HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 09:37

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 9:00

Idézet: alibabusic

Ez kérlek Magyarország, ez 1 bebetonozott törvény (vagy rendelet) erre nincs idejük megváltoztatni.
A következő választáson arra kéne szavazni,aki ezt eltörli  ;)

És a következő az adásokon levő TV csatorna logo lesz, amit eltöröltetsz? ;)

Nem arról van szó,hogy a film elején ne legyen figyelmeztetés - legyen.
Legyen a reklámok után is amikor folytatódik a film.
Csak ne végig..........

Gondolod,hogy a karikák miatt nem nézik a gyerekek a műsort ?
Amikor a tizenéves gyerekek a netről különb dolgokat töltenek le és néznek.
Különben is jobban értenek a "technikához" mint sok szülő - hiába van szülői felügyelet jelszó + egyebek ha nem ért hozzá a szülő a gyerek meg igen.

#342 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 10:36

Haaaat, ne tudd meg mennyit probalkoztunk, hany papirost irtunk, hany helyen voltunk, hanyszor cseszett az ortt-tol barki leulni velunk, hogy ne legyen -vagy ne igy legyen- ez a hulye karikazgatosdi. Az egyetlen eredmeny, hogy engedtek attetszove tenni a karikat (mert regen ugyebar kisutotte az ember szemet). Nagyon franko kis szabalyzasi javaslatot is csinaltak a tagok, kb. le sem szarta senki :(
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#343 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 11:59

írják hogy a upc nél átállítják a hálózatot digitálisra. ez mit jelent?nekem sima katódsugárcsöves tv-m van.azzal is fogom tudni az adásokat fogni?

továbbá,ha digitálisra állitja a upc a hálózatát,és ha én veszek egy hd ready-s tv-t kb 120 ezer ft-ost,akkor ha arra kötöm rá a upc direktet,akkor nem lesz zavaros a kép?vagy ugyanugy zavaros lesz?(mert állitolag csak a drága hd televiziók képesek kiszürni a zajt)
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#344 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 12:24

Idézet: cibuu - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 11:59

írják hogy a upc nél átállítják a hálózatot digitálisra. ez mit jelent?nekem sima katódsugárcsöves tv-m van.azzal is fogom tudni az adásokat fogni?

A sima katódsugárcsöves TV-n is nézheted a digitális műsorokat mivel a digitális átálláskor kábelTV-hez adnak majd STB-t (Set Top Box) és ennek az analóg kimenetét kötöd a TV-re.
Egyébként egy jó darabig párhuzamosan fog menni az analóg és a digitális.

Idézet

továbbá,ha digitálisra állitja a upc a hálózatát,és ha én veszek egy hd ready-s tv-t kb 120 ezer ft-ost,akkor ha arra kötöm rá a upc direktet,akkor nem lesz zavaros a kép?vagy ugyanugy zavaros lesz?(mert állitolag csak a drága hd televiziók képesek kiszürni a zajt)

A UPC műholdas szolgáltatásának mi köze a digitális kábelTV-hez? Két külön dolog.
A HD TV-nek semmi köze nagy tömörítés okozta jelenségekhez. Ez a kis sávszélesség velejárója és független attól, hogy milyen TV-t kötsz rá.

#345 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 12:27

Idézet: cibuu - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 11:59

A félreértések elkerülése végett:

a upc direct most is digitális minőségben sugároz, itt semmilyen változás nem következik be.

a upc most a KÁBELHÁLÓZATTAL kiépített rendszereken vezeti be a digitális sugárzást, amelyben budapest, és néhány vidéki nagyváros érintett.

ne keverjük a szezont a fazonnal  :confused:

#346 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 14:04

Idézet: Klown - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 22:47

Na igen ám, de az furfangosan van kitalálva!  :omg:  Kábelnethez kötelező a Kábel TV is. Ami alapcsomag eseténben kb. 2k (~20 csatorna)!

Nekünk a cégnél a mezei otthoni chellohoz nem kellett TV előfizu.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#347 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 16:56

Nekem is chello van catv nélkül.
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#348 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 17:06

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 13:27

digitális minőségben

Azmiaz?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#349 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 17:22

[quote name='alibabusic' date='2008. febr. 18., hétfő - 9:37']
És a következő az adásokon levő TV csatorna logo lesz, amit eltöröltetsz? ;) [/QUOTE]
Nem arról van szó,hogy a film elején ne legyen figyelmeztetés - legyen.
Legyen a reklámok után is amikor folytatódik a film.
Csak ne végig..........

