- Nem, nem írja ki sem a top, sem a htop, kijelentkezés után is marad a 100%. Minden hw megy hibernálás után is, BT, wifi, touchpad stb
Hát én asztali gépen rendszeresen szundizok jóideje. / laptop is van , de az nem az enyim, mondjuk ott sem panaszkodnak / 2.6.27.y alapú agyongányolt kernellel. Igaz ez nem ubuntu, hanem debian lenny.
Most éppen:
top - 13:05:23 up 9 days, 50 min, 2 users, load average: 0.15, 0.24, 0.18
Cpu(s): 2.2%us, 1.5%sy, 0.0%ni, 96.2%id, 0.0%wa, 0.2%hi, 0.0%si, 0.0%st
Ha nekem ilyen hibernálásos szundis zabálós gondom lenne, én vhogy eszerint haladnék:
- kijelentkeznék, és tty1ről root ként hibernate/powersave paranccsal eltűnnék, hogy akkor mivan, hogy műxik. ha ekkor jó, akkor csak valami felhasználói processz ragad be, ha nem, akkor jönnek a hw modulok.
- szépen leállítgatnám az összes daemont amit csak lehet (kiv. X), az összes hw modult kiszedném ezután ami nincs használatban (elsőnek lehet kezdeni a hanggal / pl. timidity /, hálózatkezeléssel, bluetooth, wifi, usb, estébé) persze szintén parancssorban root-ként hogy felhasználói folyamatok ne kavarjanak be. Igazából fordítva lenne az igazi, mindent lelőni gpm et is, csak a k/d/xdm maradjon, meg egy tty1 legalább. aztán lehet próbálkozni. A daemonok leállítása után ahol az lsmod 0-t ír az mind repül rmmod dal. aztán mikor már a sokadik kör után sikerült minimumra csökkenteni, akkor hibernate, és fokozatosan tölteném vissza a cuccokat. valahol majd csak eltaknyol.
Így mérném be, hogy melyik eszköz/daemon okozza a problémát. Mihelyt sikerült bemérni a hibernációs szkriptbe (itt pm-utils) beírnám hogy suspend/hibernate nél állítsa le a rakoncátlan daemont ill. szedje ki a modult, thaw/resume nél meg töltse vissza fordított sorrendben. Hogy ez a kis gányolás automatán menjen.
Esetleg a kern.log/syslog fájl(ok) segíthetnek hw anomália felderítésében. A kernel általában morog valamit ha gondja van vmi cuccossal.
Ez a folyamat persze macerás, időigényes picit. Még jó hogy nincsenek ilyen gondjaim
Mondjuk a videókártya sokat számít. Az ATI féle fglrx driver állítólag nem a legjobb minőség elérhető áron linux téren. nvidia val viszont mennie köllene flottul. A laptopban integrált csodaintel "3d lassító"/ ahogy egy másik forumban egy szaki nevezte találóan / van , de azzal sincs ilyen gond.
--------
- oss-t
Az alsa t OSS ellenében csak ajánlani tudom.
Meg aztán ha egyik nem megy, próbáld a másikat alapon. Nálam pl. majdnem minden alsa -val megy, csak egy két kivétel van...pl. wine. mondjuk ott is sok minden gond nélkül elmegy alsa val is, de néha picit idegesítő volt, mikor játék közbe a kde hangfájlok különféle okok miatt megszólaltak (pl. email érkezett), aztán kerestem a játékban a hang forrását, hogy mi pittyeg/kattog

, úgyhogy egytaszkos user révén inkább oss re állítottam a wine-t

, mert pl. a kutyát nem érdekli hogy email érkezett, mikor egy küldetést időre kell teljesíteni
--------
- És akkor mit tegyek?
Hát leírja szerencsétlen, hogy az adott fájlban az adott sorban egy extra ";" pontosvesszővel van problémája. vagy eggyel több van, vagy eggyel kevesebb. Nagyon más opció nemigen lehet
De valószínűleg ez csak a jéghegy csúcsa, és lesznek még később fordítási problémák.
Anno a redalert1 emlékeim szerint wine ból tökjól elfutott.

, ha ez jelent valamit esetedben.
De mintha a freera is ment volna anno , bár van már jópár éve, hogy utoljára játszottam az RA1 el... Ki emléxik már erre ?
- hát igen, de ott kifogytunk az ötletekből
Pedig aszittem az ubuntu felhasználóbarát, és egyszerű a kezelése. A debian meg fapados, régi meg mindég csesztetnek, hogy miért is használom. Úgyhogy vigyázz mert előítéleteket rombolsz.