HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó? II. Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 19. 16:06

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 23:58

Nekem nem jön be az oldal... Egy típusszámot, lécci!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#62 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 22:50

AVerTV Hybrid STB9

AVerTV Hybrid STB9 is new digital Set-Top-Box that allows you to access free-to-air terrestrial digital TV (DVB-T) and Analog TV.

#63 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 10:59

Sokra nem mész vele mivel FTA adásokat vesz csak. Ráadásul kábeltvhez jó eséllyel DVB-C kell majd. Azt meg nem hiszem, hogy DVB-T -n burjánzanának az FTA adók a jövőben.

#64 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 20:07

Sziasztok!

Van nekem egy jó öreg pctv prom, amit már amúgyis le akarok cserélni, csak nem tudom hogy mire.
Nálunk már elérhető a digitális adás, sőt októbertől már csak digitális adás lesz, szóval addig mindenképp le kell cserélnem, de már akár most is lecserélhetem, ugyanis kb 2x annyi adó van digitálison mint analógon. Na nem mintha nagyon tv nézős lennék, de jó lenne már néhány fokkal jobb képminőség, illetve rendes szoftver xp x64 alá (erre a pinnacle magas ívben szarik).
Namost lövésem sincs mik ezek a dvb-c, dvb-t dolgok, illetve hogy nálunk milyen van. És azt sem tudom hogy hogy működik ez az egész. Kinn a nappaliban egy set top box van, amibe bele van dugva kártya de ez mire szolgál, nem tudom. Illetve ha veszek egy dvb képes tunert azzal tudom-e fogni a digitális adásokat minden gond nélkül vagy van valami teendő?

Ja meg persze melyik az a gyártó aki manapság értelmes tv tunert gyárt, kitünő képpel, rendes támogatással. Az Ati féle tv wondereket nézegettem, de az úgy látom kis hazánkban nemigazán kapható.

Szerkesztette: Valdy 2008. 01. 20. 20:09 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#65 Felhasználó inaktív   nonika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 26. 01:52

Sziasztok! Most akarok venni tv tuner kártyát, abból a megfontolásból, hogy majd sorozatokat veszek fel. A tegnapi nap folyamán 1 üzletben azt mondták h az én gépem erre nem alkalmas.(Asus A7V8X-X alaplap 512mb-rammal, Gforce FX5200 256mb-ramos video kari) Szerintetek igazuk van?? Tudtok segíteni melyik tv tuner kari lenne arra nekem alkalmas, hogy vegyek fel vele sorozatot avi formátumban?? Elöre is köszönöm a segítségeteket. Üdv Norbert

#66 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 12:28

Felvételnél leginkább a cpu teljesítménye számítana, azt nem tüntetted fel, de gyanítom, az sem lehet a "legvadabb" darab. Ettől még megoldható a dolog, max olyan tunert kell keresned, ami hardverből tömörít mpeg2-t, így nem terheli a cpu-t. Ilyen lehet a Leadtek PVR2000, PVR2100, PVR3000, DVR3100 H. PVR2000-et használtan is kaphatsz egész olcsón. Csak 32bites Windows alatt használhatod.

#67 Felhasználó inaktív   vna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 11:18

Hi!

Több kérdésem lenne.
Most van egy Pinnacle PCTV Stereo kátyám aminek a képminősége gyakran elég rossz. Sajnos volt egy kis probléma az elektromos hálózatban itthon, amit egy Abit IS7-E okozott. Mióta kivontuk a forgalomból (a gép többi része továbbra is használatban van) megoldódott ez a probléma (fesz. különbség a 0 és a föld között ~20-40V). Onnan láttuk, hogy valami gáz van, hogy a coax kábelen a csatlakozó szikrázott, amikor hozzáért az eszközökön lévő csatlakozóhoz. Sajnos a TV tunerné és egy Thomson DVD felvevőnél a képminőség azóta kicsit gyengébb, a tuneren néha nézhetetlen. Emiatt kéne egy új tuner.
Mivel nem csak 1-2 évig használnám olyan kellene ami később tudna fogadni digitális jelet is bár ahogy látom ez jellemzően DVB-T, gondolom az ilyen kártyákba másféle DVB jelet nem lehet bejuttatni. Ha jól láttam már 15e körül vannak kártyák hardveres mpeg-2 tömörítéssel (ilyen formában szeretnék rögzíteni), egy ilyen kártya teljesen leveszi a prociról a terhet vagy nincs nagy különbség, igazából mást is csinálnék a gépen.
Azok a kártyák amelyeknél van PIP, ha analóg kábel TV-t nézek rajta elő lehet csalogatni, vagy csak digitálisnál vagy két kártya kell hozzá?

