HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 05. 11:05

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 11:26

ezen a kártyán csak kimenő portokat (eszközökhöz) látok és úgy gondoltam, hogy ide közvetlenül begyughatók a kábelek és arra az eszközök,

Ez az SCA átalakító a HDD hátára megy, ebbe meg bene a szokásos SCSI kábel, ugyanúgy szalagként, egymás után sok eszközön.

Raides/ külön ramos kártyával meg ne szopoljál, jobb Neked a sima 2940, vagy bármi AHA kártya.
Make love not Wor.

#522 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 05. 12:08

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 7:36

HDD az itt is akad, igaz, hogy azok is a kiseb kategóriába esők. CD olvasó is akad, más adathordozó meg nem nagyon szükségeltetik, mert hiába a beolvasó, ha adathordozó nincs hozzá. Épp most végtam ki kb. 20-30 ZIP 100-s lemezt, mert 4 ZIP olvasóbol egy sem olvasta (az olvasók jók, mert 2 lemezt szépen kezeltek), igy az olvasók is "kuka", igaz még USB-s és IDE felületű is van közöttük.

Esetleg valakinek nem kell?

Ne dobd ki a ZIP meghajtókat! Én megpróbálkozom velük. (Meg a lemezeket se, ha még visszamenthetőek a kukából.)
... a trip back in time is all I need ...

#523 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 12:13

Idézet: acws - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 11:48

Szőke,
ne küzdj vele, nem éri meg. Az 2940UW bár nem túl gyors de sokkal egyszerűbb és nyugisabb. Egy normális  hdd-vel azért lényegesen gyorsabb (főleg ha több lemezművelet van egyszerre) is mint a régi pár(tíz) gigás ata cuccok.

Ez bizony így van. Én a gépemben egy 2940U2W-t használok, amit az XP alapból felismer, sőt az oprendszer is egy SCSI vinyón csücsül a programokkal együtt (egy 10k-s Maxtoron). Kellemesen gyors még így is, hogy nem RAID-es a cucc. Adattárolásra meg ott van a böhöm nagy IDE vinyó.

#524 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 12:14

Idézet: g@by - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 0:06

Nincsenek azert annyira lefosztva. :)
Scsi vezerlo van mindegyikben.
Procik, tap, dat, vagy dlt, meg egy valag ram.
Abbol tulajdonkepp barmennyi van.
Vinyok tenyleg kerdesesek, ha van is bennuk, akkor kisebbek.
Keret is van valagnyi.

SCSI-vezérlőből is kérek szépen néhányat! :respect:

#525 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 15:21

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 13:08

Ne dobd ki a ZIP meghajtókat! Én megpróbálkozom velük. (Meg a lemezeket se, ha még visszamenthetőek a kukából.)

3 db. (2 IDE, 1 SCSI) meghajtó eltéve számodra, az SCSIs külső házban.
Sajnos a lemezeket és az USB-s meghajtót már egy ifjonc elvitte, hogy Ő is kisérletezgessen.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#526 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 15:24

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 13:13

Ez bizony így van. Én a gépemben egy 2940U2W-t használok, amit az XP alapból felismer, sőt az oprendszer is egy SCSI vinyón csücsül a programokkal együtt (egy 10k-s Maxtoron). Kellemesen gyors még így is, hogy nem RAID-es a cucc. Adattárolásra meg ott van a böhöm nagy IDE vinyó.

Nálam is van 2940-s karcsi, tehát akár én is próbálkozhatnék a RAID -al, mert van 2 db. pontosan egyforma vinnyogóm is. Persze ehhez az kellene, hogy valaki elmesélje nekem (saját ovis szintemen) hogy ezt hogyan kell csinálni.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#527 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 15:42

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 15:24

Nálam is van 2940-s karcsi, tehát akár én is próbálkozhatnék a RAID -al, mert van 2 db. pontosan egyforma vinnyogóm is. Persze ehhez az kellene, hogy valaki elmesélje nekem (saját ovis szintemen) hogy ezt hogyan kell csinálni.

2940-nel sehogy az nem raid vezérő. A másikkal lehetne, de mint Jahno említette szop@s a dolog, annyit nem ér. A 2940UW tökéletesen jó arra, hogy az oprendszer arról fusson. Raidet nem kell erőltetni. Két vinyóból vagy raid 0-át csinálsz ami gyors, de nagyon veszélyes, vagy raid 1-et ami helyett, mivel nem kritikus adatok tárolására kell, bóven elég a rendszeres biztonsági mentés pl egy külső hdd-re.
Ha raiddel akarsz szívni akkor előtte sokat kell olvasni :) majd kísérletezni és a végén úgyis feladod  :D

