HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Warcraft (IX.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (374 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 362
  • 363
  • 364
  • 365
  • 366
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Warcraft (IX.)

#7261 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 06. 28. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: DOOMER - Dátum: 2016. 06. 28. 13:45

nem ártana tudni a minimum itemleveleket is a dungeonokban. egy mythic dungeon pl jó lenne ha ott kezdődne mint az LFR, egy mythic+ meg nem ártana ha felmenne HC szintekig...

na meg is jött az info wowhead jóvoltából:

Idézet

Max Level Dungeons:

805+ Normal
825+ Heroic
840+ Mythic

Raids:

835+ LFR
850+ Normal
865+ Heroic
880+ Mythic

Crafted: 815, upgraded to 850 via Obliterum

World Quests:805, reward increases based on ilvl of your current gear

World Bosses: 860
Legendaries: 895
Order Hall Set: 810 upgraded to 840 via tokens

kérdés, mi történik a minimum szintekkel, ha növelik a capet?

továbbá:

Idézet

Hellfire Citadel loot is also affected by this item system in the 7.0 prepatch.

bár szerintem nincs ami rávenne hogy lemásszak oda csak ezért.

#7262 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 28. 17:44

Üzenet megtekintéseIdézet: DOOMER - Dátum: 2016. 06. 28. 17:14

kérdés, mi történik a minimum szintekkel, ha növelik a capet?

Szerintem az marad változatlan.
Nyilván az új raid LFR-je magasabbról fog indulni, mint a korábbi LFR, de értelemszerűen az 5 fős normál insták végig 805+ maradnak. (Hacsak nem tesznek be új 5 fősöket valamelyik patch-ben, de ezt kétlem).

Az ötlet nem rossz, de most akkor mi akadályoz meg pár elvetemültet abban, hogy 24/7-ben normál/hero instákat toljanak le (sebesség miatt) és a hét végére fullos cuccban legyenek?

#7263 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 28. 19:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Péntek - Dátum: 2016. 06. 28. 18:44

Szerintem az marad változatlan.
Nyilván az új raid LFR-je magasabbról fog indulni, mint a korábbi LFR, de értelemszerűen az 5 fős normál insták végig 805+ maradnak. (Hacsak nem tesznek be új 5 fősöket valamelyik patch-ben, de ezt kétlem).

Az ötlet nem rossz, de most akkor mi akadályoz meg pár elvetemültet abban, hogy 24/7-ben normál/hero instákat toljanak le (sebesség miatt) és a hét végére fullos cuccban legyenek?

ebben az esetben semmi értelme dungeonben emelni a capet (kivéve talán a mythic+ -t, de abból 1 run/hét), ezért is írtam eu fórumra is. ha ugyanis marad az alsó szint, az észrevehetetlen különbséget fog jelenteni 805-895 és 805-925 (pl.) között. előbbi esetben is 0.000000001% esély van a 895re, ez max nő még egy tizedesjeggyel, na puff.

pont ez akadályoz meg mindenkit abban hogy fullra gearelődjön. letolni egy instát idő, legjobb esetben is fél óra. ez idő alatt esik talán 3-4 cucc, ami reálisan kb +5-10 itemlevel pluszt jelent, összesen. ebből nem lehet gearlődni. ahogy a kék is mondja:

Idézet

With a base Item Level of 835, it needs to upgrade 12 times to make it all the way to 895. Long story short, that's a 1 in 4096 chance of being 895. Let's say you get 2-3 items a week from fully clearing Raid Finder. You'd need to run Raid Finder every week for over 21 years in order to have a >50% chance of seeing a 895 item out of Emerald Nightmare LFR. By that time, we'll all be in item level 4000 gear as we play the latest Corgis Unleashed expansion on our VR decks

#7264 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 29. 15:15

Na meg, ha az item level növekmény a debuffok erősödésével is jár, akkor nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz az az előre jutás... néztem videókat challenge instákból nem kevés wipe volt ott nehezebb szinten :)
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#7265 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 29. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: DOOMER - Dátum: 2016. 06. 28. 20:18

ebben az esetben semmi értelme dungeonben emelni a capet (kivéve talán a mythic+ -t, de abból 1 run/hét), ezért is írtam eu fórumra is. ha ugyanis marad az alsó szint, az észrevehetetlen különbséget fog jelenteni 805-895 és 805-925 (pl.) között. előbbi esetben is 0.000000001% esély van a 895re, ez max nő még egy tizedesjeggyel, na puff.

pont ez akadályoz meg mindenkit abban hogy fullra gearelődjön. letolni egy instát idő, legjobb esetben is fél óra. ez idő alatt esik talán 3-4 cucc, ami reálisan kb +5-10 itemlevel pluszt jelent, összesen. ebből nem lehet gearlődni. ahogy a kék is mondja:

Idézet: Watcher

Let me use some entirely made-up numbers as an example:
...
Using these hypothetical, made-up numbers
...
again, not the actual odds!!

