HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#451 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:09

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:08

A fene se szidta... csak ertetlenkedek, hiszen az HBO ugy ahogy van egy elavult, felesleges valami.

Samott

Hát az igaz, hogy mozicsatornának én se nevezném, de én például sokkal jobban szeretem a Cinemaxot.

Szerkesztette: petne 2008. 02. 25. 16:11 -kor

#452 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:13

Idézet: Vertigo - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 22:58

:offtopic: rovid leszek, nem akarok nagyon offolni mar...

csak annyi, hogy 6-7 evre visszamenoleg vasarolt 4:3-as teveken en mind lattam 16:9-es modba valo kapcsolasi lehetoseget... a versenyhivatalos dologhoz meg nem ertek, ezek szerint azert bunitz, ha 4:3-as teven hosszukas az ember feje, azert meg nem buntet, ha 16:9esen meg szeles?

:offtopic:
nekem pl 15 eves TVm van es eleg sok embert ismerek akinek detto, txt nelkul. a PAL szabvany szerint a kep oldalaranya 4:3, ezt a 60-as evekben lerogzitettek. a szelesvasznu tv-k ezt alapertelmezes szerint alakhelyesen, pillarboxolva jelenitik meg es ugy alakhu. az hogy ezt te szethuzod tuskolabura az a te maganugyed.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#453 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:13

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 17:08

Nem migrálhatsz, hanem migrálnod kell, ha továbbra is szeretnéd a családi csomagot (vagy új nevén silver csomagot) mivel szerintem teljesen le akarják állítani a konverteres rendszert, ezért törlődik mindenkinek a hűségnyilatkozata is és ezért köteleznek mindenkit, hogy váltson át. Szerintem...

Igen, az a baj, hogy én mindig a budapesti helyzetből indulok ki, itt maradnak az analóg csomagok a digitális mellett, kivéve az HBO-t, azt kiveszik az analógból.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#454 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:15

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:02

A hűséges árakról nincs hír egyelőre.

Én is ma kaptam meg levelet a változásokról.

Nem is lesznek hűséges árak !
Ezek a kedvezményes árak -1000 Ft. a listaárhoz képest,  ehhez jön még 10 % kedvezmény ha van net vagy telefon +július végéig a családi csomag áráért nézhetem a digit adást.
Illetve nézhetném,mert nálunk (Pécs) azért van pirossal a csatornák többsége,mert azok csak július 1-től nézhetők digitálisan

Tehát a legolcsóbb digit csomag 5.400 Ft. - a mostani családihoz 3.900 Ft. képest és ezért a pénzért 1 tv-n nézhetem a digit. adást.
Ez pont 2 digi tv előfizetés és ezért 4 tv-t lehet nézni.

#455 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:17

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:13

Igen, az a baj, hogy én mindig a budapesti helyzetből indulok ki, itt maradnak az analóg csomagok a digitális mellett, kivéve az HBO-t, azt kiveszik az analógból.

Bocsánat, de félreértettem a szöveget. Te mondod jól, hogy csak az HBO-t veszik ki az analógból és nem csak pesten, hanem mindenhol, ahol lesz digitális.

#456 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:19

Sziasztok,
Egyike leszek a tesztelőknek, hátha tudok az értelmezésban segíteni.
Az analóg családi csomag marad - akár évekig is. Nem kötelező átállni.
Az analóg HBO Július 31-ig marad - ez csak Budapestre igaz! Utána csak digitális csomaggal együtt lesz elérhető. Ennek megfelelően megszűnik a hűség is ettől az időponttól.
A hűségnyilatkozat úgy, ahogy van meg fog szűnni a ktv szolgáltatásra.
Vegyük azt a példát, hogy most van családi csomag + HBO. Március 31-től azért az árért lehet áttérni a digit csomagra, amennyit most az illető fizet. Ez Silver csomag esetén lesz így, HD Silver nagy Gold csomag +1000 Ft. Ez az ár 2008. július 31-ig lesz érvényben. Plusz a prémium csomagok persze.
Hirtelen ez az, amit biztosan tudok.

