HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 02. 19:22

Ki hogyan került bele a tesztelésbe?  Vagy már vége?
"Légy szerény mint én..."

#2082 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 02. 19:26

Megjött ma a set top box, a beállítása "alig fél órát" vett igénybe, mert valami miatt nehézkesen tudott bejelentkezni a rendszerbe, de azóta remekül működik.

Idézet: kChris - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 8:43

a 32" Sony Bravia TVmen hihetetlenul laccik SD felbontasnal a kodolasi zaj!!!

Ugyancsak 32"-os Sony Bravián nézem, és semmiféle kódolási zaj nem látszik. Nem tudom, lehet, hogy területfüggő a dolog?
Fájdalmas, hogy HDMI bemeneten gyakorlatilag használhatatlan a cucc, mert a képméret csak a német adóknál vált automatikusan, ahogy az kell. Ezért kénytelen voltam scartra átkötni, és manuálisan nyomogatni a képarányt. 
Viszont ennek a Philips beltérinek, amit mediabox-nak neveznek, hihetetlen gány a távirányítója. Nem is értem, 2008-ban hogy lehet ilyet gyártani.
Csatlakozom a néhánnyal ezelőtti hozzászóláshoz: én is ajánlom mindenkinek a Logitech Harmony távirányítóját. Negyed óra a Philips boxának megfelelő programozás, és minden zsír.

Szerkesztette: visionbp 2008. 04. 02. 19:29 -kor

#2083 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 19:30

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 19:22

Ki hogyan került bele a tesztelésbe?  Vagy már vége?

Most már bárki megrendelheti a digitális szolgáltatást. (a tesztelési időszak febr végétől márc végéig tartott, már nincs lehetőség a tesztelésre)

#2084 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 19:40

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 18:03

Bár gondolom te is azok számát szaporítod, akiknél a tudatlanság önteltséggel párosul...  :cool:

Feltetlenul. De ez itt lassan offtopic.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2085 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 19:41

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 20:30

Most már bárki megrendelheti a digitális szolgáltatást. (a tesztelési időszak febr végétől márc végéig tartott, már nincs lehetőség a tesztelésre)

IPTV tesztje is egy évig tartott, itt elég két hónap? Főleg a szoftverre gondolok.

#2086 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 19:53

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 19:41

IPTV tesztje is egy évig tartott, itt elég két hónap? Főleg a szoftverre gondolok.

Elég volt ennyi, és ezek szerint elégnek is bizonyult. Nálam működik a szolgáltatás, bár néha kockásodik néhány csatorna képe.
Ezt leszámítva teljesen éles a kép, és még analóg tévén is érzékelhető a minőségbeli különbség.
Ha érdekel a dolog, és nálad is elérhető a digitális tévé, akkor szerintem próbáld ki ...

#2087 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 19:57

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 20:53

Elég volt ennyi, és ezek szerint elégnek is bizonyult. Nálam működik a szolgáltatás, bár néha kockásodik néhány csatorna képe.
Ezt leszámítva teljesen éles a kép, és még analóg tévén is érzékelhető a minőségbeli különbség.
Ha érdekel a dolog, és nálad is elérhető a digitális tévé, akkor szerintem próbáld ki ...

Itt még nem elérhető, és addigra már régen nem lesz teszt, amire elérhető lesz.

#2088 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 20:10

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 20:20

Jó ez a digitális cucc, szép a képe meg minden, egy gond viszont van vele. A mai délután során 4-5-ször lefagyott úgy, hogy csak a kihúzás, bedugás segített. Pace alap-STB...

Ilyet még az enyém (Thomson felvevős)nem csinált,de napjában többször láttam már -amikor nem volt bekapcsolva- hogy kikapcsol magától, majd vissza. Amikor visszakapcsol,akkor 1 ideig az órája jópár órát késik,majd beáll a pontos időre.
Lehet,hogy sw-t frissít ?

#2089 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 20:15

Idézet: GeBa - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 15:17

Nálam ugyanez a helyzet. Tegnap bekötötték a Silver Movie-t, de olyan, mintha a Gold Movie-t kaptam volna (HBO Comedy, Cinemax 1,2). Én arra gondolok, hogy ez most a beetetés időszaka: szokjam meg a jót, aztán váltsak Max Pakra.

Ugyanezt elmondhatom én is, szintén 32" Sony Bravián. A hagyományos Sony CRT tévén viszont nagyon szép a kép.

Ez nem beetetés, hanem minden box+smartcard alapból mindent visz. Majd mikor beviszik a lezárt munkalapokat a rendszerbe, 1x csak kap a kártyád egy parancsot, hogy Cinemax, HBO OFF.  ;)

LCD mindig is fos lesz mindenféle tv adás, mivel nem natív jelet kap a csoda braviad, ennyi. Próbáld ki pc-ről, pont olyan felbontású filmmel amit tud a készüléked. Ez ugyanolyan mint a 19" tft-t csak 800x600-as jellel tápolod, fos képe lesz.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2090 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 20:30

Idézet: latency - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 19:44

F1-et nem közvetítenek HD-ban.

Már itt magyarországon? Itt tényleg nem...
De tavalyról van egy 720p-s belga futamom, azt valakinek muszáj volt közvetítenie. :)

Lehet a Premiére HD csomagban követték el. :)
RDaneel_hu

#2091 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 20:33

Idézet: mozesapo - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 21:15

Ez nem beetetés, hanem minden box+smartcard alapból mindent visz. Majd mikor beviszik a lezárt munkalapokat a rendszerbe, 1x csak kap a kártyád egy parancsot, hogy Cinemax, HBO OFF.  ;)

A két sex csatornát ez alapján miért nem látom ?
Nem mintha hiányozna,de azokat is látom a listába,de kiírja,hogy fizessek elő rá.

