Idézet: g@by - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 0:45
A varazslo elvileg meg kene csinalja.
Mindegyik gepen engedelyezni kell az automatikus ip, illetve dns opciokat, es az internetmegosztast.
Meg lehet manualisan is csinalni, csak kicsit macerasabb.
Ip cimnek add meg a 192.168.0.1-et.
Maszknak a 255.255.255.0-at.
A tobbi gepnek szinten az elozot, csak az utolso egyes helyett valami mast, az ip-nel.
A maszk maradhat ugyanaz.
Atjaronak, meg dns-nek szinten a 192.168.0.1-et.
Lehet ettol eltero is, akkor a szolgaltatotol kapott parametereket kell megadni.
Nem tudom mennyire ertheto, de egyszerubben nem tudom.
Köszönöm az infót!
Mindegyik gépen jelenleg is automatikus IP, ill. DNS van és az internetmegosztás is engedélyezett. Varázslóval csináltam, mégis az utoljára csatlakozó gép nem tud fellépni a NET-re.
Estére majd megpróbálom az általad megadott fix adatokkal beállítani a gépet és majd meglátom.
Még egy kis kiegészítést hozzáfűznék a témához - hátha ez valakinek segít a probléma felismerésében:
- Az én gépemen - melyen megy a NET (szintén saját hálózaton KábelNET) az ipconfig parancs futtatására az IP címek, DNS-k és egyebek szépen a szabványnak megfelelő (pl.: IP 192.168.2) formátumban jelenik meg.
- A problémás gépeken ezek az adatok viszont kódolva (Pl.: ff01.hk01.aaa0.bbff , nem pontos adat, mert azt nem tudom fejböl, csak valami ilyesmi a formátum) jelennek meg. Lehet, hogy annak a másik hálózatnak (Hamatchi vagy mi a csuda) hatására?

Súgó
A téma zárva.