World of Warcraft (IX.)
Elküldve: 2016. 08. 30. 08:22
Azért megvárom míg néhányan elértek max lvl-t kipróbáltatok pár instát stb

"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2016. 08. 30. 12:10
Order Hall küldetések miatt megérheti pár karakterrel elmenni egy bizonyos pontig a történetben, mielőtt ráfeküdne az ember main-re?
Shaine - One chance is all I need.
Elküldve: 2016. 08. 31. 19:32
Idézet: ldave - Dátum: 2016. 08. 30. 13:10
Order Hall küldetések miatt megérheti pár karakterrel elmenni egy bizonyos pontig a történetben, mielőtt ráfeküdne az ember main-re?
Szerintem az artifact fegyver miatt előbb a maint érdemes játszani, legalábbis amíg nincs meg minden trait.
Utána lehet altozni

Class Order Hall küldik adnak valamit amúgy?
Elküldve: 2016. 09. 01. 09:09
Order Hall mission-ből jött nekem eddig AP-t adó tárgy, meg karakter XP-t adó.
Shaine - One chance is all I need.
Elküldve: 2016. 09. 01. 10:19
order küldik szerintem resourcet meg artifact power+knowledget adnak, legalábbis ez lenne a legfontosabb, de gondolom lesz a szokásos wodosból is pár darab. csak ne kifejezetten abból álljon, mert akkor harakiri lesz. bár az orderek kiosztásáig odáig még nem jutottam el, tegnap kb 2.5 órám azzal ment el, hogy megszerezzem az artifactomat ás hallomat
ez lesz nekem a kiindulási alap, a destro lock artifact, mert ez elég jól sikerült és egyáltalán nem volt rövid, mint említettem, órákat töltöttem el csak hogy megszerezzem végre a fegyvert és megalapítsam a class hallt.
előzmény: pandaria idején megalakul a titkos warlock társaság, a Black Harvest, akik célja az ismert és még ismeretlen, leghatalmasabb démoni képességek varázslatok begyűjtése (eleinte outlandről, később szerte az univerzumból, amihez portálokon át kell megközelítenünk szétszakadt bolygómaradványokat: egyet talador láncban láthattatok is). a vezető, Karenthad Ebonlocke azonban kicsit túllő a célon és már maga is démonná válik, amikor túl sok fel energiát nyel el. nekünk kell lefegyverezni, majd örökre banishbe kerül és a fight során minimális fel rontást szenvedve zöld színűvé változnak a fire spelljeink.
innentől egy kis
hát ennyi. remélem a többi class is hasonlóan részletes és kidolgozott láncot kap a class hallhoz és artifacthoz

előzmény: pandaria idején megalakul a titkos warlock társaság, a Black Harvest, akik célja az ismert és még ismeretlen, leghatalmasabb démoni képességek varázslatok begyűjtése (eleinte outlandről, később szerte az univerzumból, amihez portálokon át kell megközelítenünk szétszakadt bolygómaradványokat: egyet talador láncban láthattatok is). a vezető, Karenthad Ebonlocke azonban kicsit túllő a célon és már maga is démonná válik, amikor túl sok fel energiát nyel el. nekünk kell lefegyverezni, majd örökre banishbe kerül és a fight során minimális fel rontást szenvedve zöld színűvé változnak a fire spelljeink.
innentől egy kis
Spoiler
hát ennyi. remélem a többi class is hasonlóan részletes és kidolgozott láncot kap a class hallhoz és artifacthoz

