje nekem (saját ovis szintemen) hogy ezt hogyan kell csinálni.

#527 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 15:42

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 15:24

Nálam is van 2940-s karcsi, tehát akár én is próbálkozhatnék a RAID -al, mert van 2 db. pontosan egyforma vinnyogóm is. Persze ehhez az kellene, hogy valaki elmesélje nekem (saját ovis szintemen) hogy ezt hogyan kell csinálni.

2940-nel sehogy az nem raid vezérő. A másikkal lehetne, de mint Jahno említette szop@s a dolog, annyit nem ér. A 2940UW tökéletesen jó arra, hogy az oprendszer arról fusson. Raidet nem kell erőltetni. Két vinyóból vagy raid 0-át csinálsz ami gyors, de nagyon veszélyes, vagy raid 1-et ami helyett, mivel nem kritikus adatok tárolására kell, bóven elég a rendszeres biztonsági mentés pl egy külső hdd-re.
Ha raiddel akarsz szívni akkor előtte sokat kell olvasni :) majd kísérletezni és a végén úgyis feladod  :D

Szerkesztette: acws 2008. 04. 05. 15:45 -kor

web-solution.hu A megfizethető tárhely

#528 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 17:05

Idézet: acws - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 16:42

2940-nel sehogy az nem raid vezérő. A másikkal lehetne, de mint Jahno említette szop@s a dolog, annyit nem ér. A 2940UW tökéletesen jó arra, hogy az oprendszer arról fusson. Raidet nem kell erőltetni. Két vinyóból vagy raid 0-át csinálsz ami gyors, de nagyon veszélyes, vagy raid 1-et ami helyett, mivel nem kritikus adatok tárolására kell, bóven elég a rendszeres biztonsági mentés pl egy külső hdd-re.
Ha raiddel akarsz szívni akkor előtte sokat kell olvasni :) majd kísérletezni és a végén úgyis feladod  :D

Most a kisérletezs stádiumban vagyok, de szivni legfeljebb csak a piput és a keritésszaggatót szeretem.

#529 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 20:06

acws!

Ment egy sürgős Emilke!

#530 Felhasználó inaktív   gbotond 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 07. 06:26

Halihó,

Ha tud valaki jótékony célra nyomtatót javítani, van egy elvihető: van egy olyan nyomtatóm, aminek a tintatovábbítása nem megy, egy éve a sutban áll, mert a HP csak új nyomtató áráért "átalányban" hajlandó javítani. Amúgy elég jó nyomtató lenne, ha működne, HP CP1160-as, lapfordítóval. Kispestről elvihető...

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.