Szerkesztette: acws 2008. 04. 05. 15:45 -kor

web-solution.hu A megfizethető tárhely

#528 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 05. 17:05

Idézet: acws - Dátum: 2008. ápr. 5., szombat - 16:42

2940-nel sehogy az nem raid vezérő. A másikkal lehetne, de mint Jahno említette szop@s a dolog, annyit nem ér. A 2940UW tökéletesen jó arra, hogy az oprendszer arról fusson. Raidet nem kell erőltetni. Két vinyóból vagy raid 0-át csinálsz ami gyors, de nagyon veszélyes, vagy raid 1-et ami helyett, mivel nem kritikus adatok tárolására kell, bóven elég a rendszeres biztonsági mentés pl egy külső hdd-re.
Ha raiddel akarsz szívni akkor előtte sokat kell olvasni :) majd kísérletezni és a végén úgyis feladod  :D

Most a kisérletezs stádiumban vagyok, de szivni legfeljebb csak a piput és a keritésszaggatót szeretem.

#529 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 20:06

acws!

Ment egy sürgős Emilke!

#530 Felhasználó inaktív   gbotond 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 07. 06:26

Halihó,

Ha tud valaki jótékony célra nyomtatót javítani, van egy elvihető: van egy olyan nyomtatóm, aminek a tintatovábbítása nem megy, egy éve a sutban áll, mert a HP csak új nyomtató áráért "átalányban" hajlandó javítani. Amúgy elég jó nyomtató lenne, ha működne, HP CP1160-as, lapfordítóval. Kispestről elvihető...

#531 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 07:46

Idézet: gbotond - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 7:26

Halihó,

Ha tud valaki jótékony célra nyomtatót javítani, van egy elvihető: van egy olyan nyomtatóm, aminek a tintatovábbítása nem megy, egy éve a sutban áll, mert a HP csak új nyomtató áráért "átalányban" hajlandó javítani. Amúgy elég jó nyomtató lenne, ha működne, HP CP1160-as, lapfordítóval. Kispestről elvihető...

Hálásan köszönjük felajánlásodat!

Sajnos azonban itt a Tiszazugban a tintasugaras nyomtató nem nyerő (máshol lehet, hogy szüség van rá), mert az itteni célszemélyek - bár nagyon szeretnének Ők is nyomit - anyagilag nem igen birják a patronokat finanszirozni. Most is van itt nálam 2 db. igen jó, profi minőségű tintasugaras nyomtató, de sajnos mindketőböl hiányzik a fekete tinta és senki sem tudja bevállalni, hogy vegyen hozzá. Egyszerően nem telik nekik rá. Sajnos. :mad:

#532 Felhasználó inaktív   gbotond 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 07. 09:36

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 6:46

Hálásan köszönjük felajánlásodat!

Sajnos azonban itt a Tiszazugban a tintasugaras nyomtató nem nyerő (máshol lehet, hogy szüség van rá), mert az itteni célszemélyek - bár nagyon szeretnének Ők is nyomit - anyagilag nem igen birják a patronokat finanszirozni. Most is van itt nálam 2 db. igen jó, profi minőségű tintasugaras nyomtató, de sajnos mindketőböl hiányzik a fekete tinta és senki sem tudja bevállalni, hogy vegyen hozzá. Egyszerően nem telik nekik rá. Sajnos. :mad:

Sajnálom, és rossz érzésem van, mert el is felejtkeztem róla, csak most jutott eszembe, hogy holnapután elektronikushulladék-begyűjtés lesz nálunk, és sajnálnám kidobni. Ha mást érdekel, holnap estig még lehet érte jelentkezni...

#533 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 20:10

Kedves Csapat!

Találtam egy anyukát 3+2 gyerekkel Létavértesen. [Létavértes Debrecentől Keletre, a román határtól pár kilométerre található.] (A két nagyobb már nagykorú, de van még három kicsi, akik közül a legkisebb kilenc éves, de beteg. Nagyon.) Sajna nekem nincs már semmim amit adhatnék a régi PI-es ( 64MB RAM, 1GB HDD) helyett.
Tisztelettel kérdem: van-e rá mód, hogy egy használt, de kicsit nagyobb géppel megajándékozhassuk?
Kérem, segítsetek! :respect:

#534 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 09. 20:58

Nahh, most mennek haza a polcok a pincébe, van ami egyben, van ami darabokban. Egész jó lesz, valami U alakban bekockázom, hogy középre elférjen a flipper meg a vizipipu, aztán polcok közt meg átláthatóen lehetne válogatni, szemben pedig asztal a maszatoláshoz. Legalábbis ilyen terveim vannak, meg rendes világítás :-)
Make love not Wor.

#535 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 23:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 21:58

Nahh, most mennek haza a polcok a pincébe, van ami egyben, van ami darabokban. Egész jó lesz, valami U alakban bekockázom, hogy középre elférjen a flipper meg a vizipipu, aztán polcok közt meg átláthatóen lehetne válogatni, szemben pedig asztal a maszatoláshoz. Legalábbis ilyen terveim vannak, meg rendes világítás :-)

Nem hangzik rosszul. Szolj, ha lehet menni.

