HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 11. 05:08

Idézet: g@by - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 0:45

Egy hid kapcsolatot kell letrehozni.
A varazslo elvileg meg kene csinalja.
Mindegyik gepen engedelyezni kell az automatikus ip, illetve dns opciokat, es az internetmegosztast.
Meg lehet manualisan is csinalni, csak kicsit macerasabb.
Ip cimnek add meg a 192.168.0.1-et.
Maszknak a 255.255.255.0-at.
A tobbi gepnek szinten az elozot, csak az utolso egyes helyett valami mast, az ip-nel.
A maszk maradhat ugyanaz.
Atjaronak, meg dns-nek szinten a 192.168.0.1-et.
Lehet ettol eltero is, akkor a szolgaltatotol kapott parametereket kell megadni.
Nem tudom mennyire ertheto, de egyszerubben nem tudom. :)

Köszönöm az infót!

Mindegyik gépen jelenleg is automatikus IP, ill. DNS van és az internetmegosztás  is engedélyezett. Varázslóval csináltam, mégis az utoljára csatlakozó gép nem tud fellépni a NET-re.
Estére majd megpróbálom az általad megadott fix adatokkal beállítani a gépet és majd meglátom.

Még egy kis kiegészítést hozzáfűznék a témához - hátha ez valakinek segít a probléma felismerésében:

- Az én gépemen - melyen megy a NET (szintén saját hálózaton KábelNET) az ipconfig parancs futtatására az IP címek, DNS-k és egyebek szépen a szabványnak megfelelő (pl.: IP 192.168.2) formátumban jelenik meg.

- A problémás gépeken ezek az adatok viszont kódolva (Pl.:  ff01.hk01.aaa0.bbff , nem pontos adat, mert azt nem tudom fejböl, csak valami ilyesmi a formátum) jelennek meg. Lehet, hogy annak a másik hálózatnak (Hamatchi vagy mi a csuda) hatására?
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#742 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 07:46

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 10., szombat - 21:54

HELP! Hátha (nam nátha) betéved valamelik főguru!

Adott 3 db. számítógép. A NET a lakásba Kábelen avel (nem kell semilyen azonosító, se jelszó belépéshez), melyet szeretnének mindegyik gépen használni. Mind3 gép HUB-n keresztül csatlakozik a kábelhez. Mindegyik gépen szeretnék a NET-t is használni. A hálózat aut. IP, és DNS-re konfigolva, Int. kapcsolat is megfelelően konfigolva (állandó szélessáv kézzel opció), ugyanúgy mint az enyém (ez megy is). Mindhárom gép látja egymást, azonban NET csak első bekapcsolódó 2 gépen van. Teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben kapcsolják be a gépet, csak első kettőn van NET. A harmadik gép kuka, nem tud IP cimet kiosztani. 2 gépen van valami Hamachi hálózat ( a hálózati kapcsolatoknál 2 kapcsolat jelenik meg) is, hogy tudjanak valami közösséggel játszani (ez nekem már túl magas).

Vajon be lehet-e állítani, hogy mind3 gépen legyen NET?

Hali,

hogyan is néz ki pontosan a hálózat?
                              gép
Kábelmodem - hub - gép
                              gép
Jól értem hogy így?
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#743 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 11:30

Szerintem a kabelmodem, gep, hub, masik ket gep.
Legalabbis igy vettem ki, aztan lehet tevedek.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#744 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 14:55

Idézet: g@by - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 12:30

Szerintem a kabelmodem, gep, hub, masik ket gep.
Legalabbis igy vettem ki, aztan lehet tevedek.

nem-nem, modem, hub, gép-gép-gép a sorrend a tűzoltó szerint.
"Mind3 gép HUB-n keresztül csatlakozik a kábelhez."
én a nemHamachis gépet tenném a modemből kivezető zsinórra, és utána hubot, majd jöhet a másik két gép a hubba bele, nekijje.  :)
Business as usual. We fucked up everything.

#745 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 17:19

...én meg egy routert tennék a modem után és arra akasztanám az összes (akár több) gépet...valszeg a szolgáltató nem támogat kettőnél több egyidejű kapcsolódást...szerintem...
"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok..."

