HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó? II. Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 14. 19:34

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 20:24

na most fél megabiten nem tudom milyen minőséget lehet kicsalni nem vagyok kóder mester, de így lenne 75Mbit sávszél foglalás (mondjuk 3 emelet van és minden szinten vannak routerek ez nem tudom mennyire befolyásoló tényező) és maradna szintén 75Mbit nyi szabad sávszél az internetre.

Abba igazatok van hogy milliókat nem szeretnék/nénk költeni, így a nagyon professzionális cuccok kilőve.
Én igazából arra lennék kíváncsi hogy megoldható e ez mondjuk 50-60K összegből habár valószínűleg nem.

Erős youtube minőség, kicsit még csavarsz felfelé, oszt ködekfüggő, de azt én már projektoron is szoktam nézni :-) Vagy adok ki fél megás streamet, oszt meglesed a minőségét.

75 megabit konstans meg szép lehget egy hálózatüzemeltetésnek, szerintem kicsit gondold át a dolgot, főleg ha 1-2 KTI meg gagyiswitch egymás után van fűzve, aminél bejön a lan, benne lógnak a júzerek, oszt utolsó portjába megint switch van dugva.

50-60k összegből nem tudom, szerintem nem.
Make love not Wor.

#302 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 14. 22:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 20:34

75 megabit konstans meg szép lehget egy hálózatüzemeltetésnek, szerintem kicsit gondold át a dolgot, főleg ha 1-2 KTI meg gagyiswitch egymás után van fűzve, aminél bejön a lan, benne lógnak a júzerek, oszt utolsó portjába megint switch van dugva.

Ezt kicsit részletesebben ha lehet :)

#303 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 22:38

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 23:25

Ezt kicsit részletesebben ha lehet :)

Hálózati topológia függő, de jó eséllyel 75 megabit folyamatostól szét fog szakadni a fenébe.
Make love not Wor.

#304 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 09:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 23:38

Hálózati topológia függő, de jó eséllyel 75 megabit folyamatostól szét fog szakadni a fenébe.

Végül is hogy folyamatos vagy sem az attól függ mennyien nézik elviekben.

Azon gondolkoztam hogy a terhelés csökkentésére megoldás lenne a szobánként max 1 csatlakozási lehetőség. Ezt valami közbeiktatott géppel megoldható lenne aminél létrehozni egy felhasználó csoportot ahol miden szobának saját jelszava lenne (így nem kellene MAC vagy IP címre korlátozni a hozzáférést), 1 felhasználó csak 1x léphet be (mármint ha valaki belépett egy adott IP címről akkor amíg be nem zárja a stream et addig azon a felhasználó nem tud újra belépni).
Így maximum 80 mbit terhelés érhetné a hálózatot (4 emelet emeletenként 20 szoba), de több mint valószínű hogy a reális terhelés olyan 40 és 60Mbit közé esne. Mondjuk ezek se állandó jelleggel hanem inkább csúcsidőben (16-tól 21 óráig).

Viszont az igaz ha eléri az elméleti maximumot a rendszer azaz a 80-akkor a nettre már csak 20mbit maradna, amivel így kegyetlenül belassulna a net.

Szerkesztette: Virus9AX 2009. 09. 15. 09:49 -kor

#305 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 10:31

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 10:46

Azon gondolkoztam hogy a terhelés csökkentésére megoldás lenne a szobánként max 1 csatlakozási lehetőség. Ezt valami közbeiktatott géppel megoldható lenne aminél létrehozni egy felhasználó csoportot ahol miden szobának saját jelszava lenne

Jobb helyen a streamnek lehet júzert/jelszót adni, aztán kész, egyszer kell mindenkinek sajátot felvenni. Másképen szerintem szintén nem fogod lemenedzselni ebben a környezetben.
Make love not Wor.

#306 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 10:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 11:31

Jobb helyen a streamnek lehet júzert/jelszót adni, aztán kész, egyszer kell mindenkinek sajátot felvenni. Másképen szerintem szintén nem fogod lemenedzselni ebben a környezetben.

Lehet nem így írtam de ezt akartam leírni :)

1szoba 1 user 1 jelszó

#307 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 10:37

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 11:35

Lehet nem így írtam de ezt akartam leírni :)

1szoba 1 user 1 jelszó

User jelszavával másik szobában is be tudnak lépni :-) Amúgy ja. Csak dokumentáld le. Ellenben kár ezen agyalni, mikor úgysem fogod streamelni.
Make love not Wor.

