HWSW Informatikai Kerekasztal: HTPC (Home Theater PC) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HTPC (Home Theater PC) Rakjuk össze ! Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 04. 05:16

Nah, elkezdtem belevágni, igaz, nem 100% HTPC a dolog, de majdnem. A cél inkább az, hogy az egyébbként mindenre használt gépet elrakjam kulturáltan.

Ami adott: Komplett gép (3ghz core2duo Zalman CU7700 hűtéssel, 2 giga ram, GT8500 passzív hűtéssel, stb...)

Amit vettem:
- Egy igényes fekete fekvő házat (noname), ami sztem csak a designról szól. - 5900+ÁFA
- 4 halk zalman ventit hozzá, kb. 2500+ÁFA

Távvezérlés nem kell, de megoldható lenne. A billentyű+egér rádiós hozzá.

Majd készítek képeket, mert jelenleg persze dobozban áll a vásárolt cucc, és várja az összerakását. Akkor majd pontos paramétereket is tudok mondani még :)

#42 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 19:57

Sziasztok !

Szeretnék egy olyan htpc-t venni, amivel kiválthatom az xbox-ot (mediacenterrel), a dvd felvevőt. a műholdvevőt, analóg tunert.

Műholdvevőnek dvb-s2-es hdtvs tunerből kéne 2 db, egy nézni, a másik pedig vagy PIP-ben nézni, vagy felvenni. diseqc 1.0 - 1.2-est, hogy tudjak forgatni vele.
Földi vevőből elég lenne egy hybrid (analóg, és dvb-T)
Szeretném, ha a rendszer készre installálva abszolút felhasználóbarát lenne (feleség, gyerek), és legfőképpen gyors.
Mindenképpen úgy szeretném megoldani, hogy távirányítóval menjen a ki és a bekapcsolás is, valamint kijelzőn mutassa tv-zés közben melyik csatorna megy, mint egy műholdvevőn.
Ami fontos, hogy meg tudjam oldani azt, hogy hd-s csatorna nézése közben vagy kép a képben funkcióval nézve vagy felvételre állítva felvenni a másik analóg vagy dvb-t vagy másik dvb-s2-s kártyával.
Olyan felhasználói felület kellene, ami támogatja a dvb-s2-es softcam plugineket pl. vplug.
Esetleg ha nem csak merevlemezre rögzitene a vezérlő program, hanem dvd-re is az nagyon jó lenne.
Ezenkívűl nagyfelbontású fotókat, és hdv illetve avchd videókat kameráról felvett mts illetve m2ts formátumban illetve mkv konténerben szeretném nézni.
Blu-ray filmeket nézni.
DVD-audio lemezeket hallgatni.
Netes embedded vagy srt-s feliratú 720p-s mkv lejátszása.
Ezenkívűl a játékokat is legalább 720p-ben szeretném jó beállításokkal futtatni.
Jó lenne, ha a felh. felület támogatná a hardveres videógyorsítást.

Amire én gondoltam:
- amd780g alaplap ajánlat ???
- Valamilyen kétmagos athlon
- 2GB memória
- Blu-Ray meghajtó
- esetleg az alaplapi mellé egy radeon 4850
- azt nem tudom, hogy milyen dv-t-analóg hibrid, illetve dvb-s2-es kártyát érdemes venni, amit támogatnak a szoftverek. Ide segítséget kérnék, mit ajánlotok.
- Ház ???? Ehhez is tanácsot kérnék, én thermaltake házakat néztem, de soha nem raktam össze ilyet, ezért nincs tapasztalatom. Mindenképpen távirányítót is szeretnék mellé, jó esetleg a tv kártyához kapott, vagy külön kell, esetleg olyan ház, amihez adnak is???

- És ami a legfontosabb, melyik szoftverek tudják ezt a leggördülékenyebben intézni?
- Vistát vagy XP-t vegyek?

Kimenetnek szeretnék 1366*768 hdmi-s tv-t használni, és klón módban egy 720p-s projektort.
Az erősítőmön van s-pdif optikai bemenet, ill. 5.1 analóg.
Gondolom, ha játékokat térhatással ezenkívűl sok dvd-audio lemezem van amit hallgatni szeretmék, akkor csak az analóg jöhet szóba.. Az alaplapi jó, vagy oda is venni kéne valamit?

Nagyon szépen köszönök előre is minden segítséget, mert ezen a téren eléggé 'zöldfülű' vagyok.

Szerkesztette: krisz123 2008. 08. 24. 20:27 -kor

#43 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 11:24

Idézet: krisz123 - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 20:57

- Vistát vagy XP-t vegyek?

Mivel család-barát kezelőfelületet akarsz, meg Blu-ray támogatást, akkor egyszerűbb Vista Home Premium, vagy Ultimate. Német e-Bay-en van külön kategória a pc-k között media centernek, ott találsz DVB-S2 tunert és Blu-ray-t HTPC-ben, kimazsolázhatod, mások milyen kompatibilis elemekből építenek fel egy ilyen gépet, aztán kiokosodva megépíted/építteted. Legalábbis én így csináltam, mert mikor az egrieknek mondtam, hogy Blu-ray kell bele, akkor csak pislogtak, hogy olyat ők nem tudnak beszerezni. DVB-S2 meg kint is ritka, mivel a kódkártyák többsége hardverkulcsos, akkor meg minek. Jó FTA alig, és egyre kevesebb.

