HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 14. 12:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 2:23

engem már nem érdekelnek a programozók üzleti szempontjai, meg a röhejes reklámblokkjaik
i see what i want, when i want :) nem igénylem hogy nyakon öntsenek azzal, ami szerintük jó nekem, hanem beszerzem azt, amit akarok :)

Persze tudom hogy neked a torrent a mindened, de azért egy csöppet gondolj már bele, ha mindenki ingyen töltené a video tartalmat, reklám nélkül, akkor egy idő után ugyan ki fog neked tartalmat gyártani? Vagy te talán ingyen dolgozol a munkahelyeden?

Ezen kívül a VoD jellegű unicast, főleg HD adatfolyamú műsorszórás, széleskörű elterjedésének még nincs meg a gazdaságos technikai háttere. 1xűen ez ma még nem időszerű, nem tart ott a technológia hogy ez kellően olcsóan ki lehessen vitelezni. A jővőben majd ez 1x így lesz, ez nem kétséges, de ma még nem időszerű. Persze ma is meg lehetne építeni, de olyan drága lenne amit meg a fogyasztó nem lenne hajlandó kifizetni.

#242 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 12:51

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 12:37

Hát pont ez volt a kérdésem, hogy lesz-e ott technikailag az IPTV, hogy 4 csatornát tudjon adni? Most úgy tudom, hogy a maximum a kettő darab.

Most nem az elméleti meg laboratóriumi eredmények az érdekesek, hanem a magyarországi rögvalóság, hogy a gyakorlatban megoldható-e.

Oké, igazad van, ne közlekedjünk autóval se, hiszen az autóbuszra felfér egyszerre 50 ember is ;) A biciklit meg se említsük :) Nyilván mindenkinek vannak egyéni igényei, de szerintem egy családban 2-3 TV-nél többet használni extrém. Nekünk egy TV van a nappaliban és azt nézzük. Érdekes módon be tudjuk osztani. Főleg, hogy gyakorlatilag csak híradót és egy két sorozatot nézünk. Napközben a gyerekek nézhetnek mesét, este pedig mi nézzük, ha a gyerekek lefeküdtek. Nekem van HTPC-m, amit rendszeresen használunk és nem kellett hozzá külön TV-t vennünk. PVR-es STB kell és fel kell venni előre, ami érdekel. A mi igényeinknek bőven megfelelne az IPTV is, csak a telefonvonalunk nem képes ekkora adatátvitelre.

Szerkesztette: --== SzaboZE ==-- 2008. 02. 14. 12:58 -kor

#243 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 12:58

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 8:44

Én a III. kerületben leakom, lehet jelentkezni a teszthez?  ;)

Amúgy erről a DOCSIS-ról lehet valahol bővebben olvasni?

Úgy egy hónapja volt hír. Többet én sem tudok róla. De a tavaly őszi PKI napos slideokon is feltünt már ez a pilot project, de 2009 előttre nem igazán datálták és még elég sok volt a kérdőjel mellette. Ez csak egy technológiai teszt lehet, amiket eszközgyártók sponzorálnak. Ilyenek mindig vannak világszerte egyes szolgáltatók hálózataiban, minden bevezetendő új technológiai megoldásnál. Ez ugyanolyan mint telcok is a kereskedelmi IPTV bevezetése lőtt soxor 2-3 évig is tesztelték a saját hálózatukon a technológiát, soxor csak belső tesztelés keretében, főleg amikor még nagyon korai fázisában volt az IPTV technológia.

http://hirek.prim.hu/cikk/65220/

#244 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:06

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 21:13

Én már itthon nézek pár csatornát HD-ben egy 720p-s TV-n és olyan a minősége hogy attól lemennél hídba.

Azt tudhatjuk, hogy mik ezek a csatornák?
Papesz

#245 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:06

Azért kíváncsi leszek, hogy a UPC, hogy eteti meg ezt a digitális átállást azzal a sok sok előfizetővel akiket jól behúztak az 1-2 éves hűségbe (köztük engem is). Mert ugyebár azt mi nem hisszük, hogy havi 5100Ft-ért fognak adni pld. 3db STB-t hogy a család élvezhesse a digitális TV-zés előnyeit. Szóval nézzük csak egy kicsit a másik oldalt is. Miért is írtunk alá hűséget? Abban mindenki biztos lehet, hogy azért az árért amit most fizetünk kapunk majd 1 db alapszintű STB-t aztán ha mégis igényesebbek vagyunk mert van 2-3 szobánk és szeretnénk ugyanúgy ott is elvezni a digitális csodát mint eddig az analógot akkor fizetünk mint a katonatiszt aztán a hűségprogram meg jól le van sz*rva.