Gondolod,hogy a karikák miatt nem nézik a gyerekek a műsort ?
Amikor a tizenéves gyerekek a netről különb dolgokat töltenek le és néznek.
Különben is jobban értenek a "technikához" mint sok szülő - hiába van szülői felügyelet jelszó + egyebek ha nem ért hozzá a szülő a gyerek meg igen. [/quote]
Nem támogatom, félreértés ne essék, de azért van ott állandóan, mert bármikor odakapcsolhatsz. Akkor is látni kell, hogy milyen korhatáros. De tényleg nem értem mi a gond vele, mikor a TV logók is ugyanúgy ott vannak folyamatosan. Gyanítom digitális adásnál lehet jelezni ezt a műsoradatok közt, így szükségtelenné válik.

#350 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:19

Én arra vagyok kiváncsi, hogy a kb. 380 Mbitnek megvan-e a kapacítás oldala Node-onként, amit igényelni fog mindez.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#351 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:27

Idézet: mozesapo - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 21:19

Én arra vagyok kiváncsi, hogy a kb. 380 Mbitnek megvan-e a kapacítás oldala Node-onként, amit igényelni fog mindez.

az analóg adások is elfértek valahol ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#352 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:32

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 22:27

az analóg adások is elfértek valahol ;)

Az analóg, itt viszont kell ugyanúgy az eszköz mint a netnél, valaminek rá kell ültetni az RF-re a biteket. :think:
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#353 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:38

Idézet: mozesapo - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 21:32

Az analóg, itt viszont kell ugyanúgy az eszköz mint a netnél, valaminek rá kell ültetni az RF-re a biteket. :think:

az analóg adásnak is van sávszélessége, a digitálisnak is, felosztás kérdése az egész. ráadásul egy adó digitális továbbítása kisebb sávszélt igényel.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#354 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 21:45

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 22:38

az analóg adásnak is van sávszélessége, a digitálisnak is, felosztás kérdése az egész. ráadásul egy adó digitális továbbítása kisebb sávszélt igényel.

Amennyi adót akarnak, az kb 380-500Mbit folyamatosan, amit továbbítani kell az előfizetők :think: ig. Na ennek megvan már mindenhol az eszköze Node-onként?
-Igen?... -A Válasz. . .

#355 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 23:07

mozesapo:

A kábelhálózat kiépítéstől függően 550, 750, 860, 1000 Mhz-es lehet, Európában 8 Mhz széles egy csatorna. A downstream 108 Mhz-től az FM tetejétől indul. UPC-nek tipikusan 750 Mhz-es rendszerei vannak, ez összességében egy 640 Mhz széles freki, 8 Mhz-es csatornával úgy 80 csatorna.

Analóg sugárzásnál egy analóg TV csatorna elfoglal egy 8 Mhz-es csatornát, így elméletben 80 SD analóg TV adást lehetne a teljes frekvenciába belepaszírozni. Digitális jelnél modulációtól, kódolástól függően úgy ~40-50 Mbps sávszélt lehet elérni egy 8 Mhz széles csatornán. Így elméletben akár 4 Gbps sávszélt lehet elérni, ha minden csatorna digitálisan kódolt.

Egy ilyen 50 Mbps-es csatornát fel lehet használni netszolgáltatásnál egy DOCSIS csatornára, vagy digitális TV szolgáltatásnál bele lehet pakolni több csatornát, több féle minőségben. Ezek lehetnek SD és HD adók, a bitrátától függ hány adót lehet belepakolni. Egy jobb H.264 kódolással, úgy 16 Mbps körüli bitrátával akár 3 HD adó elfér egy analóg csatornányi helyen.

100 SD adóhoz, meg további 3-4 HD-hez jobb minőség mellett valóban elkél úgy 400-500 Mbps sávszél, ez úgy 8-10 analóg csatornány hely 64-80 Mhz. Video on Demandra is el szoktak különíteni úgy 2-4 analóg csatornányi helyet. Abba mondjuk 2 Mbps-es H.264 kódolás mellett SD-ben elfér 40-80 igény szerinti video stream, ami egy nodera azért elég szokott lenni.