Ja, szóval, miről beszélünk? Nem mondta meg a tényleges oddsot, az meg szerintem biztos, hogy 15 percenként 825+ 2-3 loot jobb, mint hetente 2-3 835+.
Mert biztos vagyok abban, hogy a komoly raiderek minden lehetőséget meg fognak ragadni a cuccaik fejlesztésére, egy heroic insta pedig max pár napig lesz fél órás kihívás egy jól összerakott csapatnak.

Diabloban is T1-et spammel mindenki a season elején, aztán amikor megvan 4-6 class set, akkor érdemes feljebb vinni a nehézséget.

És még mondásunk is van rá: a sűrű fillér jobb, mint a ritka forint :)

#7266 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 29. 20:07

Idézet

az meg szerintem biztos, hogy 15 percenként 825+ 2-3 loot jobb, mint hetente 2-3 835+.

hogyne. ahogy azt is láttuk már, mi történik amikor a meglevő ilvl 700 bracerre kapsz egy itemlevel 700 bracert. és megint. majd újra. és megint. sajnos én láttam hogy esnek a cuccok jelenleg dungeonben, amikor 700-710 itemlevel között vagy és 685-715 között eshetne ki bármi... kb 4-5 runból esik egy 715ös (ami lehet, hogy statban se jó).

a legion előre láthatólag ugyanígy fog működni, csak sokkal magasabb cappel. de... ha most pl felemelnék a capet 735-ig, azzal továbbra sem lennének semmilyen hatással a gearelődésre, pont azért, mert ha 4-5 runból esik egy 715ös akkor 10+ runból látsz 1 735öst (ami lehet hogy senkinek nem is jó hahaha). jelenleg is jöhetne upgrade, de annyira kicsi az esélye, hogy már nem éri meg vele foglalkozni, tehát --> nem releváns az insta.

más szavakkal: szerinted hány raider anyázna, ha új tier bevezetésekor a megemelt cap mellé ugyanazt a minimum szintet kapná vissza, mint az előző tierben volt? nyilván nem lehet ugyanaz, magasabbat kell dobnia alapból, mert senki nem menne oda szopni ugyanazért a lehetőségekért+icipici jobbért... ugyanezért kellene emelni a szintet dungeonban is, de erre még senki nem mondott semmi hivatalosat. pedig a logika ez diktálja, márcsak a catch-up miatt is.

én valahogy nem bízok blizz rendszerében, nem is tom mér? :p

Szerkesztette: DOOMER 2016. 06. 29. 20:10 -kor

#7267 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 29. 22:15

Viszont az sem logikus, hogy a szénné farmolt (és jobb cuccokkal egyre gyorsabb) 5 fős versenyképes maradjon az új raidekkel.

DE ez a versenyképesség azon múlik, hogy blizz hova lövi be az 5 fősöket... Hogyan fogják tudni továbbá balanszolni a lootot, amikor lesznek olyanok, akik 24/7-ben fognak heroic-okat tolni, míg mások heti 5x napi 3-5 körre mennek csak haverokkal (a casualokkal direkt nem foglalkozok).

Ha sok időbefektetéssel megéri a dungeon a raid helyett, akkor az hc raidereknél veri ki a biztosítékot, viszont ha rengeteg run kell egy cucc megszerzéséhez, akkor pedig a normál játékos érezheti úgy, hogy nincs értelme napi 2 órát beletolnia instákba.

Leszedték a gátat a lootszerzésről, és ez új terep. Olyan lesz, mint D3 elején (0 loot, viszont beleunsz), vagy mint most (közepes cuccokat gyorsan össze lehet hozni, a jókért viszont sokat kell menni)?

Én úgy gondolom, hogy egy havidíjas MMO nem engedheti meg magának, hogy untasson... ugyanakkor wowról beszélünk, a legfrisseb raid insta pont 1 év és 1 hetes :p

#7268 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 30. 13:10

Idézet

Én úgy gondolom, hogy egy havidíjas MMO nem engedheti meg magának, hogy untasson

a túl sűrű cuccszerzésre jó példa a timewalk esete, ahol 660-675 cuccok eshetnek. az emberek imádnak visszajárni, nem unják a régi instákat ha van aktuális loot (na jó, van kivétel). timewalkból viszont pillanatok alatt fel lehet gearelődni 675re (köszönhetően főként nem a dropnak, hanem az elbaszott mennyiségben megszerezhető badgeknek), 2-3 run után már nincs értelme menni, mert annyira sűrűn jön az upgrade hogy azért nem lesz már releváns. az egyetlen ok amiért jár az ember, az a fix heroic HFC szintű loot 5 runért... hmm. igazából ez olyan, mint emlékeim szerint a BCs megoldás, ami azért nem volt rossz, mert volt egy fix epic (125ös talán, ami pont azonos szintű volt a T4 belépő raid loottal) minden run végén. lehet azt kellene itt is bevezetni, hogy a dungeon runok végén mindig esik egy emelt minimum szintű cucc.

