HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő Linux LÁMÁK topicja II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő Linux LÁMÁK topicja II. ahol a profik segítenek (reméljük:)) Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 18. 10:10

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. okt. 17., szombat - 15:22

Idealizmus nacizmusbol ki szoktam maradni.

Mit keresel ebben a topikban, he? Nem vagy már kezdő. Haladó :lama: vagy  :D

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. okt. 17., szombat - 15:22

Cegnel par hete kitalaltak, hogy arculat rancfelvarras, mer rondak vagyunk. Egyszeri billentyukopacsolot ket dolog erinti napi szinten:

Na tessék. A kis konzervatív. Modernizálódni se tud. Véresszájú kinder pingvin. Egy értelmes gondolatot nem hallottunk még tőled  :Đ Ülj le! Egyes  :reklamacio:

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 17., szombat - 14:03

Ne eroltessuk mar az MS fontokat ha egyszer nem muszaj ;)

Te is fiam padawanus. Majd jön MájkroSzabcsi, aztán látja, milyen MS ellenes szektálkodás folyik itt. Kapsz a derekadra yól. He. F16-osok indulnak Redmondból az ilyen kijelentésre. Az ilyennel nem szabad viccelni  :Đ 
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#902 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 10:18

Szektalkodsz itt vazzeg :reklamacio:  :Đ

Szerkesztette: kroozo 2009. 10. 18. 10:18 -kor

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#903 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 18. 14:00

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. okt. 18., vasárnap - 11:18

Szektalkodsz itt vazzeg :reklamacio:  :Đ

Vigyázni ezzel, mert még megjelenik itt Mikike, azt cseszthetjük!  :Đ
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#904 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 15:19

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2009. okt. 17., szombat - 10:37

Köszi!  :omg: Hát igen! Csak megtévesztett a 3 swf plugin automatikus telepítése. Azt hittem ezzel rendben a dolog. ;) Letöltöttem a .deb flash player for Unbutu 8.04+ -hoz való progit. Úgy néz ki jó lesz. Most már cska ezzel a betűméret mizériával kellene kezdeni valamit.

Amint írtam a betűprobléma megoldva, de a YouTube-al még mindig gondjaim vannak Firefox alatt. Van olyan amit lejátszik, máskor meg csak egy sötét kocka van a klip helyén. Adobe Flash player 10 plugin fenn, egyszerűen nem értem!  :think: Már hülyét kapok.
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#905 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 15:56

Jó napot!
Van egy NTFS-re formázott mobil vinyóm sok adattal. Mit lehet ezzel kezdeni olyan linux alól ahol nincs ntfs-3g és igencsak korlátozottak a jogaim?

#906 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 10:12

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 16:19

Amint írtam a betűprobléma megoldva, de a YouTube-al még mindig gondjaim vannak Firefox alatt. Van olyan amit lejátszik, máskor meg csak egy sötét kocka van a klip helyén. Adobe Flash player 10 plugin fenn, egyszerűen nem értem!  :think: Már hülyét kapok.

Halihó!

Srácok, Plz valami tanácsot, ötletet, mert nem tudok dűlőre jutni, a fene vinné el.

Közben más probléma is jelentkezett. Feltettem a VLC-t és olyanokat csinál, mikor elkezdem nézni az alapértelmezett méretű ablakban a filmet még látszik, de amikor növelem az ablak méretét eltűnik a kép csak sötétség...a hang megy tovább. Olyan is volt, mikor teljes képernyőre váltottam, hogy nem csak a kép tűnt el, hanem a lefagyott az egész hóbelevanc. :( /fekete képernyő, se kép, se hang, csak power off segített)

Az ATI driverrel lenne gond?

Szerkesztette: Brett Shaw 2009. 10. 29. 10:13 -kor

#907 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 14:58

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2009. Oct. 29., Thursday - 10:12

Az ATI driverrel lenne gond?

En erosen gyanitom h az ati bugzik. VLC alatt megprobalhatsz mas videokimenetet (XV vagy GL-el probalkozz). Az adobe flash-t meg passzolom. Talan jobbklikk optionsben megprobalhatod kikapcsolni a Hardware Accelerationt (bar ez hosszu tavon nyilvan nem jarhato ut).
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#908 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 15:49

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 15:58

En erosen gyanitom h az ati bugzik. VLC alatt megprobalhatsz mas videokimenetet (XV vagy GL-el probalkozz). Az adobe flash-t meg passzolom. Talan jobbklikk optionsben megprobalhatod kikapcsolni a Hardware Accelerationt (bar ez hosszu tavon nyilvan nem jarhato ut).

