HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#431 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 25. 11:20

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 11:37

A UPC oldaláról lekerült a digitális csatornakiosztást tartalmazó pdf. A digitális alatt is az analóg csatornákat tartalmazó pdf érhető csak el.

Ez eddig is így volt. én a fórumos linket szoktam használni a pdf eléréséhez.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#432 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 13:09

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 9:37

A 720p és az 1080p között 50 collos képátló esetén 3 méteres vagy nagyobb nézési távolság esetén nem látni a különbséget. Ha kisebb a tv, még közelebb kell ülni hozzá, hogy a különbség látható legyen.

Arról nem is beszélve, hogy a műsorok (filmek) 1080i-ben lesznek foghatók. Az 1080p egyelőre csak a Blu-ray filmek piacán terjed, amennyire én tudom, az USA-ban is 1080i-ben adnak a társaságok.
Papesz

#433 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 15:17

Kép

Ez a levél ma volt a postaládámban.
Már vannak benne árak meg egyéb infók is ...
Akit érdekel, az böngéssze nyugodtan.  :Đ

Röviden összefoglalva:

digital silver csomag: 6000 Ft
digital silver movie csomag (HBO+HBO2): 8000 Ft/hó

digital HD silver csomag: 7000 Ft/hó
digital HD silver movie csomag (HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax2 + 3 HD adó): 10000 Ft

digital gold csomag: 7000 Ft/hó
digital gold movie csomag (HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax2): 10000 Ft

A digital gold csomag mellé jár a "felvevős" és "visszajátszós" box.

Meglévő UPC telefon vagy chello előfizetőknek 10% kedvezmény van a fenti árakból a tájékoztató szerint.

Szerkesztette: Adam84 2008. 02. 25. 15:26 -kor

#434 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 15:33

Idézet: RiCheta - Dátum: sat.hu_forum

Március 31 től indúl a UPC kábeltv digitalizálása. Kezdetben budapesten és debrecenben fog kiépülni na teljes csomag, 74 csatornával, 2 HD tartalommal(NGC HD és HBO HD). a konverteres ügyfelek kapnak set top boxot, amit a UPC médiabox-nak nevezett el. A médiabox tartalmaz egy kábelmodemet is, tehátr kétirányú kommunikációra képes. (bár ennek véleményem szerint nem sok értelme van) A rendszer DVB-C szabvány szerint fog működni NAGRA kódolással, médiabox-hoz párosított kártyával. A médiaboxokat március végén kezdik el kiadni az ügyfeleknek.
Igényelhető SD BOX(PACE), SD OBX merevlemezzel (Thomson) és HD BOX (Philips) Az SD tartalom MPEG 2, míg a HD MPEG 4 tömörítésel fog menni. Jullius végéig az összes meglévő konverter le lesz cserélve. a szolgáűltatás elindúl pévcsen és miskolcon is, de ott nem lesz azonnali teljes átálás.
Az adás az UPC központi fejállomásáról fog menni optikán az egyes vidéki városokba. Az adott fejállomáson alakítják át az optikai kábelen érkező jelet. Az M1 regionális híradója és a helyi tvk megoldása egyenlőre ismert, valószínüleg a digitális M1 a budapesti regionális híradót fogja adni. a képminőság kielégítő, pixelesedés, akadás nem volt tapasztalható.

KépKép

Pace SD / Philips HD

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#435 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 15:37

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 15:17

Kép

Hát, ezek az árak elég furcsák. Mi az, hogy a digital silver kedvezményes ára 6000Ft. Nekem most a családi+HBO 5100Ft melyből a családi 3900Ft. Akkor ezek szerint ha én kedvezményesen szeretnék digital silver csomagot akkor az eddigi 3900Ft helyett fizethetek 6000Ft-ot?  :reklamacio: A HBO nekem most 1200Ft ha ugyenezt digitálisan kérem akkor 2500Ft. Tehát a digital silver + HBO pack 8500Ft. Hol van itt a kedvezmény?  :think:  Mert az, hogy jelenleg fizetek 5100Ft-ot havonta (2008. december 31.-ig) akkor az nem kedvezményes díj ha ehelyett 8500Ft-ot kell fizetnem.

Ahogy látom indul az előfizetők sz*patása ezzel a digitális maszlaggal. Nem hiszem, hogy sokan azért fizetnének 3400Ft-al többet havonta, hogy a digitális csodát nézzék. És akkor még a + STB-kről nincs is szó. Szóval ha ezek az árak lesznek a kedvezményes árak akkor kötve hiszem, hogy 2008-ban a meglévő ügyfelek közt sokan állnának át digitális csomagra. Szerintem azok akiknek 2008 végéig, 2009-ig van hűségük azok kivárják a lejáratot és csak akkor állnak át. Ha nekem is ezt az árat ajánlják akkor menyjenek a fenébe.  :reklamacio:

Szerk:
Csak most látom, hogy a HBO 2008 június 30.-ával megszűnik az analóg rendszerben és azt írják, hogy a hűségszerződés is megszűnik ezzel a nappal. Na ez aztán a legnagyobb szemétség. Ezt a pofátlanságot azért nem gondoltam. Szerintem lesznek egy páran akik felnyomják a UPC-t ezen lépési miatt. Mi az, hogy a 2007. december 30.-án kötött 1 éves határozott idejű szerződést csak úgy felmondják?  :reklamacio:

