HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Warcraft (IX.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (374 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 350
  • 351
  • 352
  • 353
  • 354
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Warcraft (IX.)

#7021 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 11. 06. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: ldave - Dátum: 2014. 11. 05. 14:24

Pandaria maga nagyon tetszik, bár ez az ázsiai téma amúgy is közel áll hozzám. Főleg a zene ami kiemelkedő, a soundtrack az utóbbi 2-3 hétben kibérelte az mp3 listám. Maguk a küldetések és a hozzájuk kapcsolódó történetek is jók, bár egyedül a történetmesélős küldetéssorozatot mondanám kiemelkedőnek (Jade Forrest), ja meg a ToT-ot felvezető scenario sorozatot.
Ami viszont nem tetszik, az a hatalmas linearitás, minden téren. Főleg a raidek. Hol van a ICC vagy a Firelands-féle nagy terep, ahol azért jóval nagyobb a szabadság, hogy épp melyik boss-ra menjen a csapat. Ez nekem nagy negatívum. Viszont a Timeless Isle jó előjel a jövőre nézve, hisz ott tényleg rengeteg lehetőség van, hiába ugyanaz a küldetés. Remélem a WoD-ban az ilyne fajta megoldás gyakrabban visszaköszön majd.

a zene tényleg telitalálat, szerintem a kieg legerősebb része lett. az ázsiai téma önmagában elég megosztó, nem mindenki szereti, akárcsak magukat a pandamacikat. utólag nézve végülis elfér a büdös gnómok :) meg bocik között, nem ettől fog összedőlni a wow, mint az kiderült.

nagy előnye lett és wodban is folytatják a scenario alapú történetmesélést és a játék lore részének erősítését, bár ugye a küldizés során mondjuk sokan jelezték már catában is hogy nem annyira pozitív ha ez túl folyamatos (uldum harrison jones szál), de ha csak részben találkozol vele és kikerülhető, akkor nincs vele baj. ami nagyon pozitív az az említett jade forestes poénra vett küldizés, azon szét lehet röhögni magad (Socks!). remélem sok ilyen lesz még, bár ha a kieg atmoszférája nem engedi meg, akkor nem tudom mennyi ilyet lehet bevinni. akciófilmeknél is mindig a jól elhelyezett poénos beszólásokra emlékszik leginkább az ember :)

a raid megint érdekes kérdés... blizznek ugye elég sokmindenkinek kell megfelelnie és az LFR catában is bizonyított hogy nagyon jó eszköz, ez pandában sincs másképp. ez tuti lesz még egy ideig, egyszerűen pont azért, mert nincs mindenkinek 10+ embere akik állandó jelleggel online raidelni tudnak (főleg idősebb korosztály, ami bármilyen fájó, de már rám is vonatkozik :p ). az LFRnek nincs ilyen megkötése, bár nem annyira különleges élmény, de ha nincs időd, akkor teljesen jól használható. az, hogy a legendary cloakot is meg tudta mindenki csinálni és nem volt normal raidhez kötve, szintén ezt erősítette. jó lenne tudni, hogy a raiderek mekkora részét teszik ki az LFR raidek, gyanítom, hogy elég nagy százalékát.

egy kicsit valóban negatív ha állandóan lineárisan haladsz a raiden, én pl teljesen jól ellennék egy régi ZG típusú raiddel, ahol azt választod ki ellenfélnek akit akarsz és akit meg tudsz ölni, de LFR-ben ez már kérdéses, mennyire működne (a raid fele erre, fele arra menne, ha meg kihagyható lenne boss akkor abból lenne a probléma). az 1-2 bossos, ony, wintergrasp jellegű raidinsták már a múlté, nem valószínű, hogy lesz még ilyen. ha tippelni kellene, a szárnyas elrendezés lesz a megoldás, de nem linárisan, csak az endboss fogja azt igényelni, hogy mindent megölj (naxx, ICC stílus). LFRben valszeg be lehet majd jelentkezni a szárnyakra külön, mondjuk az endbossra jelentkezés nem tudom hogy menne.

