HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 23. 20:12

Csak a kábelszolgáltatók ki fognak esni a DVB-T-ből. Nem is érdekük.
"Légy szerény mint én..."

#122 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 20:20

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 12:20

Miért, az STB  milyen márkájú? Cisco nem is tudtam,hogy ilyeneket is gyárt.

Ha nagy penz lenne a Netre kotheto vizforralo kannak gyartasaban akkor reg vett volna a Cisco egy ceget ami olyat gyart. Azt hiszem ez esetben a Scientific Atlanta  felvasarlasa eredmenyezte ezt.

#123 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 23:53

A Tíhómos STB másik Cisco leánytól, Linksystől van. SA is gyárt STB-ket, de ő fő piacuk inkább a kábeles STB. Viszont az újonnan megjelenő, új fejlesztéseket már Cisco márkanév alatt fogják kiadni.

#124 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 00:35

Hali!

Lehet hogy az én hibám, de én nem tudok megbékélni azzal a gondolattal, hogy a STB-kel kell majd a jövőben sz@r@kodni, ahelyett, hogy a tv-k, dvd recorderek rendelkezzenek beépített DVB-T és DVB-C tunerral. (Hogy mpeg2, vagy mpeg4, vagy más formátum, az mindegy, most az elvről van szó)

Egyszerűen nem hiszem el, hogy a 3. évezredben, a digitális korszakban visszalépünk a komfortosságban, és azt sem tudják nekünk biztosítani a gyártók és a szolgáltatók, amihez eddig hozzászoktunk az analóg korszakban a VHS magnótól kezdve a DVD recorderig.

Mert hogy lehet azt majd megoldani, ha elmegyek nyaralni 2 hétre és több különböző csatornáról készítsek programozott felvételt? Mert a recordert még be is tudnám programozni, hogy ne a beépített tunerról, hanem pl. az AV1 bemenetről vegyen fel programozott időnként, de hogy váltana az STB csatornát???  :confused:

Vagy szerintetek ez így marad? Vagy mi lesz a jövő útja?

Szerkesztette: Naked Lunch 2008. 01. 26. 00:37 -kor

#125 Felhasználó inaktív   sailman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 26. 11:42

Azért vannak a beépített merevlemezes STB-k, hogy közvetlenül a bejövő digitális jelet rögzítsék. Nem kell programozni, csak kiválasztod a elektronikus műsorújságból, hogy mi kell és automatikusan rögzíti. Ez a jövő útja.
Macbook Pro 15" 2.4 4GB

#126 Felhasználó inaktív   kryst 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 14:16

Én elhiszem, hogy ez a jövő útja, de még analógnál meg tudom csinálni, hogy nézem pl.az RTL-t, még közben a video a NGC veszi. Ez akkor, digitálisnál teljesen megszűnik majd? Ha, ez igaz lesz, akkor eléggé elszomorító.

#127 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 15:27

Tegnap kaptam meg a számlát a upc-től (Pécs) mellékelve egy kb. 1 m hosszú papírral,hogy hamarosan jön a digitális televíziózás. Ezek szerint mi leszünk a Bp. melletti 4 vidéki város közül az egyik ?

#128 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 16:45

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 15:27

Tegnap kaptam meg a számlát a upc-től (Pécs) mellékelve egy kb. 1 m hosszú papírral,hogy hamarosan jön a digitális televíziózás. Ezek szerint mi leszünk a Bp. melletti 4 vidéki város közül az egyik ?

Hát szerintem ezt nem nehéz kisakkozni :D

Véleményem szerint a digitális televíziózásban érintett 4 vidéki város egyértelműen a 4 legnagyobb vidéki település, ami egyben megyeszékhely is, hiszen ezeken a területeken lehet a legnagyobbat kaszálni.
Persze ez csak találgatás józan paraszti ésszel  :Đ

Szerkesztette: Adam84 2008. 01. 26. 16:51 -kor

#129 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 16:59

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 16:45

Hát szerintem ezt nem nehéz kisakkozni :D

Véleményem szerint a digitális televíziózásban érintett 4 vidéki város egyértelműen a 4 legnagyobb vidéki település, ami egyben megyeszékhely is, hiszen ezeken a területeken lehet a legnagyobbat kaszálni.
Persze ez csak találgatás józan paraszti ésszel  :Đ

Már csak azt nem írták,hogy hányat kell még aludni hozzá  :)

#130 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 17:16

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 16:59

Már csak azt nem írták,hogy hányat kell még aludni hozzá  :)

Háááát, ha már beharangozták reklámanyaggal is, akkor nem sok van hátra szerintem ...