Bocs az offért de tegnap kaptam meg a UPC irományát, hogy barátkozzak meg a digitális TV fogalmával mert hamarosan jön. Én meg mint egy birka állok a szoba közepén kezembe a levéllel és számolgatom, hogy hány sok 10.000Ft lesz az ami a TV-imhez kell.
Persze tudom, hogy lesz párhuzamosan de pld. a Travel az már kapásból lekerül az analógról amit ugyebár elfelejtettek közölni mikor aláírtam a hűséget. Szóval szopás lesz itten ezerrel azoknak akik azért kérték hűséget, hogy ne a több mint 9000Ft-os családi + HBO-t fizesse hanem csak 5100Ft-ot.

#246 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:11

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 8:56

De ez az IP-s megoldás nem úgy működik, hogy az adsl sávszélessége miatt egyidőben max. 2 csatorna érhető el, míg a kábeltv-n vagy 100?
Ha így van, akkor ez elég nagy hátrány.

Egy IP csatornának legalább olyan szélesnek kell lennie, hogy a felhasználó által igényelt IP alkalmazások gond nélkül elférjenek benne. Ha a felhasználó 4 vagy több TV streamet akar egyidőben nézni, akár HD-ban és mellette még x Mbps-es netet akar, akkor olyan szélességű IP csatornát kell biztosítani amibe ez belefér. A gond csak az ha ennek az IP csatornának a kialakítása olyan drága lenne hogy úgy már nem érné meg a fogyasztónak az egész szolgáltatás. Olyankor nem marad más mint várni, amíg a technológia ára esik és idővel már gazdaságos lesz. Persze a szolgáltató nem úgy fogja kialakítani IP hálózatát hogy a legszélsőségesebb igényeknek is megfeleljen. Ahogy a TV vagy net szolgáltatás is a tömegszolgáltatás gazdaságos kialakítására épül, a tömegigények átlagának megfelelve fogják tervezni az IP hálózat áteresztő képességét. Mo-on a felmérések szerint a háztartásoknak csak a felében van kettő, és viszonylag kisebb százalékban annál több készülék. Nagy valószínűséggel ennek tudatában 2 max 3 TV készülékre fognak méretezni a szolgáltatók, a 4 már erősen kétséges. Pl. ott már kompromisszumot kell bevállalni, nem lehet mind a négyen HD adót nézni, mondjuk 2 HD, 2 SD lesz a felállás.

Az összes csatornát nem igazán szükséges minden végpontra broadcastolni, nem is igazán sávszél hatékony. Kábeles technológiáknál is kezdik bevezetni a Switched Digital Videot(SDV) aminek az a lényege hogy csak azok az adók kerülnek ki broadcastra amiket ténylegesen néznek is. Így hatékonyabb a sávszél kihasználás, ami pl. amcsiban az egyre nagyobb számú HD adó miatt lényegessé vált. Egy nodeon főleg ha nagyobb csatornaszámú kínálat van egyazon időben jó ha a kínálat harmadát, negyedét követik figyelemmel. Nagy átlagra 50-60% sávszél megtakarítást szoktak elérni az SDV-vel. Ráadásul az SDV-vel kvázi végtelenre növelhető a program kínálat, míg statikus broadcastnál a rendelkezésre álló frekvenia korlátai gátat szabnak a csatornaszámnak.

#247 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:11

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 12:46

Én továbbra sem látom hol áll ebben a cikkben az hogy, téged idézve "wiki szerint japánban már működik IP alapó DOCSIS televízió". A DOCSIS 3.0 nem egyenlő az IPTV-vel. DOCSIS 3.0-án majd lehet IPTV szolgáltatást is nyújtani, ha meglesz hozzá a szükséges és kidolgozott technikai háttér. De az még odébb lesz.

olvasgasd a cikket figyelmesen.

