HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó? II. Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 06. 19. 22:42

http://prohardver.hu/teszt/avermedia_kulso...vertv_box9.html

Ha a monitoron van HDMI, Displayport, DVI, D-SUB, és D-SUB-al kapcsoljátok össze a TV Boxal, akkor mondjuk HDMI-n, vagy más nem D-SUB os interfészen keresztül, ugyanúgy müködik ,mintha D-SUB-on keresztül lenne a VGA is és a  Tuner is egyaránt rákötve?

Csak azért ,mert ha valakine van egy D-SUB-os Tunerja, és szeretné mondjuk a modernebbik porton pl Displayporton keresztül használni a gépét, akkor lehetséges e ez ?

#122 Felhasználó inaktív   Y2K80620 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 30. 14:40

Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan ember, aki Hauppauge wintv hvr3000-et használ Vista ultimate alatt MCE front end-del. Ha van, ne titkolja tapasztalatait.
Ugyanis én a napokban vettem egy ilyet (1,5 éves), valahol olvastam, hogy a régebbi Hauppauge kártyáknál az MCE kompatibilitás csak software kérdése. Le is töltöttem a Hauppauge angol, és német oldaláról a wista drivert, de egyik sem akart működni. Ezután kiegészítők, megannyi wista, és driver reinstall után, ha a gyári driverből leveszem a soft encodert, akkor működik a táv, nem akad az MCE, csak nem talál semmilyen analóg adást. Azt írják a német oldalon, hogy analóg adáshoz kell a soft mce nevű prg. Ha azt felteszem, azonnal akad az MCE-vel.
Az oldalakon nem egyértelmű, hogy támogatott-e az eszköz, lehet-e driverrel támogatni, vagy vegyek még többet, és építsek kerítést beőle, mert csak arra jó wista alatt.
A pc adatai: Gigabyt GA-MA78G-DS3H
TV vevő: Hauppauge WiINTV-HVR3000. www.hauppauge.de, www.hauppauge.co.uk
Op rendszer: Wista Ultimate
Légyszives segítsetek, ha tudtok.

#123 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 20:16

Üdv
A héten készülök TV tuner kártyát venni. Egy LEADTEK DTV2000H Hybrid Tuner PCI-t néztem ki. Olvastam róla Tesztet is és eléggé megtetszett. Van valakinek esetleg valami negatív tapasztalata a kártyával? Vagy esetleg létezik jobb vétel ebben az árkategóriában?

#124 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 03:14

A lehető legrosszabb választás lenne. Ne értsd félre, jó a kártya, de öreg. Ha megnézed, a DTV1800H egy ötössel olcsóbb, és vagy öt évvel fiatalabb is. Nem kérdéses, melyiket érdemes megvenni a kettő közül. Tudásban(szinte) egyformák.
Van náluk okosabb, jobb is, több pénzért. Pl. a PxDVT2300H-nak egy hajszálnyival jobb képe van(PCIe-s), viszont lassabban vált csatornát.

#125 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 05:41

Erre Gondolsz? Ez még árba is beleférne, főle, hogy csak egy 500-assal drágább mint a DTV2000

#126 Felhasználó inaktív   wep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 06:10

Idézet: bzoley - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 4:14

A lehető legrosszabb választás lenne. Ne értsd félre, jó a kártya, de öreg. Ha megnézed, a DTV1800H egy ötössel olcsóbb, és vagy öt évvel fiatalabb is. Nem kérdéses, melyiket érdemes megvenni a kettő közül. Tudásban(szinte) egyformák.
Van náluk okosabb, jobb is, több pénzért. Pl. a PxDVT2300H-nak egy hajszálnyival jobb képe van(PCIe-s), viszont lassabban vált csatornát.

Viszont két külön antennabemenete van a kábeltévének, és a DVB-T antennának, ami nálam előnyt jelentett a számára....
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van.

Nincs ez elb*szva, csak másra lesz majd jó..

#127 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 16:24

Grass: Igen, csak az Ipon még a nevét sem tudja. De nyugodtan választhatod a DTV1800H-t is, az is bőven belefér a "megfelelő" kategóriába.

wep: az is egy szempont, de én inkább részesítem előnyben a zavarokra kevésbé érzékeny Si tunert, stream class drivert, azon kívül, hogy modernebb, olcsóbb, és LP. A bemenet kérdést mindig megoldottam egy 60ft-os T-vel.

#128 Felhasználó inaktív   wep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 16:59

Idézet: bzoley - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 17:24

wep: az is egy szempont, de én inkább részesítem előnyben a zavarokra kevésbé érzékeny Si tunert, stream class drivert, azon kívül, hogy modernebb, olcsóbb, és LP. A bemenet kérdést mindig megoldottam egy 60ft-os T-vel.

Igazad van, de ha valahol már amúgy is ratyi a kábeltévés jelszint, akkor nem tesz neki jót egy 60-ft-os t-elosztó (pl. nálam). Az 1800H volt az első hibrid kártya a gépemben, és hiába a jobb tuner, a közösített antennabemenettel szarabb képe volt a kábeltévének, mint most. A jelosztóból egy Hirschmann-t használtam pedig, ami nem 60Ft-ba került.
Ismétlem, igazad van általánosságban, de valahol lehet nagy előny a külön antennabemenet.
Az oldaladért pedig  :respect: , én is onnét tájékozódom.
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van.

Nincs ez elb*szva, csak másra lesz majd jó..