#131 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 17:28

Lesz miskolcon is akkor ?

#132 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 19:57

Idézet: kryst - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 13:16

Én elhiszem, hogy ez a jövő útja, de még analógnál meg tudom csinálni, hogy nézem pl.az RTL-t, még közben a video a NGC veszi. Ez akkor, digitálisnál teljesen megszűnik majd? Ha, ez igaz lesz, akkor eléggé elszomorító.

Nekem is pont ez a bajom a "digitális TV-zéssel".

Pont ez a kérdés érdekel engem is: Ha éppen olyan csatornát szeretnék nézni ami analógon már nincs és közben egy másik olyanról felvenni ami ugyan csak nincsa analógon, akkor ezt majd nem fogom tudni megtenni, hiszen a box csak egy csatornát tud "kinyomni" magából. Jól értem?

Ez szerintem is visszalépés és nem előrelépés.

#133 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 20:38

kryst,Neoka1:

Egy olyan STB ami rendelkezik PVR(personal video recorder) funkcióval, tehát képes a műsor rögzítésére, azért mert merevlemez van benne, az értelemszerűen legalább két tunerrel is rendelkezik. Hisz máskülönben nem tudna mást felvenni miközben épp néz valamit az előfizető. Az már az STB-be pakolt lehetőségeken múlik miket tudsz vele megtenni. Amiben mondjuk három tuner van benne, azzal akár két műsort is rögzíthetsz egyidőben párhuzamosan miközben nézel egy harmadikat. Vagy ha épp nem nézel semmit, akár hármat is rögzíthetsz egyidőben. Mivel digitális formában rögzít a merevlemezre, ezért 1:1-ben ugyanazt a minőséget fogod látni visszanézéskor, mint amilyen az eredeti TV műsor volt. Ha pl. HD adóról veszel föl, akkor a rögzített műsor is HD lesz, bitről-bitre ugyanaz mint amit előben is látnál. Nincsenek köztes átkonvertálások digitálisról analógra, majd újra vissza digitálisra újrakódolva a video anyagot egy újabb veszteséges konverzióval.

#134 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 15:49

Panasonic videofelvételi eszközök a pekingi olimpián
http://hirek.prim.hu/cikk/65412/

#135 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 15:54

Félig off. Van valamilyen jó minőségű VHS/DVD player recorder combo? Nem nekem kellene.
"Légy szerény mint én..."

#136 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 16:04

Idézet: shabba - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 19:38

kryst,Neoka1:

Egy olyan STB ami rendelkezik PVR(personal video recorder) funkcióval, tehát képes a műsor rögzítésére, azért mert merevlemez van benne, az értelemszerűen legalább két tunerrel is rendelkezik. Hisz máskülönben nem tudna mást felvenni miközben épp néz valamit az előfizető. Az már az STB-be pakolt lehetőségeken múlik miket tudsz vele megtenni. Amiben mondjuk három tuner van benne, azzal akár két műsort is rögzíthetsz egyidőben párhuzamosan miközben nézel egy harmadikat. Vagy ha épp nem nézel semmit, akár hármat is rögzíthetsz egyidőben. Mivel digitális formában rögzít a merevlemezre, ezért 1:1-ben ugyanazt a minőséget fogod látni visszanézéskor, mint amilyen az eredeti TV műsor volt. Ha pl. HD adóról veszel föl, akkor a rögzített műsor is HD lesz, bitről-bitre ugyanaz mint amit előben is látnál. Nincsenek köztes átkonvertálások digitálisról analógra, majd újra vissza digitálisra újrakódolva a video anyagot egy újabb veszteséges konverzióval.