a timeless isle tesztjelleggel került be, amolyan kincsesziget játszótér jelleggel, de úgy tűnik, nagyon jó ötlet volt, ha jól tudom lesz ilyen is WoDban vagy később, mert a fejlssztőknek is bejött.

részemről amit még szeretnék látni:

- több ügyességi content kincsekért (jelenleg a timelessen van ilyen, amikor a köteleken kell ugrálni, amolyan painkiller stílusban)
- altok (vagy ha nem akkor followerek, apprenticek) bevonása a folyamatos játékmenetbe (pl egy hosszú questsor után meg tudnád idézni valamelyik karidat pár percre hogy segítsen vagy levihetnéd őket legacy raidekre), vagy elküldhetnéd őket küldizni, matsot szerezni (bár a garrison erről is szólni fog). egyre több alt létezik, szinte mindnekinek van sok és ugyan lehet velük játszani külön, de valahogy mégis jobban be kellene vonni őket a játékba
- még több class küldi - ezek nagyon jók voltak anno, nem is értem miért kellett ennyire megritkítani őket

#7022 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 13:24

Na jó... lehet megveszem ezt a kacatot induláskor, digit store miatt legalább nem kell szaladgászni érte...

Fatum, Evil és én ez már három ki lesz még? :D
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#7023 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2014. 11. 06. 13:24

Na jó... lehet megveszem ezt a kacatot induláskor, digit store miatt legalább nem kell szaladgászni érte...

Fatum, Evil és én ez már három ki lesz még? :D

Dorci is van online és láttam már Nermet és Holdat is, bár ők kevesebbet vannak :) meg állítólag Theli írogat valamit faxbúkra csak azom nincs :)

#7024 Felhasználó inaktív   ldave 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 11. 06. 15:00

Én is leszek, fél évre befizettem :) Nagyon örülnék, ha lenne egy 10+ fős társaság, akár új arcokkal kiegészülve is. Jobb lenne így tolni a raideket, mint csak LFR.
Shaine - One chance is all I need.

#7025 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 16:34

Jaja pártolom, bár nekem a raid kb úgy fog kinézni, hogy 9 körül be tudok logolni random napokon és 11-ig online leszek jobb esetben :D

#7026 Felhasználó inaktív   ldave 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 16:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2014. 11. 06. 16:34

Jaja pártolom, bár nekem a raid kb úgy fog kinézni, hogy 9 körül be tudok logolni random napokon és 11-ig online leszek jobb esetben :D

Pont ezért lesz jó az új flex rendszer, mert 10-30 fő között skálázódik majd a raid, így ha elkezdjük 13-an, majd jön még 1-2 ember vagy elmegy valaki, akkor nincs gond, lehet tovább haladni.

#7027 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 16:59

cata megmutatta hogy még 10 emberrel sem lehet 10es raidet menni, mert mindig kieshet valaki :) szóóóval hacsak nem lesz értelmes flex 5 fő felett ,ez annyira nem fog menni hacsak nem leszünk 15+en, azt meg picit kétlem azért :)

#7028 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 17:31

na ja... :)
Nekem az is elég, ha lfr-ben toljuk és néha becsatlakozunk valami nagyobb csapathoz, ha vevők rá.

TS, vagy valami más megoldás is kéne :)

#7029 Felhasználó inaktív   ldave 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 07. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: DOOMER - Dátum: 2014. 11. 06. 16:59

cata megmutatta hogy még 10 emberrel sem lehet 10es raidet menni, mert mindig kieshet valaki :) szóóóval hacsak nem lesz értelmes flex 5 fő felett ,ez annyira nem fog menni hacsak nem leszünk 15+en, azt meg picit kétlem azért :)

A kérdés az, hogy maradunk-e a szűk pár fős körünkban, vagy hajlandóak leeszünk új emberekkel kiegészülni :) Ahogy én látom, elég sok olyan kis magyar klán lehet mostanában, mint a mienk.

#7030 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 07. 10:52

Én akár nemzetközi casual klánban is benne lennék... úgy picit nagyobb a merítés.

#7031 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 07. 11:14

a gond az hogy nincs olyan hogy casual raidelés... azt LFRnek hívják.

#7032 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 07. 13:19

Én a klán játékstílusára/idejére gondoltam (sok felnőtt ember kevés szabadidővel), nem a raidelési szokásokra, de ebben egyébként igazad van.

#7033 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 07. 20:55

oszt ennyit eye of azsharáról... :) overwatch cost you a full expansion...

#7034 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 08. 12:29

Üzenet megtekintéseIdézet: DOOMER - Dátum: 2014. 11. 07. 20:55

oszt ennyit eye of azsharáról... :) overwatch cost you a full expansion...

Még meg sem jelent az új kiegészítő, nem fogják bejelenteni a még újabbat... Mi értelme lenne? Mit mondanának? És milyen szájízzel játszanál utána az újjal, ha tudod, hogy a még újabb még mennyivel jobb? :)

A gyorsabb kiegészítő-gyártás meg kamu duma. Több mint egy évig futtatták SoO-t, és még így is maradt ~7 millió előfizetőjük! 1 milláért - aki igényli az újat és nem grindeli végig 20-adjára is az aktuális kontentet - nem fognak évente új kieget kidobni. Erről sajnos "mi" tehetünk :(

#7035 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 10. 09:52

Jah, szerintem se reális, hogy 12 havonta kidobnak majd új kieget, főleg ha olyan "tartalom dús" helyről beszélünk, mint outland. Tegnap, ahogy beszélgettünk róla döbbentem le, hogy mennyi raid tartalom volt annó pl. WotLK-ban, mennyi is 8-10? És ebből csak 2 db single boss insta.

Thx mindenkinek a tegnapi segítséget. Cata insták done, Wyrmrest HC-n kipipálva, sajna ICC-be nem tudok HC menni, mert nincs meg 25-s LK kill... utólag visszanézve vicces, hogy mennyit szívtunk ezekkel a helyekkel, most meg 1-1 boss fél percig sem él... :)

Kíváncsi leszek az új tartalomra és, hogy mennyivel lesz komolyabb/izgalmasabb, mint panda. Szerdáig még lehet letolok a mostani tartalomból is egy-két raidet lfr-el, hátha bejutok Garrosh-hoz (bár ilvl 500 alatt vagyok szal kétlem :) )

#7036 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 10. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2014. 11. 10. 09:52

Jah, szerintem se reális, hogy 12 havonta kidobnak majd új kieget, főleg ha olyan "tartalom dús" helyről beszélünk, mint outland. Tegnap, ahogy beszélgettünk róla döbbentem le, hogy mennyi raid tartalom volt annó pl. WotLK-ban, mennyi is 8-10? És ebből csak 2 db single boss insta.

Thx mindenkinek a tegnapi segítséget. Cata insták done, Wyrmrest HC-n kipipálva, sajna ICC-be nem tudok HC menni, mert nincs meg 25-s LK kill... utólag visszanézve vicces, hogy mennyit szívtunk ezekkel a helyekkel, most meg 1-1 boss fél percig sem él... :)

Kíváncsi leszek az új tartalomra és, hogy mennyivel lesz komolyabb/izgalmasabb, mint panda. Szerdáig még lehet letolok a mostani tartalomból is egy-két raidet lfr-el, hátha bejutok Garrosh-hoz (bár ilvl 500 alatt vagyok szal kétlem :) )

nem feltétlen rossz ha gyakrabban van content, lásd a sz*rrá farmolt Soo-t amitől lassan hány az ember még casualként is. én pandának bő egy évvel a megjelenés után álltam neki tavaly november körül, aztán áprilisra ki is végeztem mindent 95%-ban, teljesen lazán tolva. magyarán fél év alatt lassú haladással ki lehetett teljesíteni a teljes kieg contentet, akkor minek húzni ezt két évig? legyen igényesen megcsinálva, mindig legyen mit tolni, ne legyen felesleges idle time, ez a lényeg. inkább legyen gyakrabban valami újdonság, mint aztán állni és nézni a földet miközben arra vársz hogy behívjon LFR a 7. alttal is, mert annak még eshet cucc.

tény, hogy pandában nem sikerültek túl jól a dungeonok, nincs valami nagy változatosság, nincs értelme 10x letolni ugyanazt a 2-3 instát mire 90 leszel mert eshet 2 item neked és ez pillanatok alatt meg is van. inkább a lootlistet kellene kibővíteni, hogy legyen miért odamenni folyamatosan + a BC féle epic gem, primal nether, +emblem rendszer is jobb volt, mert tudtad hogy van értelme letolni naponta 1x a heroicot. ezzel szemben a timeless sziget elég kétélű fegyver lett: könnyebb felhúzni a karikat gearben hogy mehess raidre (talán túlságosan is egyszerű így a dolog), viszont teljes mértékben ki is nyírta ezzel a dungeon partyzást a challenge modeok kivételével (kinek kell 463-as cucc ha 496-os tokenekkel tele a padlás?), azok viszont nem pugnak valók.

szerintem továbbra is a BC féle instázás volt eddig a legjobban eltalálva. rengeteg kis insta sokféle cuccal, aztán max szinten megnyílik a heroic változat, ahol raid szintű cucc eshet naponta.

#7037 Felhasználó inaktív   ldave 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 10. 13:58

Szerintem Catában is elég jó insták voltak, ráadásul ott a HC tényleg nehéz volt, ahogy BC-ben is. Amit olvastam WoD-ról, az alapján a HC insták újra komolyabb kihívást adnak madj, normál nehézség viszont marad olyan semmilyen, mint a MoP. Raidekre ugyanezt mondják, hogy az LFR marad vicckategória, az felett viszont lesz azért bonyodalom.

#7038 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 10. 14:06

már előre tartok a sírástól amit az emberek le fognak nyomni a nehéz HC insták miatt... múltkor is egyik instában beCCztem 1 mobot hogy annyival is kevesebb legyen... erre ofc mit csinál egyik warri? nekimegy és kiüti... kérdésemre nem tudott mit válaszolni, effektíve kiütötte, mert ki tudta ütni.

ha meg sok lesz a sírás, be fogják nerfelni. pedig milyen poén is volt letolni pl grim batolt... najó, mondjuk HC shattered halls és arcatraz azért közelítette a másik végletet, csak CC képes emberekkel lehetett menni :)

LFR nem is baj ha egyszerű marad, 25 egymástól teljesen ismeretlen, kommunikálásra képtelen ember sosem fog letolni egy encountert se normal modeban.

#7039 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 10. 15:27

Azért tényleg jó lenne, ha egy 5 fős heroic insta nem abból állna, hogy mass pull, gyors aoe next pull, boss 2 perc dead, next pull.

Rendkívül demoralizáló élmény volt első hero instám pandában, kb itt ment el a kedvem tőle, 15 perc alatt végigrohant a 4 bosson a csapat, tankként még annyit se kellett tennem, hogy kiálljak a tűzből, vagy esetleg tauntoljak egyet :D

#7040 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 10. 16:13

szerintem is jobb lenne ha valóban nehezek lennének a mai dungeonok. lvl 15-90 között úgyis elmegy tanulással az idő, ezek ne is legyenek nehezek, úgyis csak a levelezés a fontos, 90-100 között szépen nehezedjenek be és a lvl 100-as HC insták érjenek fel egy miniraiddel. naponta úgyis csak 1x lehet menni, ezért nehéz kell, hogy legyen, kelljen CCzni, taktikázni, viszot minden megölt boss legyen siker, és dobjon legalább 2 cuccot, endboss meg mondjuk 3at. régen a 10 fős strat, scholo, 15 fős UBRS is milyen nagy élmény volt...

Szerkesztette: DOOMER 2014. 11. 10. 16:14 -kor

Téma megosztása:

• (374 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 350
  • 351
  • 352
  • 353
  • 354
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.