#129 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 17:06

Ha ilyen eset állna fenn, akkor még mindig lehet a Premium csomagú kártyákból válogatni. DVR3100 H Premium, PxDVR3200H Premium. Ezekhez saját külön CardMate panel jár, sok bemenettel, erősítővel.
Persze ezek drágábbak valamivel.
Nálam eddig nem voltak ilyen gondok, pedig két-három T is sorba volt kötve, hogy minden tunerbe jusson kábel, és digit jel is.

Szerkesztette: bzoley 2008. 07. 08. 17:10 -kor

#130 Felhasználó inaktív   varázsló063 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 15. 22:37

Hi.

Nem rég kaptam a havertól egy tv kártyát és drivert keresek hozzá.BrookTree Bt360 MediaStream Controller

és BrookTree Bt878 Video Capture Device - Audio Section. Honnan tudnám leszedni?  :confused:

#131 Felhasználó inaktív   An-Dee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 17:35

Sziasztok

Ismerősömnek egy 24"-es Samsung monitora van (1920*1200) volt nála egy gép amiben asus mycinema kártya volt, de ha max felbontáson ment a monitor akkor villogott a kép. Olyan kártya kéne ami ilyet nem csinál, mit ajánlotok?

Sima koax-on jön a TV-jel (matáv kábal ha jól tudom)

üdv
an-dee
Intel Core2Duo E8400@3GHZ, Asus Barebone, 2 GB DDR 800, Ati HD4670, Samsung 400GB Sata, LG Sata DVDRW, Gigabit Lan
AMD Athlon 1000, Epox 8kha+, 512MB DDR 266 MHZ, Ati 9600, Gigabit Lan, Sb live, LG DVDRW
Netgear ReadyNas Duo 2x1TB,  Buffalo MiniStation 120
Netgear FVS318 ProSafe router, Netgear GS105  Gigabit Switch
MSI PR210 Notebook, Popcorn Hour NMT C200
MySite

#132 Felhasználó inaktív   tono2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 08:15

Sziasztok

Tudja-e valaki merre kapok aver tv hybrid tuner HC82R kártyát kis hazánkban .
sürgös volna

elöre is köszi a segítséget
Tono

#133 Felhasználó inaktív   Nirak 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 12:20

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni tőletek. Vásárolnék egy USB-s TV tunert, ami tud digitális adást is fogni,
jó minőségű képet ad. Mit ajánlotok (többféle árkategóriában érdekelne)?
"Nem haragszom Önre, Needa kapitány." - Lord Vader

#134 Felhasználó inaktív   kiraly.andras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 14:22

Ahogy én látom, ez egy read-only topic, kérdezni nem nagyon érdemes  :D
:a:

#135 Felhasználó inaktív   An-Dee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 20:56

Idézet: kiraly.andras - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 15:22

Ahogy én látom, ez egy read-only topic, kérdezni nem nagyon érdemes  :D

én is így látom :)
Intel Core2Duo E8400@3GHZ, Asus Barebone, 2 GB DDR 800, Ati HD4670, Samsung 400GB Sata, LG Sata DVDRW, Gigabit Lan
AMD Athlon 1000, Epox 8kha+, 512MB DDR 266 MHZ, Ati 9600, Gigabit Lan, Sb live, LG DVDRW
Netgear ReadyNas Duo 2x1TB,  Buffalo MiniStation 120
Netgear FVS318 ProSafe router, Netgear GS105  Gigabit Switch
MSI PR210 Notebook, Popcorn Hour NMT C200
MySite

#136 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 10:49

Idézet: Nirak - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 11:20

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni tőletek. Vásárolnék egy USB-s TV tunert, ami tud digitális adást is fogni,
jó minőségű képet ad. Mit ajánlotok (többféle árkategóriában érdekelne)?

Talán ezt: AVerTV Hybrid Volar HX ... jókat írnak róla.
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#137 Felhasználó inaktív   Nirak 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 11:58

Idézet: alexha - Dátum: 2008. júl. 27., vasárnap - 10:49

Talán ezt: AVerTV Hybrid Volar HX ... jókat írnak róla.

Köszi a választ, megnézem! :up:
"Nem haragszom Önre, Needa kapitány." - Lord Vader

#138 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 04. 10:13

Sziasztok!

HTPC-t építek otthonra és jófajta tunert keresek. Egy shuttle xpc lesz a box, szóval vagy klasszikus PCI, vagy pci-e 16x, vagy USB/firewire jöhet szóba.

Eddig hauppauge kártyákat használtam, legalább négy fajtát, de kiábrándító volt a software hozzá, szóval a kényelmes, __normálisan__ működő software+driver alap elvárás! Az ár igazából nem szempont, viszont akkor ne terhelje a procit VR-nél.

Vista media center editionnel szeretném használni.. Lekezeli az bármelyik tunert ami megfelel az elvárásaimnak?

#139 Felhasználó inaktív   pokerarc72 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 07:39

Létezik olyan külső tv-tuner ami hardveres mpeg-2-t tud? Expresscard vagy USB-s is lehet.

Laptopra kötve az AVerMedia AVerTV Hybrid+FM Volar mennyire hangositja be a ventilátorokat?

Köszi.

#140 Felhasználó inaktív   pokerarc72 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 14:59

Létezik külső tv-tuner hardveres mpeg-2-vel: link de PAL-t nem tud. Valami hasonló kellene. Tudtok?

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.