#457 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:20

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:17

Bocsánat, de félreértettem a szöveget. Te mondod jól, hogy csak az HBO-t veszik ki az analógból és nem csak pesten, hanem mindenhol, ahol lesz digitális.

Már csak az a kérdés, hogy ezért a lépésért hányan fogják felnyomni a UPC-t mert a mostani és a március 31.-től érvénye ÁSZF-ben is az áll, hogy ilyen mértékű egyoldalú szerződésmódosítás csak jogszabály változás miatt lehetséges a határozott idejű szerződésnél.

#458 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:20

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:15

Én is ma kaptam meg levelet a változásokról.

Nem is lesznek hűséges árak !
Ezek a kedvezményes árak -1000 Ft. a listaárhoz képest,  ehhez jön még 10 % kedvezmény ha van net vagy telefon +július végéig a családi csomag áráért nézhetem a digit adást.
Illetve nézhetném,mert nálunk (Pécs) azért van pirossal a csatornák többsége,mert azok csak július 1-től nézhetők digitálisan

Tehát a legolcsóbb digit csomag 5.400 Ft. - a mostani családihoz 3.900 Ft. képest és ezért a pénzért 1 tv-n nézhetem a digit. adást.
Ez pont 2 digi tv előfizetés és ezért 4 tv-t lehet nézni.

Jah, akkor azt jelenti a piros szín, hogy azok csak később jönnek...  ;)

#459 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:22

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:19

Sziasztok,
Az analóg HBO Július 31-ig marad - ez csak Budapestre igaz! Utána csak digitális csomaggal együtt lesz elérhető. Ennek megfelelően megszűnik a hűség is ettől az időponttól.
Vegyük azt a példát, hogy most van családi csomag + HBO. Március 31-től azért az árért lehet áttérni a digit csomagra, amennyit most az illető fizet. Ez Silver csomag esetén lesz így, HD Silver nagy Gold csomag +1000 Ft. Ez az ár 2008. július 31-ig lesz érvényben. Plusz a prémium csomagok persze.

Jaja valóban így lehet... nem mondhatnám nagyon olcsónak.  :(

#460 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:23

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 17:19

Sziasztok,

jó neked, hogy tesztelheted. Igaz, végülis 1 hónap, és jön az éles tesztüzem, amikor már a többi, fizető felhasználó is tesztelheti.  :)
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#461 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:24

Sziasztok,

Csak tudod a határozott idejű szerződéseket nem lehet csak úgy egyoldalúan felrugdosni, módosítgatni. A HBO megvonása és a hűségszerződés hatályon kívül helyezése nem egy csatorna átállítás amit megtehet a szolgáltató. Ezek a lépések egyoldalú szerződésbontást jelentenek ami jogilag aggályos.

Szerk:
Benne van az ÁSZF-ben, hogy csak közös megegyezéssel szűnhet meg a szerződés. A szolgáltató egyoldalúan csak akkor eszközölhet ilyen mértékű módosítást ha ezt jogszabályi változás indokolja. Nekem pont ez az egyoldalúan kijelentett tetszik nem tetszik akkor is megszüntetjük a szerződést hozzáállás az ami pofátlanság.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 25. 16:27 -kor

#462 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:25

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:24

Csak tudod a határozott idejű szerződéseket nem lehet csak úgy egyoldalúan felrugdosni, módosítgatni. A HBO megvonása és a hűségszerződés hatályon kívül helyezése nem egy csatorna átállítás amit megtehet a szolgáltató. Ezek a lépések egyoldalú szerződésbontást jelentenek ami jogilag aggályos.

Akkor lenne aggályos, ha nem engedne kiugrani a hűségből mindenfajta szankció nélkül, hanem megfizettetné veled az igénybevett kedvezményeket.

#463 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:30

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:25

Akkor lenne aggályos, ha nem engedne kiugrani a hűségből mindenfajta szankció nélkül, hanem megfizettetné veled az igénybevett kedvezményeket.

