HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 20. 16:51

Én is voltam ma a Lomb utcában,mert az ügyfélszolg azt mondta,hogy ki vannak állítva a mediaboxok.
De oda érve a váróban lebontva minden ,de az új Logok már fent vannak a falon.
De a mediaboxok még nem voltak kint.
Gondolom Március 31 től már kint lesznek!!!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#1582 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 23:20

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 14:50

Én biztosan kitennék egy 50-70 collos HD kijelzőt a falra, ahol az emberek várakoznak, és nyomatnám a natgeo HD-t, látjátok, ilyet is tudunk, ilyet is rendelhetsz nálunk.

Egerben kinn van, UPC+ megy rajta éjjel-nappal, mert az biztos vevőcsalogató.
Papesz

#1583 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 21. 09:51

Némi olvasnivaló HD-Ready és Full-HD ügyben:

http://www.origo.hu/techbazis/hightech/200...tevezesrol.html

#1584 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 10:55

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 9:51

Idézet

Ugyancsak az olcsóbb eszközök  1080i is az utóbbihoz hasonló felbontást használ, ám esetében az a trükk, hogy egyszerre csak a páros vagy a páratlan számú képsorok tartalma (azaz 540 képsor) jelenik meg, amit elég gyorsan váltogatva az emberi észre sem vesz, bár a gyorsan mozgó tartalmak esetén ez a megoldás rosszabbul teljesít.

Na, ez az ami jó nagy tévhit/baromság/whatever. Az állóképpel ellentétben ugyanis mozgóképnél a pixelek száma helyett a képfrissítés gyakorisága a lényeg, ami gyorsan mozgó tartalmak esetében hatványozottan igaz. Az meg, hogy 1080i esetében 540 képsor jelenik meg egyszerre, nem is igazán tudok mit mondani.  :omg:
Papesz

#1585 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:02

Idézet

Ugyancsak az olcsóbb eszközök  1080i is az utóbbihoz hasonló felbontást használ, ám esetében az a trükk, hogy egyszerre csak a páros vagy a páratlan számú képsorok tartalma (azaz 540 képsor) jelenik meg, amit elég gyorsan váltogatva az emberi észre sem vesz, bár a gyorsan mozgó tartalmak esetén ez a megoldás rosszabbul teljesít.

Van itt némi (szerintem igencsak hatalmas) tévhit. A digitális megjelenítők azaz az LCD/Plazma megjelenítők progressive rendszerűek ami kizárja a félképes megjelenítés lehetőségét. A LCD/Plazma megjelenítők esetében a váltottsoros képet előbb deinterlace eljárással progressive-re alakítják és csak úgy jeleníthjető meg.
A cikk írója egy kicsit keverte a CRT félképes megjelenítési technológiáját és a progressive rendszerű digitális megjelenítők technológiáját  :omg:

Félképes megjelenítés csak és kizárólag CRT esetében lehetséges mert ott a foszforréteg utánvilágítása miatt látjuk a 2 félképet egy teljes képnek. LCD/Plazma esetében teljes képes megjelenítés van mert ott a CRT megjelenítési technológiája nem valósítható meg.

Szerkesztette: wpepi 2008. 03. 21. 11:06 -kor

#1586 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:51

Beuzemelodott itthon a PVR box, azonban tapasztalatokrol csak a jovo heten tudok beszamolni, mert egesz hetvegen nem leszek itthon. Egy kicsit lassunak tunik, es maris megvan az elso hiba: csatornavaltaskor a digi kimeneten (az spdifen legalabbis) nincs mute, ugyhogy igen idegesito csippanas van minden egyes valtasnal. Analognal nincs ilyen.
A kepminoseg egyelore vegyes, a HD adok termeszetesen nagyon szepek, az analogokbol van amelyik sokkal jobb, mint kabelen, van viszont olyan is, ami lathatoan rosszabb.
Jovo heten tobb infoval tudok szolgalni.
A box folyamatosan rogzit, barmikor (illetve gondolom van idolimit) vissza lehet tekerni a csatornavaltas pillanataig, hasonloan az IPTV-s boxokhoz.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1587 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:57

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 13:51

... Jovo heten tobb infoval tudok szolgalni.