Szerkesztette: DOOMER 2016. 09. 01. 10:30 -kor
Elküldve: 2016. 09. 02. 07:58
Azsunában kezdtem, de egyelőre nem vagyok túlságosan elragadtatva a területtől. a zene unalmas, be lehet aludni rajta, a questek nagy része nem teljesen illik a képbe és valahogy nem érzem a koherenciát, azt, hogy egy campaignt tolok a legion ellen. megcsinálok pár questet és egyszerűen kezd szétágazni a "folytatás", majd azok is, és ott tartok hogy tele a questlogom és 4 helyre kell menni leadni a küldiket. nem látszik mi a fő irány, valahogy a wod szintezés egységesebb volt, pl shadowmoonra gondolok. remélem a többi terület más lesz.
a profession küldik szerencsére beleolvadnak a többi közé, bár pont ez is erősíti a szétágazást, de legalább helyben intézendő minden. kíváncsi vagyok, ha másik területet kezdek ugyanazzal a professiönnel, akkor ugyanazokat a lépéseket más quest keretén belül érjük el, vagy minden területhez tartozik egy-egy tanulási fázis és mindegy hogy kezded el? mindenesetre elég jól össze van rakva a dolog, eddig tetszik a profession revamp (wodhoz képest nem nehéz mondjuk jobbnak lenni...)
bugot is találtam párat, a level ?? addokat spawnoltató rare mob pl kifejezetten érdekes volt, nem tudom hogy szándékosan burst kell hozzá vagy level skálázási probléma.
az artifactom egy nuke fegyver lényegében, leginkább arra használom, hogy megnyitok 3 portált egyszerre és leburnölöm a rare mobot a picsbe. relicekből esett pár zöld, minimális upgrade, annak viszont örülök, hogy a trait maximális szintjén túl ad plusz szintet a relic (pl 3/3 traitből 4/4 lesz).
most vagyok 102, nem sietve, 717 ilvlel indultam és 3 cuccot cseréltem eddig kb. a class hallban eddig 2 missiont láttam, ebből 1 bevezető, 1 pedig egy 4/8 órás (ha nincs meg a counter, dupla annyi időbe kerül, ez egy jó ötlet egyébként), szal eddig nincs problémám vele, remélem ilyen is marad és nem kell állandóan visszamásznom osztogatni az ordereket.
a profession küldik szerencsére beleolvadnak a többi közé, bár pont ez is erősíti a szétágazást, de legalább helyben intézendő minden. kíváncsi vagyok, ha másik területet kezdek ugyanazzal a professiönnel, akkor ugyanazokat a lépéseket más quest keretén belül érjük el, vagy minden területhez tartozik egy-egy tanulási fázis és mindegy hogy kezded el? mindenesetre elég jól össze van rakva a dolog, eddig tetszik a profession revamp (wodhoz képest nem nehéz mondjuk jobbnak lenni...)
bugot is találtam párat, a level ?? addokat spawnoltató rare mob pl kifejezetten érdekes volt, nem tudom hogy szándékosan burst kell hozzá vagy level skálázási probléma.
az artifactom egy nuke fegyver lényegében, leginkább arra használom, hogy megnyitok 3 portált egyszerre és leburnölöm a rare mobot a picsbe. relicekből esett pár zöld, minimális upgrade, annak viszont örülök, hogy a trait maximális szintjén túl ad plusz szintet a relic (pl 3/3 traitből 4/4 lesz).
most vagyok 102, nem sietve, 717 ilvlel indultam és 3 cuccot cseréltem eddig kb. a class hallban eddig 2 missiont láttam, ebből 1 bevezető, 1 pedig egy 4/8 órás (ha nincs meg a counter, dupla annyi időbe kerül, ez egy jó ötlet egyébként), szal eddig nincs problémám vele, remélem ilyen is marad és nem kell állandóan visszamásznom osztogatni az ordereket.
Szerkesztette: DOOMER 2016. 09. 02. 08:03 -kor
Elküldve: 2016. 09. 02. 09:13
Nem bétáztam (helyette most is bénázok) így csomó dologról fogalmam sem volt (legyen a meglepetés ereje)
A térkép gyönyörű, és az ölj meg 10 igen öreg farkast, mentalitás helyenként egész fantáziadús (új típusú questek)
Frost Dk ként kezdtem amit pikk pakk átállítottam Unholyra Itemlvl 710 környéke volt(Ashran Pvpt toltam korábban) -
Amióta a DK-k átalakultak, az életbentartásuk nehézkesebb most(számomra) igy nem varázsolós átlagmobból 5-6 ot tudok egyszerre lebontani.
Aztán ahogy az ember szintet lép.. A skálázódás nem tecc. (Millás Hpk - a manóba(anyád!)
Storheimben kezdtem - rémes hely- tisztán érezhető, hogy időhúzásra van ki"hegyezve" a szó szoros értelmében.
Megfigyelés: 1 petbattle lvl 100 on 11.500 xp majdnem annyi, mint egy q leadása..
Sajna a begyűjthető kis lényecskék száma 1000 maradt (a Breedek miatt nem boldogság)
Ha az ember végzett az adott területtel, vissza kell menni a főhadiszállásra, hogy új területet vegyen fel az ember.
A main kari után/közben szerintem jobb egy altot is húzni, akivel nyersit farmolunk (Bőr/kő/fa(virág) etc)
Az igen drága healing poti, magasabb szinten életet ment (most, hogy a selfheal kuka:( + first aid nagyon lényeges. (persze, ha az embernek van saját tankja, meg healere akkor tárgytalan:)
Minden segítség és ötlet számít
u.i. most vagyok 108 on Varsában:)
u.i. 2 A szuperfegyverem néha nem hívja a k.va ghoulokat, nem vicces..
A térkép gyönyörű, és az ölj meg 10 igen öreg farkast, mentalitás helyenként egész fantáziadús (új típusú questek)
Frost Dk ként kezdtem amit pikk pakk átállítottam Unholyra Itemlvl 710 környéke volt(Ashran Pvpt toltam korábban) -
Amióta a DK-k átalakultak, az életbentartásuk nehézkesebb most(számomra) igy nem varázsolós átlagmobból 5-6 ot tudok egyszerre lebontani.
Aztán ahogy az ember szintet lép.. A skálázódás nem tecc. (Millás Hpk - a manóba(anyád!)

