Elküldve: 2007. 11. 19. 23:08
most komolyan, szerzői jogsértegetésért előzetesbe kerülni, ez vmi urban legend? egy valakit ítéltek eddig letöltendő börtönbüntetésre, a néhai philos labs vezetőjét. szofverekért.
jópárt embert húztak csőbe ezzel a ha bevallod az értékesítést, nem zaklatunk sem téged, sem a családod, sem a barátaid. na, csak 10-et. aztán néztek nagyokat a tárgyaláson, hmégis mennyire megszívták. a rendőrbácsinak egy dolog számít, a kurva felderítési statisztikája. leszarja, h mi az igazság, vagy h mi etikus. persze azt nem, h kinek a fia borja vagy, h urambátyám esetleg kivel mutyizol. sőt, van h előtte egy telefon és máris mindent rendben találnak, mire odaérnek.
de jól mondták itt előttem, ha gyanúsítottként előállítanak, bármilyen ügyben és kihallgatnak jogi képviselet nélkül zárd össze a szád és kussolj. illetve egyéb tanácsok, amik ilyen esetben megszívlelendőek (olyanoktól hallottam, akik voltak bent, vagy éppen ügyvédek): bármivel is fenyegetnek, bármilyen mézesmadzagot húzgálnak előtted amíg nincs valaki, akivel értelmesen meg tudod beszélni (és az sohasem rendőr), hallgass. persze előzetesben szeretnek megszivatni, de amikor szétvereted magad egy széthányt, szarszagú begyűjtőben valami rohadékkal, gondolj arra, mennyivel szarabb a sitten. ha jól csinálod, akkor ez itt csak pár nap, ha rosszul, akkor máshol sokkal, de sokkal hosszabb idő.
ha pedig tényleg nagyon úgy néz ki, h bekerülsz legalább egy évre, mint egy kisember, aki rosszkor volt rossz helyen (elég, ha nem figyeltél a városban és vmi részeg az autód elé esett), koccolj le az országból. ha maradsz 90% h totálisan tönkretették az életed, mind mentálhigiénésen, mind egzisztenciálisan.
szóval ilyen és hasonló okosságokat hallottam és nagyon-nagyon remélem, h soha, de soha még csak az ügyvédemre sem kell rátelefonálnom, vagy rátelefonálnia valamelyik hozzátartozómnak.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.