Ennek mi köze az IPTV-hez? A joost egy VoD adattár, ami torrent alapon lehet tölteni, bár sok értelme nincs mert úgyis inkább hostolt, mert a felhasználók uploadja ma még nem igazán alkalmas arra hogy nagyobb hostot rá lehessen bízni. Amikor én próbáltam a joostot inkább csak 800kbps-es stream volt, az is erősen szétesett és kockásodott, 4 Mbps-es streamet nem igazán láttam.
vajonmi, vajon mi? amúgy érdekes ám, mert struktúrált stream, 250k, 750k, 1mbps, 4mbps között tud kapcsolgatni .)

Ez a 4 soros, ez csúcs. Ezt valami random szavakat egymás mögé pakoló AI-val írtad? Mert én semmi értelmet nem vélek benne fölfedezni. Esetleg fuss neki még1x.
bocs ez nem vitakultúra. de a docsis már akkor elavulr volt, amikor belekezdtek és ez tény :D

A bólyi project valóban olcsó volt világszerte máshol épült projectekkel összevetve, de még így is 220 ezer /háztartásba került.
Igen és vessük ezt össze egy SkyHD digibox árával, ami ugye 329 GBP - és itt csak egy custom DVB-S2-ről beszélünk. Mint teis írtad DOCSIS stb-k meg nagyjából sehol nincsenek még (az 1 japánt írtam). Igen ha így nézed, hogy az UPC majd beszed az STB-ért 200 ezeret az előfizetőtől, így neki valóban olcsóbb. ha a mérleget nézem, a 2 nagyjából 1 árban van

Attól meg van jobb technológia, még nem jelenti hogy az olyan széles körben is alkalmazható mint a régi, hasonlóan gazdaságos kivitelezésben. jelenleg pont ez a gond az FTTH-val. És ezért kell még sok időnek eltelnie mire megtörténik az FTTH migrációs. És az emberek döntő többsége, akiknek addig nem jut FTT, addig is szeretnének netezni, lehetőleg gyorsabban mint korábban, ezért még jó ideig szükség lesz az xDSL és DOCSIS technológiákra is.
ebből a menüből az FTTH, az xDSL technológiák már készen állanak, a DOCSIS meg eléggésehol nincs. Ami a netezést illeti sokhelyen megoldják azt radiolan/wifi alapon is.

Hány háztartást is fedett le 2007-es évben Digi. Talán 40 ezret? Jah, végülis ezt a tempót tartva 5 év alatt talán a 200 ezret is elérhetik, ami a magyar háztartások 1/20-a, de még a Bp-inek is csak a negyede. Ennél sokkal nagyobb tempó kellene ahhoz amit szeretnél. Ráadásul a Digi kábelen nem is kínál DTV-t, csak analóg ktv szolgáltatást.
az UPC indulásakor, 3 évig olyan jóha 20 ezer belvárosi előfizetőt kapart össze. ezzel lényegileg a fejlesztéseit beis fejezte, és szépen lekezdte a kisközösségi catv rendszerek felvásárlását és gagyimódon való összenyitását. kb a 8. év volt az amikor érdemben elkezdtek fejlesztgetni, viszirányú csatorna, internet a kábelen, stb..
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#248 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 12:07

ordasan hazudik az upc, mert ez nem igaz. a 2 hd adás a tréhóm alá migrálódik...

Mi köze van a hírnek UPC-hez vagy Tíhómnhoz? Először talán olvasd el magát a hírt és utána kommentálj, ne csak a zsigeredből jővő gyűlölet által írt hozzászólásokat generálj.

#249 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:19

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 13:11

Mo-on a felmérések szerint a háztartásoknak csak a felében van kettő, és viszonylag kisebb százalékban annál több készülék.

Egyedülállóknál biztos. De a családosoknál ahol van 2-3 nagyobb gyerek és nem a létminimumon élnek ott a gyereknek is van TV meg videjó meg DVD felvevő aztán azok meg sz*pnak ezerrel mert a tisztelt szolgáltató magasan sz*rik a családos előfizetőkre.

