HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1821 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 28. 12:18

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 12:07

Pio 440H-m van (tobbek kozt a Te tanacsaid alapjan valasztottam ezt ;)), XP-ben veszek fel, a bejovo (UPC, igazabol monortel) kabeltve egy 1:2 osztas utan egy 3 meteres minosegi kabelen megy az analog stb-be, onnet egy egymeteres kabelen a felvevobe. A szolgaltato ennyit tud nyujtani... ez a cucc 512x384-be vagy 576x432-be tomoritve van olyan mint barmilyen internetrol letoltheto riliz... ;) Majd a digitalis forrasnal elgondolkozok azon, hogy maskent tomoritek, de ennek a forrasnak ennyi is eleg.

Samott  

Ha van kiváló Pioneer felvevőd ami ráadásul manuálisan is állítható felvételi bitráta állítással is rendelkezik akkor miért nem használod ki azt amit ez a kiváló készülék nyújthat neked. Miért sanyargatod magad a 720x576 MPEG2-ből tovább tömörített 512x384, 576x432 felbontásokkal amik ráadásul  a TV szabványnak meg sem felelnek?
Kapcsold be a Pioneer felvevőn a manuális bitráta üzemmódot és 32 fokozatban kényelmesen a felvételi hosszhoz mérve be tudod állítani azt a bitrátát amivel a lehető legjobb minőségű MPEG2-t tudsz készíteni.
Felesleges mindent XP-ben felvenni. A továbbtömörítés miatt amúgy is generációs veszteséggel kell számolni. Rögzítsd eleve olyan bitrátával ami a felvétel hosszához a legközelebb esik (pld. egy 92 perces anyagnál MN25 beállítás az ideális mert így olyan bitrátát állít be, hogy 95 percnyi videóval kitölti a 4.7GB-os lemezt).

Szerk:
Ráadásul az 512x384 és az 576x432 felbontásokkal eleve hasznos adattartalmat veszítesz mivel a félképek sorai is megnyirbálásra kerülnek és a sorfelbontást is drasztikusan csökkented ami szintén információvesztést jelent.

Mivel a TV műsor sugárzás váltottsoros ezért a vertikális felbontásnak mindig 576-nak kell lennie mert a váltottsoros rendszerben a teljes kép 2db 288-as félképből áll össze (a két félkép egymáshoz képest 20ms időeltolódással rendelkezik)
Ha a vertikális felbontást leveszed 384-re vagy 432-re akkor a félképek soraiból dobálsz el. Ha pedig a horizontális felbontást csökkented 512-re vagy 576-ra akkor a sorok felbontását csökkented le.
A váltottsoros TV műsor a legjobb minőségben 720x576 vagy 704x576 felbontásban rögzítendő.

Szerkesztette: wpepi 2008. 03. 28. 12:38 -kor

#1822 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 13:26

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 10:59

22e forint egy 500GB-os vinyo, azon elfer 50-60 film HD felbontasban... na majd ha lesz ennyi filmem, akkor veszek meg egy vinyot. A tokom se fog lemezekkel vacakolni, csak a helyet foglaljak es amit kiir az ember ugyse veszi elo ujra. :)

Samott

50-60 film?nekem a napi adagom annyi kb.. Ha mindez nem sima aviba hanem hd be lenne szerintem a gatyám rámenne a lemezekre..
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1823 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 13:32

Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 13:26

50-60 film?nekem a napi adagom annyi kb..

Mivan? Egy nap 24 ora, egy film legalabb masfel ora...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1824 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 13:41

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 13:32

Mivan? Egy nap 24 ora, egy film legalabb masfel ora...

Samott

Azé jó a cserebere intézménye.Tegnap Bruce lee napom volt ma a Linda összes része van a porondon. ;)
Hádédész..

#1825 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 13:42

Ez mar siman a lo masik oldala. Sot, ez mar sok lo oldala. :D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1826 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 13:49

Én nem látom értelmét a film gyűjtögetésnek,mert (1-2 kivételévell) soha nem veszed elő többet.  :D
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#1827 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 13:54

Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 13:41

Azé jó a cserebere intézménye.Tegnap Bruce lee napom volt ma a Linda összes része van a porondon. ;)

Na de ember, a Linda elso ket evadjat ket hetig neztem... Az osszes Columbo pedig 45Gb... az honapokra eleg. :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1828 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 14:04

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 13:54

Na de ember, a Linda elso ket evadjat ket hetig neztem... Az osszes Columbo pedig 45Gb... az honapokra eleg. :)

Samott

Most gondold el ha a columbo is hd felbontású lenne. :p  :)
Hádédész..

