HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó? II. Értékeld a témát: -----

#291 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 23. 22:29

Idézet: VKP - Dátum: 2009. aug. 23., vasárnap - 22:07

Bzoley jóvoltából van.

ezt megtaláltam azóta én is :) köszi!

#292 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 22:56

Milyen nem professzionális megoldás jöhet szóba ha egy belső hálózaton (100 as UTP), több adást szeretnék szórni.

Mondjuk 8 csatornát szeretnék állandóan.

1. Mekkora telejsítményű gép kellene ehhez?
2. milyen tunner(ek) lenne a megfelelő megoldás?

Ha úgy számolunk hogy 1 kártya képes lene egyszerre 2 adás képét továbbítani akkor elveikeben 4 kártyával megoldható lenne (ehhez kellene oylan lap amin 4 PCI vagy PCIe fogalalt van), 2db 120 as HDD hogy a winyók ne fogják vissza a rendszert.

Van esetleg valami céleszköz ami erre való (aminél nem kell PC se tunner se semmi), amibe egyszerűen belekötjük az analóg jelet majd a UTP kábelt és kis konfigurálás után kész is.

Szerkesztette: Virus9AX 2009. 09. 06. 22:59 -kor

#293 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 06. 23:24

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 23:56

Milyen nem professzionális megoldás jöhet szóba ha egy belső hálózaton (100 as UTP), több adást szeretnék szórni.

8 gép 8 külön kártyával biztos működik :-) 1 gépen általában az enkóderszoftver sem fut több példányban, kártyák is csak egy adót tudnak befogni. Ha több bemenet van, akkor külön alkalmazással lehet varázsolni, elég combos gép is kell a tömörgetéshez.

Analóg jelből/UTP-t tud csinálni, de azok meg max. 1 nézősek. Kb. 20ezer/tuner. A nagyobb cuccoknak utánajárni sincs értelme, nem hinném, hogy milliókat szeretnél eltolni.
Make love not Wor.

#294 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 07. 06:24

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 22:56

1. Mekkora telejsítményű gép kellene ehhez?
2. milyen tunner(ek) lenne a megfelelő megoldás?

Ha úgy számolunk hogy 1 kártya képes lene egyszerre 2 adás képét továbbítani akkor elveikeben 4 kártyával megoldható lenne (ehhez kellene oylan lap amin 4 PCI vagy PCIe fogalalt van), 2db 120 as HDD hogy a winyók ne fogják vissza a rendszert.

Van esetleg valami céleszköz ami erre való (aminél nem kell PC se tunner se semmi), amibe egyszerűen belekötjük az analóg jelet majd a UTP kábelt és kis konfigurálás után kész is.

Szia!

Ha mát otthoni műsorszórás szeretnél UTP-én, miért analógot szeretnél "szórni"? Válaszad a digitális adást és stream-eld a hálózaton.

#295 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 09:39

Idézet: zhagyma - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 7:24

Ha mát otthoni műsorszórás szeretnél UTP-én, miért analógot szeretnél "szórni"? Válaszad a digitális adást és stream-eld a hálózaton.

Azzal előbbre van? Ráadásul ha célhardver, akkor úgyis kompozit a bemenet, ha tunerkártyázni szeretne, akkor meg a settopbox csinál a digitből analógot és azt adja be alá kompoziton, vagy valamin.
Make love not Wor.

#296 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 08:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 9:39

Azzal előbbre van? Ráadásul ha célhardver, akkor úgyis kompozit a bemenet, ha tunerkártyázni szeretne, akkor meg a settopbox csinál a digitből analógot és azt adja be alá kompoziton, vagy valamin.

Ismereteim szerint a digitális adásnál a PC-s tunerből digitális stream nyerhető. Analóg adás esetén a tunerbe esetleg beépített MPEG2 encoder, vagy szoftveres encoder használható a stream előállítására. A "műsorszórás" egy ethernet hálózaton megvalósítható PC-k között például ezzel: mediaportal (open source). Úgy gondolom ezen esetben nincs szükség célhardverre a tuner kártyák kivételével, feltéve ha van LAN. Hogy előbbre van-e, vagy sem azt nem tudom ... javasoltam egy lehetséges megoldást.

