HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#351 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:27

Idézet: mozesapo - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 21:19

Én arra vagyok kiváncsi, hogy a kb. 380 Mbitnek megvan-e a kapacítás oldala Node-onként, amit igényelni fog mindez.

az analóg adások is elfértek valahol ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#352 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:32

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 22:27

az analóg adások is elfértek valahol ;)

Az analóg, itt viszont kell ugyanúgy az eszköz mint a netnél, valaminek rá kell ültetni az RF-re a biteket. :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#353 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:38

Idézet: mozesapo - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 21:32

Az analóg, itt viszont kell ugyanúgy az eszköz mint a netnél, valaminek rá kell ültetni az RF-re a biteket. :think:

az analóg adásnak is van sávszélessége, a digitálisnak is, felosztás kérdése az egész. ráadásul egy adó digitális továbbítása kisebb sávszélt igényel.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#354 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:45

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 22:38

az analóg adásnak is van sávszélessége, a digitálisnak is, felosztás kérdése az egész. ráadásul egy adó digitális továbbítása kisebb sávszélt igényel.

Amennyi adót akarnak, az kb 380-500Mbit folyamatosan, amit továbbítani kell az előfizetők :think: ig. Na ennek megvan már mindenhol az eszköze Node-onként?
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#355 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 23:07

mozesapo:

A kábelhálózat kiépítéstől függően 550, 750, 860, 1000 Mhz-es lehet, Európában 8 Mhz széles egy csatorna. A downstream 108 Mhz-től az FM tetejétől indul. UPC-nek tipikusan 750 Mhz-es rendszerei vannak, ez összességében egy 640 Mhz széles freki, 8 Mhz-es csatornával úgy 80 csatorna.

Analóg sugárzásnál egy analóg TV csatorna elfoglal egy 8 Mhz-es csatornát, így elméletben 80 SD analóg TV adást lehetne a teljes frekvenciába belepaszírozni. Digitális jelnél modulációtól, kódolástól függően úgy ~40-50 Mbps sávszélt lehet elérni egy 8 Mhz széles csatornán. Így elméletben akár 4 Gbps sávszélt lehet elérni, ha minden csatorna digitálisan kódolt.

Egy ilyen 50 Mbps-es csatornát fel lehet használni netszolgáltatásnál egy DOCSIS csatornára, vagy digitális TV szolgáltatásnál bele lehet pakolni több csatornát, több féle minőségben. Ezek lehetnek SD és HD adók, a bitrátától függ hány adót lehet belepakolni. Egy jobb H.264 kódolással, úgy 16 Mbps körüli bitrátával akár 3 HD adó elfér egy analóg csatornányi helyen.

100 SD adóhoz, meg további 3-4 HD-hez jobb minőség mellett valóban elkél úgy 400-500 Mbps sávszél, ez úgy 8-10 analóg csatornány hely 64-80 Mhz. Video on Demandra is el szoktak különíteni úgy 2-4 analóg csatornányi helyet. Abba mondjuk 2 Mbps-es H.264 kódolás mellett SD-ben elfér 40-80 igény szerinti video stream, ami egy nodera azért elég szokott lenni.

DTV hálózatoknál a nodeokhoz jellemzően újgenerációs universal EdgeQAM eszközöket szoktak pakolni. Nem tudom mely gyártó, mely termékét használhatja UPC. CMTS-nél Arris pártiak, az Arris EdgeQAM-járól pl. itt olvashatsz, de van még vagy egy tucat gyártó akik egdeQAM-okat készítenek. http://www.hfctechnics.hu/?page=61 Az EdgeQAM-oknak gigabit ethernet uplinkjei vannak, jellemzően 4, de 10GE uplikes eszköz is elérhető.