Krinyo

Én nagyon várom!  :)

#1588 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 14:43

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 9:14

Engem inkább az analógra nem jellemző (de mégis látható) hibák érdekelnének.
Tegnap néztem úszó eb-t az Eurosporton és egy kockahalom volt az egész analógon. :(
Ugyanez jön a "tartalom" jön digitálison is?

:think:

#1589 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 14:52

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 14:43

:think:

Szerintem tuti ott is olyan, a felkockázódás pont a digitálisra jellemző.Csak ugye már az analóg is digitális egy darabig amig a studióbol elnem jut a fejállomásba ahol átalakitják analóggá.Bár ugye ez az átalakitgatás is ronthat a minőségen.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1590 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 15:35

Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 14:52

Szerintem tuti ott is olyan, a felkockázódás pont a digitálisra jellemző.Csak ugye már az analóg is digitális egy darabig amig a studióbol elnem jut a fejállomásba ahol átalakitják analóggá.Bár ugye ez az átalakitgatás is ronthat a minőségen.

Igen, tudom.
Emiatt is érdekelne nagyon ez a része.
Mert ha ugyanaz a belsőleg már kockásra tömörített cucc jut el hozzám, csak most digitálisan, és nem analógra konvertálva, akkor nem igazán lenne kedvem 6-7000 Ft-okat kifizetni.

Ezért kérnék némi infót a tesztelőktől!
Mert szép dolog a digitális minőséget emlegetni, de nekem erről a kockák jutnak eszembe először és nem a HD. :D

szerk: Nyilván a DA konvertálás is ronthat a minőségen, de attól kockás nem lesz a kép. Az a "belső" digitális továbbítástól, sávszélesség spórolástól van. És eléggé tartok tőle, hogy ha belül (UPC fejállomások) eddig így ment a kép, akkor ezentúl se lesz másképp, tekintve, hogy analógon eddig is baromira mind1 lett volna mit alakítanak át.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 03. 21. 15:37 -kor

#1591 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 15:46

A "kockasodas" a muholdas savszelessegsporolas eredmenye, analogon azt nyomjak tovabb, javitani nyilvan nem tudnak rajta.

#1592 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 15:51

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 15:46

A "kockasodas" a muholdas savszelessegsporolas eredmenye, analogon azt nyomjak tovabb, javitani nyilvan nem tudnak rajta.

Nyilván... de azért hogy javítani nem tudnak rajta abban kételkednék. Inkább csak nem akarnak... (Az említett Eurosport tiszta kocka)
Másrészről pedig nem minden csati jön műholdról, ami kockás.  :think:

#1593 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 21. 15:56

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 15:35

Ezért kérnék némi infót a tesztelőktől!
Mert szép dolog a digitális minőséget emlegetni, de nekem erről a kockák jutnak eszembe először és nem a HD. :D

Ugyanolyan távolságból nézem a digitális adást, mint az analógot, részemről jobb a kép minősége, mint analógon volt. Bizonyos csatonák (NGC) előtte hajlamosak voltak erősen kockásodni, ez a digitálison nem történik, amióta nézem.
Szóval nálam egyértelműen jobb, a kockásodás sok csatornánál megszűnt.

#1594 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 15:56

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 9:51

jo fos egy cikk. nincsenek a tvk kalibralva, az egyik voros fele huz, a masik meg a sarga fele. bravo... :boa: aztan ezek alapjan vetjuk ossze a 720-t az 1080-nal...