Storheimben kezdtem - rémes hely- tisztán érezhető, hogy időhúzásra van ki"hegyezve" a szó szoros értelmében.
Megfigyelés: 1 petbattle lvl 100 on 11.500 xp majdnem annyi, mint egy q leadása..

Sajna a begyűjthető kis lényecskék száma 1000 maradt (a Breedek miatt nem boldogság)
Ha az ember végzett az adott területtel, vissza kell menni a főhadiszállásra, hogy új területet vegyen fel az ember.
A main kari után/közben szerintem jobb egy altot is húzni, akivel nyersit farmolunk (Bőr/kő/fa(virág) etc)
Az igen drága healing poti, magasabb szinten életet ment (most, hogy a selfheal kuka:( + first aid nagyon lényeges. (persze, ha az embernek van saját tankja, meg healere akkor tárgytalan:)
Minden segítség és ötlet számít
u.i. most vagyok 108 on Varsában:)
u.i. 2 A szuperfegyverem néha nem hívja a k.va ghoulokat, nem vicces..
Szerkesztette: Manticore 2016. 09. 02. 09:14 -kor
Jószágocska - Mage(100)(Arathor - Reckless Mortals)
Csak altjaim vannak..:)
"Now tell me...what's become of my ship?"
Elküldve: 2016. 09. 02. 09:32
Észrevétel, a kalózhajóknál a mobok képesek a falon át lelőni/leharapni..
Az artifact fegyver megszerzésének könnyűsége classonkét eltér.
Frost mage "csak ennyi?" ez miez? (Warrival/Dh val próbáltam és a undorító volt, mindkettő)
A főhadiszállások (Orderhall)
DK val csodálatos (lehet mounttal rohangálni odabent)
Rugóval, nagy meglepetés (de erősen dislike -lassú)
Hunterrel wtf (vagy van oda valami portál? )
Duduval nem emlékszem:) Csodálatosnak tűnt
Warriorral tragédia (erősen Diablo feeling)

