HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1011 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 01. 14:20

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 14:14

Utánaérdeklődtem, mondhatni a tűz középpontjából... nemhivatalos, de megbízható infó: nem lesz HBO szűrőzés augusztusig - mármint analóg HBO leszűrése digit HBO előfizetőknél. A hónapot lehet hogy félreértettem, lehet hogy július...

Köszi!
Majd meglátjuk, hogy végülis mi lesz akkor. Egyre többféle tuti infó van.
Gondolom áprilisra már valami ki fog alakulni, és akkor majd ki-ki eldönti, hogy merre a hány méter.

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 01. 14:24 -kor

#1012 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 14:22

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 14:20

Köszi! Nekem ugyan pillanatnyilag már nyolc a dolog.
Ezzel együtt, mivel nem hivatalos, ezért majd augusztusban fog kiderülni, hogy ténylegesen hogy néz ki.

Ebből viszont azt gondolom, hogy már  most láthatóan csúszni fognak az átállás körül.

Eddig az analóg HBO jún 30-ig tartó állapota volt a téma, augusztusban ez már nem derül ki... :)

#1013 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 14:26

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 14:22

Eddig az analóg HBO jún 30-ig tartó állapota volt a téma, augusztusban ez már nem derül ki... :)

Majd a fórumokról és az NHH eljárásából fog kiderülni, hogy mikor, mivel mi lesz ekörül az egész digitális átállás és migráció téma körül.
Azért majd augusztusban derül ki, mert akkor tudjuk meg tutira, hogy márciustól augusztusig hogy volt, úgy látom, digit átállás közben max. az a biztos, ami már megtörtént.

(A pillanatnyi tuti infót mindig felülírja egy "mai info, most olvasom" tipusú. Aminek illik köszönő viszonyban lennie az ÁSzF-fel, aminek a március 3-tól érvényes kiadása már ki kéne, hogy térjen a digit átállásra, ehhez képest először a márc 31-től érvényesben van róla néhány kósza szó. Ami meg nincs ászf-ben vagy mellékletben, az szóbeszéd.)

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 01. 14:29 -kor

#1014 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:05

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 13:51

Sajna nincs erre most scart kábelem, nem bombáznám szét azt ami a tvbe megy mert kicsit bonyolult ott hátul meg a fiókban szerelni...

naaa azért a scart kábel eléggé a filléres cikk kategória. t ;)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 01. 15:08 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1015 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:05

naaa azért a scart kábel eléggé a filléres cikk kategória. t ;)

Fél havi HBO előfizetés!!! :)

#1016 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:14

Idézet: halaci - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 13:46

Cougar vagy Adam84, bocs, már nem emlékszem melyikőtök írta, de próbáld már meg a SCART-on keresztüli felvételt a PVR-ről a dvd íróra! Kíváncsi vagyok, hogy mi az eredmény.

Bocs, de nincs dvd íróm, csak a számítógépben :D

Úgy tudom, hogy a upc-s DVR-os media box le van butítva, így felesleges a kimenetekkel szórakozni, mert nem enged semmilyen külső egység számára műsort felvenni...

Van rajta USB csatlakozó is, az nem tudom, hogy mire lenne jó ...

Szerkesztette: Adam84 2008. 03. 01. 15:16 -kor

#1017 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:25

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:14

Bocs, de nincs dvd íróm, csak a számítógépben :D

Úgy tudom, hogy a upc-s DVR-os media box le van butítva, így felesleges a kimenetekkel szórakozni, mert nem enged semmilyen külső egység számára műsort felvenni...

Van rajta USB csatlakozó is, az nem tudom, hogy mire lenne jó ...

Nekem most eszembe jutott, hogy a TV-m van olyan intelligens, hogy az egyik inputon (tuner, vagy scart) bejövő jelet ki tudja nyomni a másik scarton a dvd rekorder felé, így közvetlen scart kábel hiányában is ki tudtam próbálni az átjátszást a dvdrekorderre. Működött, felvett és élő adás esetében is :)

Az USB tudtommal ugyanarra lenne jó, mint egy kábelmodemen, pc csatlakoztatására ethernet nélkül. Ugyanis van a boxban egy teljes értékű kábelmodem is, elvileg internetszolgáltatásra is használható lenne.

#1018 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:28

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:25

Nekem most eszembe jutott, hogy a TV-m van olyan intelligens, hogy az egyik inputon (tuner, vagy scart) bejövő jelet ki tudja nyomni a másik scarton a dvd rekorder felé, így közvetlen scart kábel hiányában is ki tudtam próbálni az átjátszást a dvdrekorderre. Működött, felvett és élő adás esetében is :)

Az USB tudtommal ugyanarra lenne jó, mint egy kábelmodemen, pc csatlakoztatására ethernet nélkül. Ugyanis van a boxban egy teljes értékű kábelmodem is, elvileg internetszolgáltatásra is használható lenne.

Bocs, rosszul fogalmaztam ... :D
Azt nem engedi, hogy a merevlemezen tárolt adásokat áttegyük egy másik eszközre ...
A két dolog kicsit más  :Đ

Szerkesztette: Adam84 2008. 03. 01. 15:29 -kor

#1019 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:30

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:28

Bocs, rosszul fogalmaztam ... :D
Azt nem engedi, hogy a merevlemezen tárolt adásokat áttegyük egy másik eszközre ...

Megint rosszul fogalmaztál. Azt nem engedi hogy a merevlemezen tárolt adásokat digitálisan áttegyük egy másik eszközre. Az analógot éppen most próbáltam, működött.