A 4. generációs edgeQAM-okba már elég sok képesség van, ezért is hívják univezális QAM-oknak. Ott van a DTV broadcast ami az első generáció óta megvan. Ott van még a Video on Demand(VoD), az igény szerinti video streamek kezelése. A Switched Digital Video(SDV), ami kvázi a kettő kombinációjával előállított igény szerinti broadcast, vagyis csak azokat a csatornákat broadcastolja a hálózat, amiket ténylegesen néznek is, így a sávszél kihasználtság optimalizálható és kvázi végtelen csatorna kínálat érhető el. Az utolsó támogatott képesség a DOCSIS 3.0 M-CMTS-nél az EdgeQAM az adatkapcsolatnak is szerves részét képezi.

Az egdeQAM-ok elég gyorsan fejlődnek, pl. a korábban linkelt Arris igen koros darab, több éves fejlesztés. 2U magas és 48 QAM-ra képes, amit tavaly softwaresen 72-re növeltek. Pl. az RGB egy éve adott ki egy 1U magas 128 QAM kezelését megoldó eszközt, idén pedig LiquidxStream mutatott be egy 512 QAM-ot kezelő eszközt. Ráadásul egyre több gyártó lát fantáziát edgeQAM-ok gyártásában amit elsősorban a DTV fejlődése indukál. Több gyártó, nagyobb verseny, gyorsabb fejlesztések, gondolom ez az árakra is hatással lehet.

#356 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 09:41

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 14:04

Nekünk a cégnél a mezei otthoni chellohoz nem kellett TV előfizu.

Üdv!

Örülj neki! Nálunk (Bp., XVI.) TvNetWork esetében csak KTV előfizetés mellett vehető igénybe a KábelNet.  :(  Aljas dolog ez a csomagkapcsolás!  :mad:

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2008. 02. 19. 09:41 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#357 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 10:58

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 14:54

A legutóbbi UPC számla mellett volt a boritékban egy wcpapír hosszúságú lap, digitális televíziózás felirattal. Azt írja, a visszaszámlálás elkezdődött.

Milyen jó lenne, ha az STB-ben meglévő gyerekzár funkcióra hivatkozva el lehetne hagyni az ocsmány sárga korhatár karikákat... eddig jól kitoltam a képből a 4/3-as képarány miatt, max egy kis része látszott, de ha 16/9-ben jönnek egyes adók (pl. hbo), akkor már ott fog virítani a képernyőn eltakaríthatatlanul, és majd jól beleég a plazmába... azt hiszem, akkor megszűntetem az HBO előfizetésem.

Tegnap nekem is megérkezett a UPC számla.

De "wcpapírt" nem kaptam hozzá. csak, hogy megszűnik pár csatorna az analóg rendszeren.

#358 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 11:05

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 10:58

Tegnap nekem is megérkezett a UPC számla.

De "wcpapírt" nem kaptam hozzá. csak, hogy megszűnik pár csatorna az analóg rendszeren.

Akkor feltételezhető, hogy nálad egyelőre nem lesz digitális kábelTV. A tavaszi indulás egyelőre csak egyes területeken lesz elérhető.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 19. 11:06 -kor

#359 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 11:25

Én sem kaptam hozzá wc-papírt, pedig budapesti vagyok. Gondoljátok, hogy a fővárosban is fokozatosan (területről-területre) vezetik majd be?

#360 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 11:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 11:05

Akkor feltételezhető, hogy nálad egyelőre nem lesz digitális kábelTV. A tavaszi indulás egyelőre csak egyes területeken lesz elérhető.

Ezt honnan veszed?  :confused: Nem úgy van, ahogy írtad ...

Szerkesztette: Adam84 2008. 02. 19. 11:29 -kor

#361 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 12:12

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 11:28

Nem úgy van, ahogy írtad ...

Miért? A szomszédod kapott?
Elméletileg mindenki akit be tudnak kapcsolni ebbe az kapott ilyet a mostani számlalevélhez. Az RTL, CCTV és a Travel megszűnésről minden UPC kábelTV előfizető kapott értesítést de ez még nem jelenti azt, hogy mindenkinél lesz most tavasszal digitális kábelTV.

#362 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 12:27

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 12:12

Miért? A szomszédod kapott?
Elméletileg mindenki akit be tudnak kapcsolni ebbe az kapott ilyet a mostani számlalevélhez. Az RTL, CCTV és a Travel megszűnésről minden UPC kábelTV előfizető kapott értesítést de ez még nem jelenti azt, hogy mindenkinél lesz most tavasszal digitális kábelTV.

