HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 21. 20:35

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 19:08

A sima pvr tipusa thomson dci62upc, itt van a honlapja. A hd pvr-ről pár oldallal korábban írtam, képekkel...

Megnéztem, köszi.
Több infó nincs róla csak az két kép? Típus esetleg?
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#1602 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 21:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 11:02

Van itt némi (szerintem igencsak hatalmas) tévhit. A digitális megjelenítők azaz az LCD/Plazma megjelenítők progressive rendszerűek ami kizárja a félképes megjelenítés lehetőségét. A LCD/Plazma megjelenítők esetében a váltottsoros képet előbb deinterlace eljárással progressive-re alakítják és csak úgy jeleníthjető meg.
A cikk írója egy kicsit keverte a CRT félképes megjelenítési technológiáját és a progressive rendszerű digitális megjelenítők technológiáját  :omg:

Félképes megjelenítés csak és kizárólag CRT esetében lehetséges mert ott a foszforréteg utánvilágítása miatt látjuk a 2 félképet egy teljes képnek. LCD/Plazma esetében teljes képes megjelenítés van mert ott a CRT megjelenítési technológiája nem valósítható meg.

Na igen ám, de a pure interlaced anyagoknál, ahol nem állítható vissza inverse telecine eljárással a progressive kép, ott a deinterlace eljárás miatt sokszor tényleg csak 540 sornak tekinthető a függőleges felbontás, főleg ha nem faroudja dcdi chip dolgozik a tv-ben...

#1603 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 22:06

Idézet: komi28 - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 20:35

Megnéztem, köszi.

Írtam azt is, meg mást is, olvass kicsit vissza. A típus Philips DCR8111/03.

#1604 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 00:10

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 20:21

... Tessék megnézni az Eurosportot! Analóg UPC-n egy rakás szar! ...

Ez változó. Nálam a Cool TV, meg a Viasat siralmas. A többivel meg semmi gond nincs! (Analógról beszélek.) Az UPC-s elosztószekrény a bejárati ajtó mellett van olyan 2 m-rel, és igényes kábeleket használok.  :up:

#1605 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 00:28

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 19:34

Es a kalibralasnak tortenetesen semmi koze ahhoz, hogy latod-e a plusz pixeleket, vagy sem... :D

nezd meg a képeket. nem a pixelxám a legnagyobb különbség :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1606 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 00:34

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 21:58

Na igen ám, de a pure interlaced anyagoknál, ahol nem állítható vissza inverse telecine eljárással a progressive kép, ott a deinterlace eljárás miatt sokszor tényleg csak 540 sornak tekinthető a függőleges felbontás, főleg ha nem faroudja dcdi chip dolgozik a tv-ben...

ez nem igaz, a teljes 1080 soros felbontás visszaállítható. az hogy egy ocsojános bamba lapostvtcsak bob-ot tud az egy más kérdés.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1607 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 03:12

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 15:46

A "kockasodas" a muholdas savszelessegsporolas eredmenye, analogon azt nyomjak tovabb, javitani nyilvan nem tudnak rajta.

Az Eurosport kábeltévé fejállomásoknak menő műholdas jele kb. 3,8 Mbit/s sávszéllel megy. Kérdés, hogy a digitálison újratömörítik-e, ha igen, akkor még kockásabb lesz.

A helyszín és az Eurosport közötti jelátvitellel nincs gond, mert a műholdas közvetítőcsatornák azért elég magas bitrátával nyomják, nem spórolnak. Van, hogy egy élő közvetítés akkora sávszélt foglal, mint 5-6 normál digitális adás.  ;)

A végfelhasználó meg az agyonkonvertált jelet kapja (reklámokkal megfejelve), de legalább van magyar kommentár.