Szerk.: azert egy lepattant huto a soroknek nem artana. :D

Szerkesztette: FakeJack 2008. 04. 09. 23:31 -kor

#536 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 06:03

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 21:10

Kedves Csapat!

Találtam egy anyukát 3+2 gyerekkel Létavértesen. [Létavértes Debrecentől Keletre, a román határtól pár kilométerre található.] (A két nagyobb már nagykorú, de van még három kicsi, akik közül a legkisebb kilenc éves, de beteg. Nagyon.) Sajna nekem nincs már semmim amit adhatnék a régi PI-es ( 64MB RAM, 1GB HDD) helyett.
Tisztelettel kérdem: van-e rá mód, hogy egy használt, de kicsit nagyobb géppel megajándékozhassuk?
Kérem, segítsetek! :respect:

Remélhetőleg hamarosan "kifosztása" kerül Telcontar tettestárs raktára, melynek következtében bizom abban, hogy jut ide a "ZUG"-ba némi moncsi.
Utánna én személyesen be tudom vállalni a gép elkészítését, csak az a kérdés, hogy hogyan jut el Létavértesre?

Jelenleg egy jobb PII, vagy egy gyengébb PIII összehozható lenne, viszont van itt erősebb lappantyú is, csak vagy AMD CPU (Socket 462), vagy a 478 foglalatosba DDR RAM kellene.

Szerkesztette: Szőke 2008. 04. 10. 06:08 -kor

#537 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 18:16

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 7:03

Remélhetőleg hamarosan "kifosztása" kerül Telcontar tettestárs raktára, melynek következtében bizom abban, hogy jut ide a "ZUG"-ba némi moncsi.
Utánna én személyesen be tudom vállalni a gép elkészítését, csak az a kérdés, hogy hogyan jut el Létavértesre?

Jelenleg egy jobb PII, vagy egy gyengébb PIII összehozható lenne, viszont van itt erősebb lappantyú is, csak vagy AMD CPU (Socket 462), vagy a 478 foglalatosba DDR RAM kellene.

Várlak, várlak, mikor jössz? :)

Van meglepetés is. Többet nem mondok, de lesz öröm. ;)

#538 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 20:02

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 6:03

hogy hogyan jut el Létavértesre?

:think: Én elhozom Szolnokig, innen meg vagy asszonypajtás elvontozik Debrecenbe, ahol az anyuka dolgozik, vagy az anyuka megy érte, ha hozzá lesz közelebb. Onnan már az ő gondja a hazaszállítás. Állítólag van egy jószomszéd, aki beüzemeli majd. (Moncsi, egér, billa van, bár nem tom milyen. [ AT v. ATX ?] Internetre egyelőre nem telik, tehát hálókártya nem kell bele.

#539 Felhasználó inaktív   kovacsm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 23:41

Üdvözletem Mindenkinek!

Elnééézést kérek,h eltűntem mint... fű a fűben, de van dolog elég :\
viszont ismerőstől kaptunk egy 256MBs DDR memóriát,
illetve ha kell egy IBM microATXes házat, a spec méretű 200Wos ATXes tápjával együtt.
gondoltam végre teszem tiszteletemet, és szólok,h vannak ezek.
ha kell vkinek, akkor az lécci PÜbnen szóljon..
sajna nincs időm végigbogarászni a válaszokat :s
fősuli meg ilyen állatságok..
további szép hetet mindenkinek :)

Köszöntem.

Szerkesztette: kovacsm 2008. 04. 10. 23:47 -kor

Minél több emberrel találkozom, annál jobban szeretem a kutyámat.

#540 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 06:06

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 21:02

:think: Én elhozom Szolnokig, innen meg vagy asszonypajtás elvontozik Debrecenbe, ahol az anyuka dolgozik, vagy az anyuka megy érte, ha hozzá lesz közelebb. Onnan már az ő gondja a hazaszállítás. Állítólag van egy jószomszéd, aki beüzemeli majd. (Moncsi, egér, billa van, bár nem tom milyen. [ AT v. ATX ?] Internetre egyelőre nem telik, tehát hálókártya nem kell bele.

Ez jó hír. A legfőbb gondok (moncsi és szállítás) ezennel megoldva.
Hamarosan visongok, hogy mikor viszem Szolnokra a vasat (gép, bill és egér).
Tekintettel, hogy van "jószomszéd, csak az alapkantár fog rajta lenni. Persze előbb megvárom, hogy Telcontar cimborátol mi jön, mert van beígérve DDR RAM is, amely leghamarabb a hétvégén juthat el hozzá, tekintettel, hogy a felajánló nagyobbik fiát műteni kelett. Neki ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánok.

Szerkesztette: Szőke 2008. 04. 11. 06:07 -kor

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.