Szerk:
Én is le vagyok sz*rva mert van 3 TV-m meg van DVD felvevőm meg van PC-m amin néha szintén megyen a kedvenc műsorom.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 14. 13:21 -kor

#250 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 12:12

namost akkor lássuk. ugye DVB-C/DOCSIS alapon ez azt jelenti hogy veszel 4 darab STB-t és 4 kicsengetsz 4x-es havidíjat (jó valami kedvezmény lesz) - na ennek a töredékéért kaphacc már esetleg a 4 tv csati nézéséhez 100/20-as netet :)

Lehet, csak épp neten keresztül sem tudsz 4 tv adást nézeti a családdal 4 TV készüléken. IPTV-hez meg pont ugyanúgy kell 4 db STB, csak nem DVB-C, hanem IP-s. Talán el kellene rugaszkodnot attól hogy te a torrentről töltött HD filmeket a monitor képernyőjén nézed egyedül. Tudod ezzel a magatartással nem feded le az átlagos fogyasztót. Az átlag fogyasztót a tartalom érdekli, nem az hogy milyen nagy sávszélel kap netet és azzal majd hogy tud torrenten seedelni. Átlag fogyasztó azt se tudja mi az a torrent meg a seed, ő csak azt tudja hogy oda akar ülni a TV elé, kezébe veszi a távirányítót és számára érdekes tartalmat szeretne a képernyőn látni. Ennyi.

#251 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:24

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 13:06

...és szeretnénk ugyanúgy ott is elvezni a digitális csodát mint eddig az analógot akkor fizetünk mint a katonatiszt aztán a hűségprogram meg jól le van sz*rva.

En ugy tudom felfele lehet migralni huseg alatt is. A digitalis teve pedig szerintem emelt szolgaltatas.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#252 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:27

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 12:47

De olyan szempontból tényleg kíváncsi vagyok, hogy a készülékgyártók szempontjából hogyan alakul majd a jövő? Mert ugye az egész EU-ban pár éven belül egyszerűen lekapcsolják az analóg sugárzást. Ez nyilván a mai megszokott tv készülékek halálát is jelenti. Valahogy biztos átalakul a termékstruktúra.

Miért jelenti a TV készülék halálát, ugyanúgy tovább használható lesz egy STB-vel? Amcsiban egy év múlva fogják lekapcsolni az analóg földfelszínit és nagy valószínűséggel a kábelesek is nem sokkal utána teljesen digitálisra állnak át. Már most is 70-80%-os a digitalizáltásga a nagyobb kábeleseknek és egy éven belül ez csak tovább fog nőni. Ez már olyan kritikus tömeget ad ami az analóg sorsát megpecsételi, főleg azért mert a kábeleseknek a növekvő digitális szolgáltatásokhoz szükségük van további sávszélességre amit legkönnyebben az analóg kínálat eltörlésével tudnak elérni. Néhány nagyobb városban már idén tavasszal vagy nyárig teljesen meg akarják szüntetni a szolgáltatók az analóg kínálatot, de egy éven belül szinte biztos hogy a mostani jellemzően 80 csatornás analóg kínálatot le fogják csökkenteni 20-40 adóra és utána pár éven belül azok is el fognak tűnni.

#253 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:27

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 13:24

En ugy tudom felfele lehet migralni huseg alatt is. A digitalis teve pedig szerintem emelt szolgaltatas.

Samott

5100Ft-ért 3db STB ????
Mert ugyebár erről szólt a 2007-es év utolsó 2 hónapja. Én december 30. írtam alá a hűséget mert januártól több mint 9000Ft léett volna a családi +HBO.
Ha közölték volna, hogy szívás lesz akkor nem írok alá hűséget hanem szolgáltatót váltok.

#254 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:31

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 13:27

Ha közölték volna, hogy szívás lesz akkor nem írok alá hűséget hanem szolgáltatót váltok.

Ja, hogy ez volt az alternativa, en ugy ertelmeztem hogy attol tartasz hogy az uj akciokrol lecsuszol mert mar van elo huseged... ezt nem tudom, az teny hogy az analog kinalat csokkeni fog, de hogy ez az aszf szerint kiugrasi lehetoseg lenne azt nem tudom.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#255 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:34

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 13:27

Amcsiban egy év múlva fogják lekapcsolni az analóg földfelszínit és nagy valószínűséggel a kábelesek is nem sokkal utána teljesen digitálisra állnak át.

Ez Magyarország és nem az USA. Ezt kéne már végre belátni. Nem kellene mindig az amcsikkal jönni akik jóval előttünk vannak minden tekintetben.

#256 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:42

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 13:34

Ez Magyarország és nem az USA. Ezt kéne már végre belátni. Nem kellene mindig az amcsikkal jönni akik jóval előttünk vannak minden tekintetben.

