HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 31. 16:07

Idézet: ion - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 16:01

Kar, hogy a weboldalukon nem irjak le szajbaragosan, hogy ha ket teven akarod nezni, akkor ketszer kell ra elofizetned, vagy valami :)

Annyira (még) nem durva, de ha olvassák a fórumot, lehet, hogy eljön ez az idő is :D

A többlet vételi helyért "csak" a többlet médiaboxok árát kell kifizetni, ami tudástól függően 750-1000-1500Ft/hó/többletdarab. (Pontosabban, csak ha alapelőfizetéshez alapboxot kérsz, mert ha nem, és az első boxot is "okosnak" (HD vagy felvevős) akarod, akkor az eleve teljes díján kell fizetni, függetlenül attól, hogy egy, 750Ft-os doboz tulajdonképpen benne van az előfizetésben.)

Ugyanakkor, a "hagyományos, analóg adás" tartalma vidéken az "alap" (bronze?). Bp-en az eddigi "családi" (silver)-ig terjed, tehát többlet médiabox nélkül vidéken nagyon szerény, Budapesten csak a digit-analóg közti különbség mértékéig "szerényített" csatornaválaszték áll a kedves előfizetők rendelkezésére....

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 31. 16:10 -kor

#1862 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 16:10

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 15:55

Jó a cikk, de hiányolom az SD adások részletes minőségi elemzését (blokkzaj, moszkitózaj), fotókkal esetleg UPC Direct-el összehasonlítva.

UPC Directem itt nincs, 300 km-re van, fotok meg egy kompakttal elegge nem mondanak semmit. Az analognal jobb a minoseg, blokkosodast nem tapasztaltam. Igazsag szerint nehez ezt megitelni, kulon cikket erdemelne, hogy erdemes pl. kikapcsolni a tevek sajat zajszureset, stb...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1863 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 17:03

Már 9 órája van digitális tv-m és megállapítottam,hogy a vidékieket mexopatták ezzel a kísérleti időszakkal.
A médiabox csak 24 digitális csatornát lát - az analógokat nem,tehát ahhoz át kell kapcsolni a tv-re.
Tehát hiába rendeltem meg a merevlemezes boxot ha olyan csatornáról akarok felvenni,amelyik még nem digitális mehetek át a másik szobába és videóra veszek fel - pedig azt hittem kidobhatom a videót.

A másik,hogy összességében 3 csatornával jön be több mint eddig: Eurosport 2, NGC Wild, History Channel. A többi majd egyszer....
Még jóhogy nem rendeltem több boxot a semmire.......

#1864 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 18:41

Krinyo:
jól "elveszekedtünk" a Ps3 topicban, éppen ezért kellemes meglepetés volt hogy a cikk abszolút objektív lett, és nagyon korrekt. Respekt.  ;)

wpepi:

Szerintem a T... árukapcsolása az IPTV-vel sokkal inkább bicskanyitogató volt. Ha akartál IPTV-t akkor kellett egy fullos ADSL-t "venni", ahhoz meg kellett telefonvonalat. Lehet most már máshogy van de így indult.

Szerkesztette: delphijos 2008. 03. 31. 18:41 -kor

PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#1865 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 18:55

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 16:10

UPC Directem itt nincs, 300 km-re van, fotok meg egy kompakttal elegge nem mondanak semmit. Az analognal jobb a minoseg, blokkosodast nem tapasztaltam. Igazsag szerint nehez ezt megitelni, kulon cikket erdemelne, hogy erdemes pl. kikapcsolni a tevek sajat zajszureset, stb...

Az viszont érdekesebb kérdés (lehet), hogy milyen különbség van a Hdmi és Scart kimenetek képe között a Hd-s mediaboxnál.
Engem az érdekel, hogy érdemes-e a Hd-s csomagot előfizetni a Hdmi csati miatt. Gondolom nem kell magyarázni, hogy a plazmákon, lcd-ken előnyösebb a digitális csatit használni. Engem az Eurosport, meg a NatGeo angolul nem érdekel Hd-ben. Más csatornák érdekelnének, de azok - még - nincsenek. De ha már jó minőségben meg lehet (?) jelentetni az összes csatornát, akkor én kihoznám a maximumot a rendszeremből. És ennek szvsz a Hdmi a feltétele.