#1020 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:32

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:11

Fél havi HBO előfizetés!!! :)

Vagy egyhavi mezei médiabox :)

#1021 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:34

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:25

Erre gondoltam egyébként, hogy ha a telefonos kábelmodemet elviszik, akkor van realitása a médiaboxnak.

Viszont:
Féloff: márc 31-től a chello-s internetcsomagok helyett is upc bronze, silver és gold lesz. Ezekre is ugyanúgy  meg fog szűnni a hűség, mint a silver-es digitv-re?
Vagy itt is-ott is lesz hűség, vagy itt sem-ott sem, vagy tv-nél nem, netnél igen?
Esetleg ha erről is lenne valami info :)

#1022 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:37

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:30

Megint rosszul fogalmaztál. Azt nem engedi hogy a merevlemezen tárolt adásokat digitálisan áttegyük egy másik eszközre. Az analógot éppen most próbáltam, működött.

No, ennyire műszaki jellegű kérdésekben inkább nem foglalok állást többször :D

Nem igazán értem, amit írtál, de inkább nem kérdezek, mert másoknak ez biztos egyértelmű : :Đ

#1023 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:38

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:34

Erre gondoltam egyébként, hogy ha a telefonos kábelmodemet elviszik, akkor van realitása a médiaboxnak.

Ezen az UPC-s verzión nincs telefoncsatlakozó, bár ha jól láttam, a thomson gyárt olyat is.

#1024 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:42

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:38

Ezen az UPC-s verzión nincs telefoncsatlakozó, bár ha jól láttam, a thomson gyárt olyat is.

Gyűlnek-gyűlnek azok a dobozok...
Még jó, hogy netre van router, különben kábelmodemből is több kéne otthonra, és a végén be sem férnénk a lakásba a UPC kütyüktől. (Még jó, hogy a külön kábelmodem és ATA már megszűnt :) )

#1025 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:34

Féloff: márc 31-től a chello-s internetcsomagok helyett is upc bronze, silver és gold lesz. Ezekre is ugyanúgy  meg fog szűnni a hűség, mint a silver-es digitv-re?
Vagy itt is-ott is lesz hűség, vagy itt sem-ott sem, vagy tv-nél nem, netnél igen?
Esetleg ha erről is lenne valami info :)

Szerintem csak akkor szűnik meg, ha ez a módosítás a hűségnyilatkozatban vállalt árat emeli meg.
Ilyen irányú terve meg nem hinném, hogy lenne a UPC-nek, hiszen itt nem történik új technológia bevezetése, ami az áremelkedést indokolttá tenné.  :smoker:

Szerkesztette: Adam84 2008. 03. 01. 15:44 -kor

#1026 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:37

No, ennyire műszaki jellegű kérdésekben inkább nem foglalok állást többször :D

Nem igazán értem, amit írtál, de inkább nem kérdezek, mert másoknak ez biztos egyértelmű : :Đ

Digitális átvitel az lenne ha közvetlenül hozzáférnél az eltárolt mpeg streamhez, amit utána esetleg közvetlenul kiírhatnál DVD-re, vagy lejátszhadnád számítógépen.

Ehelyett működik az hogy a STB által scarton kiadott _analóg_ jelet egy videóval vagy egy dvd rekorderrel, esetleg számítógéppel fölvesyed.

#1027 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:44

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:42

Digitális átvitel az lenne ha közvetlenül hozzáférnél az eltárolt mpeg streamhez, amit utána esetleg közvetlenul kiírhatnál DVD-re, vagy lejátszhadnád számítógépen.

Ehelyett működik az hogy a STB által scarton kiadott _analóg_ jelet egy videóval vagy egy dvd rekorderrel, esetleg számítógéppel fölvesyed.

Ahhh, értem. Köszi az infót. Mindig tanul az ember :D

#1028 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:52

hdd kiemel, tartalom lemásol? :Đ

bár esélyes, hogy a szolgáltatók és gyártók is gondoltak már erre :)

szerk: már azért várom a sok sdtv forrású rilízt :D

Szerkesztette: qnadam 2008. 03. 01. 15:53 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1029 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:56

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:52

hdd kiemel, tartalom lemásol? :Đ

bár esélyes, hogy a szolgáltatók és gyártók is gondoltak már erre :)

Valószínűleg gondoltak erre, mivel arra is gondoltak hogy ha fölvettél egy csatornáról egy műsort, és már nem vagy előfizetője ennek a csatornának, akkor nem hajlandó lejátszani :(

Szóval valószínűleg kódolva tárolja el...

#1030 Felhasználó inaktív   halaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 01. 18:08

Elnézést a hozzáértőktől, de tényleg elég szellemi árvízkárosultnak érzem magam ebben a témában, bocsánat, ha olyant kérdezek meg újra, ami nyilvánvaló. Cougar, jól értem, hogy a PVR-es boxban felvett anyagot hagyományos, analóg formában (minőségben) a visszajátszásakor át lehet venni videóra vagy egy dvd lejátszó HDD-jére (ahonnan aztán kiírhatom DVD-re)? A minősége ugyan romlani fog (mennyit?), de a rögzítés megoldható?  :confused:

Próbálom megérteni a lehetőségeket, mert ahogy elnézem a következő két évben ennek az átállásnak köszönhetően el kell kezdeni lecserélni az itthoni szórakoztató elektronika jelentős részét, ha élvezni is szeretném, amiért fizetek.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.