#297 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 10:51

Idézet: zhagyma - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 9:44

Ismereteim szerint a digitális adásnál a PC-s tunerből digitális stream nyerhető.

Ezt nem ismerem, ellenben ha 1az1-ben nyomja tovább, akkor elég hamar sovány lehet a hálózat.
Make love not Wor.

#298 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 11:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 10:51

... ha 1az1-ben nyomja tovább, akkor elég hamar sovány lehet a hálózat. ...

Sok kliens esetén biztosan. Mivel kliens-szerver rendszer, gondolom csak azok a stream-k terhelik a hálózatot, amlelyeket éppen megtekintenek a kliensek.

#299 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 12:59

Idézet: zhagyma - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 12:43

Sok kliens esetén biztosan. Mivel kliens-szerver rendszer, gondolom csak azok a stream-k terhelik a hálózatot, amlelyeket éppen megtekintenek a kliensek.

Multicast jó is lenne. Meg attól függ mit tud mellette a lan, de monitoron nézni fél megabit flash mondjuk teljesen jó lenne, a digit adás meg azért megabitek. Ez sem mindegy. Ja, meg a kliens sem, hátha nem telepíthet, varázsolhat semmit, a flash meg mondjuk böngészőfüggetlen. Ellenben kurva drága  :Đ

No meg ilyen online streames topik már volt pár, érdekelne hova jutottak, vagy merre az előre a megoldással.
Make love not Wor.

#300 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 19:24

Hmm érdekes megoldások az igaz.

De a sok gépes megoldás kicsit sokba kerülne sztem gépenként legalább 50K és itt nem 8-10 csatornát kellene szórni.

Azért analóg mert a jel asszem az (UPC-s az tuti), legalábbis a csak analóg jelet ismerő Tunnerem simá vette az adást.

HW-s háttér az annyi hogy adott egy 100/100-as belső hálózat (kollégium) egyszerre a várható maximum 150 néző(igaz ez csak durva becslés, kb van 350 lakója a kolinak nem mindenkinek van PC-je vagy laptopja max 70%, szobánként valszeg 1 gépen menne csak az adás így a 350 et oszthatjuk 4 el), na most fél megabiten nem tudom milyen minőséget lehet kicsalni nem vagyok kóder mester, de így lenne 75Mbit sávszél foglalás (mondjuk 3 emelet van és minden szinten vannak routerek ez nem tudom mennyire befolyásoló tényező) és maradna szintén 75Mbit nyi szabad sávszél az internetre.

Abba igazatok van hogy milliókat nem szeretnék/nénk költeni, így a nagyon professzionális cuccok kilőve.
Én igazából arra lennék kíváncsi hogy megoldható e ez mondjuk 50-60K összegből habár valószínűleg nem.

Szerkesztette: Virus9AX 2009. 09. 14. 19:27 -kor

#301 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 19:34

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 20:24

na most fél megabiten nem tudom milyen minőséget lehet kicsalni nem vagyok kóder mester, de így lenne 75Mbit sávszél foglalás (mondjuk 3 emelet van és minden szinten vannak routerek ez nem tudom mennyire befolyásoló tényező) és maradna szintén 75Mbit nyi szabad sávszél az internetre.

Abba igazatok van hogy milliókat nem szeretnék/nénk költeni, így a nagyon professzionális cuccok kilőve.
Én igazából arra lennék kíváncsi hogy megoldható e ez mondjuk 50-60K összegből habár valószínűleg nem.

Erős youtube minőség, kicsit még csavarsz felfelé, oszt ködekfüggő, de azt én már projektoron is szoktam nézni :-) Vagy adok ki fél megás streamet, oszt meglesed a minőségét.

75 megabit konstans meg szép lehget egy hálózatüzemeltetésnek, szerintem kicsit gondold át a dolgot, főleg ha 1-2 KTI meg gagyiswitch egymás után van fűzve, aminél bejön a lan, benne lógnak a júzerek, oszt utolsó portjába megint switch van dugva.

50-60k összegből nem tudom, szerintem nem.
Make love not Wor.