#308 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 11:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 11:37

User jelszavával másik szobában is be tudnak lépni :-) Amúgy ja. Csak dokumentáld le. Ellenben kár ezen agyalni, mikor úgysem fogod streamelni.

Nade pont ez lenne a lényege hogy egyszere 1 felhasználónévvel csak 1 helyről lehet bejelentkezni.

#309 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 12:31

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 12:00

Nade pont ez lenne a lényege hogy egyszere 1 felhasználónévvel csak 1 helyről lehet bejelentkezni.

Előbb csináld meg a streamet, aztán folytassuk a megfejtést.
Make love not Wor.

#310 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 16:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 13:31

Előbb csináld meg a streamet, aztán folytassuk a megfejtést.

Mivel anyagi helyzetem nem teszi lehetővé így most a megvalósítás elmarad :)
Viszont maga a téma érdekel és mire vannak a fórumok ha nem a beszélgetésekre/diskurzusokra?

#311 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 17:04

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 17:00

Viszont maga a téma érdekel és mire vannak a fórumok ha nem a beszélgetésekre/diskurzusokra?

Akkor itt a lehetőség, van pár online topik, kulcsszó lehjet a realmedia, helix, meg windows enkóder, stream, oszt én is hozzászóltam nem keveset, vonassuk össze, aztán lehet okoskodni, majd olvasás után. Nyilván mind befulladt valamiért :-) Ustream.tv kicsiben működik.
Make love not Wor.

#312 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 23:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 18:04

Akkor itt a lehetőség, van pár online topik, kulcsszó lehjet a realmedia, helix, meg windows enkóder, stream, oszt én is hozzászóltam nem keveset, vonassuk össze, aztán lehet okoskodni, majd olvasás után. Nyilván mind befulladt valamiért :-) Ustream.tv kicsiben működik.

Asszem anno pont én indítottam ugyanilyen témát csak eltűnt a süllyesztőben a nagy átalakulás után.

Stream készítése már ment :) WME 9 el csináltam akkor, de nem volt csak 1 tunnerem így csak 1 adást tudtam streamelni.

Igazából ezekből a tapasztalatokból indultam ki amikor célhardwaret kezdtem keresni mert így is ha jól emlékszem egy tuningolt e4300 as CPU-n (3Ghz-re) is kb 25% terhelés volt magonként, illetve az I/O is elég erőteljesen terhelve volt, így arra gondoltam hogy egy több PC-s összeállítás sokkal drágábbra jönne ki mint egy alapszintű szerkezet.

#313 Felhasználó inaktív   Krisistar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 04. 13:17

Sziasztok! Több kérdésem is lenne..
Először is egy kis segítséget kérnék.. Szóval szeretnék egy tv tunert venni. El tudnátok mondani, hogy miről is szól ez az egész? Állítólag egy DSCALER nevű progival lehet fogni az összes csatornát (Pl: HBO) Tunerhez kell külön előfizetni? Be kell rakni a gépbe? Vagy, hogy megy ez? Szóval olyat keresek, ami lehetőleg 10ezer HUF alatt van, de mégis jó minőségű és vinné az HBO-t meg a hasonló kódolt adásokat. (Igaziból ezért kellene) Vagy mindegy teljesen, hogy milyet veszek?

Másodszor..
Azt olvastam lehet HBO-t dekódolni, nem is olyan nehéz. Viszont állítólag csak soros rendszernél, csillagpontosnál már nem működik. Viszont nálunk nem tudom milyen van. Családi házunk van, két szintes, lent is van tv, meg fent is több. Meg lehet nézni valahol, hogy milyen a rendszerünk? (Egyébként upc-sek vagyunk) És ha soros, akkor lehet dekódolni?

Köszönöm először is annak aki válaszol.