Egyébként a műholdas német FTA verzió szintén 3,8 Mbit/s körüli. Szóval a szolgáltató cseszhet el valamit.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 03. 22. 03:19 -kor

#1608 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 07:43

Lehet hogy inkabb a HDTV topicba kellene, de itt is hasznos lehet: ha az STB 1080i jelet kap, akkor nem romlik a kep minosege amikor a teve atkonvertalja a HD Ready teve nativ felbontasara (1366 x 768) ahhoz kepest mintha megjelenitenem egy azonos meretu te Full HD kijelzon, ahol nem kell konvertalgatni?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1609 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 08:14

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 7:43

Lehet hogy inkabb a HDTV topicba kellene, de itt is hasznos lehet: ha az STB 1080i jelet kap, akkor nem romlik a kep minosege amikor a teve atkonvertalja a HD Ready teve nativ felbontasara (1366 x 768) ahhoz kepest mintha megjelenitenem egy azonos meretu te Full HD kijelzon, ahol nem kell konvertalgatni?

Samott

:offtopic:

Bármely Hdmi kimenetes asztali lejátszón tudod a kimenő jel felbontását állítani. Ha állítgatod, akkor megjelenítőknél a bemeneti jeltől függően változhat a kép. De nem nagyon. Ha csak nézed a tv-t, akkor nem látod, ha figyeled, akkor észrevehető különbségek vannak. De nem nagyok. Ez készülékfüggő.
Ha a konkrét kérdésnél maradunk, akkor szvsz erre nincs jó válasz. Meg a kérdés sem jó. Azért gondolom így, mert a filmek és műsorok nem az általad jelzett méretben készülnek, egyetlenegy szolgáltató sem fog konvertálgatni, vagy egyéb "méretű" jelet továbbítani. Az külön költség lenne, amire ők nem fognak pluszban költeni. De milyen méretűre kellene nekik alakítani a jelet? :think:  1024x768, 852x480, vagy másra? Annyiféle méret van.
Tehát a válasz nem. Nem rontja a tv ezt a minőséget, egyszerűen így tudja megjeleníteni. Ha nem tetszik a kép, akkor cserélni kell a tv-t.  :D
És hogy bonyolódjon a helyzet: Egy bizonyos távolságból nem látszanak a felbontásbeli különbségek. Ezért sokan megkérdőjelezik a Full Hd felbontás fontosságát, értékét, árát. Erről megjelent valahol egy cikk, biztosan olvastad.
És abban sem vagyok biztos, hogy a Hdmi-n bemenő jelet a tv nem konvertálgatja. Az enyémen pl. a Vga bemeneti jelet meg lehet natívban jeleníteni, a Hdmi-n nem. Készülékfüggő.

Szerkesztette: Pille 2008. 03. 22. 08:20 -kor

#1610 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 08:58

Idézet: komi28 - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 20:35

Megnéztem, köszi.

Akkor a UPC-s Thomson Mediabox Ugyanaz mint a Thomson DCI6000 -s?
Csak azért más a száma mert UPC-s?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#1611 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 08:59

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 7:43

Samott

Termeszetesen informaciot veszitesz, hiszen 1080 sor helyett csak 768-ad van... de mivel a plusz informacio egy atlagos szem szamara 32"-on 2 meterrol ugysem latszana, nincs lathato minosegbeli kulonbseg. :D Remelem ertheto.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1612 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 09:05

A kábeltv-s topicban van előzetes beszámoló.

Bár, tegyük még hozzá, hogy a szavahihető ügyfélszolgálat szerint ez most még csak "próbaidőszak", tehát valamikor június-júliustól számít "igazinak". (Persze, a kérdés, hogy addig miért szedik érte a teljes (analóg) árat...ha ő probát ad, majd az előfizető próbát fizet :D )

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 22. 09:05 -kor

#1613 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 09:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 0:34

ez nem igaz, a teljes 1080 soros felbontás visszaállítható. az hogy egy ocsojános bamba lapostvtcsak bob-ot tud az egy más kérdés.

Ezért mondtam, hogy nem mindenki TV-jében van Faroudja chip...

#1614 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 15:16

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 4:12

Az Eurosport kábeltévé fejállomásoknak menő műholdas jele kb. 3,8 Mbit/s sávszéllel megy. Kérdés, hogy a digitálison újratömörítik-e, ha igen, akkor még kockásabb lesz.