DTV hálózatoknál a nodeokhoz jellemzően újgenerációs universal EdgeQAM eszközöket szoktak pakolni. Nem tudom mely gyártó, mely termékét használhatja UPC. CMTS-nél Arris pártiak, az Arris EdgeQAM-járól pl. itt olvashatsz, de van még vagy egy tucat gyártó akik egdeQAM-okat készítenek. http://www.hfctechnics.hu/?page=61 Az EdgeQAM-oknak gigabit ethernet uplinkjei vannak, jellemzően 4, de 10GE uplikes eszköz is elérhető.

A 4. generációs edgeQAM-okba már elég sok képesség van, ezért is hívják univezális QAM-oknak. Ott van a DTV broadcast ami az első generáció óta megvan. Ott van még a Video on Demand(VoD), az igény szerinti video streamek kezelése. A Switched Digital Video(SDV), ami kvázi a kettő kombinációjával előállított igény szerinti broadcast, vagyis csak azokat a csatornákat broadcastolja a hálózat, amiket ténylegesen néznek is, így a sávszél kihasználtság optimalizálható és kvázi végtelen csatorna kínálat érhető el. Az utolsó támogatott képesség a DOCSIS 3.0 M-CMTS-nél az EdgeQAM az adatkapcsolatnak is szerves részét képezi.

Az egdeQAM-ok elég gyorsan fejlődnek, pl. a korábban linkelt Arris igen koros darab, több éves fejlesztés. 2U magas és 48 QAM-ra képes, amit tavaly softwaresen 72-re növeltek. Pl. az RGB egy éve adott ki egy 1U magas 128 QAM kezelését megoldó eszközt, idén pedig LiquidxStream mutatott be egy 512 QAM-ot kezelő eszközt. Ráadásul egyre több gyártó lát fantáziát edgeQAM-ok gyártásában amit elsősorban a DTV fejlődése indukál. Több gyártó, nagyobb verseny, gyorsabb fejlesztések, gondolom ez az árakra is hatással lehet.

#356 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 09:41

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 14:04

Nekünk a cégnél a mezei otthoni chellohoz nem kellett TV előfizu.

Üdv!

Örülj neki! Nálunk (Bp., XVI.) TvNetWork esetében csak KTV előfizetés mellett vehető igénybe a KábelNet.  :(  Aljas dolog ez a csomagkapcsolás!  :mad:

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2008. 02. 19. 09:41 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#357 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 10:58

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 14:54

A legutóbbi UPC számla mellett volt a boritékban egy wcpapír hosszúságú lap, digitális televíziózás felirattal. Azt írja, a visszaszámlálás elkezdődött.

Milyen jó lenne, ha az STB-ben meglévő gyerekzár funkcióra hivatkozva el lehetne hagyni az ocsmány sárga korhatár karikákat... eddig jól kitoltam a képből a 4/3-as képarány miatt, max egy kis része látszott, de ha 16/9-ben jönnek egyes adók (pl. hbo), akkor már ott fog virítani a képernyőn eltakaríthatatlanul, és majd jól beleég a plazmába... azt hiszem, akkor megszűntetem az HBO előfizetésem.

Tegnap nekem is megérkezett a UPC számla.

De "wcpapírt" nem kaptam hozzá. csak, hogy megszűnik pár csatorna az analóg rendszeren.

#358 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 11:05

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 10:58

Tegnap nekem is megérkezett a UPC számla.

De "wcpapírt" nem kaptam hozzá. csak, hogy megszűnik pár csatorna az analóg rendszeren.

Akkor feltételezhető, hogy nálad egyelőre nem lesz digitális kábelTV. A tavaszi indulás egyelőre csak egyes területeken lesz elérhető.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 19. 11:06 -kor

#359 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 11:25

Én sem kaptam hozzá wc-papírt, pedig budapesti vagyok. Gondoljátok, hogy a fővárosban is fokozatosan (területről-területre) vezetik majd be?

#360 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 11:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 11:05

Akkor feltételezhető, hogy nálad egyelőre nem lesz digitális kábelTV. A tavaszi indulás egyelőre csak egyes területeken lesz elérhető.

Ezt honnan veszed?  :confused: Nem úgy van, ahogy írtad ...

Szerkesztette: Adam84 2008. 02. 19. 11:29 -kor

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.