HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó? II. Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 13. 02:11

Köszönöm a választ.
Rögzíteni nem akarom, csak nézni.
Ennyit viszont nem akarok rááldozni, analóg meg már nem érdekel (már van egy analóg tv tunerem csak pinnacle - nem létező - supportja miatt nincs win7 driver).

Tehát maradok tv nélkül, kibírom :)

Neked viszont köszi a korrekt és mindent kimerítő válaszokat  :respect:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#342 Felhasználó inaktív   Stev65 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 25. 23:51

Sziasztok!

Nálunk kábelen jönnek a digitális tv csatornák, (kb 60 db) a DIGI tv hálózatán. Ehhez milyen tunerkártyát kell vennem?

Üdv.

Szerkesztette: Stev65 2010. 01. 25. 23:52 -kor

#343 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 07:38

Idézet: Stev65 - Dátum: 2010. jan. 25., hétfő - 23:51

Sziasztok!

Nálunk kábelen jönnek a digitális tv csatornák, (kb 60 db) a DIGI tv hálózatán. Ehhez milyen tunerkártyát kell vennem?

Üdv.

DVB-C tunerre van szükséged, amivel  a HD-s csatikat is tudod nézni, pl. Digisport HD. Nagyon szerencsés vagy, hogy digikábeled van, mert a szolgáltatód a HBO-k kivételével nem kódolja az adásokat.

#344 Felhasználó inaktív   Stev65 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 22:42

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2010. jan. 26., kedd - 7:38

DVB-C tunerre van szükséged, amivel  a HD-s csatikat is tudod nézni, pl. Digisport HD. Nagyon szerencsés vagy, hogy digikábeled van, mert a szolgáltatód a HBO-k kivételével nem kódolja az adásokat.

Köszi a választ.
Egyébként az analógok közt bejön az HBO és arra van dekóderem, és műxik is! :)  :)  :)

#345 Felhasználó inaktív   Cirip 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 12:42

Sziasztok!

Tunerkártyát szeretnék venni, hogy néhány tv adást rögzíthessek a gépemen, mivel az asztali dvd íróm beadta a kulcsot, és nemis akarok újat venni. Digitális vételre nincs szükségem, a tv sem tudja, illetve a HD adást sem fogok, mivel UPC kábel tv-m van. Ezek függvényében keresek olyan eszközt ami jó minőségben dolgozik, és nem terheli a számítógépet, tehát a saját hardvere dolgozik.

A következő inkább szoftverees kérdés, megoldható-e az, hogy egy előre beprogramozott időpontban kezdje a felvételt akár úgy, hogy a számítógépet is bekapcsolja, majd a rögzítés végével kikapcsolja azt? Ez gondolom inkább szoftverfüggő dolog, de ebben sincs nagy tapasztalatom.

Előre is köszönöm a segítséget!

C.

#346 Felhasználó inaktív   remete13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 09. 22:39

Sziasztok,
ma vettem egy Gigabyte GT-P6000 analóg tunerkártyát. előtte leadtek volt, de ahhoz nem volt 64 bites driver, és én úgy döntöttem, már nem teszek vissza 32 bites oprendszert. előtte sokat kínlódtam vele, hogy működésre bírjam Win7 x64 alatt, de nem és nem. Feladtam. (a 32 bites win7 alatt valahogy sikerült)

Szóval megvan az új kártya, de ez se jó: nincs kép. fogalmam sincs, mi baja, én csak egy mezei user vagyok... Ismerőseim szerint kodekprobléma, de hát a gyári kodekje van telepítve hozzá! Teljes a kétségbeesés.
megköszönném, ha valaki írna valami okosat...

#347 Felhasználó inaktív   flexcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 12. 14:22

És még sok más hibáról sem ejtett szót a teszt ami esetleg alkalmatlanná teszi a használatot.
Vettem egy "AVerMedia AverTV Hybrid Volar HD tuner (USB2.0, Analóg+DVB-T)"-t ami elvileg ettől csak abban különbözik hogy nincs linux támogatása.
Egy régi de kiválóan működő PCTV Pro-t akarok lecserélni, mert nincs 64bit-es driver hozzá. (ha valaki tud ilyet az írja meg lécci)
Bedugtam, feltelepítettem, csatornákat kerestem, és itt rögtön kijött a legnagyobb bibije.
60 kábeles csatornából 20-at meg se talál!  :mad:
A rendes TV és a PCTV kb 2db-ot nem talál, de kézzel hozzá lehet adni és finom hangolni lehet a csatornát ha az nem precízen a helyén van.  :respect:
Ennek a programjában egyikre sincs lehetőség.
Nincs rá mód hogy a hiányzó 20 csatornát beállítsam, hiába tudom a csatornalistából a frekvenciákat.

Ha van valakinek ilyen tapasztalata és tud olyan x64-es TV kártyát vagy box/usb-t aminél ez a probléma nincs, illetve nincs akadálya a kézi programozásnak az írjon!. Köszi.