Az artifact fegyver megszerzésének könnyűsége classonkét eltér.
Frost mage "csak ennyi?" ez miez? (Warrival/Dh val próbáltam és a undorító volt, mindkettő)
A főhadiszállások (Orderhall)
DK val csodálatos (lehet mounttal rohangálni odabent)
Rugóval, nagy meglepetés (de erősen dislike -lassú)
Hunterrel wtf (vagy van oda valami portál? )
Duduval nem emlékszem:) Csodálatosnak tűnt
Warriorral tragédia (erősen Diablo feeling)
Elküldve: 2016. 09. 05. 07:49
Két napi komoly questelés (ó, erre mi van? és arra? ez itt mi? jóvan, jóvan megyek má) után sikerült elérni level 107et. kifejezetten tetszik, hogy lassú a fejlődés, rengeteg a látnivaló. a gearelődés lassú, treasureökből meg rarekből nagyon ritkán jön gear, instában is eléggé visszafogták a lootot (nesze 5G, örüljél), viszont a zónák befejezéséért elég magas cuccot kapsz, ez meg kicsit erősnek tűnik, mert craftból ilyened sokáig nem lesz. egyelőre semmit nem is gyártottam, egyrészt nem láttam olyat ami nagyon jó lett volna, másrészt erős a kísértés hogy az ember összeszedje a 2-3 csillagos recepteket előbb, ami több skillt is ad és kevesebb anyagba fáj. mondjuk az obliterum miatt kénytelen leszek gyártani előbb-utóbb. alapanyag azért nincs annyira bőven, eddig két zónával végeztem és kb 120 klotty esett.
a class order hall tényleg nem sok vizet zavar, kb naponta 1 max 2x kiküldi az ember a csicskákat és mehet vissza questelni. sok rewardot nem láttam még, a questeseken kívül power, XP, nagyon néha follower item/xp. tetszik az új csicskarendszer is, max néhány darab van, a sima csicskákat viszont folyamatosan termelni kell úgy nézem, max 3 missiön után elmennek nyugdíjba (?).
megszereztem a 2. class hall perket, mostmár van újra ritual of doomom! de sajnos csak a class hallon belül használható, és minimum 3 warlock kell hozzá. hozza a régi feelinget, valaki biztos meghal a rituálé során, szal SS alap. random 20 millás bosst idéz, azért oda kell figyelni mert sebez rendesen és egy tank démon is kell hozzá.
két instát néztem meg, persze normalon. azért az látszik a mechanikákból hogy oda kell(ene) figyelni, bár nem volt wipe, de HCn tuti halál lett volna. ami kifejezetten zavar, hogy a fearről eltűnt a jó kis glyphem, szal most classic feelingesen rohannak a mobok összevissza, leginkább a szomszédos packba, hozva a haverokat dejóó \o/ ráadásul úgy nézem nincs is rá új megoldás.
valsharah kifejezetten tetszetős volt, szerintem ezt nagyon eltalálták. végre látunk is valamit az emerald nightmareből (ami sehol sem emerald) 12 év után. a black rook hold környéke is elég jópofa, kicsit karazhan 2 feeling
lore szempontból érdekes dolgokat kapunk mindenhol, azt hiszem a devek most tényleg összeszedték magukat ezen a téren is.
repuzni is kéne cuccokért meg receptekért, de erre sincs még időm
viszont sok bugba futottam bele, lesz itt még pár patch meg fix azt hiszem.
a class order hall tényleg nem sok vizet zavar, kb naponta 1 max 2x kiküldi az ember a csicskákat és mehet vissza questelni. sok rewardot nem láttam még, a questeseken kívül power, XP, nagyon néha follower item/xp. tetszik az új csicskarendszer is, max néhány darab van, a sima csicskákat viszont folyamatosan termelni kell úgy nézem, max 3 missiön után elmennek nyugdíjba (?).
megszereztem a 2. class hall perket, mostmár van újra ritual of doomom! de sajnos csak a class hallon belül használható, és minimum 3 warlock kell hozzá. hozza a régi feelinget, valaki biztos meghal a rituálé során, szal SS alap. random 20 millás bosst idéz, azért oda kell figyelni mert sebez rendesen és egy tank démon is kell hozzá.
két instát néztem meg, persze normalon. azért az látszik a mechanikákból hogy oda kell(ene) figyelni, bár nem volt wipe, de HCn tuti halál lett volna. ami kifejezetten zavar, hogy a fearről eltűnt a jó kis glyphem, szal most classic feelingesen rohannak a mobok összevissza, leginkább a szomszédos packba, hozva a haverokat dejóó \o/ ráadásul úgy nézem nincs is rá új megoldás.
valsharah kifejezetten tetszetős volt, szerintem ezt nagyon eltalálták. végre látunk is valamit az emerald nightmareből (ami sehol sem emerald) 12 év után. a black rook hold környéke is elég jópofa, kicsit karazhan 2 feeling