#2092 Felhasználó inaktív   johnniiiiiii 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 02. 20:51

Sziasztok!

Ma délben bekötötték a digital tv-t nálam is, gyorsan ment, kicsomagolás, koax be és ki, hdmi, installálás pofon egyszerű csak három számjegyű hely azonosító kódot kell beütni, utána minden automatikusan zajlik. Nálam a Philips HD DVR STB van, digital hd platinum csomaggal, az adások képe minden esetben jobban teljesített az analógnál, NatGeo HD fantasztikus, a HBO HD elmegy, bár most este szerintem a Mennyei Királyság valódi HDban ment, a többi csak felkonvertált az nagyon látszik! Amúgy a STB-n átállítottam a felbontást 720pről 1080ire de nagy változást nem érzékeltem pedig 42' fullHDTVm van! A Mennyei Királyság esetén néha kockásodást érzékéltem persze csak pillanatokra, de észrevehetően, hmmm. főleg gyorsan mozgó jeleneteknél. (A NatGeo HD esetén nem tapasztaltam kockásodást, de a többi dig. csatorna esetében sem, csak ennél az egy filmnél, amely valószínűleg valódi HD adás volt), NatGeo HD total fullos a kép, bár azért nem egy 1080p BlueRay film de nagyon jó!
Remélhetően azért bővül majd a HD választék a későbbiekben.

#2093 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 20:56

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 21:33

A két sex csatornát ez alapján miért nem látom ?
Nem mintha hiányozna,de azokat is látom a listába,de kiírja,hogy fizessek elő rá.

Azt telepítéskor kell aktiváltatni.  :respect:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2094 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:03

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 19:26

Fájdalmas, hogy HDMI bemeneten gyakorlatilag használhatatlan a cucc, mert a képméret csak a német adóknál vált automatikusan, ahogy az kell. Ezért kénytelen voltam scartra átkötni, és manuálisan nyomogatni a képarányt. 

Ezt nem értem, a hdmi-n is lehet manuálisan nyomogatni a képarányt...

#2095 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:15

Idézet: mozesapo - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 21:56

Azt telepítéskor kell aktiváltatni.  :respect:

Először arra gondoltam,hogy vidéki lévén úgysem látom a 73 digit. csatornát egyenlőre - ezzel az 5 csatornával kárpótolnak. ;)

#2096 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:16

Idézet: johnniiiiiii - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 21:51

Remélhetően azért bővül majd a HD választék a későbbiekben.

Szerintem csak beetetés. :(
Maximum a fimes csatornák és az Eurosport fog átállni HD-re.

De remélem nem lesz igazam.
RDaneel_hu

#2097 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:16

Idézet: kChris - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 15:46

üfsszel...

egészségedre :D
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2098 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:19

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 15:50

:) Pedig ég és föld a különbség.
De Pesten is vannak nagyon kellemes kis kertvárosi részek. :)

ON:
Amennyire nézem, kénytelen leszek váltani mert rákényszerítenek: nincs már német RTL, Travel (magyarul) is száműzve, és ha jól látom akkor van a digitálisban Viasat History is. Már pusztán ezek miatt váltani fogok analógról.

Azt mondjuk nem értem, hogy miért pont a német RTL-t száműzték a kb. 70-80 csatornából.
50 ebből nézhetetlen. És pont az RTL nincs a nézhetetlen kategóriában. :)

német rtl-en ugyis ugyanaz a szemét megy mint a magyaron. :)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2099 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:25

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 18:09

Ez jó, mert így tényleg optimálisabban lehet illeszteni a tv-hez.

Melyik tv-hez? Tudtommal 720soros tv-t nem gyártanak. Meg aztán Hdmi-n, vagy Scart-on úgysem tudod natívban hajtani.  :cool:

#2100 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:27

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 22:27

Azt viszont igenis elvarom, hogy egy 1080p-nek hirdetett 40"-os felmillas TV baromi szep kepet adjon 1920x1080-ban mindenfele zizeges meg hibak nelkul PC inputbol (HDMI-n). A jelenleg kaphato 1080p-s TV 90%-a nem ilyen. Amelyiknek szar volt a kepe, az mind azt mondta, hogy ez most 1080i input, a Sony TV (amelyiket vegulis megvettem) pedig elso csatlakozasra olyan kepet adott, mint a monitorom, 40"-on. Ezt allitottam, ki is tartok mellette.
még mielőtt eldurran az agyad. a gyártó a terméket TV-nek nevezi vagy számítógép monitornak?  :Đ majd máskor odafigyelsz ha elköltesz fél milliót, hogy legyen benne olyan funkció, HIVATALOSAMN, amit szeretnél.

Windows driverek meg lehet hogy szarok, meg jo hogy Mac-et hasznalok, es leszarom.  :cool:
nincs szebb dolog a tudalanul önérzetes embernél. megsúgok valamit. az nV és ATi, windowsos, linuxos és mekker driverei 90%-ban bitszinten azonosak, az interfészelésük tér el csupán az OS kívánalmainak megfelelően.  :cool:

. 1080i dinamikussagaval meg igazad van, felteve ha 1080p25-el hasonlitjuk ossze.
háppeg azzal kell :)

Elvileg 1080p50 mar frankobb lesz, de az meg csak a Star Trekben van egyenlore. Egy pillanatig sem sirtam az adas 1080i mivolta miatt, orultem neki mikor meghallottam, hogy volt ertelme FullHD TV-t vennem.
ilyesmi talán a jövő évtizedben. addigra már a harmadik félmillás tvdet fogod koptatni  :Đ
ccc

Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 02. 21:41 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106