Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 17:42
Ehhez a kártyához meg SCA átalakító kell, ráadásul különböző diszkeket nem tudom meg bír-e emészteni, mert bonyásabb a lelkivilága, mint egy "sima" SCSI kártyának. Főleg ha régi a vas, akkor ez a kártya nem megy bele, ha meg még régebbi, akkor a diszkjeim nem mennek bele. Meglássuk, ma reggel elintéztük a pinyót, ki kell rakni belőle cuccokat, meg a pókhálót, aztán majd lesz valami.
Már elég soxor irtam, hogy az engem érintő szakmai kérdésekben sak és kizárólag az én értelmi szintemnek (ovis) megfelelően fogalmazzatok.
Mi az, hogy SCA átalakitó? Ezen a kártyán van 50-pines csati, ahhoz kábel és 50 pines HDD is csatlakoztatható rá. Ugyancsak van ((3 belső + 1 külső) 68 pines csati, melyhez megfelelő kábellel 68 pines HDD-k csatlakoztathatók. Igaz még nem próbáltam, mivel eddig még nem volt beépitve. Éppen m ost van tervbe véve, hogy kipróbálom. Az más kérdés, hogy vajon milyen (UW1, UW2, stb) HDD-t képes lekezelni.
Amint azonban látom a szerverhez nem is nagyon lesz rá sükség, de kisérletezésre nekem nagyon megfelel.
Apropó: Melyik a jobb, gyorsabb kártya? Az AHA, vagy az AAA? Melyikkel gyakoroljak?