lore szempontból érdekes dolgokat kapunk mindenhol, azt hiszem a devek most tényleg összeszedték magukat ezen a téren is.
repuzni is kéne cuccokért meg receptekért, de erre sincs még időm

Elküldve: 2016. 09. 05. 14:54
Youtube is tele van dícsérő videókkal. Egy dolgot nem értek, amikor elkezded broken isles-t akkor kiválasztasz egy zónát, ahova menni akarsz questelni, azt rád skálázza és odateleportál? Végigviszed, majd kezded előről a következő zónával?
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Elküldve: 2016. 09. 05. 16:20
Idézet: Nevl - Dátum: 2016. 09. 05. 15:54
Youtube is tele van dícsérő videókkal. Egy dolgot nem értek, amikor elkezded broken isles-t akkor kiválasztasz egy zónát, ahova menni akarsz questelni, azt rád skálázza és odateleportál? Végigviszed, majd kezded előről a következő zónával?
azzal kezdődik, hogy megérkezel dalaranba és meg kell szerezned az artifactodat és class hallodat, majd utána a class hallban kijelölsz egy területet (suramar kivételével), aminek ezzel elindul a questlineja. jellemzően eljuttatnak oda valahogy, és igen, a szintedhez igazít MINDENT. akár abban a zónában vagy, akár átmész másikba, a te szintednek megfelelő mobokat fogsz mindenhol látni (bugtól eltekintve az egyetlen kivétel, ha már legenerálta a mobot és szintet lépsz - akkor az még az előző szintednek megfelelő, de ez lényegtelen különbség).
miközben questelsz és fejlődsz, a class hallban kapsz scouting küldetést, hogy kijelöld a következő területet, szóval el tudod kezdeni a következőt egy idő múlva, akkor is ha még nem végeztél. emmellett jönnek be külön scenáriók, pl exodar, class küldetések, profession küldetések, stb.
ha végeztél mind a 4 zónával, akkor elvileg már 110 vagy és kezdődik suramar.
valószínűleg enélkül is elindulhatsz megcsinálni pár küldit, de nem tűnik logikusnak, a fő szálat meg szerintem nem tudod elkezdeni.
Elküldve: 2016. 09. 05. 16:52
Idézet: Nevl - Dátum: 2016. 09. 05. 15:54
Legjobb, hogy az instát is skálázza, 110-esknét simán voltam 101-es meg 107-es emberkékkel Random instában.
Elküldve: 2016. 09. 06. 11:01
Már lvl 103-nál felkínálja a lehetőséget a Suramarba, a gond ezzel csak az, hogy ott 110 es mobok vannak - az első flypontig sikerrel eljutottam, de figyelni kellett, mert egy ifjú sámán jókora aggrorádiusszal rendelkezik..
Szerintem az előző kieg jobban felépített volt. Szaladgálok össze vissza.
Sámán óder hó, szép szép, jó nagy, még több idő megy a futkosással.
Szerintem az előző kieg jobban felépített volt. Szaladgálok össze vissza.
Sámán óder hó, szép szép, jó nagy, még több idő megy a futkosással.
Szerkesztette: Manticore 2016. 09. 06. 11:02 -kor
Elküldve: 2016. 09. 06. 13:33
hmm eddig a Falling Star küldi volt az egyetlen ami területileg suramar közeli tengerrészen volt, de az ugye nem suramar line. melyik küldi visz oda ilyen hamar?
wowheaden rákerestem, suramar zónához csak 110es küldik tartoznak, vagy a partszakaszon vannak csak kisebb küldetések, de ahhoz nem a zónába kell menni.
wowheaden rákerestem, suramar zónához csak 110es küldik tartoznak, vagy a partszakaszon vannak csak kisebb küldetések, de ahhoz nem a zónába kell menni.
Elküldve: 2016. 09. 07. 05:55
a dalaran underbelly pvpn meglepődtem, de ha javítják a bodyguardokat akkor tőlem mehet, lehet később majd én is beszállok a buliba (mondjuk a kurva nagy lagot amit okoznak a pvpsek igazán áttehetnék máshova).
de hogy még régészkedés közben is pvpsnek kell lennem az már túlzás. az archeology pont nem pvps tevékenység, nem tudom melyik kreténnek volt az ötlete hogy a digsite pvp zónában legyen ahol pvps patrolok mászkálnak állandóan, szóval ha még player nem is jár arra, akkor sem tudsz nyugodtan áskálódni...
de hogy még régészkedés közben is pvpsnek kell lennem az már túlzás. az archeology pont nem pvps tevékenység, nem tudom melyik kreténnek volt az ötlete hogy a digsite pvp zónában legyen ahol pvps patrolok mászkálnak állandóan, szóval ha még player nem is jár arra, akkor sem tudsz nyugodtan áskálódni...
Elküldve: 2016. 09. 07. 08:17
Megnézem majd (szerintem, mininges alquest lesz - ugyanis a mainom* Bs/Bányász - megkapta a q-t) a kövi alt skinning/bányász, szintén megkapta..
Belefutottam én is a régészkedés problémába, meg az ancient manába is(tudom, hogy van, de még nem találtam meg, olyan lehetőség, hogy leadhassam)
Jelenleg ott állok, hogy megvan a 110 de "hogyan tovább?" Merre vannak a napi questek? Nem kéne egy NPC nek ezt az arcomba tolnia?

