Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 12:46
Én továbbra sem látom hol áll ebben a cikkben az hogy, téged idézve "wiki szerint japánban már működik IP alapó DOCSIS televízió". A DOCSIS 3.0 nem egyenlő az IPTV-vel. DOCSIS 3.0-án majd lehet IPTV szolgáltatást is nyújtani, ha meglesz hozzá a szükséges és kidolgozott technikai háttér. De az még odébb lesz.
olvasgasd a cikket figyelmesen.
Ennek mi köze az IPTV-hez? A joost egy VoD adattár, ami torrent alapon lehet tölteni, bár sok értelme nincs mert úgyis inkább hostolt, mert a felhasználók uploadja ma még nem igazán alkalmas arra hogy nagyobb hostot rá lehessen bízni. Amikor én próbáltam a joostot inkább csak 800kbps-es stream volt, az is erősen szétesett és kockásodott, 4 Mbps-es streamet nem igazán láttam.
vajonmi, vajon mi? amúgy érdekes ám, mert struktúrált stream, 250k, 750k, 1mbps, 4mbps között tud kapcsolgatni .)
Ez a 4 soros, ez csúcs. Ezt valami random szavakat egymás mögé pakoló AI-val írtad? Mert én semmi értelmet nem vélek benne fölfedezni. Esetleg fuss neki még1x.
bocs ez nem vitakultúra. de a docsis már akkor elavulr volt, amikor belekezdtek és ez tény
A bólyi project valóban olcsó volt világszerte máshol épült projectekkel összevetve, de még így is 220 ezer /háztartásba került.
Igen és vessük ezt össze egy SkyHD digibox árával, ami ugye 329 GBP - és itt csak egy custom DVB-S2-ről beszélünk. Mint teis írtad DOCSIS stb-k meg nagyjából sehol nincsenek még (az 1 japánt írtam). Igen ha így nézed, hogy az UPC majd beszed az STB-ért 200 ezeret az előfizetőtől, így neki valóban olcsóbb. ha a mérleget nézem, a 2 nagyjából 1 árban van
Attól meg van jobb technológia, még nem jelenti hogy az olyan széles körben is alkalmazható mint a régi, hasonlóan gazdaságos kivitelezésben. jelenleg pont ez a gond az FTTH-val. És ezért kell még sok időnek eltelnie mire megtörténik az FTTH migrációs. És az emberek döntő többsége, akiknek addig nem jut FTT, addig is szeretnének netezni, lehetőleg gyorsabban mint korábban, ezért még jó ideig szükség lesz az xDSL és DOCSIS technológiákra is.
ebből a menüből az FTTH, az xDSL technológiák már készen állanak, a DOCSIS meg eléggésehol nincs. Ami a netezést illeti sokhelyen megoldják azt radiolan/wifi alapon is.
Hány háztartást is fedett le 2007-es évben Digi. Talán 40 ezret? Jah, végülis ezt a tempót tartva 5 év alatt talán a 200 ezret is elérhetik, ami a magyar háztartások 1/20-a, de még a Bp-inek is csak a negyede. Ennél sokkal nagyobb tempó kellene ahhoz amit szeretnél. Ráadásul a Digi kábelen nem is kínál DTV-t, csak analóg ktv szolgáltatást.
az UPC indulásakor, 3 évig olyan jóha 20 ezer belvárosi előfizetőt kapart össze. ezzel lényegileg a fejlesztéseit beis fejezte, és szépen lekezdte a kisközösségi catv rendszerek felvásárlását és gagyimódon való összenyitását. kb a 8. év volt az amikor érdemben elkezdtek fejlesztgetni, viszirányú csatorna, internet a kábelen, stb..