Szerkesztette: flexcsi 2010. 02. 12. 14:33 -kor

#348 Felhasználó inaktív   flexcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 12. 14:30

remete13 Ha van adás (hang van) akkor lehet hogy direct show gondja van.
Új video kártya driver és DirectX9c lehet hogy megoldja. Egy próbát megér.

#349 Felhasználó inaktív   remete13 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 13. 08:18

Idézet: flexcsi - Dátum: 2010. febr. 12., péntek - 14:30

remete13 Ha van adás (hang van) akkor lehet hogy direct show gondja van.
Új video kártya driver és DirectX9c lehet hogy megoldja. Egy próbát megér.

Most már van kép, (újratelepítés+ reboot), de finoman szólva nem vagyok megelégedve... sokszor késik a hang, fagyogat néha, meg ilyenek.
Most mondd meg, a direcx-et is telepítsem újra???
A videokártya driverről csak annyit, hogy mikor feltettem a legújabb drivert, egyszerűen nem működött vele.
Persze így is volt frissítés, gyakorlatilag az a driver van most fent, ami a legutólsó, amivel még működik.
(8.681.0.0)

#350 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 16:56

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2010. jan. 7., csütörtök - 23:08

TVNetwork : DGCrypt

A TVNetwork-höz nem lehet modulfogadót venni, csak kölcsönözni tőlük, de az megy DVB-C tunerrel, ami tud modult fogadni.

Én úgy tudom hogy a tvnetworknál csak az extra csatornák vannak kódolva, tehát ha van egy dvb-c képes eszközöd akkor az alap csomag csatornáinak nagy része jön kártya nélkül, az üzletkötő és az üfsz is ezt mondta. Persze azóta változhatott kérdezz rá, nekem nincs dvb-c cuccom, mert nem nagyon vagy csak drágán / külföldről lehet szerezni, dvb-t meg utánad vágják.
Ez valószínűleg a két multi Upc és T miatt van akik lekódolják az adást, és a kereskedők úgy vannak vele, mivel az ország 90%-án a két nagy szolgáltat, hogy nem éri meg nekik dvb-c cuccokat nyomatni mert úgyis csak a szolgáltatókéval müxik.

Szerkesztette: attilav 2010. 02. 19. 16:59 -kor

Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#351 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 16:37

Tudna valaki tanácsot adni, laptop esetében hogyan oldható meg a tuner kártya, illetve helyettesítése?
Digitv lett beszerelve, - alig egy hónap alatt, sokadik nekifutásra most már működik is.
Csatlakozókra Scart, RVA és IEC 169-24 hüvelyes van írva.
Video dekóderre PAL 720x576 mpeg-2 van írva, hangra 32 és 48 kHz mono vagy sztereo (nyilván adástól függ)
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#352 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 16:54

Idézet: tanulgat - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 16:37

Tudna valaki tanácsot adni, laptop esetében hogyan oldható meg a tuner kártya, illetve helyettesítése?

Úgy értem, ebben az esetben is kell valamilyen kártya, vagy elég a meglévő csatlakozókhoz kábeleket használni?
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#353 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 06. 18:17

Idézet: tanulgat - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 16:54

Úgy értem, ebben az esetben is kell valamilyen kártya, vagy elég a meglévő csatlakozókhoz kábeleket használni?

Laptopban nem sok tunert láttunk, így mondjuk egy külső USB-s tuner jó lehet, abba megy az antenna. Avermedia mondjuk kedvelt darab.
Make love not Wor.

#354 Felhasználó inaktív   Ponge 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 20:04

Hy!

TV-tunert szeretnék venni, mivel Win7-et (64bit) akarok feltenni, és a régi Pinnacle tuneremhez nincs driver. Valami hibrid kellene, hogy analógot és digitálisat is tudjak fogni (analóg kábel tv van most). A DVB-T/DVB-S...stb ezek közül melyik kell Magyarországon, mit tudjon a kártya? Meg hogy melyik márka a jó. Tehát összegezve: analóg + digi, PCI (fontos lenne, hogy ne kelljen váltogatni a PC és a box között), Win7 64bit kompatibilis, lehessen vele felvenni.
Előre is köszönöm a választ.

Ponge

#355 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 20. 22:48

a legutolso kerdesre engem is erdekelne a valasz

#356 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 20. 23:18

TV kártyáknál szinte semmi se múlik a hardveren, ami fontos a szoftvertámogatottság, azt kell nézni, hogy mennyire használható a kártyához adott szoftver, és hogy kompatibilis legyen gyártófüggetlen programokkal a kártya. Ezekről viszont csak azok tudnak nyilatkozni akik próbálták az adott cég szoftverét. Nekem legutóbb egy leadtek tunerkártyám volt, arról azt lehet elmondani, hogy a 3rd party szoftverekkel való kompatibilitása korlátozott. A hozzá adott szoftver pedig bugos és gyakran fagy ki, és nehézkes a csatornák finomhangolása ill rendszerezése benne. De mivel általában eléggé szomorú a helyzet a tunerek szoftveres ellátottságában, szerintem ez még egy viszonylag normális támogatást nyújtó cég. Amit én tennék vásárlás előtt, hogy felmennék a kinézett kártya gyártójának honlapjára és megnézném, hogy milyen gyakran adnak ki új szoftvert hozzá, ha egyáltalán adtak ki, ha csak egy szoftververzió érhető el a gyártó honlapján vagy a legújabb szoftver több mint egy éves, akkor messze kerülném a kártyát.