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 21. 16:00 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1595 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 17:35

Idézet: Csaszi007 - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 9:17

Én két hélttel ezelőtti hétvégén néztem, és egymást követték a Premier League mecssek a Eurosport 2-n, de az elektronikus műsorújságban egész más programok szerepeltek, arra itt nem lehet hagyatkozni!
Azóta nem néztem, de most hétközben is vannak bajnokik. Ma Tottenham Hotspurs - Chelsea, elvileg 21.00-kor. Hogy a valóságban ís lesz-e arról holnap beszámolok.

Na, guide javitva, szombaton 12-től mosmár focit mond. Az illetékesek köszönik az észrevételt :)

#1596 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 17:55

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 14:51

Beuzemelodott itthon a PVR box, azonban tapasztalatokrol csak a jovo heten tudok beszamolni, mert egesz hetvegen nem leszek itthon. Egy kicsit lassunak tunik, es maris megvan az elso hiba: csatornavaltaskor a digi kimeneten (az spdifen legalabbis) nincs mute, ugyhogy igen idegesito csippanas van minden egyes valtasnal. Analognal nincs ilyen.
A kepminoseg egyelore vegyes, a HD adok termeszetesen nagyon szepek, az analogokbol van amelyik sokkal jobb, mint kabelen, van viszont olyan is, ami lathatoan rosszabb.
Jovo heten tobb infoval tudok szolgalni.
A box folyamatosan rogzit, barmikor (illetve gondolom van idolimit) vissza lehet tekerni a csatornavaltas pillanataig, hasonloan az IPTV-s boxokhoz.

Krinyo

Megtudnád mondani a típusát vagy esetleg egy-két fotó róla? HD-s felvevős?
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#1597 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:08

Idézet: komi28 - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 17:55

Megtudnád mondani a típusát vagy esetleg egy-két fotó róla? HD-s felvevős?

A sima pvr tipusa thomson dci62upc, itt van a honlapja. A hd pvr-ről pár oldallal korábban írtam, képekkel...

#1598 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 19:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 15:56

jo fos egy cikk. nincsenek a tvk kalibralva, az egyik voros fele huz, a masik meg a sarga fele. bravo... :boa: aztan ezek alapjan vetjuk ossze a 720-t az 1080-nal...

Es a kalibralasnak tortenetesen semmi koze ahhoz, hogy latod-e a plusz pixeleket, vagy sem... :D

#1599 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 19:53

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 15:51

Nyilván... de azért hogy javítani nem tudnak rajta abban kételkednék. Inkább csak nem akarnak... (Az említett Eurosport tiszta kocka)
Másrészről pedig nem minden csati jön műholdról, ami kockás.  :think:

A kockásodás jelentkezhet akár analóg földi sugázásnál is, ha a TV csatorna rosszul digitalizálja be a vetített műsort. De egyébként az esetek 99%-ban a "teszkó gazdaságos" műholdas továbbítás felelős a kockákért. Ha pedig az alapanyag sz*r akkor azon javítani nem lehet.

#1600 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 20:21

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 19:53

A kockásodás jelentkezhet akár analóg földi sugázásnál is, ha a TV csatorna rosszul digitalizálja be a vetített műsort. De egyébként az esetek 99%-ban a "teszkó gazdaságos" műholdas továbbítás felelős a kockákért. Ha pedig az alapanyag sz*r akkor azon javítani nem lehet.

Jajj istenem! Ezt mind tudom!
De errőt az "alapanyagról" részben a szolgáltató is tehet.
Ezért kérdezem, hogy van-e vmi előrelépés a UPC-nél!!!

Tessék megnézni az Eurosportot! Analóg UPC-n egy rakás szar! Aztán meg lehet nézni FTA-n is a "gazdaságos" műholdas verzióját. 5x jobb! Az Eurosport sem hülye, hogy eleve ilyen minőségben készítsen adást és lám, lehet ezt normálisan is továbbítani!

Szóval akkor ki a hunyó? Ki nem tud semmit tenni ez ellen?

Szerkesztette: vipisrac 2008. 03. 21. 20:22 -kor

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.