Beidéztem az ÁSZF azon részét ahol konkrétan le van írva, hogy a szolgáltató egyoldaló szerzősdésmódosítást mior eszközölhet.

" A Szolgáltató az előfizetői szerződést az alábbi esetekben módosíthatja egyoldalúan:

a) ha azt jogszabályváltozás, vagy hatósági döntés indokolja;
b) ha azt a szolgáltatás körülményeiben bekövetkezett lényeges változás
indokolja; így például, ha az előfizetői szerződésben vállaltakhoz képest a
szolgáltatás igénybevételének körülményei műszaki okból megváltoznak,
ideértve a műszaki indokoltságú csatornaváltoztatást, valamint, ha az egyes
programcsomagok tartalma a szolgáltató érdekkörén kívüli okból megváltozik,
tekintettel a programszolgáltatókkal kötött megállapodásokra.

Amennyiben jogszabály, vagy elektronikus hírközlésre vonatkozó szabály másképp
nem rendelkezik, a módosítás nem eredményezheti a szerződés lényeges
módosítását.
Lényeges módosításnak minősül különösen a Szolgáltatás igénybevételének
feltételeire, vagy minőségi célértékeire vonatkozó változtatás.
"

#464 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:32

wpepi:

Egy szerződést bármelyik fél, bármikor felmondhatja a szerződésben rögzített feltételek mellett. Pl. a te net vagy TV szerződésedet bármikor felmondhatja a szolgáltató, akár indoklás nélkül is csak azért mert sapka van rajtad, ez általában szolgáltató oldalról 120 nap szokott lenni.

Az HBO-t a UPC csak tovább szolgáltatja, neki is szerződései vannak HBO felé. Ha azok változnak akkor változnak az előfizetők felé kötött szerződések, ez az általad bemásolt ÁSZF részben is szerepel. A háttérben itt szerintem az HBO áll, nem a UPC. Az jól látható sok más kábelszolgáltatónál is hogy a tavalyi év során többfelé megszűnt az analóg HBO sugárzás és csak a digitális kínálat keretében érhető el. Most ez az UPC-nél is megjelenik, miután megjelent a szolgáltatás kínálatukban a digitális szolgáltatás. Az HBO abban érdeketl hogy az analóg könnyebben kijátszható rendszerek helyett, a digitális jobban nyomon követhető rendszereken át legyenek műsorszórva a csatornái. Ha kevésbé lehet visszélni akkor a várható bevétel is magasabb lehet. Ráadásul a digitális rendszerben jobb szolgáltatást lehet kínálni, ami növelheti az ügyfél elégedettségét, pl. HD, 5.1-es hang, VoD, dupla hangsáv, felirat ami ismét egy bevétel növelő tényező lehet.

Szerkesztette: shabba 2008. 02. 25. 16:41 -kor

#465 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:33

Lehet,hogy megmarad az analóg évekig, DE márc.31-től már újat nem lehet rá kötni és módosítani sem.
Mivel a hűség megszünik,így már újabb hűséget sem lehet rá majd kötni.

Így akinek lejár a hűség fizetheti a listaárat ami 6.050 Ft. - a legolcsób digit. csomi pedig 6.000 Ft !!
ÜGYES !

#466 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:30

Beidéztem az ÁSZF azon részét ahol konkrétan le van írva, hogy a szolgáltató egyoldaló szerzősdésmódosítást mior eszközölhet.

" A Szolgáltató az előfizetői szerződést az alábbi esetekben módosíthatja egyoldalúan:

a) ha azt jogszabályváltozás, vagy hatósági döntés indokolja;
b) ha azt a szolgáltatás körülményeiben bekövetkezett lényeges változás
indokolja; így például, ha az előfizetői szerződésben vállaltakhoz képest a
szolgáltatás igénybevételének körülményei műszaki okból megváltoznak
,
ideértve a műszaki indokoltságú csatornaváltoztatást, valamint, ha az egyes
programcsomagok tartalma a szolgáltató érdekkörén kívüli okból megváltozik,
tekintettel a programszolgáltatókkal kötött megállapodásokra.