Ez így leírva túl szép, hogy igaz legyen. :)

ezek után kíváncsan várom, hogy a "kedves" UPC milyen STB-t is fog biztosítani és milyen feltételekkel.

off: még jó hogy egy éve vettem egy asztalai DVD írót.. lassan dobhatom is ki. :(

Szerkesztette: Neoka1 2008. 01. 27. 16:05 -kor

#137 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 16:40

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 16:04

off: még jó hogy egy éve vettem egy asztalai DVD írót.. lassan dobhatom is ki. :(

Ez a fogyasztón múlik hogy kidobja vagy sem. Meg azon is a szolgáltató milyen STB-ket kínál majd a szolgáltatásához és az mennyire támogatja a régi eszközöket. Pl. az Antenna Digital lassan egy éve kétféle STB-t kínál. Mindkettő SD képminőségű, nincs benne merevelemez, de van egy és két tuneres készülék. A két tuneres értelemszerűen arra van hogy a régi analóg VHS vagy DVD író berendezéseket lehet rákötni. A 2 tuneres STB nem alapmodel, úgy tudom havi felárat kér érte a szolgáltató ha olyat akar a fogyasztó.

Egy ilyen berendezéssel megtarthatók az analóg készülékekt, kérdés a UPC ad-e majd ilyen eszközöket. Mert lehet a szolgáltató inkább előre tekint és inkább beépített merevlemezes PVR egységeket ad, két tuneres kivitelben. Elméletben mivel ezekben is ott a két tuner, ugyanúgy rájuk lehetne kötni a külső analóg felvevőket. Csak ugye ilyenkor felmerül hogy minek, ha 1x a PVR-ra jobb minőségben, veszteségmentesen és 1xűbben lehet felvételeket készíteni.

Persze ha valamit el akar archiválni a fogyasztó akkor azt a régi analóg eszközével tudja megtenni, mert a PVR-ok "védik" a digitálisan rögzített anyagot a tovább másolhatóságtól. De az archiválás a fogyasztói rögzítéseknek nagyon minimális részét teszi ki, az átlagos fogyasztói magatartás inkább csak az hogy valamit felvesz majd később 1x megnézi és aztán törölhető mert többet nincs rá szükség. És erre a leggyakrabban használt funkcióra a PVR tökéletesen megfelel.

#138 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 18:25

Idézet: shabba - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 16:40

Persze ha valamit el akar archiválni a fogyasztó akkor azt a régi analóg eszközével tudja megtenni, mert a PVR-ok "védik" a digitálisan rögzített anyagot a tovább másolhatóságtól.

Pont ez a gond. Most simán meg tudom tenni, hogy ha pl. az HBO lead egy olyan kedvenc filmet, ami DVD-n nem elérhető, akkor simán felveszem az analóg tuneres DVD rcdorderrel HDD-re, amjd kiírom lemezre. Ezt a PVR-rel nem tudom megtenni.

#139 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 18:37

Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fog megváltozni ez az egész fogyaztói elektronikai piac, mert most nagyon átmeneti világban élünk.  Hogyan ragálnak erre a nagy multi gyártók? Lesznek olyan készülék típusok, amik kihalnak, és esetleg új kategóriák jönnek be?

Ha világszerte az STB-s megoldás marad, akkor a pl. egy idő után nem lesz plazma meg LCD tv, hanem valójában csak monitorokat fognak gyártani? Persze akár 50'' vagy még nagyobb méretben, nem számítógép monitorra gondolok. Értem ez alatt azt, hogy nem lesz bennük tuner.

Plusz ha elterjednek a PVR-es STB-k, akkor kihalnak a DVD recorderek? Mert egyszerűen nem lehet velük programozottan felvenni. Amúgy elég hülye név, mert a VHS magnó nem személyi videórögzítő volt?  :confused:

#140 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 19:12

Naked Lunch:

DVRs Nested In One-in-Five Homes, Survey Says
DVR Households Expected to Hit 60 Million by 2011
http://www.multichan.../CA6470434.html

High Definition TV Reaches 14% Penetration in U.S. Households
http://www.convergedigest.com/IPTV/iptvart...?ID=22935&ctgy=

Téma megosztása: