Sziasztok !
Szeretnék egy olyan htpc-t venni, amivel kiválthatom az xbox-ot (mediacenterrel), a dvd felvevőt. a műholdvevőt, analóg tunert.
Műholdvevőnek dvb-s2-es hdtvs tunerből kéne 2 db, egy nézni, a másik pedig vagy PIP-ben nézni, vagy felvenni. diseqc 1.0 - 1.2-est, hogy tudjak forgatni vele.
Földi vevőből elég lenne egy hybrid (analóg, és dvb-T)
Szeretném, ha a rendszer készre installálva abszolút felhasználóbarát lenne (feleség, gyerek), és legfőképpen gyors.
Mindenképpen úgy szeretném megoldani, hogy távirányítóval menjen a ki és a bekapcsolás is, valamint kijelzőn mutassa tv-zés közben melyik csatorna megy, mint egy műholdvevőn.
Ami fontos, hogy meg tudjam oldani azt, hogy hd-s csatorna nézése közben vagy kép a képben funkcióval nézve vagy felvételre állítva felvenni a másik analóg vagy dvb-t vagy másik dvb-s2-s kártyával.
Olyan felhasználói felület kellene, ami támogatja a dvb-s2-es softcam plugineket pl. vplug.
Esetleg ha nem csak merevlemezre rögzitene a vezérlő program, hanem dvd-re is az nagyon jó lenne.
Ezenkívűl nagyfelbontású fotókat, és hdv illetve avchd videókat kameráról felvett mts illetve m2ts formátumban illetve mkv konténerben szeretném nézni.
Blu-ray filmeket nézni.
DVD-audio lemezeket hallgatni.
Netes embedded vagy srt-s feliratú 720p-s mkv lejátszása.
Ezenkívűl a játékokat is legalább 720p-ben szeretném jó beállításokkal futtatni.
Jó lenne, ha a felh. felület támogatná a hardveres videógyorsítást.
Amire én gondoltam:
- amd780g alaplap ajánlat ???
- Valamilyen kétmagos athlon
- 2GB memória
- Blu-Ray meghajtó
- esetleg az alaplapi mellé egy radeon 4850
- azt nem tudom, hogy milyen dv-t-analóg hibrid, illetve dvb-s2-es kártyát érdemes venni, amit támogatnak a szoftverek. Ide segítséget kérnék, mit ajánlotok.
- Ház ???? Ehhez is tanácsot kérnék, én thermaltake házakat néztem, de soha nem raktam össze ilyet, ezért nincs tapasztalatom. Mindenképpen távirányítót is szeretnék mellé, jó esetleg a tv kártyához kapott, vagy külön kell, esetleg olyan ház, amihez adnak is???
- És ami a legfontosabb, melyik szoftverek tudják ezt a leggördülékenyebben intézni?
- Vistát vagy XP-t vegyek?
Kimenetnek szeretnék 1366*768 hdmi-s tv-t használni, és klón módban egy 720p-s projektort.
Az erősítőmön van s-pdif optikai bemenet, ill. 5.1 analóg.
Gondolom, ha játékokat térhatással ezenkívűl sok dvd-audio lemezem van amit hallgatni szeretmék, akkor csak az analóg jöhet szóba.. Az alaplapi jó, vagy oda is venni kéne valamit?
Nagyon szépen köszönök előre is minden segítséget, mert ezen a téren eléggé 'zöldfülű' vagyok.
Szerkesztette: krisz123 2008. 08. 24. 20:27 -kor