#44 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 14:26

Idézet: GoLAN - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 11:24

Mivel család-barát kezelőfelületet akarsz, meg Blu-ray támogatást, akkor egyszerűbb Vista Home Premium, vagy Ultimate. Német e-Bay-en van külön kategória a pc-k között media centernek, ott találsz DVB-S2 tunert és Blu-ray-t HTPC-ben, kimazsolázhatod, mások milyen kompatibilis elemekből építenek fel egy ilyen gépet, aztán kiokosodva megépíted/építteted. Legalábbis én így csináltam, mert mikor az egrieknek mondtam, hogy Blu-ray kell bele, akkor csak pislogtak, hogy olyat ők nem tudnak beszerezni. DVB-S2 meg kint is ritka, mivel a kódkártyák többsége hardverkulcsos, akkor meg minek. Jó FTA alig, és egyre kevesebb.

Azért ez nem igaz teljesen.
Jelenleg , ami jön nekem desktopon fta-ban vagy vpluggal :
Premiere HD
Discovery HD
Magyar 2 HD
ORF HD
Luxe TV HD
Melody Zen HD
MTV HD
Arte HD
Anixe HD
HD5
BBC HD
És ez csak a kezdet, szerintem belátható időn belül sokkal több lesz.
Ősszel elindul a DVB-T, ott is elképzelhető , hogy az M1 is hd lesz.

A desktoppal viszont az a gondom, hogy a technotrend dvb-s2 3600 nem tudja a forgatást, ezt most a dbox ii-vel csinálom webes felületen keresztül.
Azért érdekelt, hogy milyen kártya tudja ezt.

A vista beépített felületét használjam, vagy telepítsek valami extrát rá?
A vistát most próbáltam ki desktopon, de nem igazán látja a bda driveres s2-3600-amat. Forgatásról,Pluginekről nem is beszélve.
A laptophoz pedig egy hibryd usb-s terratec tuner van dugva, de annak is csak a digitális részét látja, az analógot nem.
Ez így próbaképp nagyon ratyi, semmire sem használható.
Melyik a legjobb kezelőfelület ?

Szerkesztette: krisz123 2008. 08. 25. 15:17 -kor

#45 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 15:59

Idézet: krisz123 - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 15:26

Jelenleg , ami jön nekem desktopon fta-ban vagy vpluggal :

+ motorvezérléssel ugye.
Én ezért hanyagoltam a DVB-S2-őt, mert elég nagy a mozgás a holdakon, forgatni meg nem akartam (mezei fogyasztó vagyok, nem hódvadász). A kódolás meg egyre gyakoribb, lásd Pro7 változás, vagy ORF. A HelloHD miatt futottam az utolsó kört S2+CI témában, de ugye a hello meg össze van rendelve a boxal. Nem tudok pozícionálót támogató S2-es kártyáról.

#46 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 07:00

Mondjuk lehet inkább 4 quad fejjel kéne valami multifeed antennát beállítani, csak nem tudom melyik műholdak legyenek...
-astra
-hotbird
-1 fok nyugat
-4 fok nyugat
-9 fok kelet

Ezek közül kéne egyet kiszedni.

#47 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 15:40

Nyah, ezt felhozom egy picit :)

Én is nekiállnék HTPC-t gyártani, amennyire lehet valami olcsóbb megoldásokból összeállított verziót. Nevezetesen nem veszek hozzá házat 70k-ér :D

Ő lett bele az alaplap: GA-MA78GM-S2H + AMD Athlon64 X2 5400+

A házat saját kezüleg akarom átalakítani egy fekvő házból (farigcsálás+fényezés), viszont az IrDa-ra még nem találtam nekem tetsző megoldást. IMON infrából a belső verziót néztem, de az is 15k környéke. Ha belefaragok egy USB-s infrát, akkor meg nem tudom  bekapcsolni a gépet a távirányítóról, és ezt nem egészen tudom hogyan oldják meg. Ismeri valaki ezeket a kütyüket? Lehet ilyen elektronikát készíteni otthoni barkácsolással is? Ha valakinek van tapasztalata, akkor felhomályosíthatna :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#48 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 10:32

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 14:40

... nem tudom  bekapcsolni a gépet a távirányítóról, és ezt nem egészen tudom hogyan oldják meg ...

Két lehetőség van:
- 1. olyan az infrás vevő, hogy az USB-n keresztül fel tudja éleszteni a gépet (ehhez az alaplapnak is tudnia kell ezt, vagy
- 2. a PC bekapcsológombjával párhuzamosan kötött relét húzza be és úgy indítja a gépet, mintha valaki tényleg bekapcsolta volna a PC-t.

