HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 03. 06:18

Idézet: g@by - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 23:14

Van par db, 4 procis xeon szerver.
Ha tudtok veluk mit kezdeni, akkor azokat is meghagyom.
60-80 kilos darabok. :)

A Haleszi bagázsnál talán jól jönne egy. Lehet, hogy ki tudnánk segedelmével alakitani egy helyi hálót, mert ott még nincs NET, illetve most körvonalazodik egy Vodás NET lehet, de azt meg ugye nem lehet hálózatba kötni.
Tehát - ha lehetséges - egy jobb és múködőképeset jó lenne megmenteni az utókornak.

Itt jegyezném meg, hogy korábban igértél egy PCMCIA-s hálókártyát. Azal mi a helyzet?
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#502 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 06:20

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 19:43

Így van.

Akár még régebbi masingerekből. Itt jelezném a töttöstársaknak, hogy nadon régi gépekre (XT-től 386-ig, illetve 8-bites korszak) tudok érdeklődőt, aki PII és PIII kategóriájú gépeket ad cserébe. Ha tehát ilyen "ócskaság" figyel be, kérem, hogy ne dobjátok ki, illetve ne küldjétek el vele az adományozót melegebb éghajlatra.

Szerintem nem ártana András raktárában egy kicsit szétnézni. Emlékeim szerint ott vannak ilyen régiségek még.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#503 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 03. 11:10

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 7:18

illetve most körvonalazodik egy Vodás NET lehet, de azt meg ugye nem lehet hálózatba kötni.

Azért ez a Xeon szerver kicsit ágyúval verébre, gondolom hangos is, meg fogyaszt. Vodanetes megosztást egyszerű XPre is fel lehet tolni, aztán megosztani valami proxyval, vagy Kerioval, vagy hasonló. Mondanám, hogy megcsinálom, de másnak úgyis letörlitek, aztán csak megy a hümmögés.
Make love not Wor.

#504 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 14:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 12:10

Azért ez a Xeon szerver kicsit ágyúval verébre, gondolom hangos is, meg fogyaszt. Vodanetes megosztást egyszerű XPre is fel lehet tolni, aztán megosztani valami proxyval, vagy Kerioval, vagy hasonló. Mondanám, hogy megcsinálom, de másnak úgyis letörlitek, aztán csak megy a hümmögés.

A Vodanet megosztás már nekem sem nagy probláma. A problámát az okozhatná a megosztásnál, hogy itt elég lassú. Max. 100-150 kbs a letöltési sebesség, megosztva vajon mennyi jutna egy-egy gépre.
A szerver nem feltétlen szükségeltetik, de ha van a nagy pusztaságban (ott nincs akit zavarjon a hangja, majd meglátod, ha egyszer erre a vidékre tévedsz) esetleg a csoportos játékhoz jól jöhetne.
Emlékezz! Anno a Kármelben nem volt NET, de a hálózattal elég jó játékkedv alakult ki, köszönhetően neked és a Malmos (aki mostanság igencsak el van veszve, nemtán a tanulásra adta a fejét? :Đ ) collegának

#505 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 17:35

Idézet: g@by - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 23:14

Koszi, hogy eszedbe jutott. :)
Az majd csak ev vege fele lesz megint aktualis, de mivel tudok rola elore, igy ossze tudom szedni addig.
Tavaly keson szoltak, azert voltunk szarban.
Lomtalanitasnal kiszorunk egy csomo mindent, ami mar nektek sem jo.
Amit ugy itelek, azt felrerakom.
Tobb napos project lesz ez is, ugyhogy majd szolok, ha osszeraktam a kupacot.
Azt hiszem, hogy regebben mar mondtam, csak a valaszra nem emlekszem.
Van par db, 4 procis xeon szerver.
Ha tudtok veluk mit kezdeni, akkor azokat is meghagyom.
60-80 kilos darabok. :)

Xeonokat ki ne dobd!  :omg:  :D  :respect:
... a trip back in time is all I need ...

#506 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 20:17

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 6:18

A Haleszi bagázsnál talán jól jönne egy. Lehet, hogy ki tudnánk segedelmével alakitani egy helyi hálót, mert ott még nincs NET, illetve most körvonalazodik egy Vodás NET lehet, de azt meg ugye nem lehet hálózatba kötni.

Jahno megválaszolta, bocs!

