HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 26. 11:28

Idézet: djculture - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 11:25

Sajnos későn értesültem róla hogy kell neked ilyesmi mert amugy megoldható lett volna olcsóbban én most rendeltem innen alkatrészeket.Leközelebb nem tudom mikor fogyok ki.

NO PROBLEM! Ezt a 2 db. kb. 5x5 cm-s NYÁK-ot, akár szegecseléssel is meg tudom oldani, mert nem sok alkatrész megy rá, de NYÁK-al csinosabb lett volna.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2322 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 11:30

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 9:36

Na persze...  :nevet2:

Nem nevet!  :mad:  Ez komoly. :eek:  Átadás - ha hoz valaki - megszervezése még belefér, szerelés meg nyicsevo.
Se kapacitás, se alkatrész. :(
Befejezve.  :reklamacio:
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2323 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 16:19

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 12:28

NO PROBLEM! Ezt a 2 db. kb. 5x5 cm-s NYÁK-ot, akár szegecseléssel is meg tudom oldani, mert nem sok alkatrész megy rá, de NYÁK-al csinosabb lett volna.

Ilyen esetleg jó lenne?
(Hogy lásd miről van szó, katt a kis képre.) Nem kell a vaskloridos lötyivel bénázni és ez levélben is feladható.

#2324 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 18:44

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 8:08

Telcontar!

Köszi a konfigokat. Kb. mikorra érkezel és mennyi időre tudsz maradni, hogy az átadást úgy tudjam szervezni, mert a 4 db. + noti átadása ewgyszerre nem megy a lakásomon. Más helyem meg most nincs.
A tegnap küldött E-mailt kiegészíteném, hogy ha van rosz scannered, melyben a világítás azért megy, hozhatod, jó lészen akváriumi világításnak.

Érkezés valamikor délelőtt 10-11 óra magasságában. Maradni meg kb. du. 4 óráig szándékozom, de függ az időjárástól is. Ha netán esős lenne, akkor korábban indulnék, mert undok dolog sötétben a víztől csillogó útburkolat.

Monitorokat kell vinnem?
... a trip back in time is all I need ...

#2325 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 19:14

Idézet: Tibsó - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 16:19

Ilyen esetleg jó lenne?
(Hogy lásd miről van szó, katt a kis képre.) Nem kell a vaskloridos lötyivel bénázni és ez levélben is feladható.

Üdv.! Rég láttalak körünkben.

Monnnnyyuuuk!  :D  Talán ez lenne a legjobb, de itt vidéken ilyen is nyicsevo. Van csőszegecsem és megoldom azzal.

#2326 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 19:35

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 18:44

Érkezés valamikor délelőtt 10-11 óra magasságában. Maradni meg kb. du. 4 óráig szándékozom, de függ az időjárástól is. Ha netán esős lenne, akkor korábban indulnék, mert undok dolog sötétben a víztől csillogó útburkolat.

Monitorokat kell vinnem?

Akkor megpróbálom úgy szervezuni a dolgokat, hogy 2 db. gép átadása de.11 magasságában, a másik 2 gépé pedig ebéd után kb. 14 magasságában, mert szerény hajlékomban a 4 gép átadására egyszerre nem nagyon lenne hely. A NOTI jövendőbeli tulajdonosa biztosan nem lesz itt, mert Ő Debrecenben tanul és hétfőn ZH-t ír, így nem jön haza.

Javaslatok a hozandógépre:

1 sz. konfig: Az anyuka elvált és 3 gyermekélt egyedül neveli. Ebbe a családba menne a gép.

2 sz. konfig: Az anyukának most telt le a GYES, de a munkahelye nem veszi vissza, nincs keret. Ellenben számára - amennyiben tudja vállalni - lakásán számítógépes szövegszerkesztést, kiadványkészítést tudnának biztosítani. Az apuka huzamosabb ideje munkanélküli. Ide menne a 2 sz. konfig. Ebbe utólag kellene hálókártya, mert NET kapcsolat is kell a munkavégzéshez.

3 sz. konfig: Egy régi segítőmnek menne.  Ő már több rászorulónak vitt tőlem gépet, akik olyan súlyos mozgáskorlátozottak voltak, hogy nem tudtak érte még hjozzám sem eljönni. Nekik  viszont nincs gépük. A családban a 2 nagyobbik gyerek fősulis, a legkisebb meg középiskolás. Az anyuka munkanélküli, de az apuka is elég keveset keres. Én ide szántam a ezt a gépet, ha egyet értetek vele.

4 sz. konfig: 3 gyermekes család, de az apuka miatt a gyermekek idejüket leginkább a nagyszülőknél töltik. Közel laknak egymáshoz. A nagyszülők rokkantnyugdíjasak, illetve az egyikük csak rendszeres szoc.járadékot kap. A szülök közül az apuka dolgozik, de a keresete javarészét nem adja haza. Az anyuka htb. Éppen ezért a számítógépet inkább a nagyszülők kapnák meg, így biztosan nem kerül a piacra, de a gyerekek náluk biztosan tudnák használni.

Várom véleményeteket, hogy ide mehetnek-e a gépek.

Végezetül egy utólagos kérés. Ma délután próbáltam javítani az egyik nem is régen átadott igen komoly gépet, mert azon jelenleg se kép, se hang. A gépbe már az új tulaj is több komoly dolgot beszerzett (DVD író, +512 MB DDR RAM, 128 MB-s VGA), így azt nem szeretné kidobni, pláne most, hgogy már hozzászokott. Itt nálam a sok-sok próbálkozás után kiderült hogy a CPU adta be a derekát.

Tehát, ha lenne valami komolyabb AMD (Socket 462) CPU az is jól jönne, mert olyan nálam nyicsevo. A mostani 2100+ volt és a saját gépemben sem megy, az én 2000+ porcogómmal viszont nagyon is szépen megyeghetne az a gép.

Ja A.Józsit ma sem tudtam elérni. Állítólag Egerben van, de várhatóan hétvégére hazaérkezik.

Szerkesztette: Szőke 2009. 02. 26. 19:36 -kor

#2327 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 19:38

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 18:44

Monitorokat kell vinnem?

Mivel a Haleszi készletet nem ismerem úgy néz ki, jhogy jobb ha mindent hozol. Az a biztos.

#2328 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 23:44

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 20:38

Mivel a Haleszi készletet nem ismerem úgy néz ki, jhogy jobb ha mindent hozol. Az a biztos.

Azért jó lenne kideríteni, nehogy haza is kelljen hoznom. :)

Jelöltekkel részemről én egyetértek. S462-es CPU-t én is tudnék hasznosítani, mert két biztosan működőképes alaplap is van, meg még kettő, amit nem teszteltem.

És még valami:

Van még egy ötödik gép is, erre azonban valamiért nagyon orrol a szokásos kantár. Nem hajlandó települni rá, elakad hibajelzés nélkül. Nem tudom kideríteni az okát, csak sejtem, hogy az alaplapi VGA-ra haragudhat. Sajna az alaplapon nincs AGP foglalat, a helyettesítés csak PCI-s VGA-val lenne megoldható.

Az Ubuntu viszont szépen felzizzen(ne) a gépre. Én használok Ubuntut is, ugyanolyan kényelmes és egyszerű a használata, mint a Windows-é, egyedül játékot nem találni hozzá olyan mérhetetlenül sokat. Tehát lehetne belőle Linuxos netezős/munkálkodós/tanulós/filmnézős gép, ha akad rá jelölt, aki bevállalja Linux-szal. A gép egy 800 MHz-es Celeron, 256 MB RAM, 8 + 2 GB HDD, DVD-ROM, CDRW összetételű masina, alaplapi VGA+hangkártyával.
... a trip back in time is all I need ...

#2329 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 07:09

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 20:14

Monnnnyyuuuk!  :D  Talán ez lenne a legjobb, de itt vidéken ilyen is nyicsevo. Van csőszegecsem és megoldom azzal.

Fut a cin a csőszegecsen? Kipróbáltad? :think:  Nem mind arany ...ööö forrasztható, ammi fénylik.
Ha nem ragaszkodsz a csőszegecshez és még egy-két napot várhat a dolog, akkor ma megpróbálok neked keríteni ilyet és feladnám levélben.  ;)

#2330 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 27. 07:20

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 19:48

Alaplap: csuda tudja, hogy milyen gyártmány, de megy... :) +

..Akkor az pcchips :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2331 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 07:22

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 23:44

Azért jó lenne kideríteni, nehogy haza is kelljen hoznom. :)

Jelöltekkel részemről én egyetértek. S462-es CPU-t én is tudnék hasznosítani, mert két biztosan működőképes alaplap is van, meg még kettő, amit nem teszteltem.

És még valami:

Van még egy ötödik gép is, erre azonban valamiért nagyon orrol a szokásos kantár. Nem hajlandó települni rá, elakad hibajelzés nélkül. Nem tudom kideríteni az okát, csak sejtem, hogy az alaplapi VGA-ra haragudhat. Sajna az alaplapon nincs AGP foglalat, a helyettesítés csak PCI-s VGA-val lenne megoldható.