a jelenlegi szint ez:

805+ Normal Dungeon (csak bevezető, nem érdemes számolni vele amint elérhető HC)
825+ Heroic Dungeon
835+ LFR Raid
840+ Mythic Dungeon
??? Mythic+ Dungeon
850+ Normal Raid
865+ Heroic Raid
880+ Mythic Raid

raidereknek mindegy, ők mindent végig fognak verni a toppig, amit lehet. a kis guildeknek viszont csak LFR szint érhető el raidekből, szóval náluk a releváns gear a 835-840+ hetente, 825+ akárhányszor (mythic+ ismeretlen jelenleg, ha magas szinteken felmegy a minimum szintje 860-880ig akkor már nem is érdekes az egész kérdés, bár az is hetente 1x van).

ebből az jön le, hogy reálisan 825-840 közé lehet kifarmolnod magad HCval, amihez talán hetente jön 1 esetleges magasabb szintű cucc, talán 850ig (895 esélytelen). a raiderek viszont alapból innen indulnak, tehát őket képtelenség behozni, bármennyire is tolja valaki a HC runokat, legfeljebb úgy jár mint TW: megunják, ez pedig blizznek sem jó.

ha jön a következő tier, a raiderek minimum szintje kb 20-al nőni fog, a cap mindenkinek, de ettől a kis guildek, casualok továbbra is ott fognak állni ahol eddig (895 sem jött nekik, 915 sem fog), szóval ők nem jutnak kb sehogy előrébb --> csökkenő előfizetői szám.

Idézet

Ha sok időbefektetéssel megéri a dungeon a raid helyett, akkor az hc raidereknél veri ki a biztosítékot

azért nem fogja, mert oda a raiderek is mehetnek, fordítva viszont nem. letolják a heti raidet aztán mennek HCt farmolni.

szóval mindenképpen dobni kellene a csontot a népnek, muszáj növelni a következő tierrel a dungeon loot szintet is (még így is hátrányban lesznek folyamatosan).

Szerkesztette: DOOMER 2016. 06. 30. 13:16 -kor

#7269 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 01. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: DOOMER - Dátum: 2016. 06. 30. 14:10

azért nem fogja, mert oda a raiderek is mehetnek, fordítva viszont nem. letolják a heti raidet aztán mennek HCt farmolni.

Szerintem pont azért fogja, mert ha raider úgy érzi, hogy HC-ből versenyképes loot jön az ő heti 1 raidjéhez képest, akkor "miazhogymá minden lúzer" az ő epikjében rohangál és mindezt 5 fősből teszi, amihez ugye még skill sem kell.

Üzenet megtekintéseIdézet: DOOMER - Dátum: 2016. 06. 30. 14:10

szóval mindenképpen dobni kellene a csontot a népnek, muszáj növelni a következő tierrel a dungeon loot szintet is (még így is hátrányban lesznek folyamatosan).

Ebben igazad lehet.

#7270 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 01. 18:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Péntek - Dátum: 2016. 07. 01. 17:27

Szerintem pont azért fogja, mert ha raider úgy érzi, hogy HC-ből versenyképes loot jön az ő heti 1 raidjéhez képest, akkor "miazhogymá minden lúzer" az ő epikjében rohangál és mindezt 5 fősből teszi, amihez ugye még skill sem kell.

ez eddig sem volt. a raider elment raidre, kiszedte amit onnan ki lehetett (eleve erősebbet mint amit a kazuárok) és utána ment farmolni HCt, ami még neki is jó lehetett raidre (BC+wotlk, ZG, ZA végig erről szólt).

#7271 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 02. 18:13

http://us.battle.net...316?page=31#613

nahát, nahát ki gondolta volna. blizz ismét sunyi módba ment át mint dio3 legendaryk esetén. hát akkor ehhez mérten kell várni minden upgradet.

#7272 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 02. 18:29

jópofa felvezetés törpicsekek részéről

az ezt folytató questline csak a prepatch alatt lesz elérhető:

Idézet

To clarify, the return of Magni, Khadgar's visit to Karazhan, the Council of Six, the defense of Dalaran and summoning of Alodi events will take place during the weeks leading up to Legion's launch. Each week, more of the story will be revealed.