Szerkesztette: zoltánszól 2008. 04. 03. 20:21 -kor

#507 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 20:23

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 17:35

Xeonokat ki ne dobd!  :omg:  :D  :respect:

Én nem értem. Ha valaki minél vékonyabb, annál jobban szereti emelgetni a dögnehéz cuccokat?
Gyúrsz, Druszám? :D

#508 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 20:25

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 20:23

Én nem értem. Ha valaki minél vékonyabb, annál jobban szereti emelgetni a dögnehéz cuccokat?
Gyúrsz, Druszám? :D

Csak a Xeon-okról beszélt, nem a komplett szerverekről :Đ
"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok..."

A munkahely nem kocsma, hogy mindennap bejárj...

#509 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 00:48

Idézet

Itt jegyezném meg, hogy korábban igértél egy PCMCIA-s hálókártyát. Azal mi a helyzet?

Mivel irtad, hogy fako kozben kuldott, igy azt hittem, hogy nincs mar ra szukseged.
Ha kell, kuldok szivesen, csak gyozd kivarni, mig eljutok a postaig. :)
Szervereket akkor nem dobom ki, megprobalok par darab mukodokepeset osszerakni beloluk, mert mind hianyos, de van 20-30db.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#510 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 07:38

Idézet: g@by - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 1:48

Mivel irtad, hogy fako kozben kuldott, igy azt hittem, hogy nincs mar ra szukseged.
Szervereket akkor nem dobom ki, megprobalok par darab mukodokepeset osszerakni beloluk, mert mind hianyos, de van 20-30db.

Igen. A saját problémámat megoldotta FakeJack cimbora.
Azóta azonban vannak fejlemények. YceBear hozott egy laptopot amelyet egy fősulis leányzó kapott meg. Én tettem bele neki WiFi hálókártyát is, hogy az előadótermekben tudjon csatlakozni az otani vezetéknélküli hálózathoz. Viszont a koleszban csak vezetékes hálózat van, igy azt ott nem tudja használni, nem tud a világhálóra csatlakozni. A kapott PCMCIA hálókártyával sem tudjuk megodani a problémát, mert akár ezt is odaadnám neki, hogy boldoguljon, de sajnos az én kártyám kettő PCMCIA foglalatot igényel. A leányzó gépében pedig csak egy foglalat van.
Tehát, ha a gyerkőc (annó irtad, hogy be van csomizva és a lurkó viszi a postára) eljut a postára, várjuk a karcsikát.

A szerverrel kapcsolatban: Ide legfeljebb egy db. kell, de az is csak akkor, ha múxik, mert én nem tudnám (talán) beüzemelni másként. Amint azt korábban is irtam azonban nem létfontosságú.

Szerkesztette: Szőke 2008. 04. 04. 07:40 -kor

#511 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 11:07

Idézet: g@by - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 1:48

Ezekhez nezzek nemi SCSI 19GB HDD t?

#512 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 13:54

Idézet: YceBear - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 12:07

Ezekhez nezzek nemi SCSI 19GB HDD t?

SCA80asból 36 gugás 15k-sakkal be bírok szállni, majdnem most dobtam ki pár darabot, ha ilyen a vas, akkor meg is van a szerver.
Make love not Wor.

#513 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 16:03

Mindketten nagyon rendesek vagytok. Esetleg én egy ADAPTEC AAA-133U2/2 MB kártyával (gondolom ez komolyabb, mint az AHA 2940 UW) és némi kábellel (kb. 2 ládányi) tudok beszállni.

Szerkesztette: Szőke 2008. 04. 04. 16:04 -kor

#514 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 16:42

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 17:03

Mindketten nagyon rendesek vagytok. Esetleg én egy ADAPTEC AAA-133U2/2 MB kártyával (gondolom ez komolyabb, mint az AHA 2940 UW) és némi kábellel (kb. 2 ládányi) tudok beszállni.

Ehhez a kártyához meg SCA átalakító kell, ráadásul különböző diszkeket nem tudom meg bír-e emészteni, mert bonyásabb a lelkivilága, mint egy "sima" SCSI kártyának. Főleg ha régi a vas, akkor ez a kártya nem megy bele, ha meg még régebbi, akkor a diszkjeim nem mennek bele. Meglássuk, ma reggel elintéztük a pinyót, ki kell rakni belőle cuccokat, meg a pókhálót, aztán majd lesz valami.
Make love not Wor.