A munkahely nem kocsma, hogy mindennap bejárj...

#746 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 17:44

Idézet: gabyka - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 17:19

...én meg egy routert tennék a modem után és arra akasztanám az összes (akár több) gépet...valszeg a szolgáltató nem támogat kettőnél több egyidejű kapcsolódást...szerintem...

Ezért kérdeztem én is, mert a fenti nem jó  :Đ

#747 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 18:40

Köszönöm mindanyiótoknak a segítséget, ötleteket.
Sajnos azonban mégjobban elbizonytalanodtam.
Most indulok megint gyógyoléni, mert eddig a tetőn senyvedtem.
A pontos konfig:

Kábelmodem -> HUB -> ebböl 3 db. gép.

Sajnos olyan ruterünk nincs amely jelszó és azonosító nélkül ruterolna, legfeljebb azt is át lehetne állítani HUB-nak, switcs-nek, csak úgy működne. A szolgáltató bejelentkezéshez nem kér sem azonosítót, sem jelszót.

Az 1 gép és Hametchi megoldás nem nyerő, mert legalább kettő gépre kellene a gyerkőcöknek, persze lehet, hogy a leányzóéra is szeretnék feltenni, én nem támogatom egyiken sem.

Majd Kunszentröl megint feljövök léas érdeklődök, hátha addig valaki pontosabbat tud. Legelőször megcsinálom a fix. IP-s változatot és majd meglátjuk.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#748 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 18:42

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 15:55

nem-nem, modem, hub, gép-gép-gép a sorrend a tűzoltó szerint.
"Mind3 gép HUB-n keresztül csatlakozik a kábelhez."
én a nemHamachis gépet tenném a modemből kivezető zsinórra, és utána hubot, majd jöhet a másik két gép a hubba bele, nekijje.  :)

Ez a sorrend a JÓ!

Hogyan kellene megcsinálni ezt a modem - gép - hub variációt. A Hamatchis gépbe két hálókártya? :think:

#749 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 18:56

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 18:40

Köszönöm mindanyiótoknak a segítséget, ötleteket.
Sajnos azonban mégjobban elbizonytalanodtam.
Most indulok megint gyógyoléni, mert eddig a tetőn senyvedtem.
A pontos konfig:

Kábelmodem -> HUB -> ebböl 3 db. gép.

Sajnos olyan ruterünk nincs amely jelszó és azonosító nélkül ruterolna, legfeljebb azt is át lehetne állítani HUB-nak, switcs-nek, csak úgy működne. A szolgáltató bejelentkezéshez nem kér sem azonosítót, sem jelszót.

Az 1 gép és Hametchi megoldás nem nyerő, mert legalább kettő gépre kellene a gyerkőcöknek, persze lehet, hogy a leányzóéra is szeretnék feltenni, én nem támogatom egyiken sem.

Majd Kunszentröl megint feljövök léas érdeklődök, hátha addig valaki pontosabbat tud. Legelőször megcsinálom a fix. IP-s változatot és majd meglátjuk.

A sorrend Ok, csak a hub nem megfelelő erre, router kell. Jelenleg az első két gép amit bekapcsolsz kap IP-t a szolgáltatótól a harmadik meg sanyi.
Ha nincs router akkor modem-gép-hub-másik két gép lenne a jó és a modemre kötött gépnek kell megosztani a netet. Persze ez esetben annak mindig menni kell ha a másik gép(ek)en kell net.

#750 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 20:11

Idézet: acws - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 19:56

A sorrend Ok, csak a hub nem megfelelő erre, router kell. Jelenleg az első két gép amit bekapcsolsz kap IP-t a szolgáltatótól a harmadik meg sanyi.
Ha nincs router akkor modem-gép-hub-másik két gép lenne a jó és a modemre kötött gépnek kell megosztani a netet. Persze ez esetben annak mindig menni kell ha a másik gép(ek)en kell net.

Köszi!

Erre már én is gondoltam, mindössze két probléma van most még jelenleg, amely tul.kép három.