Szerkesztette: Pille 2008. 03. 31. 18:57 -kor

#1866 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 18:57

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 15:27

Jó lett a cikk  :up:
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#1867 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 18:59

Én nem az "árukapcsolást" tartom szopatásnak, hanem azt, hogy Hdmi-s mediabox nincs Hd előfizetés nélkül.  :o

#1868 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 19:08

Idézet: Pille - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 17:59

Én nem az "árukapcsolást" tartom szopatásnak, hanem azt, hogy Hdmi-s mediabox nincs Hd előfizetés nélkül.  :o

Egy Panasonic TV-vel tesztelve az SD csatornákon és szinte semmi különbséget nem vettem észre a SCART és a HDMI között. Bár az igaz hogy az SD-s beltéri az azért más "belül" , szóval azzal lehet különbség de erről sajnos nem tudok nyilatkozni. Szerintem zavaróbb dolog hogy a box szoftvere még elég bugos, de azért az sem vészes.
PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#1869 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 20:08

Idézet: delphijos - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 18:41

Szerintem a T... árukapcsolása az IPTV-vel sokkal inkább bicskanyitogató volt. Ha akartál IPTV-t akkor kellett egy fullos ADSL-t "venni", ahhoz meg kellett telefonvonalat. Lehet most már máshogy van de így indult.

Ez nem árukapcsolás hanem műszaki követelmény hiszen az IPTV-hez internet kell, az ADSL-hez meg telefonvonal. IPTV nincs internet nélkül, ugyanúgy ahogy DSL sem lehet telefonvonal nélkül.
Viszont UPC kábelTV lehet olcsón hűséggel UPC telefon és/vagy UPC internet nélkül is mert ezek nem függenek egymástól. Ez pedig árukapcsolás mert ha kábelTV-re kell a kedvezmény akkor be kell vállalni egy másik olyan szolgáltatást melynek a kábelTV-hez semmi köze.

#1870 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 20:41

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 20:08

Ez nem árukapcsolás hanem műszaki követelmény hiszen az IPTV-hez internet kell, az ADSL-hez meg telefonvonal. IPTV nincs internet nélkül, ugyanúgy ahogy DSL sem lehet telefonvonal nélkül.
Viszont UPC kábelTV lehet olcsón hűséggel UPC telefon és/vagy UPC internet nélkül is mert ezek nem függenek egymástól. Ez pedig árukapcsolás mert ha kábelTV-re kell a kedvezmény akkor be kell vállalni egy másik olyan szolgáltatást melynek a kábelTV-hez semmi köze.

ADSL-hez nem kell telefonvonal csak az érpár...

#1871 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 20:44

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 17:03

Már 9 órája van digitális tv-m és megállapítottam,hogy a vidékieket mexopatták ezzel a kísérleti időszakkal.
A médiabox csak 24 digitális csatornát lát - az analógokat nem,tehát ahhoz át kell kapcsolni a tv-re.
Tehát hiába rendeltem meg a merevlemezes boxot ha olyan csatornáról akarok felvenni,amelyik még nem digitális mehetek át a másik szobába és videóra veszek fel - pedig azt hittem kidobhatom a videót.

A másik,hogy összességében 3 csatornával jön be több mint eddig: Eurosport 2, NGC Wild, History Channel. A többi majd egyszer....
Még jóhogy nem rendeltem több boxot a semmire.......

Sztem ez nem átverés, hiszen előre lehetett tudni, hogy a digitális csatornák egy része csak július 1-től lesz elérhető vidéken. Nekem amúgy 2-án hozzák az SD boxot, majd készítek DV aviban tesztfelvételt, a minőség miatt.

#1872 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 20:48

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 20:41

ADSL-hez nem kell telefonvonal csak az érpár...

Az is telefonvonal nemdebár  :omg:  Ha nincs a lakásban bevezetett vonal akkor ki kell építeni ugyebár. A meztelen ADSL esetében is lesz vonal csak éppen nem lesz szám hozzárendelve

#1873 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 20:51

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 17:03

Most nézem csak.....

Tehát a digitális adás kétharmada analóg??????

Erre mostanában bukuk a gvh, ha a digitálisnak hírdetetett szolgáltatás nem teljesen digitális...de ez mondjuk hihetetlen...nem csak nincs jól beállítva a Te dobozod?

#1874 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 20:56

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 20:44

Sztem ez nem átverés, hiszen előre lehetett tudni, hogy a digitális csatornák egy része csak július 1-től lesz elérhető vidéken.