Amennyiben jogszabály, vagy elektronikus hírközlésre vonatkozó szabály másképp
nem rendelkezik, a módosítás nem eredményezheti a szerződés lényeges
módosítását.
Lényeges módosításnak minősül különösen a Szolgáltatás igénybevételének
feltételeire, vagy minőségi célértékeire vonatkozó változtatás.
"

Én meg a fenti részt húztam ki. :D Ez egy műszaki okból bekövetkező ÁSZF módosítás, amihez a szolgáltatónak a fentiek értelmében joga van.

#467 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:40

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:33

Lehet,hogy megmarad az analóg évekig, DE márc.31-től már újat nem lehet rá kötni és módosítani sem.
Mivel a hűség megszünik,így már újabb hűséget sem lehet rá majd kötni.

Így akinek lejár a hűség fizetheti a listaárat ami 6.050 Ft. - a legolcsób digit. csomi pedig 6.000 Ft !!
ÜGYES !

A legolcsóbb digitális csomag -ha van pl. neted is-, "csak" 5400 Ft ...
Szóval aki válaszhat majd, szerintem szinte mindenki a digitális csomagra fog előfizetni.

#468 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:41

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 13:09

Arról nem is beszélve, hogy a műsorok (filmek) 1080i-ben lesznek foghatók. Az 1080p egyelőre csak a Blu-ray filmek piacán terjed, amennyire én tudom, az USA-ban is 1080i-ben adnak a társaságok.

az usak atsc-t ne keverjuk ide, mert mpeg2, masreszt foleg azert "i" mert trukkoznek field opokkal (igy is nyerve savszeleeseget)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#469 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:42

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:32

wpepi:

Egy szerződést bármelyik fél, bármikor felmondhatja a szerződésben rögzített feltételek mellett. Pl. a te net vagy TV szerződésedet bármikor felmondhatja a szolgáltató, akár indoklás nélkül is csak azért mert sapka van rajtad, ez általában szolgáltató oldalról 120 nap szokott lenni.

Az HBO-t a UPC csak tovább szolgáltatja, neki is szerződései vannak HBO felé. Ha azok változnak akkor változnak az előfizetők felé kötött szerződések, ez az általad bemásolt ÁSZF részben is szerepel. A háttérben itt szerintem az HBO áll, nem a UPC. Az jól látható sok más kábelszolgáltatónál is hogy a tavalyi év során többfelé megszűnt az analóg HBO sugárzás és csak a digitális kínálat keretében érhető el. Most ez az HBO-nál is megjelenik, miután megjelent a szolgáltatás kínálatukban a digitális szolgáltatás. Az HBO abban érdeketl hogy az analóg könnyebben kijátszható rendszerek helyett, a digitális jobban nyomon követhető rendszereken át legyenek műsorszórva a csatornái. Ha kevésbé lehet visszélni akkor a várható bevétel is magasabb lehet. Ráadásul a digitális rendszerben jobb szolgáltatást lehet kínálni, ami növelheti az ügyfél elégedettségét, pl. HD, 5.1-es hang, dupla hangsáv, felirat.

Figyelj. A technikai rész az egy dolog. Én nem erről beszélek hanem arról, hogy 2007. december 30.-án a meglévő határozatlan idejű szerződésem határozott idejű szerződésre írtuk át (hűség) melyben a UPC vállalta, hogy a szerződésnek tárgyát képező családi csomagot és a HBO-t 1 évig változatlan áron fenntartja. Ezt most egy tollvonással egyoldalúan meg akarják szüntetni. Ez pedig jogilag aggályos mert az ilyen jellegű szerződésmódosítás, megszűntetés csak közös megegyezéssel lehetséges.

#470 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 16:42

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 25., hétfő - 16:09

Hát az igaz, hogy mozicsatornának én se nevezném, de én például sokkal jobban szeretem a Cinemaxot.

Nem erted a lenyeget... ok dontik el, hogy te mikor, melyik filmet nezheted meg. Nehogymar ok osszak be a te idodet... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.