Amit eddig kinéztem: Leadtek WinFast DTV Dongle H, DTV1000 T, DTV2000 H.
Igazából nem nagyon látom köztük a különbséget (az első USB-s és nincs rajta S-Video és RCA).
Ami fontos: most kábel TV-hez kéne, Vista x64-et használok, jó szoftver (pinnacle SW= :boa: ).

Gép: ASUS P5K Pro, Intel C2D E4500 @ 2.2GHz, Kingmax 2x2GB DDR2 800MHz CL5, Galaxy 8600GTS 256MB, Audigy 2ZS, Seagate 160GB SATA2 16MB cache, Chieftec 450W.

Köszi!
--
VNA

#68 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 19:52

A DTV1000 T csak DVB-T-t tud, analógot nem, vagyis kábelhez nem használhatod. Régi, az új típus neve DTV900 T
A DTV Dongle H digitális, és analóg adásokkal is boldogul, viszont usb-s. Hardveres tömörítést nem tud.
A DTV2000 H szintén hibrid kártya, vagyis digitális(DVB-T, ingyenes adások), és analóg adásokkal is használható. Régi, az új típus neve: DTV1800 H. Hardveres tömörítést nem tud.
Hibrid, és hardveres tömörítést is tudó típusok: PxDVR3200 H(PCIe), DVR3100 H(PCI)
A "szikrázó csatlakozónál" egy galvanikus leválsztó csodákat tehet párszáz forintért.
A PIP/PAP/POP csak digitális adásoknál használható, valamint analóg adás, plusz felvett videó lejátszás.
Két tunerrel, két program párhuzamos futtatása lehetséges külön beállításokkal(M.V.P. mód)
Plusz egy-két infó az oldalamon, ha érdekel.

#69 Felhasználó inaktív   vna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 00:44

Köszi a választ!

Most, hogy végiggondoltam a digitális adásokhoz úgyis set top box kell, abból meg mindenféle jelet ki lehet szedni (analóg coax (ezer éves tv-hez vagy ehhez), RCA, stb.), szóval egy analóg tunerrel, ami tudja a hardveres mpeg2-t már jól lehet járni a jövőre nézve is. Legfeljebb a felbontás miatt lehet gáz, akkor meg úgyis lesz majd HDMI (2-4 év) és abból lehet DVI, abból meg akár D-SUB is.
Szóval kinézne egy PXTV1200, ha elférne a videókártyám hűtőjétől (1-2cm maradna  :( ) , így viszont inkább egy PVR 2000 lesz, mert van még egy szabad PCI. Végülis 16,5 ezret megérhet ha valóban jó.
Lehet, hogy várok, amíg kapni lehet majd a többi új típust is, hátha lejjebb megy ennek (is) az ára.

Egyébként lehet, hogy jó átverés, de a Leadtek mindig jobban tetszett, mint MSI/Pinnacle/Hauppauge/Avermedia/Terratec.

Mostanában a K!TV (Kastor TV) progit használom, mert sokkal többet hoz ki a Pinnacle kártyámból is. A hardveres kódolást csak a Leadtek szoftverével lehet használni vagy más program is kihasználhatja?

Köszi!
--
VNA

#70 Felhasználó inaktív   akyyy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 12:18

tudnátok segiteni? ujra tettem a gépet, és most ha elinditom az avertv-t jól müködik, addig még el nem kezdek netezni vagy bármi mást csinálni, mert elkezd szaggatni a hang/kép, sőt előbb utobb le is fagy, és csak akkor áll helyre, amig ki nem huzom sbből meg vissza. vistával nem voltam megelégedve, meg amugyis, ott csak addig müködött tökéletesen amig nem frissitette magát a rendszer:S

#71 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 17:51

A PVR2000-nél vedd figyelembe, hogy 64bites operációs rendszerrel nem használhatod. A PxTV1200 meg nem hardveres, de ha figyelmesebben olvasnál egy kicsit, te is észre vetted volna. Jó alternatíva lehet a PVR3000 Deluxe, s-video, kompozit, és komponens bemenetei is vannak. Szűrői csak PVR2-vel paraméterezhetőek, más propgram nem támogatja jelenleg.
A PVR2000 koránál, és népszerűségénél fogva, elég sok programban támogatott. Én mondjuk inkább választom az új hardvert, és a saját programját, az is minden feladatra alkalmas.

#72 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 18:34

Sziasztok!