Hó, hát meg még hogyne: ha nincs fóka és ló, akkor nem jár a jegyár....
Ez kőkemény átb..ás, azért, hogy "formálisan" elinduljon vidéken is a digitális szolgáltatás, holott csak valami szűkített üzem van, ámde gyakorlatilag teljes áron.

Ha erre az időre úgy lenne "próbaidő", hogy pl. nem érintette volna a korábbi hűségeket (tehát, kockázat nélkül bármikor visszaléphetnek), az fair...ez, amit művelnek, már nagyon nem.

#1875 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 20:58

Megmondták előre hogy a pirossal(vagy feketével?) jelzett csatornák csak később (asszem júlisustól) lesznek digitálisak, technikai okokból. Ez minden csatornakiosztásos papíron ottvolt.

Más: ma reggel jött egy sms a upc-től, hogy akkor a megbeszélt időpontban jönnek a szerelők. Igaz hogy nem kértem sms értesítést, és igazából az sincs benne hogy mi volt a megbeszélt időpont. De majd jönnek :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#1876 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 21:00

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 20:58

Megmondták előre hogy a pirossal(vagy feketével?) jelzett csatornák csak később (asszem júlisustól) lesznek digitálisak, technikai okokból. Ez minden csatornakiosztásos papíron ottvolt.

Hát, akkor elég lett volna júliusban beindítani, amikor elkészülnek. Mármint, amikor készen vannak.

#1877 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 21:23

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 21:58

Megmondták előre hogy a pirossal(vagy feketével?) jelzett csatornák csak később (asszem júlisustól) lesznek digitálisak,

Valóban az van leírva,hogy csak július 1-től lesznek elérhetők digitálisan.
Azonban amikor megrendeltem telefonon rákérdeztem,hogy addig analógon jönnek a most nem látott csatornák ?- a válasz az volt,hogy igen látom mind a 73 csatornát,de csak a feketével jelöltek lesznek digitálisak a többi analóg!
Erre most a valóság az,hogy a box csak a feketéket látja, a boxra kötött tv látja a pirosak 1 részét, a maradék csatornák mentek a levesbe egyenlőre.

Úgy is leírhatták volna,hogy pl- a feketék lesznek digitálisak, a pirosak analógok és mondjuk a zöldek majd csak júliustól lesznek láthatóak - ha így lett volna nyílván nem tépem a pofámat  ;)

#1878 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 21:32

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 21:23

Valóban az van leírva,hogy csak július 1-től lesznek elérhetők digitálisan.
Azonban amikor megrendeltem telefonon rákérdeztem,hogy addig analógon jönnek a most nem látott csatornák ?- a válasz az volt,hogy igen látom mind a 73 csatornát,de csak a feketével jelöltek lesznek digitálisak a többi analóg!
Erre most a valóság az,hogy a box csak a feketéket látja, a boxra kötött tv látja a pirosak 1 részét, a maradék csatornák mentek a levesbe egyenlőre.

Úgy is leírhatták volna,hogy pl- a feketék lesznek digitálisak, a pirosak analógok és mondjuk a zöldek majd csak júliustól lesznek láthatóak - ha így lett volna nyílván nem tépem a pofámat  ;)

Dehát ez azért várható volt. Ha jólértem akkor ,ami fekete, azt látja a box digitben. Ami eddig is megvolt csatorna analógon, az megmaradt, az újak meg majd csak júliustól jönnek digiten. Nyilván nem rakják rá az új csatornákat az analógra.

btw, azért abban énis bíztam hogy a box is látni fogja az analógokat, és nem kell majd 2 távirányítóval toszogatni :(
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#1879 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 21:39

Na és ahol eddig konveter volt, ott mi lett? :)
"Légy szerény mint én..."

#1880 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 21:44

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 19:48

Az is telefonvonal nemdebár  :omg:  Ha nincs a lakásban bevezetett vonal akkor ki kell építeni ugyebár. A meztelen ADSL esetében is lesz vonal csak éppen nem lesz szám hozzárendelve

Ja, de attól be lehet kötve akkor is ha nincs telefonelőfizetésed..

Egyébként teljesen érthető a UPC árképzése. Ha mondjuk csak arra gondolsz, hogy a hálózat üzemeltetésének/karbantartásának van egy fix díja, akkor ezt felesleges lenne háromszor (telefon,net,tv) megfizettetni egy felhasználóval, viszont reklámként mennyire jól néz ki, hogy olcsóbban adják egyben.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.