Players logging in after Legion's launch will see what you see when you start a new character on the beta today. You will progress from the Broken Shore, through the aftermath and introduction of the Illidari, then immediately get a missive from Khadgar telling you that Dalaran is about to teleport.

Players that missed these stories as they were played out in-game over the pre-launch weeks can request to see them from Archivist Elysiana in Dalaran at any time.

#7273 Felhasználó inaktív   ldave 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2016. 07. 04. 13:51

Remélem azért 1-2 héttel a prepatch érkezése előtt szólnak majd.
Shaine - One chance is all I need.

#7274 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 04. 19:06

Üzenet megtekintéseIdézet: ldave - Dátum: 2016. 07. 04. 14:51

Remélem azért 1-2 héttel a prepatch érkezése előtt szólnak majd.

akkor vedd úgy hogy szóltak... :) fossokon júl 19/20at írják valaki apjának az unokaöccsének a régi szobatársára hivatkozva:

http://frostshock.eu.../07/04/invazio/

a csak a prepatch alatt elérhető pár event mellett valami pet és 4 full tmog set kifarmolása az előre látható taszk.

na meg a bankok kiürítése :D

Szerkesztette: DOOMER 2016. 07. 04. 19:06 -kor

#7275 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 07. 10:07

20.25 GB!

Indul a prepatch töltés, lehet belogolni...

#7276 Felhasználó inaktív   Manticore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 11. 16:37

Jajj, megtaláltam a jelszavamat! :D

Szerkesztette: Manticore 2016. 07. 11. 16:38 -kor

Jószágocska - Mage(100)(Arathor - Reckless Mortals)
Csak altjaim vannak..:)
"Now tell me...what's become of my ship?"

#7277 Felhasználó inaktív   ldave 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2016. 07. 13. 07:53

No, ha ma nem is, de holnap szerintem újra befizetek, ha minden igaz akkor jövő héten jön a Legion pre-patch?
Shaine - One chance is all I need.

#7278 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 13. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: ldave - Dátum: 2016. 07. 13. 08:53

No, ha ma nem is, de holnap szerintem újra befizetek, ha minden igaz akkor jövő héten jön a Legion pre-patch?

ja, eddig minden jel erre mutat, hogy 20-án (ha valami közbejön, 27-én) megkapjuk a prepatchet.

egyébként itt az új feature, a KUSS LEGYEN™

magyarul, ezentúl bárki hatásosan reportolhat bárkit ha spammel vagy nem megfelelő szöveget tol a nem megfelelő helyen. ez abból fog állni, hogy az ideiglenes ignore-on túl az ügy kivizsgálását követően az illető kap egy globális 24 órás silence penaltyt, ami idő alatt nem chatelhet:

- instában (raid, party, BG)
- a globális autojoin csatikon (general, trade, etc.)
- nem kreálhat eventeket a calendarban
- nem küldhet ingame mailt (!)
- party/war game/dueal inviteot (!!)
- LFGben nem listázhat

megmarad a lehetősége:

-whisperre, replyra
-party és raid chatre (ha invelték)
-party és raid kreálásra
-kreált globalis chatra
-megoszthat küldiket
-jelentkezhet premadere

oszt ennyi.

DE a lényeg: minden egyes penalty után duplázódik a silence ideje, vagyis akár évekig is hatályban lesz a penalty...

ez komoly. amellett, hogy valóban nem árt valami shame rendszer, nem tudom hogy fogja ez megállítani a spammereket, akik simán átlogolnak másik accra ha bant kapnak. emellett ha mailt a saját karik között sem tud küldeni, az nagyon nagy szopás lesz. ha a kivizsgálást idióta módon csinálják, simán lehet vele trollkodni is, szóval egyelőre ez még nem túl bíztató.

mondom ezt úgy, hogy rengeteget LFGzek és látom hogy megy a partyból kickelés. az esetek kb 20%ban teljesen indokolatlan, kb 80%ban senki nem nézi hogy kit és miért rúgnak ki, csak rányomnak. lettem már kirúgva véletlen, mert összekevertek wipenál egy másik karival (túléltem a wipeot amit az illető okozott, és azt hitték én trollkodtam :) ).

#7279 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 14. 17:46

egy kis plusz info:

Idézet

Around the second or third week of August (no later than August 17 globally), after you’ve had time to play around with the patch and get a feel for the changes, some angry invaders are going to start dropping out of the skies over Azeroth.

#7280 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 16. 09:49

immáron hivatalos:

The Legion Pre-Expansion Patch Arrives July 20

szóval az előfizetéseket lehet beizzítani :)

Téma megosztása:

• (374 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 362
  • 363
  • 364
  • 365
  • 366
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.