Az Ubuntu viszont szépen felzizzen(ne) a gépre. Én használok Ubuntut is, ugyanolyan kényelmes és egyszerű a használata, mint a Windows-é, egyedül játékot nem találni hozzá olyan mérhetetlenül sokat. Tehát lehetne belőle Linuxos netezős/munkálkodós/tanulós/filmnézős gép, ha akad rá jelölt, aki bevállalja Linux-szal. A gép egy 800 MHz-es Celeron, 256 MB RAM, 8 + 2 GB HDD, DVD-ROM, CDRW összetételű masina, alaplapi VGA+hangkártyával.

Egyelőre nem tudok semmit kideríteni, mert amint írtam is egyáltalán nem tudok kontaktolni A.Józsival. Abban csak eménykedni tudok, hogy vasárnapig befejezi a "dugványozást" és addig hazaért Egerböl.
Az elmúlt év végén tapasztaltak alapján - mivel már akkor is csak silányabb moncsik voltak - na meg ismerve A.Józsit az átadásokat itt nálam szervezem így biztosan nem kell visszavinned.

Az 5. gépet meg inkább nem kérnénk, mert én sem értek a Linuxhoz.

#2332 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 07:25

Idézet: Tibsó - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 7:09

Fut a cin a csőszegecsen? Kipróbáltad?   :think:  Nem mind arany ...ööö forrasztható, ammi fénylik.
Ha nem ragaszkodsz a csőszegecshez és még egy-két napot várhat a dolog, akkor ma megpróbálok neked keríteni ilyet és feladnám levélben.  ;)

A szegecsek sárgák, de lehet, hogy nem rézbevonatuak, csak kadmiumosak. A téma egyelőre még nem túl sürgős, mert az akváriumbavaló egyéb cumókat nagyon úgy néz ki, hogy nekem kell megvennem, bár volt rá ajánlat (egy nagy szatyornyi) itt a fórumon is. Arra pedig csak a 13. havi NYÖGdíj kifizetésekor lészen keretem.

#2333 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 27. 07:26

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 19:38

...Legfeljebb Te is kinnt alszol a monitorokkal, az oldalbordád meg a helyedet dunsztosüvegekkel tölti meg a vánkos alatt :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2334 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 08:33

Idézet: Tibsó - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 7:09

Fut a cin ...

Tibsó, öreg barátom! Rég jártál erre. Jól vagy? Minden rendben? :)

#2335 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 08:36

Idézet: didyman - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 7:26

...Legfeljebb Te is kinnt alszol a monitorokkal, az oldalbordád meg a helyedet dunsztosüvegekkel tölti meg a vánkos alatt :Đ

A nagyszájú suhanc! Nem mész erről!

#2336 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 12:36

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 8:25

A szegecsek sárgák, de lehet, hogy nem rézbevonatuak, csak kadmiumosak....

Akkor priviben kérek egy levélcímet és küldöm a cuccot.

#2337 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 16:39

Idézet: didyman - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 7:26

A haleszi fekhely számotokra van fenntartva. Egyébként nem ott, hanem másik dűlőben (kb. 1 km-re) lakik a moncsikat is tároló cimbora, akiröl még mindíg nem tudok semmit.

Mskülönben Ti mikor jösztök "dugványozni"?  :Đ

#2338 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 16:43

Idézet: Tibsó - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 12:36

Akkor priviben kérek egy levélcímet és küldöm a cuccot.

Minden adatom - így a postai címem is - megtalálható az adatlapomon, de PÜ-ben is megküldtem.

Előre is köszönöm.

#2339 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 11:54

Jahno!
Holnap jön ide a ZUG-ba Telcontar. Amennyiben van küldendőd (akvarisztika + lappantyú amely nekem lett anno diszponálva) most itt az alkalom.

We3Re3!
Reád is vonatkoznak a fentiek (csak akváriumos dolgok), ugyanis Te is tudtál eddig elég soxor ígérni.

Szerkesztette: Szőke 2009. 02. 28. 11:56 -kor

#2340 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 28. 13:44

Telcontar!

Még egy uccsó privát kunyizás!

Anno jött valahonnan egy olyan ház amelynek csak az egyik oldala volt meg. Na ebben lapít az én gépem jelenleg. Nem is akarom áttelepíteni, de ha lenne egy

45 x 41 cm-s (elég ritka méret) oldallapod elfekvőben, nagyon hálás tudnék érte lenni.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.