Leadtek tulajokhoz fordulnák a kérdésemel.
Vetem egy PxPVR2200-t.Működik is szépen csak a Winfast Wizard csinálja a fesztivált.Kb minden második bekapcsolásnál 50%-os terhelést nyom a procinak.Találkozott más is ilyen hibával?Mert odáig ok hogy kinyomom a progit csak akkor a távirányitó nem megy.PVR2-böl a legujabb nem bétást használom.De elöször a telepitölemezen lévövel probáltam, azzal is eszt csinálta.
Szal ha esetleg ismeri valaki a választ előre is köszi.

üdv:Csecse

#73 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 20:17

Nem használtam túl sok ideig, de ilyen gondom nem volt. Mondjuk ez inkább szoftver-függő.
A Wizardot egyébkén kézzel is újraindíthatod(WFWIZ.exe).
Amúgy a kettő közül a "beta" jelzésű üzembiztosabb. A 2.0.2.40-esnek egyéb távirányító problémái vannak.

#74 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 21:50

Idézet: bzoley - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 19:17

Nem használtam túl sok ideig, de ilyen gondom nem volt. Mondjuk ez inkább szoftver-függő.
A Wizardot egyébkén kézzel is újraindíthatod(WFWIZ.exe).
Amúgy a kettő közül a "beta" jelzésű üzembiztosabb. A 2.0.2.40-esnek egyéb távirányító problémái vannak.

THX!
Tolok fel holnap egy bétát.

#75 Felhasználó inaktív   vna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 01:07

Idézet: bzoley - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 17:51

A PVR2000-nél vedd figyelembe, hogy 64bites operációs rendszerrel nem használhatod. A PxTV1200 meg nem hardveres, de ha figyelmesebben olvasnál egy kicsit, te is észre vetted volna. Jó alternatíva lehet a PVR3000 Deluxe, s-video, kompozit, és komponens bemenetei is vannak. Szűrői csak PVR2-vel paraméterezhetőek, más propgram nem támogatja jelenleg.
A PVR2000 koránál, és népszerűségénél fogva, elég sok programban támogatott. Én mondjuk inkább választom az új hardvert, és a saját programját, az is minden feladatra alkalmas.

Igen, sry, csak minden boltnál odaírták, hogy +MPEGII, de most olvastam, hogy csak szoftveres. Kár, hogy némelyiknél nincs 64bites driver. Így végképp várni fogok egy olcsóbb PCI-osra, mert a 18-20k kicsit sok, már a 16 is a határon volt. PVR2100 is érdekes csak még nem találtam egy boltban sem.

#76 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 14:23

DVR3100 H-t nyúzok egy ideje, ez a PVR2100 "nagytesója"(hibrid). Ez jóval korábban be lett jelentve, mint a PVR2100, de még ezt sem nagyon lehet kapni. De ha össze kell hasonlítanom, akkor még mindig a PVR3000-re szavazok. Talán érdemes lenne használtan keresni ilyet.
PVR2000-hez létezik ugyan nem hivatalos x64 driver, csak pont a hardveres tömörítés nem használható. Max. azoknak lehet jó, akik nem akarják kidobni meglévő kártyájukat. A mai cpu-k mellett már úgy is inkább hátrány a hardveres tömörítés használata.

#77 Felhasználó inaktív   Glalika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 19:23

Segítsetek--van egy HP pavilion 9000-es laptopom--.Van Express Card ajzat a gépen, Exp. C-os vagy külső
tunert keresek ami tud DVB-S.DVB-T, és analog vételt is.
Létezik ilyen tuner? Persze felvenni is szeretnék jó minőségben........  :confused: :think:
Szeretem a minőséget, meg jó a jó vételt...

Glalika

#78 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 22:22

Ne Express Card-ost, hanem USB-st vegyél, mert az akár normál PC-re is átdugható. Így később, ha nem kell jóval könnyebben el is tudod passzolni.

A TV-vevők ált. a földi dolgokat tudják: analóg + DVB-T. A most kaphatók közül a legjobb ez, kattints csak ide: PH

Szerkesztette: wassermann 2008. 02. 10. 22:23 -kor

#79 Felhasználó inaktív   Gjaza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 11:40

Helló! Nekem az lenne a kérdésem, elképzelhető, hogy egy antenna túl gyenge, és azért nincs jel? Van egy Leadtek DTV 2000 H kártyám. Mikor rádugtam a kábelre az tökéletesen ment. Vettem egy kis tányéros antennát, és egy csatorna se jön be, csak hangyásan meg zajosan egy-kettő. Mitől függ ez? Beállítottam, hogy Analog TV a videó bemenet, forrás pedig antenna.

#80 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 02. 23. 23:40

http://logout.hu/ira...vertv_box7.html

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3