#1829 Felhasználó inaktív   gordon.summer 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 30. 11:46

Idézet: Fenyő - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 9:06

Azt nem tudja véletlenül valaki, hogy a UPC melyik rendszerű jelet fogja a kábelére tolni?
DVB-T jelet, vagy DVB-C jelet?
Mert ugye előbbi a földfelszíni sugárzásra lett kitalálva, utóbbik meg a kábelTV-re, szal elvileg az utóbbik lenne logikus. Ugyanakkor DVB-C az úgy látom nemigazán terjed, és gondolom DVB-T jel ugyanúgy mehet a kábelTV-n is...
Azért lenne fontos, hogy milyen TVtuner kártyát vegyek a gépembe. Amúgy DVB-C TVtuner kártyát még nem is láttam sehol, mintha csak DVB-T létezne.
Részemről ezaz egész STB-s baromkodás nem is érdekel egyáltalán, én majd csak egy megfelelő TVTuner kártyát akarok a gépembe - eddig is géppel néztem a TVt - és szépen géppel nézem az egészet, és akkor aztán tőlem mind1, milyen jelek jönnek, MPEG-2 vagy H.264, Mpeg Layer X vagy AC3, ugyanis mindegyik codec van/lesz a gépemen, szal ennyi az egész, oszt csókolom.

Tehát DVB-T vagy DVB-C lesz?

Urak,

olvasgatva a topic elejét most ismét aktuálissá vált az anno feltett kérdés.

Most, a szolgáltatás indulása előtt pár nappal már gondolom mindez pontosan kiderült. (a tesztadásokból)

Tehát DVB-C lett?

Következő, szintén már régesrég felvetett kérdés, hogy miként is lehet megoldani, hogy PC-be szerelt vevő kártyával lehessen a digitális csomagot fogni. (itt én sem illegális dolgokra gondolok, sokkal inkább arra, hogy ha előfizető vagyok, akkor a saját eszközömmel tudjam elérni a szolgáltatást, ha én azt akarom) Én a PC-t inkább HTPC-ként látom izgalmasnak. Miért? Mert ez az egész téma oly gyorsan fejlődik, hogy ha egy összeállított "BOX"-ot vásárolok (vagy TV-t), akkor bizony hamar, pár éven belül megtapasztalom, hogy az eszközömet ki kell dobjam, mert elavult. HTPC esetében is így van, de ott azért tudok elemeket saját kezűleg cserélgetni. Ha tele lett a vincsim filmel, akkor bővítem, vagy ha már ez a kék korong lenyomja az ezüst korongot, akkor egy (jóval alacsonyabb árfekvésű) PC-s blue-ray olvasót (esetleg írót) fogok beletenni.

És akkor még arról nem is beszéltem, hogy saját zenéimmet akakrom hallgatni a rádiók helyett, akkor at MP3 formátumból saját "rádióadásként" például ugyanezzel a célhardverrel megtehetem. Vagy a családi fényképeket is tárolhatom, nézhetem ugyanit, vagy csak az engem érdeklő internetes hírforrásokat böngészhetem. Szóval értelme van.

A kérdés, meg tudom-e oldani valahogyan? (pénz, paripa, fegyver adott, a lehetőség is adott-e?)

(a topic indítása óta azért elérhetővé vált pár PC-s DVB-C kártya, még kártyafogadóval együtt is)

Előre is köszönöm a válaszokat.

PS.: mert kérdésem az van bőven: amikor azt írjátok, hogy a STB és az "előfizetői" kártya "össze van rendelve", akkor milyen adatok "vannak összerendelve"? Informatika világából érkezve, és látva a lassan már IP hálózatra köthető porszívó gépek megjelenését is, akkor úgy gondolnám, hogy MAC address-ről beszélünk. Arról beszélünk?

#1830 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 13:23

Idézet

Tehát DVB-C lett?

Igen.

Idézet

A kérdés, meg tudom-e oldani valahogyan? (pénz, paripa, fegyver adott, a lehetőség is adott-e?)

(a topic indítása óta azért elérhetővé vált pár PC-s DVB-C kártya, még kártyafogadóval együtt is)

Hivatalosan nem adott a lehetőség. Nemhivatalosan nem tudok mit mondani, nem foglalkoztam soha nagra törésekkel :)

Idézet

PS.: mert kérdésem az van bőven: amikor azt írjátok, hogy a STB és az "előfizetői" kártya "össze van rendelve", akkor milyen adatok "vannak összerendelve"? Informatika világából érkezve, és látva a lassan már IP hálózatra köthető porszívó gépek megjelenését is, akkor úgy gondolnám, hogy MAC address-ről beszélünk. Arról beszélünk?

Nem. CA dekóder és smartkártya sorozatszámokról. Elvileg a smartkártyának meg van mondva hogy melyik CA dekóderben szabad neki működni.

#1831 Felhasználó inaktív   gordon.summer 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 30. 14:39

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 6:24

Mit gondoltok, vajon létezik olyan DVB-C PCI-os kártya, amelyiken van kódkártya slot, és meg lehet neki adni HW-ID-t/Nagravision-ID-t, és belemegy a mediabox-hoz való kártya? :)
Vagy legalább csak kódkártya slottal, és HW-ID/Nagravision-ID-t meg valami software-es úton haxorkodva...