Olvasd már el mire válaszoltam, mielőtt reagálsz. Sehol nem volt szó Mo-ról, hanem az egész EU-ról. Az EU-hoz meg miért ne hasonlíthatnám az USA-t, két hasonlóan nagy piac.

#257 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:43

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 13:31

Ja, hogy ez volt az alternativa, en ugy ertelmeztem hogy attol tartasz hogy az uj akciokrol lecsuszol mert mar van elo huseged... ezt nem tudom, az teny hogy az analog kinalat csokkeni fog, de hogy ez az aszf szerint kiugrasi lehetoseg lenne azt nem tudom.

Samott

Akciók nem lesznek azok számára akiknek pereg a hűsége. Ez eddig sem volt és a jövőben sem hiszem, hogy ez változna. Azok akik most kedvezményesen 5100Ft-ért kapják a családi + HBO csomagot feltehetően 1db STB lesz ebben az árban. Ha több STB kell akkor az már keményen fizetős lesz. Na ez az amiért háborgok mert csesztek tisztességesen tájékoztatni arról, hogy ember ha aláírod a hűséget akkor is el fogunk venni az analógban pár neked fontos csatornát aztán ha kell akkor nézd digitálisan az meg már a te problémád, hogy nem elégszel meg 1 db vevőegységgel.
Mert ha 5100Ft havi áron megkapom ugyanazt a műsorválasztékot amit eddig és élvezhetem a TV-imen akkor nem szóltam. De ugye ez csak álom hiszen a valóságban ez a UPC-nek hatalmas ráfizetés lenne.

#258 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:52

Szerintem meg mindig van akcio ha valami olyanra fizetsz elo aminel meg nem vagy elofizeto... lasd pl. nekunk nincs HBO de ha azzal bovitenem az elofizetesunket akkor azt akciosan kapnank. Nalunk analog STB-k vannak, ketto jar alapbol mi meg egy harmadikat is berlunk, gondolom lesz hasonlo a digitalis csomagnal is. Ha emeltszintu szolgaltatas kell (PVR) azert gondolom kulon kell fizetni.

(abban azert biztos vagyok, hogy a Pioneer felvevom nem tudja majd vezerelni az STB-t :( miert is tudna, miert is tartanak a piaci szereplok (akar a Pioneer akar a UPC) magukat valami egyseges szabvanyhoz :legyint: )

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 02. 14. 13:53 -kor

#259 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 14:19

Idézet

olvasgasd a cikket figyelmesen.

Szerintem már olyat is látsz abban a cikkben ami nincs is. Semmi köze nincs a cikknek ahhoz amit állítani próbálsz.

Idézet

Igen és vessük ezt össze egy SkyHD digibox árával, ami ugye 329 GBP - és itt csak egy custom DVB-S2-ről beszélünk. Mint teis írtad DOCSIS stb-k meg nagyjából sehol nincsenek még (az 1 japánt írtam). Igen ha így nézed, hogy az UPC majd beszed az STB-ért 200 ezeret az előfizetőtől, így neki valóban olcsóbb. ha a mérleget nézem, a 2 nagyjából 1 árban van

A Tíhómnál egy STB-t, ami HD-s PVR-os ingyen kapsz az alap csomag mellé, ami nem 10 ezer feletti árkategóriás, ahogy pl. korábban is próbáltad előadni. A második STB 800 pénz. A UPC DTV szolgáltatása elősorban a Tí VDSL és Tíhóm fejlesztéseivel fog versenyezni az elkövetkezendő 2-3 év során ahogy egyre nagyobb mértékben fogják egymás fedni ezek a szolgáltatások. Épp ezért árazásban sem sokkal térhetnek el egymástól, mert különben nem lesznek versenyképesek.

Idézet

ebből a menüből az FTTH, az xDSL technológiák már készen állanak, a DOCSIS meg eléggésehol nincs. Ami a netezést illeti sokhelyen megoldják azt radiolan/wifi alapon is.