#49 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 16:10

A második esetben lehet, hogy valamilyen akkuról is gondoskodni kell, mert teljesen kikapcsolt gépnél elég bonyolult tápot szerezni az infra vevőnek.

#50 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 18:14

Miért nem elég, ha standby-ba rakod a géped?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#51 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 18:11

Idézet: VKP - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 18:14

Miért nem elég, ha standby-ba rakod a géped?

Mert nem szeretném, hogy folyamatosan menjen a gép... Nomeg szívesen elbütykölnék vele, ha valaki konkrét ötletet tudna adni :)

Idézet: "wasserman"

Két lehetőség van:

Igen eddig én is vágom, elektrotechnikus vagyok így van némi elképzelésem a dologról, csak azért kérdeztem, hátha valaki komolyabb szinten ért ezekhez az irda kütyükhöz. Didyman mestert invitáltam, de nem jött :(

#52 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 20:01

Idézet: Zsul - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 18:11

Mert nem szeretném, hogy folyamatosan menjen a gép... Nomeg szívesen elbütykölnék vele, ha valaki konkrét ötletet tudna adni :)

Idézet: "wasserman"

Két lehetőség van:

Igen eddig én is vágom, elektrotechnikus vagyok így van némi elképzelésem a dologról, csak azért kérdeztem, hátha valaki komolyabb szinten ért ezekhez az irda kütyükhöz. Didyman mestert invitáltam, de nem jött :(

Nézd meg ezt az oldalt, és esetleg vedd fel vele a kapcsolatot.
TavIR
VODKA
-Connecting People-

#53 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 13:26

Idézet

Nézd meg ezt az oldalt, és esetleg vedd fel vele a kapcsolatot.
TavIR

Maxirespect :)  :respect:

#54 Felhasználó inaktív   yetee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 29. 18:39

Sziasztok!

Egy kis htpc illetve letöltős gépet építek össze. Kérdésem hogy tudtok-e valami olyan hűtést ami természetesen halk, de megfelelő hűtést biztosít egy E2180-as processzornak?

Képek
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INTEL core2 duo E6750, Gigabyte P965-ds3, 4x1GB Kingmax DDR2-800 | Galaxy 8800GT Xtreme Tuner
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://sigx.yuriy.net/images/skin/Depressed/0/xyetee.png

#55 Felhasználó inaktív   yetee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 29. 22:32

Pontosabb link:
HTPC
INTEL core2 duo E6750, Gigabyte P965-ds3, 4x1GB Kingmax DDR2-800 | Galaxy 8800GT Xtreme Tuner
http://sigx.yuriy.net/images/skin/Depressed/0/xyetee.png

#56 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 12:19

Sziasztok!

Szerintetek egy 5000+-os AMD-s konfig elmenne egy jól szellőző házban Thermaltake CL-P0323D Sonic Tower procihűtővel + FSP 400W Zen passzív táppal?

Nekem az a legfontosabb, hogy 0 hangja legyen, játszani nem akarok vele, viszont HD videókkal elbírjon.

Valami IGP-s alaplapot csapnék még hozzá, meg valami fekvő házat, lehetőleg max 1-2x12cm ventivel

Mi a véleményetek? Meg fog főni a proci?

#57 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 14:00

Ha nincs semmi légmozgás tehetsz rá akármekkora hűtőbordát kevés lesz. Valamilyen légmozgás kell mindenképpen, mert valaminek el kell vezetnie a hőt. PL zalman TNN házak alkalmasak  abszolut venti nélküli működésre, de az egy kicsit más költségvetésű kategória. De ha lesz HDD a házban az már úgyis mozgó alkatrész tehát lesz hangja hacsak nem ssd-t teszel bele.

#58 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 14:05

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 13:00

Ha nincs semmi légmozgás tehetsz rá akármekkora hűtőbordát kevés lesz. Valamilyen légmozgás kell mindenképpen, mert valaminek el kell vezetnie a hőt. PL zalman TNN házak alkalmasak  abszolut venti nélküli működésre, de az egy kicsit más költségvetésű kategória. De ha lesz HDD a házban az már úgyis mozgó alkatrész tehát lesz hangja hacsak nem ssd-t teszel bele.

valami légmozgás nyilván kell, de a kérdés az, hogy pusztán a ház szellőztetése (pld. masszív elszívás hátul) elég lehet-e

egy csendes vinyó meg egy-két 12 centis házhűtő még elviselhető, illetve elkerülhetetlen zajforrás - a fő kérdés, hogy meg lehet-e úszni ennyivel, vagy reménytelen

#59 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 14:13

Ja úgy persze, én azt hittem egyáltalán semmi ventilátort nem akarsz, azért veszel passzv tápot.

#60 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 14:29

Egyáltalán tud valaki javasolni olyan fekvő házat, amibe belefér egy Sonic Tower hűtő, bitang jól szellőzik (oldalt-felül lyukacsos mondjuk), és van legalább 2db 12 centis elszívó ventinek hely benne?

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó