Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 11:54
Nem állítom (sőt, nem is gondolom) hogy az UPC mindent tökéletesen csinál. Azzal a hozzáállásoddal vitatkozom, hogy az UPC a lehető legszarabbul csinálja. Te itten komoly állításokat tettél a műszaki háttérrel kapcsolatban, ezzekkel kapcsolatban reagáltam. A számlázási dolgokról nem nyilatkozom. És képzeld, előfizettem akciós HBO-t, pont a múlt héten, szóval engem is érinteni fognak a számlázási dolgok.
Az ésszerűséggel kapcsolatban már megemlítettem korábban egy érvet: versenyelőny a konkurrenciával szemben, akik nem képesek simulcastra.
A felvevős médiaboxot fölösleges scart kábel hiányában még nem kötöttem össze a dvdrekorderemmel, hogy kipróbáljam, lehet-e a korábban felvett műsorokat így archiválni, így ezt az állításodat most még nem tudom konkrétan cáfolni.
Nem állítottam én sem, hogy a UPC mindent szarul csinál, úgy látszik erről sem megalapozott a véleményed. Számos esetben védem a UPC-t, amikor jogtalanul fikázzák.
Az tény, hogy amit a UPC a digitális átállásban bejelentett, az végeredményben a nullával egyenlő a műszaki tartalmat illetően, a meglévő hűségszerződések felrúgása meg erősen negatív lépés, amire semmi nem kényszeríti egyébként a UPC-t.
A médiaboxok telepítését és az analóg szolgáltatások (főleg az HBO esetén) illetően mondott véleményed ellentmond az üfszolgák által adott tájékoztatásnak, a műszaki lehetőségét viszont illene elismerned, hogy ti. ügyfelenként is kikapcsolható az HBO. Ha máshonnan nem, hát én én onnan tudom, hogy nekem a lemondás után lehúzták az HBO-t, és a többi analóg megmaradt
A videófelvétel a másik téma. Külön kérdés lenne a felvevős médiabox esetén az aktuális műsor felvétele, és a már felvett műsor "kijátszása" külső felvevőre. Ha ezt kipróbálnád, például kifejezetten érdekes lenne.
Konkurrencia számos van, a TKábel pontosan ugyanarra lesz képes, mint a DigiKábel, és ha kicsit beindulna a DVB-T, az is meglehetős konkurreciát fog jelenteni, nyilván szűkebb szolgáltatással, de garantáltan olcsóbban. Ráadásul, DVB-T videókba, tv-kbe és dvd felvevőkbe is bekerül, tehát nem kell egy vagy több médiaboxszal megosztani a tv-állványt.
Eddig egyetlen állításomat sem cáfoltad konkrétan, mert mindig kibújtál illetékesség hiányában a válasz alól.
A fizetős szolgáltatás műszaki tartalmát, szűrőzéseket illetően pedig vagy nincs információd, vag oszd meg a néppel, mindenki örülne neki, ha végre
tények kerülnének elő, amihez a UPC tartani is fogja magát,és nem csak olyan gondolatok, amiket valamilyen módon összeválogatott tesztelő "techie"-k mondanak. Anélkül, hogy ezeket leértékelném, pusztán jelzem, hogy a normál ügyfél kapcsolata nem technikai szintű a UPC-vel, hanem ehhez tartoznak keményen pénzek, határidők, szerződések, és adott esetben szankciók.
A UPC oldaláról ezért az elvárható minimum az átállással kapcsolatban nem csak ködös megfogalmazások, átlláthatlan és nem teljes szolgálati struktúraváltozásról adni "tájékoztatást", hanem valamennyi olyan határidőt, ütemezést, technikai követelményt és körülményt ismertetni, ami a jelenlegi, teljes hálózatán, a mintegy 700000 ügyfélnél évek óta működő szolgáltatástól eltér.
Még arról nem is beszéltünk, hogy a HD-s médiaboxhoz vajon mit lehet csatlakoztatni, mit lehet felvenni, és milyen miőségben....
Szerkesztette: llamada 2008. 03. 01. 12:25 -kor