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 25. 15:49 -kor

#436 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 15:44

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 15:17

Kép

Röviden összefoglalva:

digital silver csomag: 6000 Ft
digital silver movie csomag (HBO+HBO2): 8000 Ft/hó

digital HD silver csomag: 7000 Ft/hó
digital HD silver movie csomag (HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax2 + 3 HD adó): 10000 Ft

digital gold csomag: 7000 Ft/hó
digital gold movie csomag (HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax2): 10000 Ft

A digital gold csomag mellé jár a "felvevős" és "visszajátszós" box.

Meglévő UPC telefon vagy chello előfizetőknek 10% kedvezmény van a fenti árakból a tájékoztató szerint.

Én nem is értem azt a szöveget, amit írnak benne... :)

#437 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 15:47

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 15:44

Én nem is értem azt a szöveget, amit írnak benne... :)

Én se mindenhol értem a szöveget :D

#438 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 15:48

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 15:47

Én se mindenhol értem a szöveget :D

Megfogalmazhatták volna értelmesebben is... szerintem akik kapják a többségük nem is érti az egészet.

#439 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 15:51

Nem vagyok elájulva ettől a digitális maszlagtól.Mikor fogják teljesen lekapcsolni az analógot?Még jó hogy nálunk van alternatíva.(Digikábel)

#440 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 15:53

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 15:48

Megfogalmazhatták volna értelmesebben is... szerintem akik kapják a többségük nem is érti az egészet.

Én annyit vettem ki belőle, hogy a UPC egyoldalúan felbontja mindazokkal a határozott idejű (hűség) szerződést akiknek van HBO is. Ez pedig szerintem a legnagyobb mocsokság mert december 30.-án mikor nagy kegyesen felajánlották az 5100Ft kedvezményes családi+HBO árat akkor b*sztak szólni, hogy ember 6 hónap múlva felrúgjuk ezt a szerződést. Ez egy igencsak mocskos lépés a UPC részéről mert így rákényszerítenek mindenki a digitális szarjukra meg a kibasz*tt STB-kre.  :reklamacio:

Szerk:
Ha én kezdeményezem a határozott idejű szerződés lejárat előtti megszűnését akkor fizethetek a UPC-nek. Ők pedig csak úgy felrúghatják?  :reklamacio:

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 25. 15:55 -kor

#441 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 15:56

Többszöri elolvasás után én a következőt szűrtem le, nyugodtan beleszólhat bárki, mert lehet, hogy rosszul értelmezem :) :

Akinek jelenleg családi csomagja van függetlenül, hogy van-e hűségje vagy nincs a jelenlegi áron veheti igénybe az új csomagokat (HD-s és PVR-es változatot + 1000 forintért) pl. Székesfehérváron július 26-ig. Július 26-tól viszont már a táblázatban szereplő árak érvényesek, ami már hűségnyilatkozat nélküliek.

#442 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 15:58

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 15:56

Többszöri elolvasás után én a következőt szűrtem le, nyugodtan beleszólhat bárki, mert lehet, hogy rosszul értelmezem :) :

Akinek jelenleg családi csomagja van függetlenül, hogy van-e hűségje vagy nincs a jelenlegi áron veheti igénybe az új csomagokat (HD-s és PVR-es változatot + 1000 forintért) pl. Székesfehérváron július 26-ig. Július 26-tól viszont már a táblázatban szereplő árak érvényesek, ami már hűségnyilatkozat nélküliek.

Szerintem jól értelemzed. Én is ezt szűrtem le belőle.  :cool:

#443 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:02

Hmmm, a csatornakiosztásos PDF-hez képest akkor csökkentek az árak. És ezek még mindig hűségszerződés nélküli árak.

Ha jól veszem ki, ha van egy budapesti családi csomagom most 3900 Ft-ért, akkor migrálhatok Digital Silverre most 3900 Ft-ért, vagy Digital HD Silverre vagy Digital Goldra 4900 Ft-ért, aztán augusztus 11-től pedig fizethetem a táblázatba írt összeget, azaz 6000 vagy 7000 Ft-ot havonta, és akkortól megszűnik a hűségem, azaz bármikor lemondhatom. Ha van HBO-m, akkor kaphatok egy HBO Pak-ot azonos árért Augusztus 11-ig, és hűség megint ugrik utána.