Kösz. Kipróbálom. :up:

Figyelmeztetett is az Ubuntu, hogy az ATI driver jogvédett, zárolt,  ATI által írt 3rd party; / vagy valami ilyesmi/ nem garantált a biztos működés.

#909 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 17:26

Akkor kérdezek mást. Melyik ext drivert érdemes használni windows alól?
Természetesen olyan kell ami usb-s vinyóval is működik.

#910 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 19:44

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2009. Oct. 29., Thursday - 15:49

Kösz. Kipróbálom. :up:

Figyelmeztetett is az Ubuntu, hogy az ATI driver jogvédett, zárolt,  ATI által írt 3rd party; / vagy valami ilyesmi/ nem garantált a biztos működés.

Az Ati nem azert szar mert jogvedett zarolt vagy 3rd party, hanem mert onmagaban fos :D

Ubuntu megint marhaokos volt ezekszerint ;)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#911 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 09:47

AZ új ubuntut akarom felrakni egy Athlon M gépre, nforce2 chipsettel. Kérdés az, hogy tudok-e mappát megosztani hálózaton, és megosztott mappát nézni, ha vannak windowsos gépek is a hálózaton. Ott feltétel volt, hogy minden gépen legyenek ugyanazok a felhasználók jelszóval, vagy pedig bekérte az usertől. Itt működne ez?

Gondolom van okos bootloaderje, hogy lehessen mellette windows is ha esetleg játszani támad kedv.

#912 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 13:09

Idézet: Primary - Dátum: 2009. Oct. 30., Friday - 9:47

AZ új ubuntut akarom felrakni egy Athlon M gépre, nforce2 chipsettel. Kérdés az, hogy tudok-e mappát megosztani hálózaton, és megosztott mappát nézni, ha vannak windowsos gépek is a hálózaton. Ott feltétel volt, hogy minden gépen legyenek ugyanazok a felhasználók jelszóval, vagy pedig bekérte az usertől. Itt működne ez?

Gondolom van okos bootloaderje, hogy lehessen mellette windows is ha esetleg játszani támad kedv.

Tudsz: NFS v SAMBA. Egyikhez se (NFS-hez tuti nem) kell felhasznalonev (ertem ezalatt hogy erdemes es sztem biztonsagosabb IP-re korlatozni a hozzaferest).

A bootloader meg okos (de nem az "Ubuntue" :p ), de ha nem ertesz hozza inkabb kerj meg vkit aki igen, mert csak parazol ha nem bootol be magatol a windows :)

#913 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 16:16

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 14:09

Tudsz: NFS v SAMBA. Egyikhez se (NFS-hez tuti nem) kell felhasznalonev (ertem ezalatt hogy erdemes es sztem biztonsagosabb IP-re korlatozni a hozzaferest).

A bootloader meg okos (de nem az "Ubuntue" :p ), de ha nem ertesz hozza inkabb kerj meg vkit aki igen, mert csak parazol ha nem bootol be magatol a windows :)

régen használtam már linuxot, tehát nem fogok parázni miatta, csak megkérdeztem, hogy tuti-e.

Windowsos gépet kéne elérni.
Vissza fele sem árt, de az nem olyan lényeges.

#914 Felhasználó inaktív   zsebtyson1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 04. 22:43

Idézet: Primary - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 16:16

régen használtam már linuxot, tehát nem fogok parázni miatta, csak megkérdeztem, hogy tuti-e.

Windowsos gépet kéne elérni.
Vissza fele sem árt, de az nem olyan lényeges.

Lehet hogy későn írok, de hátha....
Ha főleg a Linuxról (Ubuntu) akarod elérni, hálózaton a windows-t, semmi más dolgod nincs, mint a windowson engedélyezed az adott mappán a teljes megosztást.
A másik gépen feltelepíted az általad választott Linux-ot (esetleg Ubuntu), ott megkeresed a hálózatok ikont, rákattintasz kétszer, a megjelenő ablakban a windows hálozatok ikonra kattintva előjön az "ms home" csoport ikon amire ha rákattintasz, már látod is a windowson megosztott mappát..... ezután gyakorlatilag azt csinálsz ott, amit akarsz....
Remélem tudtam segíteni?!
Linux Centrum Az élet nem csak Windowsból áll....
A Birodalom Kérdezni szabad, sőőt kötelező....