Belefutottam én is a régészkedés problémába, meg az ancient manába is(tudom, hogy van, de még nem találtam meg, olyan lehetőség, hogy leadhassam)
Jelenleg ott állok, hogy megvan a 110 de "hogyan tovább?" Merre vannak a napi questek? Nem kéne egy NPC nek ezt az arcomba tolnia?
Elküldve: 2016. 09. 07. 14:29
gyors info mai hotfixből:
szóval ha hajtasz egy legendaryra el kell tenni a többit hogy ne essen megint.
nem mintha eddig egyet is láttam volna.
Idézet
Fixed a bug that could cause players, who were simultaneously both very lucky and very unlucky, to receive the same legendary item more than once.
szóval ha hajtasz egy legendaryra el kell tenni a többit hogy ne essen megint.
nem mintha eddig egyet is láttam volna.
Elküldve: 2016. 09. 07. 16:47
Idézet: Manticore - Dátum: 2016. 09. 07. 09:17
Megnézem majd (szerintem, mininges alquest lesz - ugyanis a mainom* Bs/Bányász - megkapta a q-t) a kövi alt skinning/bányász, szintén megkapta..

Kaptál Dalaranban egy questet, hogy legyél Friendly a népekkel. Ha ez sikerül, akkor aktiválódik az összes World Quest.
Ja, és javaslom Suramart. Kismillió zónaküldi van bent + Nightfallenekkel itt kell haverkodni

Ancient manát is itt fogod tudni majd elkölteni. Az elején túl sok van belőle, de aztán egyre több költési lehetőség nyílik meg.
Elküldve: 2016. 09. 08. 00:04
Közben rájöttem, hogy el kéne kezdeni a suramaros questeket, na egyből megoldódott a probléma:)
Köszi all:)
Az alap DK 300 mana 900 on jár ippeg:)
Köszi all:)
Az alap DK 300 mana 900 on jár ippeg:)