#515 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 04. 23:06

Nincsenek azert annyira lefosztva. :)
Scsi vezerlo van mindegyikben.
Procik, tap, dat, vagy dlt, meg egy valag ram.
Abbol tulajdonkepp barmennyi van.
Vinyok tenyleg kerdesesek, ha van is bennuk, akkor kisebbek.
Keret is van valagnyi.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#516 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 06:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 17:42

Ehhez a kártyához meg SCA átalakító kell, ráadásul különböző diszkeket nem tudom meg bír-e emészteni, mert bonyásabb a lelkivilága, mint egy "sima" SCSI kártyának. Főleg ha régi a vas, akkor ez a kártya nem megy bele, ha meg még régebbi, akkor a diszkjeim nem mennek bele. Meglássuk, ma reggel elintéztük a pinyót, ki kell rakni belőle cuccokat, meg a pókhálót, aztán majd lesz valami.

Már elég soxor irtam, hogy az engem érintő szakmai kérdésekben sak és kizárólag az én értelmi szintemnek (ovis) megfelelően fogalmazzatok. :D
Mi az, hogy SCA átalakitó? Ezen a kártyán van 50-pines csati, ahhoz kábel és 50 pines HDD is csatlakoztatható rá. Ugyancsak van ((3 belső + 1 külső) 68 pines csati, melyhez megfelelő kábellel 68 pines HDD-k csatlakoztathatók. Igaz még nem próbáltam, mivel eddig még nem volt beépitve. Éppen m ost van tervbe véve, hogy kipróbálom. Az más kérdés, hogy vajon milyen (UW1, UW2, stb) HDD-t képes lekezelni.
Amint azonban látom a szerverhez nem is nagyon lesz rá sükség, de kisérletezésre nekem nagyon megfelel.
Apropó: Melyik a jobb, gyorsabb kártya? Az AHA, vagy az AAA? Melyikkel gyakoroljak? :think:

#517 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 06:36

Idézet: g@by - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 0:06

Nincsenek azert annyira lefosztva. :)
Scsi vezerlo van mindegyikben.
Procik, tap, dat, vagy dlt, meg egy valag ram.
Abbol tulajdonkepp barmennyi van.
Vinyok tenyleg kerdesesek, ha van is bennuk, akkor kisebbek.
Keret is van valagnyi.

HDD az itt is akad, igaz, hogy azok is a kiseb kategóriába esők. CD olvasó is akad, más adathordozó meg nem nagyon szükségeltetik, mert hiába a beolvasó, ha adathordozó nincs hozzá. Épp most végtam ki kb. 20-30 ZIP 100-s lemezt, mert 4 ZIP olvasóbol egy sem olvasta (az olvasók jók, mert 2 lemezt szépen kezeltek), igy az olvasók is "kuka", igaz még USB-s és IDE felületű is van közöttük.

Esetleg valakinek nem kell?

Szerkesztette: Szőke 2008. 04. 05. 06:37 -kor

#518 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 06:53

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 7:30

Mi az, hogy SCA átalakitó?

http://www.pccables....mages/01071.jpg
Make love not Wor.

#519 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 10:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 7:53

Itt is kiütközik, hogy mennyire nem értek az ilyen dolgokhoz.

Én ugyanis Kép ezen a kártyán csak kimenő portokat (eszközökhöz) látok és úgy gondoltam, hogy ide közvetlenül begyughatók a kábelek és arra az eszközök, sőt még azt is elhittem, hogy a most benne lévő SD RAM (ha az?) helyett egy jóval nagyobbat bele lehet gyömöszölni, amitöl a teljesitménye jelentősen javulhat.
Igy azonban véleményem szerint majd megy Telcontar cimbihez a "futamba".

Szerkesztette: Szőke 2008. 04. 05. 10:29 -kor

#520 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 10:48

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 10:26

Itt is kiütközik, hogy mennyire nem értek az ilyen dolgokhoz.

Én ugyanis Kép ezen a kártyán csak kimenő portokat (eszközökhöz) látok és úgy gondoltam, hogy ide közvetlenül begyughatók a kábelek és arra az eszközök, sőt még azt is elhittem, hogy a most benne lévő SD RAM (ha az?) helyett egy jóval nagyobbat bele lehet gyömöszölni, amitöl a teljesitménye jelentősen javulhat.
Igy azonban véleményem szerint majd megy Telcontar cimbihez a "futamba".

Szőke,
ne küzdj vele, nem éri meg. Az 2940UW bár nem túl gyors de sokkal egyszerűbb és nyugisabb. Egy normális  hdd-vel azért lényegesen gyorsabb (főleg ha több lemezművelet van egyszerre) is mint a régi pár(tíz) gigás ata cuccok.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.