#915 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 18:55

Idézet: bazse - Dátum: 2009. aug. 4., kedd - 23:07

Udv Mindenkinek!

Ide is belinkelem, hatha hamarabb kapok valaszt:
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5998560
Elore is koszonom.

Ilyesmivel senki nem talalkozott?  :think:

#916 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 12:37

Idézet: zsebtyson1 - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 23:43

Lehet hogy későn írok, de hátha....
Ha főleg a Linuxról (Ubuntu) akarod elérni, hálózaton a windows-t, semmi más dolgod nincs, mint a windowson engedélyezed az adott mappán a teljes megosztást.
A másik gépen feltelepíted az általad választott Linux-ot (esetleg Ubuntu), ott megkeresed a hálózatok ikont, rákattintasz kétszer, a megjelenő ablakban a windows hálozatok ikonra kattintva előjön az "ms home" csoport ikon amire ha rákattintasz, már látod is a windowson megosztott mappát..... ezután gyakorlatilag azt csinálsz ott, amit akarsz....
Remélem tudtam segíteni?!

igen, köszi.

#917 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 21:34

Megint megszopatott ez a megcserélődés. Most az volt, hogy beraktam egy új vinyót és amikor formázás után újraindítottam nem bootolt a windows. (hiányzó ntldr)
A hd0-ból hd1 lett, legalább is ahogy a grub látja. azt át is állítottam. Viszont jó lenne nem szopni mindig amikor berakok/kiveszek egy vinyót. De nem találtam sehol, hogy hogyan kell beállítani a windows ntfs partíciójához. Tudna valaki mutatni egy leírást, vagy esetleg megmutatni, hogy mit kell beállítani a menu.lst-ben?

#918 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 17:43

Sziasztok!

Egészen biztosan volt már a téma, bocs:

A Gnome hol menti a munkaasztal/felület beállításait? Gondolok itt arra, hogy hol van mentve az egyes felhasználók X-es dolgai? Az alsó-felső panelek, ilyesmik.

Az asztali ikonokat azt tudom, az megvan, de a panelek meg egyebeket nem találom, hogy merrefelé vannak mentve. Pedig kéne, mert tiltanom kéne pl. a törlési lehetőséget, ahogyan az asztali ikonoknál tettem.

Szóval a lényeg, hogy vissza tudjam állítani az eredeti állapotot, ha valaki kitöröl-átállít valamit a megjelenésben (panelek törlése, vagy új panelek, stb).

Köszönöm!

#919 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 18:37

Megtaláltam, hátha másnak is jól jön: a gconf-editor segítségével sikerült lockolnom a paneleket. Most már csak arra kéne megoldás, hogy az ikonokat ne tudják áthelyezni máshova :) Lehet ilyet egyáltalán? Törölni nem tudják már, egyszerűen chmodoltam a desktop dirt + benne az iconfájlokat. De ettől még áttudják kutyulni a helyzetüket...

Ja, amúgy azért kell ennyire paranoid módra állítanom a gépeket, mert egy internetkávézó vagyunk... és minél jobban leszeretném tiltani a kutyulási lehetőségeket.

De azért a lehető legtöbbet szeretnénk megengedni, hogy a júzerek otthon érezzék magukat, ezért nem futtatunk egyszerűen csak egy megváltoztathatatlan Live CD-t.

De azért a Windowsos gépeken is sok mindent tiltottunk már.

#920 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 08:54

Idézet: Joci - Dátum: 2009. Nov. 18., Wednesday - 18:37

Megtaláltam, hátha másnak is jól jön: a gconf-editor segítségével sikerült lockolnom a paneleket. Most már csak arra kéne megoldás, hogy az ikonokat ne tudják áthelyezni máshova :) Lehet ilyet egyáltalán? Törölni nem tudják már, egyszerűen chmodoltam a desktop dirt + benne az iconfájlokat. De ettől még áttudják kutyulni a helyzetüket...

Hat sztem a ~/.config-ban kene lennie valahol. Probald ki, hogy a panelen lockolod az ikont (jobbclick :p) aztan diff-el megnezed h a .config dirbe mi es hol valtozott.

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.