1. Nincs router! :mad:
2. Nem szeretnék, ha a hálózatos alapgép állandóan menne (majd megoldják :D )
3. Nálam a modem->HUB-gépek variáció szépen muzyikál, igaz a szolgáltatónk nem azonos. :think:

Ja és egyébként kipróbáltam a fix IP-s variációt. Sajna nem OK! :mad:  Fix. IP-vel egyik gépen sem volt net. Egyébként már mind a 3 gépen fent van a hamatchi. :mad:  Próbálkoztam úgy is, hogy a hamatchi aut. és csak a helyi fix. = semmi.
A hamatchinak is osztottam ki IP-t (a sorrendben következőket, tehát utolsó szám 4-5 és 6) = semmi.

Egyedül csak az aut. kiosztásnál van NET, csakhát max. 2 gépen :mad:

A routeres megoldást majd kipróbálom a saját routeremmel ideiglenesen legközelebb.

Szerkesztette: Szőke 2008. 05. 11. 20:17 -kor

#751 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 21:06

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 20:11

Köszi!

Erre már én is gondoltam, mindössze két probléma van most még jelenleg, amely tul.kép három.

1. Nincs router! :mad:
2. Nem szeretnék, ha a hálózatos alapgép állandóan menne (majd megoldják :D )
3. Nálam a modem->HUB-gépek variáció szépen muzyikál, igaz a szolgáltatónk nem azonos. :think:

Ja és egyébként kipróbáltam a fix IP-s variációt. Sajna nem OK! :mad:  Fix. IP-vel egyik gépen sem volt net. Egyébként már mind a 3 gépen fent van a hamatchi. :mad:  Próbálkoztam úgy is, hogy a hamatchi aut. és csak a helyi fix. = semmi.
A hamatchinak is osztottam ki IP-t (a sorrendben következőket, tehát utolsó szám 4-5 és 6) = semmi.

Egyedül csak az aut. kiosztásnál van NET, csakhát max. 2 gépen :mad:

A routeres megoldást majd kipróbálom a saját routeremmel ideiglenesen legközelebb.

Nálad hány gép van a hub után? A szolgáltatók egy előfizura általában 2 IP-t szoktak engedélyezni, hogy legyen tartalék ha az  egyik "beragad".

Az hogy te kiosztasz intranetes IP címet az a net szempontjából szvsz tökmindegy.

Vagy router vagy win-es netmegosztás... illetve létezik 1 floppy-s (CD-s) linuxos router azzal is lehet próbálkozni egy öreg hdd nélküli P1 géppel mondjuk. Az meg had menjen állandóan.

#752 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 21:20

Idézet: acws - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 22:06

*  Nálad hány gép van a hub után? A szolgáltatók egy előfizura általában 2 IP-t szoktak engedélyezni, hogy legyen tartalék ha az  egyik "beragad".

** Vagy router vagy win-es netmegosztás...

***illetve létezik 1 floppy-s (CD-s) linuxos router azzal is lehet próbálkozni egy öreg hdd nélküli P1 géppel mondjuk. Az meg had menjen állandóan.

*  Alkalmasint 4 is. Ilyenkor megy a NOti is és a javítás (szerelés) alatt lévő gép is. Rendszeresen csak 2 db.

** Ez a kettő szerintem is járható, ha vállalják a következményeket. (Beruházás, avagy a rezsi)

*** Ez már az én vén fejemnek túl magas, nameg időm sincs ennyi rá.

#753 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 11. 21:27

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 21:11

...Nincs router! :mad: ...

Béna gyereknek anyja veri a... :D a legközelebbi 'szatyorban' lesz egy router meg egy switch oszt osztozkodhattok kedvetekre...
"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok..."

A munkahely nem kocsma, hogy mindennap bejárj...

#754 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 05:48

Fél óra múlva indulunk a Zöreg rezidenciájára. Tetőbontás, beszakadás, bepiálás, etc. végett. :D

#755 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 06:12

Idézet: gabyka - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 22:27

Béna gyereknek anyja veri a... :D a legközelebbi 'szatyorban' lesz egy router meg egy switch oszt osztozkodhattok kedvetekre...

Előre is köszönjük!