Mert mintha az IPTV olyan régi dolog lenne. Világszerte alig 1 éve, max 2 indultak az első kereskedelmi szolgáltatások és sok fejlett országban még csak most vagy a közeljövőben fog elindulni. Ügyféltábor tekintetében világviszonylagban az IPTV még nem túl jelentős a kábeles vagy műhódas ügyfélkörhöz képes. Főleg annak tükrében hogy az az IP infrastruktúra amin üzemel(és ami jellemzően ADSL) nem igazán elégséges, jellemzően igencsak korlátja a szolgáltatásnak és a jővőbeli cseréje még évekbe fog telni. Kábelen a DTV vagy műhódon a DTV már több mint egy évtizede üzemel,  az IPTV akkor még sehol sem volt. Nem igazán értem miért erőlteted állandóan ezt az IP alapú műsorszórást kábelen. 1xűen nincs rá szükség, ott van már egy jó évtizede DTV, kipróbált megoldásokkal, míg a telco IPTV még igencsak gyermekbetegségeinek korát éli. Majd idővel a kábelesek is át fognak térni IP alapra, de nem kell sietniük, mert van más DTV megoldásuk is, amivel ugyanazt meg lehet csinálni és már sok száz millió háztartásba telepítve van és hosszú évek óta használják az előfizetők.

Idézet

de a docsis már akkor elavulr volt, amikor belekezdtek és ez tény

Hát persze mert 10 éve még csak modemes dialup elérés volt 14-28 kbps-en, meg vállatoknak T1/E1-es elérés aranyáron. Minek is volt szükség arra hogy kábeles hálózaton netszolgáltatást csináljanak best effort módszerre, átlag földi halandó által is megfizethető szélessávot kínálva. Végülis ha a kábelesek nem kezdenek el best effort olcsó szélessávú netet szolgáltatni, a telcok sosem lettek volna arra rákényszerítve hogy T1/E1-nél olcsóbban adjanak nagysebességű netet. Az ADSL szolgáltatást is csak azért kellett indítaniuk hasonló best effort modellel, mert a kábeles piac erre rákényszerítette őket.

Neha olyan hülyeségeket írsz, hogy az már fáj. Úgy tűnik számodra a technológia fejlődése az egy nem létező fogalom. Olyan hogy evolúciós fejlődés, ahol bizonyos lépcsőfokokat meg kell lépni hogy tovább haladhass szintén. Lehet számodra újdonság de az ősember sem rögtön HDTV meg CPU gyártással kezdte a fejlődést, hanem kőszerszámokkal.

A DOCSIS a maga korában egyáltalán nem volt elavult, hisz 50 dolláért kaphatott a netező szélessávot, ami töredéke volt egy T1-es elérésnek. Persze FTTH-t már akkor is lehetett volna csinálni, de az szintén annyira drága lett volna hogy még a T1 árát is lepipálja. Annyit pedig nem lett volna hajlandó áldozni rá a fogyasztó. Azt kellene végre felfogni hogy attól mert egy technológia létezik, még nem jelenti azt hogy széleskörűen is alkalmazható, olyan áron hogy azt tömegek is hajlandók megfizetni. DWDM technológia is létezik már egy évtizede, akár terabites sebességek is elérhetők vele, mégsincs minden háztartásban Tbps-es összeköttetés, mert olyan ára van amit 1xi fogyasztó sosem fog megfizetni.

Idézet

az UPC indulásakor, 3 évig olyan jóha 20 ezer belvárosi előfizetőt kapart össze. ezzel lényegileg a fejlesztéseit beis fejezte, és szépen lekezdte a kisközösségi catv rendszerek felvásárlását és gagyimódon való összenyitását. kb a 8. év volt az amikor érdemben elkezdtek fejlesztgetni, viszirányú csatorna, internet a kábelen, stb..

A UPC nincs tíz éves. Először Miskolcon szolgáltattal Broadband szolgáltatást ami drága és forgalom korlátos volt. A chello csak 2000 novemberében indult el a fővárosban és utána Miskolcon is átmigrálták 2001-ben. Szóval a 8. év volt mire érdemben elkezdtek fejleszteni. Akkor ha most nincs tíz éves, akkor ez tavaly volt? Azért megkérdezem ha tavaly volt, hogy lett előtte 200 ezer netezőjük, visszirányított hálózat nélkül. Csak úgy teremtek?

Szerkesztette: shabba 2008. 02. 14. 14:22 -kor

#260 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 14:23

Idézet

A UPC nincs tíz éves. Először Miskolcon szolgáltattal Broadband szolgáltatást ami drága és forgalom korlátos volt.

Plusz Nagykanizsán. Ezért nem értem, hogy itt nincs teszt, illetve van, csak nem publikus.
"Légy szerény mint én..."

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.