Hat nemtom, nalunk (monortel, marmint ize, upctelekom :D) analog kabeltv-n az eurosport valami katasztrofa. A 3.8 megabit felet se nezem ki belole :D

Szerkesztette: asdf 2008. 03. 22. 15:17 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1615 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 17:33

Idézet: asdf - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 15:16

Hat nemtom, nalunk (monortel, marmint ize, upctelekom :D) analog kabeltv-n az eurosport valami katasztrofa. A 3.8 megabit felet se nezem ki belole :D

Pontosan ez gond, amit a Te, ZiCHiE és az én írásaimból össze lehet rakni.
Vagyis a fejállomásig rendben van a minőség (miért is ne lenne?)... de utána mégis a sz@r jut el hozzánk... még analógon is, ahol nagyon mindegy lenne mit konvertálnak át.

Következésképpen a kábelszolgáltató vmilyen egyéb belső indok miatt gyárt kockháborút a jó tartalomból, ami félek, hogy nem szűnik meg csak attól, hogy most a felhasználó felé menő jelet is digitálisan küldik tovább. (Sőt, emiatt pont hogy egy újabb kényszer lép fel a használt sávszélesség ügyében!)

De remélem Gear79-nek lesz igaza és mégsem annyira kockás a digitális, mint az analóg.  :up:

#1616 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 17:37

Persze, a szolgáltatók külön arra tartanak berendezéseket, hogy a jó forrásból gyártsanak sz*rt. Meglepődnél ha egyszer látnád, hogy milyen minőségű forrásokból kénytelenek néha dolgozni a kábelesek. Én már voltam bent a helyi kis kábelcég állomásán. Több csatornának (köztük az Eurosport-nak is) a hivatalos forráson hulladék volt a minősége. (de ezt itthon is láttam amikor okosítható beltérivel néztem).

#1617 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 18:04

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 17:37

Persze, a szolgáltatók külön arra tartanak berendezéseket, hogy a jó forrásból gyártsanak sz*rt. Meglepődnél ha egyszer látnád, hogy milyen minőségű forrásokból kénytelenek néha dolgozni a kábelesek. Én már voltam bent a helyi kis kábelcég állomásán. Több csatornának (köztük az Eurosport-nak is) a hivatalos forráson hulladék volt a minősége. (de ezt itthon is láttam amikor okosítható beltérivel néztem).

Muszáj kiforgatni az ember szavait?  :rolleyes:

Nem mondtam, hogy csak azért, direkt gyártanak szart, hogy velünk kicsesszenek!
De a tények elég makacsok:
1. Kockás az FTA Eurosport? Nem. És a UPC analóg?  :boa:
2. Tud kockásodni a nem műholdól leszedett tartalom is? Igen.

Akkor miről beszélünk? Az analóg előfizetői hurkon kívül nyilván így is digitális minden feldolgozás... nem értek hozzá és kb. teszek is rá mit miért butítanak le, vagy kódolgatnak át belül, akár a feldolgozás kedvéért, de valahol el van cseszve ez tuti. Én ennyit tudok.

Ja... meg most annyit Gear79 által, hogy az új digitális jel nem olyan kockás. Akkor valahogy mégis varázsolni tudtak a jelen a rajtuk kívül álló okok ellenére?

Szerkesztette: vipisrac 2008. 03. 22. 18:04 -kor

#1618 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 19:00

Az előbb kapcsolgattam a TV-t és belefutottam valami reklámnak a végébe, csak a UPC logo volt ismerős meg egy webcím: www.upcshow.hu . Gondolom ez az új digitális kínálat reklámkampányához fog kapcsolódni, bár magát a reklámot nem láttam, úgyhogy csak tipp.

#1619 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 21:01

Idézet: shabba - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 19:00

Az előbb kapcsolgattam a TV-t és belefutottam valami reklámnak a végébe, csak a UPC logo volt ismerős meg egy webcím: www.upcshow.hu . Gondolom ez az új digitális kínálat reklámkampányához fog kapcsolódni, bár magát a reklámot nem láttam, úgyhogy csak tipp.

Melyik csatornán volt, nem emlékszel rá?

#1620 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 23:18

Az analóg UPC azért olyan szar kockás mert a Directről veszik az adást... ez tök egyértelmű, nekik ez a legolcsóbb. Nálam (Pécs) analóg UPC van és a TV2 + RTL Klub minősége is  rakás sz*r, pedig vehetnék analógról is az adást de nem teszik...

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.