A hűséges árakról nincs hír egyelőre. Ha lesznek egyáltalán, mert rászálltak valahol az EU-ban talán a szolgáltatókra, hogy ne legyenek hűségnyilatkozatok, mert károsan befojásolják a versenyt.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#444 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:03

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 15:53

Én annyit vettem ki belőle, hogy a UPC egyoldalúan felbontja mindazokkal a határozott idejű (hűség) szerződést akiknek van HBO is. Ez pedig szerintem a legnagyobb mocsokság mert december 30.-án mikor nagy kegyesen felajánlották az 5100Ft kedvezményes családi+HBO árat akkor b*sztak szólni, hogy ember 6 hónap múlva felrúgjuk ezt a szerződést. Ez egy igencsak mocskos lépés a UPC részéről mert így rákényszerítenek mindenki a digitális szarjukra meg a kibasz*tt STB-kre.  :reklamacio:

Erthetetlen szamomra, hogy mi ertelme van ennyire felhuzni magad egy sz@ros HBO miatt... mi akkor mondtuk le, amikor eszrevettuk, hogy 3 honapja egy filmet se neztunk meg mar rajta. Van interneted, nem?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#445 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:04

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:53

Szerk:
Ha én kezdeményezem a határozott idejű szerződés lejárat előtti megszűnését akkor fizethetek a UPC-nek. Ők pedig csak úgy felrúghatják?  :reklamacio:

olvasd tovább a levelet. Ha hátrány ér, felbonthatod a szerződésed.

#446 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:05

Az alábbi minden olyan előfizetőt érint akinek hűségszerződése van családi csomagra + HBO-ra.
Az ÁSZF-ben a szerődés módosításnál az alábbit találtam:

"A Szolgáltató az előfizetői szerződést az alábbi esetekben módosíthatja egyoldalúan:

a) ha azt jogszabályváltozás, vagy hatósági döntés indokolja;
b) ha azt a szolgáltatás körülményeiben bekövetkezett lényeges változás
indokolja; így például, ha az előfizetői szerződésben vállaltakhoz képest a
szolgáltatás igénybevételének körülményei műszaki okból megváltoznak,
ideértve a műszaki indokoltságú csatornaváltoztatást, valamint, ha az egyes
programcsomagok tartalma a szolgáltató érdekkörén kívüli okból megváltozik,
tekintettel a programszolgáltatókkal kötött megállapodásokra.
Amennyiben jogszabály, vagy elektronikus hírközlésre vonatkozó szabály másképp
nem rendelkezik, a módosítás nem eredményezheti a szerződés lényeges
módosítását.
Lényeges módosításnak minősül különösen a Szolgáltatás igénybevételének
feltételeire, vagy minőségi célértékeire vonatkozó változtatás.
"

A kivastagított rész miatt szerintem nem problémás részükről az egyoldalú szerződésmódosítás mivel a HBO analóg rendszerből való kivételét nem jogszabály, elektronikus hírközlésre vonatkozó szabály írja elő. Ez a döntés a UPC saját hatáskörébe született ami így nem igazán legálisan kivitelezhető.

#447 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:05

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:03

Erthetetlen szamomra, hogy mi ertelme van ennyire felhuzni magad egy sz@ros HBO miatt... mi akkor mondtuk le, amikor eszrevettuk, hogy 3 honapja egy filmet se neztunk meg mar rajta. Van interneted, nem?

Samott

Ácsi, nem kell leszidni mást azért, mert szereti az HBO-t. Te nem szereted és kész, de más attól szeretheti. Én utálom a sportot és legszívesebben törölném mindegyik csatornát, de elfogadom, hogy vannak akik szeretik és kész.

#448 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:08

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:05

Ácsi, nem kell leszidni mást azért, mert szereti az HBO-t.

A fene se szidta... csak ertetlenkedek, hiszen az HBO ugy ahogy van egy elavult, felesleges valami.

Samott

#449 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:08

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:02

Hmmm, a csatornakiosztásos PDF-hez képest akkor csökkentek az árak. És ezek még mindig hűségszerződés nélküli árak.

Ha jól veszem ki, ha van egy budapesti családi csomagom most 3900 Ft-ért, akkor migrálhatok Digital Silverre most 3900 Ft-ért, vagy Digital HD Silverre vagy Digital Goldra 4900 Ft-ért, aztán augusztus 11-től pedig fizethetem a táblázatba írt összeget, azaz 6000 vagy 7000 Ft-ot havonta, és akkortól megszűnik a hűségem, azaz bármikor lemondhatom. Ha van HBO-m, akkor kaphatok egy HBO Pak-ot azonos árért Augusztus 11-ig, és hűség megint ugrik utána.

A hűséges árakról nincs hír egyelőre. Ha lesznek egyáltalán, mert rászálltak valahol az EU-ban talán a szolgáltatókra, hogy ne legyenek hűségnyilatkozatok, mert károsan befojásolják a versenyt.

Nem migrálhatsz, hanem migrálnod kell, ha továbbra is szeretnéd a családi csomagot (vagy új nevén silver csomagot) mivel szerintem teljesen le akarják állítani a konverteres rendszert, ezért törlődik mindenkinek a hűségnyilatkozata is és ezért köteleznek mindenkit, hogy váltson át. Szerintem... vagy tévedek?

Szerkesztette: petne 2008. 02. 25. 16:14 -kor

#450 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:09

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:04

olvasd tovább a levelet. Ha hátrány ér, felbonthatod a szerződésed.

Aztán meg kitörölhetem a seggem vele mert a UPC-n kívül csak a TVnetwork van ami meg szar minőségben ad. A support-ról meg nem is beszélve. A szomszédom is megbánta már, hogy velük kötött szerződést.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.