#302 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 22:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 20:34

75 megabit konstans meg szép lehget egy hálózatüzemeltetésnek, szerintem kicsit gondold át a dolgot, főleg ha 1-2 KTI meg gagyiswitch egymás után van fűzve, aminél bejön a lan, benne lógnak a júzerek, oszt utolsó portjába megint switch van dugva.

Ezt kicsit részletesebben ha lehet :)

#303 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 22:38

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 23:25

Ezt kicsit részletesebben ha lehet :)

Hálózati topológia függő, de jó eséllyel 75 megabit folyamatostól szét fog szakadni a fenébe.
Make love not Wor.

#304 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 09:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 23:38

Hálózati topológia függő, de jó eséllyel 75 megabit folyamatostól szét fog szakadni a fenébe.

Végül is hogy folyamatos vagy sem az attól függ mennyien nézik elviekben.

Azon gondolkoztam hogy a terhelés csökkentésére megoldás lenne a szobánként max 1 csatlakozási lehetőség. Ezt valami közbeiktatott géppel megoldható lenne aminél létrehozni egy felhasználó csoportot ahol miden szobának saját jelszava lenne (így nem kellene MAC vagy IP címre korlátozni a hozzáférést), 1 felhasználó csak 1x léphet be (mármint ha valaki belépett egy adott IP címről akkor amíg be nem zárja a stream et addig azon a felhasználó nem tud újra belépni).
Így maximum 80 mbit terhelés érhetné a hálózatot (4 emelet emeletenként 20 szoba), de több mint valószínű hogy a reális terhelés olyan 40 és 60Mbit közé esne. Mondjuk ezek se állandó jelleggel hanem inkább csúcsidőben (16-tól 21 óráig).

Viszont az igaz ha eléri az elméleti maximumot a rendszer azaz a 80-akkor a nettre már csak 20mbit maradna, amivel így kegyetlenül belassulna a net.

Szerkesztette: Virus9AX 2009. 09. 15. 09:49 -kor

#305 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 10:31

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 10:46

Azon gondolkoztam hogy a terhelés csökkentésére megoldás lenne a szobánként max 1 csatlakozási lehetőség. Ezt valami közbeiktatott géppel megoldható lenne aminél létrehozni egy felhasználó csoportot ahol miden szobának saját jelszava lenne

Jobb helyen a streamnek lehet júzert/jelszót adni, aztán kész, egyszer kell mindenkinek sajátot felvenni. Másképen szerintem szintén nem fogod lemenedzselni ebben a környezetben.
Make love not Wor.

#306 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 10:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 11:31

Jobb helyen a streamnek lehet júzert/jelszót adni, aztán kész, egyszer kell mindenkinek sajátot felvenni. Másképen szerintem szintén nem fogod lemenedzselni ebben a környezetben.

Lehet nem így írtam de ezt akartam leírni :)

1szoba 1 user 1 jelszó

#307 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 10:37

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 11:35

Lehet nem így írtam de ezt akartam leírni :)

1szoba 1 user 1 jelszó

User jelszavával másik szobában is be tudnak lépni :-) Amúgy ja. Csak dokumentáld le. Ellenben kár ezen agyalni, mikor úgysem fogod streamelni.
Make love not Wor.

#308 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 11:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 11:37

User jelszavával másik szobában is be tudnak lépni :-) Amúgy ja. Csak dokumentáld le. Ellenben kár ezen agyalni, mikor úgysem fogod streamelni.

Nade pont ez lenne a lényege hogy egyszere 1 felhasználónévvel csak 1 helyről lehet bejelentkezni.

#309 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 12:31

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 12:00

Nade pont ez lenne a lényege hogy egyszere 1 felhasználónévvel csak 1 helyről lehet bejelentkezni.

Előbb csináld meg a streamet, aztán folytassuk a megfejtést.
Make love not Wor.

#310 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 16:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 13:31

Előbb csináld meg a streamet, aztán folytassuk a megfejtést.

Mivel anyagi helyzetem nem teszi lehetővé így most a megvalósítás elmarad :)
Viszont maga a téma érdekel és mire vannak a fórumok ha nem a beszélgetésekre/diskurzusokra?

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.