#314 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 18:20

A Tv tuner az egy eszköz amivel tudsz a számítógépen TVt nézni. Eddig gondolom te is tudod.
Kikódolni a mai tv tunerekkel NEM lehet az UPC kódolását. A régi BT8x8 csipes tv tuner kártyákkal lehet csak kikódolni ha nem csillagpontos a rendszer.
A csillagpontos rendszer lényege hogy hozzád csak azok a csatornák mennek be amire te előfizettél, szal nincs mit kikódolni.A "soros" rendszernél amire gondolsz ott bejön minden csatorna csak kódoltak belőle a kódoltak.Ekkor lehetett kikódolni. Szal ha a be tudsz állítani a tvn vagy a tv tuneren kodolt csatornákat akkor nem csillagpontos a rendszer.
Én az UPCtelekomnal vagyok. Régebben bejöttek kódolva az analog előfizunál de már levették a kódolt csatornákat az analog kábeltvről szal már igy nem lehet kikódolni.Átrakták a digitálisra arról pedig nem hallotam hogy van rá mód hogy kikódoljuk.

Szal Ne reménykedj. Lehet hogy nem mindenhol szedtek le a kodolt csatornákat az analog tvről de ha nem is szedték le akkor sem kapsz ma olyan tv tunert amivel menne a kikódolás mivel csak a régi BT8x8 as tv tunerekkel lehetett megtenni. Annó én szereztem ismerőstől egy BT848 as kártyát és működött régen de annak meg olyan gagyi képpminősége volt hogy nem voltam hajlandó azt nézni.

Szerkesztette: SATAN 2009. 10. 04. 18:22 -kor

ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#315 Felhasználó inaktív   zhagyma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 05. 08:24

Idézet: SATAN - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 18:20

... A csillagpontos rendszer lényege hogy hozzád csak azok a csatornák mennek be amire te előfizettél ...

Ez a kijelentés gondolom az analóg csatornákra vonatkozik. Digitális esetben a kódolás miatt talán nem éri meg foglalkozni ezzel a csillagpontos hálózat esetén sem. Igazából azt szeretném megtudni, hogy a digitális csatornák (mux frekvenciák) bármilyen UPC kábelTV-s előfizetés mellett kint vannak az előfizetőnél, vagy azok is az előfizetett csomag függvényében kerülnek kiadásra az analóghoz hasonlóan.

#316 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 17:56

Mivel IP alapú rendszer van, kártyával - feltételezem - ezek alapján választja ki a géped (vagy a szerver), hogy mit lehet neki és mit nem. Ma meg nem olyan nagy dolog egy adafolyamot becsületesen titkosítani (SSL), úgy hogy elég esélytelennek tűnik a törése.

#317 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 19:25

Idézet: Krisistar - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 14:17

Azt olvastam lehet HBO-t dekódolni, nem is olyan nehéz. Viszont állítólag csak soros rendszernél, csillagpontosnál már nem működik. Viszont nálunk nem tudom milyen van.

Soros már elég ritka. Szerintem kb. nincs is, így esélytelen a törése, mert maga a HBO adás már el sem jut a gépedig, nincs mit törni.
Make love not Wor.

#318 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 14:30

A kártya neve Leadtek Winfast TV2000XP Expert. A jelenség: tegnap minden adás fekete-fehér lett. Leszedtem a Leadtek weboldaláról a legfrissebb PWR2-t (ver.: 20324), majd minden maradt monokróm. Ma egy újabb csatornakeresés (ország: Ausztria, illetve Németország) során meglettek a színek, csak most nem fekete-fehér monokróm, hanem lila fehér  :think:

Az oprencer w7, de ezalatt minden működött rendesen korábban.

Mi lehet a bibi?
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#319 Felhasználó inaktív   wep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 16:26

Idézet: bigsee - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 15:30

A kártya neve Leadtek Winfast TV2000XP Expert. A jelenség: tegnap minden adás fekete-fehér lett. Leszedtem a Leadtek weboldaláról a legfrissebb PWR2-t (ver.: 20324), majd minden maradt monokróm. Ma egy újabb csatornakeresés (ország: Ausztria, illetve Németország) során meglettek a színek, csak most nem fekete-fehér monokróm, hanem lila fehér  :think:

Mi lehet a bibi?

Szia,

javasolnám az alábbi fórumot: Leadtek Helpsite

ha valahol, akkor itt biztosan kapsz választ.
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van.

Nincs ez elb*szva, csak másra lesz majd jó..

#320 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 18:46

Idézet: bigsee - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 15:30

Mi lehet a bibi?

Csatornához ha tudsz finomhangolást, vagy képnormát változtatni, meg lehet próbálni, vagy drivert feltenni ismét.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.