Elég egyértelműen cikkeztek arról a neten, hogy egyszerre fog elindulni Budapesten illetve 4 vidéki nagyvárosban a digitális szolgáltatás.

Értelme se nagyon lenne másképp csinálni, hiszen egy adott városon belül mindenki ugyanarra a fejállomásra csatlakozik ...
Tehát ha egy városon belül X háztartáson belül van digitális jel, akkor Y háztartásban is lesz ...

#363 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 12:53

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 12:27

Elég egyértelműen cikkeztek arról a neten, hogy egyszerre fog elindulni Budapesten illetve 4 vidéki nagyvárosban a digitális szolgáltatás.

Értelme se nagyon lenne másképp csinálni, hiszen egy adott városon belül mindenki ugyanarra a fejállomásra csatlakozik ...
Tehát ha egy városon belül X háztartáson belül van digitális jel, akkor Y háztartásban is lesz ...

Budapesten se mindenki ugyanarról a fejállomásról táplálkozik. Én speciel a központiról kapom a jelet (kaptam is a számla mellé papirost, hogy szoktassam magam a gondolathoz mert hamarosan digitális adás lesz). Budapesten belül még a havi előfizetői díjak is változnak annak függvényében, hogy a központi, a Törökvész vagy az Erzsébet fejállomásról jön az anyag.

#364 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 13:36

A upc honlap szerint elég kevés csatornát látnánk mi budapestiek, ha az Erzsébetváros vagy a Törökvész fejállomáson lógnánk. :)

#365 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 15:02

Engem inkább az érdekelne ,hogy amikor az olimpia kezdődik, mely városokban lesz digitális az UPC.
És, hogy a MTV2-őt HD-ben adják-e?
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#366 Felhasználó inaktív   Gyzmo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 19. 19:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 12:53

Budapesten se mindenki ugyanarról a fejállomásról táplálkozik. Én speciel a központiról kapom a jelet (kaptam is a számla mellé papirost, hogy szoktassam magam a gondolathoz mert hamarosan digitális adás lesz). Budapesten belül még a havi előfizetői díjak is változnak annak függvényében, hogy a központi, a Törökvész vagy az Erzsébet fejállomásról jön az anyag.

Én is a központi fejállomásról kapom a jelet Budapesten, de a számla mellé én sem kaptam külön tájékoztatót. Azt viszont nehezen tudnám elképzelni, hogy a digitalizálásból az első körben a központi fejállomást kihagynák. :think:

#367 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 19:46

Idézet: Gyzmo - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 20:18

Én is a központi fejállomásról kapom a jelet Budapesten, de a számla mellé én sem kaptam külön tájékoztatót. Azt viszont nehezen tudnám elképzelni, hogy a digitalizálásból az első körben a központi fejállomást kihagynák. :think:

Van HBO-d?
-Igen?... -A Válasz. . .

#368 Felhasználó inaktív   Gyzmo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 19:48

Idézet: mozesapo - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 19:46

Van HBO-d?

Nem, "csak" családi csomagra vagyok előfizetve.

#369 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 20:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 1:24

az hogy neked wifin szórjanak műsort az nem megvalósítható, mert agyoncsapna azonnal minden wifi kommunikációt a lefedett területen. ráadásul max kb 20-40 néző esetén már megállna a bazár.

Én arra gondoltam, hogy kábelen hozzák a Tv jelet és wifin szétszórom magamnak a kastélyomban.

#370 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 20:26

"az hogy neked wifin szórjanak műsort az nem megvalósítható, mert agyoncsapna azonnal minden wifi kommunikációt a lefedett területen. ráadásul max kb 20-40 néző esetén már megállna a bazár"

De miért is nem lehet wifi-n TV ?

http://www.pto.hu/post/1/1050

http://www.our-picks.com/archives/2007/11/...0p-lcd-wifi-tv/

Szerkesztette: Doncarlo 2008. 02. 19. 20:34 -kor

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20