Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 10:14
Hétfőn kaptam egy névre szóló értesítést a UPC-től, hogy ilyen, olyan átállás lesz és, hogy 2008. június 30. dátummal a HBO megszűnése miatt ugrik a családi csomagomra kötött hűségem. Adtak 3 lehetőséget. Az egyik, hogy március 31.-től áttérek digitálisra és akkor mint Budapesti augusztus 11.-ig élvezhetem a 5100Ft áron aztán 6000Ft. A másik, hogy maradok az analóg családi csomagomban és június 30. után 5780Ft-ot fizetek (ha kell HBO akkor cak úgy vehetem meg ha aláírok 2009-ig). A harmadik lehetőség amit felajánlottak az, hogy a hétfői naptól számítva 15 napon belül írásban jelzem a szerződésbontási igényemet és így kártérítés fizetési kötelezettség nélkül lemondhatom a szolgáltatást.
Kedden felhívtam az ügyfélszolgálatot és elmondtam a problémámat. Ezek után kb. 5 pőerc várakoztatás után közölték, hogy sajnos az van ami a levélben ki lett küldve. Kérdeztem, hogy ha maradok az analógban akkor hogyan lesz tovább. Erre a válasz az volt, hogy 2008 december 31.-ig biztos marad az analóg kínálat de, hogy 2009-től mi lesz Budapesten azt nem tudta megmondani.
Tehát adott egy átállás ahol vagy maradok az analógban 5780Ft áron és nem tudni, hogy 2009-től lesz-e még családi vagy fizetek 6000Ft-ot 1 vevőkészülékre és 73 csatornára, vagy búcsúzom a UPC-től. Szerinted ez nem kényszerítés az átállásra? Vagy szerinted be kéne vállalnom, hogy a család 2009-től nem fogja azt kapni amit nézni szeretne és majd az akkori jelenleg még ismeretlen áron (ami az infláció és a UPC mentalitása miatt lehet a jelenlegi 6000Ft-nál jóval több is) térjek át majd akkor digitálisra?
Végre valaki konkrétan leírta a problémát. Köszi.
A második lehetőség rossz és rosszul tudják. Addig kapod az analóg csomagot és annyiért, ahogyan aláírtál. Ennek ellentmondana, hogy márc. 31-ig lehet analógra szerződni. Tény, hogy nagy a káosz, de így van.
Én a helyedben a következőt tenném. Lemondanám az HBO-t és a családi csomagot, most, hogy megtehetem. Újrakötném a családit 3900-ért 2009. március 31-ig, mert addig a családi csomag létezni fog. Azt látni kell, hogy eddig digtális ügyben csak lista és akciós árak jöttek, hűségről még nem volt szó.
Szóval, ha a családi mellé HBO-t is szeretnél, hűség nélkül akciós áron megteheted 2500-ért. És ami még nincs meghirdetve, ha maradsz analóg és kérsz digitális prémium tartalmat, azokra majd lehet hűséget kötni, szintén 2009. március 31-ig. A családi csomag mellé az HBO hűséggel jó ajánlat lehet.
Érdemes lenne megvárni - most még ez ügyben, és más ügyben sem érdeklődnék az ügyfélszolgálatnál.
1 dolog, ami még nem tiszta számomra: lesz-e lehetőség ingyen második boxra.
Szerkesztette: Gear79 2008. 02. 28. 11:31 -kor