Urak,

elterelődött az alábbi kérdésről a szó, az upcdigital.hu lap működési rendellenességének tárgyalása okán.

A kérdés engem is érdekelne.

Tud valaki segíteni?

#1832 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 15:17

Idézet: gordon.summer - Dátum: 2008. márc. 30., vasárnap - 12:46

Urak,

olvasgatva a topic elejét most ismét aktuálissá vált az anno feltett kérdés.

Most, a szolgáltatás indulása előtt pár nappal már gondolom mindez pontosan kiderült. (a tesztadásokból)

Tehát DVB-C lett?

Következő, szintén már régesrég felvetett kérdés, hogy miként is lehet megoldani, hogy PC-be szerelt vevő kártyával lehessen a digitális csomagot fogni. (itt én sem illegális dolgokra gondolok, sokkal inkább arra, hogy ha előfizető vagyok, akkor a saját eszközömmel tudjam elérni a szolgáltatást, ha én azt akarom) Én a PC-t inkább HTPC-ként látom izgalmasnak. Miért? Mert ez az egész téma oly gyorsan fejlődik, hogy ha egy összeállított "BOX"-ot vásárolok (vagy TV-t), akkor bizony hamar, pár éven belül megtapasztalom, hogy az eszközömet ki kell dobjam, mert elavult. HTPC esetében is így van, de ott azért tudok elemeket saját kezűleg cserélgetni. Ha tele lett a vincsim filmel, akkor bővítem, vagy ha már ez a kék korong lenyomja az ezüst korongot, akkor egy (jóval alacsonyabb árfekvésű) PC-s blue-ray olvasót (esetleg írót) fogok beletenni.

És akkor még arról nem is beszéltem, hogy saját zenéimmet akakrom hallgatni a rádiók helyett, akkor at MP3 formátumból saját "rádióadásként" például ugyanezzel a célhardverrel megtehetem. Vagy a családi fényképeket is tárolhatom, nézhetem ugyanit, vagy csak az engem érdeklő internetes hírforrásokat böngészhetem. Szóval értelme van.

Előre is köszönöm a válaszokat.

A probléma az, hogy mivel a UPC OpenTV-s interakatív szolgáltatásokat használ/fog használni és ezt a Kudelski AG csak Nagrával együtt hajlandó adni az új boxokhoz. Viszont a nagra kártyákat hagyományosan összerendelik a boxokkal megelőzve a különböző visszaéléseket és megszivatva azt, aki valami komolyabbra is használná. Bizonyos STB-k esetében megoldható az összerendelő kulcs kiolvasása, de ehhez  olyan szoftver kell a PC-re ami ki tudja szedni a memóriából a kellő adatokat, már ha egyáltalán valahogy megoldható a box csatlakoztatása.

#1833 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 23:20

Végre megújult a www.upc.hu

#1834 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 23:24

Nehez osszehasonlitani a korabbi csomagokkal... de teny, hogy nem olcso a tevezes "uj korszaka". En siman kiadok plusz Xe Ft-ot erte, de nemtom mas is igy lesz-e ezzel.

#1835 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 02:02

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 30., vasárnap - 23:24

Nehez osszehasonlitani a korabbi csomagokkal... de teny, hogy nem olcso a tevezes "uj korszaka". En siman kiadok plusz Xe Ft-ot erte, de nemtom mas is igy lesz-e ezzel.

Na kiderültek a végleges árak... hát teljes mértékben egyetértek veled. Nem olcsó mulatság... és ezek már hűségnyilatkozatos csomagárak.

#1836 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 09:27

Idézet: petne - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 3:02

Na kiderültek a végleges árak... hát teljes mértékben egyetértek veled. Nem olcsó mulatság... és ezek már hűségnyilatkozatos csomagárak.

most már tudjuk, miért verték szét a mediabox-ot Hollandiában(?)
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#1837 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 10:00

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 15:52

Kaptam egy kis idobeli kedvezmenyt, nem aprilis elsejen kotottek, cserebe a tapasztalatokrol lesz egy cikk meg 31-en... foleg, ha addig sikerul egy FullHD tv-t szereznem.

Lesz ma cikk?

:)
Az Isten Ostora!

A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.

#1838 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 10:08

Nagyon remelem, csak meg elotte van egy kis dolgom. :D

#1839 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 10:15

Nézem ezt az új UPC oldalt és látom, hogy a UPC régi ügyfelekhez való hozzáállása mit sem változott. Most is ugyanaz van mint eddig azaz az új előfizetőknek adjuk olcsóbban hűséggel a régiek meg szívjanak hűség nélkül listaáron.  :reklamacio:

#1840 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 10:20

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 11:08

Nagyon remelem, csak meg elotte van egy kis dolgom. :D

Már rajta van az egérmutatóm a megrendelő gombon :cool: , de a cikket elötte még azért elolvasnám :lollypop:

Előre is :respect:
Az Isten Ostora!

A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.