És akkor egy kis Ált.Táj.: Ugyanis a Haleszi csapat ténykedése okozza ezt a galibát.

Sikerült nekijük összehozni egy nagyarányú egycsaládon belüli gépátadást a városi Önkormányzattal egyetemben. Mindössze picinyke porszem került a gépezetbe, és ez a porszem ami miatt mostanság nyüszögöm, a NET megosztás.
A történet: Kunszentmártonban adott egy szűkösebb körülmények között élő, ám annál szorgalmasabb család. Ebben a családban 14 évvel korábban hármas ikrek születtek, melyeknek a szülőn nagyon örültek, ám az egyszerre jött három ifjonc megsoxorozta az anyagi gondjaikat, mert ráadásul éppen ebben az időben volt térségünkben a nagy ipari üzemek felszámolása. meléynek következtében a szülök is munkanélküliek sorsára kerültek. Igaz a három gyerek miatt a helyi önkormányzat és a civil szervezetek mindíg a szivükön viselték (lehetőségeik határán belül) a család (főleg a gyerekek sorsát).
Most végeznek a gyerekek az Ált.Iskolában (évvesztesek), a közelmultban (Máj.5.-n) lettek 15 évesek, és ebböl az alkalombol kifolyólag a Halesziak úgy döntöttek, hogy a helyi Önkormányzattal közösen valamennyi gyereknek adnak számítógépet, hiszen a továbbtanulásuk érdekében (mindhárom gyerek végig kitűnő volt az általánosban) az igen jól jön.

A Halesziak a 3 legjobb konfigot (készleteikböl) - 1 db. PIII-1000 MHz, 1 db. AMD 1200 MHZ, és 1 db. PIII -700 MHz. - gépet, amíg az Önkormányzat a NET előfizetést (két évre) adta a gyerekek szülinapjára. Én magam meg a NET megosztást szerettem volna megoldani, amely eddig sajnos csak részlegesen sikerült.

A magam részéröl Gratulálok

a Halesziaknak.

#756 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 06:14

ezt találtam:
"1.) Vezérlőpult -> Windows ttűzfal -> speciális fül -> Hamachi hálózat kijelöl -> ICMP beállítások -> Bejövő echo(ping) kérés engedélyezése -> OKÉzod!
Ezzel a beállítással már tud téged bárki pingelni!

2.)Vezérlőpult -> Hálózati kapcsolatok -> fennt a menüsoron: "speciális" -> Speciális beállítások... -> a kapcsolatok részben a hamachi sort feltolod a lista tetejére a nyíllal -> OKÉzod és újraindítod a gépet!"
---------
acws-nek igaza van, rúter kéne, de fenti megoldás talán hubbal is megy, modem-hub-gépekx3 felépítéssel.
Business as usual. We fucked up everything.

#757 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 19:48

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 7:14

ezt találtam:
"1.) Vezérlőpult -> Windows ttűzfal -> speciális fül -> Hamachi hálózat kijelöl -> ICMP beállítások -> Bejövő echo(ping) kérés engedélyezése -> OKÉzod!
Ezzel a beállítással már tud téged bárki pingelni!

2.)Vezérlőpult -> Hálózati kapcsolatok -> fennt a menüsoron: "speciális" -> Speciális beállítások... -> a kapcsolatok részben a hamachi sort feltolod a lista tetejére a nyíllal -> OKÉzod és újraindítod a gépet!"
---------
acws-nek igaza van, rúter kéne, de fenti megoldás talán hubbal is megy, modem-hub-gépekx3 felépítéssel.

Köszönöm, kipróbáljuk.

#758 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 14:07

Idézet

Debrecenbe kéne menni,
a sok cuccot Pestre vinni.
Vigyázz kocsis, lyukas a kas,
kipotyog belőle a "vas"!

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#759 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 20:18

Köszönjük, Emese... :respect2:

#760 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 21:55

Zöreg!

Ha errefelé leszen majd jövésed: vanik itten 1 azaz egy 19"-os FuSi monitor meg 1 azaz egy komplett 500 MHz-es K6/2-es ámgép.
... a trip back in time is all I need ...

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.