#357 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 20. 23:34

Szerintem meg Avermedia. Volt többféle analóg és hybrid is, PCI és USB is, egyikkel sem volt problémám.
Windows Media Centerrel használom, de a saját programjával sem volt bajom sosem.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#358 Felhasználó inaktív   józsibácsi1949 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 17:16

Nem akarok reklámot csinálni a DT5238 USB sticknek, de úgynéz ki megéri a Tescó 4600Ft árát.
Szerény DOS-os programm jár hozzá. Serál számos CD-n.
A távezérlovel nem foglakoztam mert felesleges.
A program jobb felső sarkában a szokásos három icon.
Felvétel közben akár kis méretre is lehet tenni ha birja gép,
és mást kissebb programok vagy konverterek futhatnak, alatta, gondolom lassabban, mert az elsőség az ővé.
Saját DVD égeto programja van. Ákonvertálja 720x576 DVD méretre a HD-ket is!!!!
A felvett anyagokat kicsit lehet vágni és kész menus DVD éget közvetlenül.
A hd megvan az mpg-ben tehát más programmal át kell convertálni.
A felvett mpg anyag kemény!!! csak a 4media HD Video Converter hajlandó konvertálni bármivé!!!!
A legmenobb videó vágók konverterek is csŐdöt mondanak ezzel felvett mpg-gel.
Valószínu, hogy 1:1-ben MP4 H264 folyamot rögziti, ezért nem kell nagy gép hozzá.
Az égeto program alatt nem lehet bezárni kis iconra a programot csak a cancel gomb él.
Van lehetőség állókép felvételre is akár felvétel közben is.
A programozott felvételkor tálcára teszem a programot és alvó állpotba teszem a gépet.
Amikor eljön az idő feléled és rögzít. A felvétel végén gépkikapcsolást lehet kérni.
A program hibája, hogy nem lehet az idozített felvételt menetközben leállítani sehogy,
csak ha az idozítésnek is vége és magától leáll!!!!!!
Csak X-el lehet bezárni mert minden más kisérlettől lefagy a gép, de úgy rendesen.
Ekkor a felvett adatállomány sérül és az már nem lehet a számítógépes lejátszókkal sem lejátasztszani,
mint egyébként( Média Player Classic) de a 4Media akkor is elboldogul vele.
Eredetileg az volt az elképzelésem, hogy adatlapon leírt frekvecia átfogás miatt kábel tv fogom.
De ez nem jött be. A táblazat szerint benne van. De nem lehet a kezdő és véget
beírni hanem országot kell választani.
Eredetileg 220 ország van a listán, de 10 után abbahagytam, hogy látja kábel TV-ét.
Uprage után 220 ország lett. Egy méter dugaszolható antenna jár hozzá.
10 emletes ház 6-on lakom a fűggöleges fűtéscsőre rá szigetelőszalagoztam
az anntennát, max térerőt mutat a kijelző. (hi-Hi)

mintafelvételek:

http://data.hu/get/3...DT5238teszt.zip

#359 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 10. 00:06

Gondolkodom, hogy DigiTv-re váltsak (Budapest XI. ker)
Jelenleg UPC van és a Hauppauge PVR150-nel jól elvagyok felvétel ügyileg. Gondolom a Digi analóg adásait is tudnám vele fogni/felvenni.
A kérdés, hogy a Digi által sugárzott digitális adásokat milyen tuner kártyával lehetne felvenni - az sem baj, ha a HD-kat is HD-ban tudnám felvenni.
Sajnos több PCI slotom már nincs, úgyhogy valószínűleg hibrid kéne, hogy ami nem megy digitálison, azt is fel tudjam venni.

Ha egy tuner csak streamet tud felvenni (TS), akkor azt van ami lejátsza számítógépen kívűl, vagy mindenképpen át kell kódolni valami AVI-ba vagy MKV-ba? Vagy legalább az SD adásoknál megoldható, hogy olyan mpeg formátumba mentsen, amit lejátszik a dvd player?

Másik kérdés, hogy tudja-e valaki, hogy a TV-men tudnám-e nézni digi adásokat (ha már FullHD). Van egy Samsung 2470HD monitorom, most ez van TV helyett. Ezzel lehetne fogni a DigiTv digitális adásait vagy ahhoz kell valami Digi által adott STB? (A UPC-ét speciel egyátalán nem lehet, minden kódolt)

#360 Felhasználó inaktív   Totya978 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 15:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2010. 01. 11. 13:19

Sajnos semmi sem jön be a kártya nélkül :(
Ennek függvényében milyen megoldások vannak?

http://szamitastechn...1443688901.html

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó