HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#2761 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 12. 17:06

Idézet: FragMaster - Dátum: 2009. Sep. 12., Saturday - 15:50

2-vel jó. A legfrissebb driver van fent, audigy a kártya, rendes nem SE meg ilyenek.
Más nem zokkan be csak a wmp.

Az audigy csak moddolt driverekkel megy fel ugye? Legalábbis Vistánál pont ezért váltottam :reklamacio: Mondjuk fura h mindenhol jó csak a wmp-ben nem... thinkin' thinkin'... :think:
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#2762 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 17:09

Idézet: andrew-- - Dátum: 2009. szept. 12., szombat - 18:06

Az audigy csak moddolt driverekkel megy fel ugye? Legalábbis Vistánál pont ezért váltottam :reklamacio: Mondjuk fura h mindenhol jó csak a wmp-ben nem... thinkin' thinkin'... :think:

Dehogy is, gyári creative driverrel megy, a creative autosoftware update-en keresztül szedtem le. Leellenőriztem a legfrissebbet szedi le az tuti, most is az van rajta, nem is régi.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2763 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 17:15

Pedig a 7ben ugyan az az OpenAI "motor" van mint a vistában nem? Vagy már oda is csináltak gyári drivert? (Au2 nekem csak pax-al ment fel 5.1-be az tuti)

Szerkesztette: andrew-- 2009. 09. 12. 17:16 -kor

i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#2764 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 17:34

Akadt egy kis problémám ezzel a win. 7-tel (32bit). :smoker:

A gond az, hogy se USB, se HDD, se DVD-ről nem tudom telepíteni, odáig jut el a boot folyamatban, hogy "Verifying DMI Pool data........" és ennyi, lefagy a billentyű is, nem reagál semmire sem (pl. ctrl+alt+del, caps lock gomb..stb.), tehát a telepítést el sem tudom kezdeni. :(

Már nem tudom mi lehet a gond, ugyanez van bios default-al is :think:.

Úgylátom nemcsak nekem van/volt ilyen gondom:

Idézet

Egyszerűen megáll az op. rendszer bebootolásakor is, és nagyon sokszor megáll, amikor DVD-ről akarok bootoltani Vista telepítőt. (Ez ott van, amikor elérkezik ahooz a ponthoz, hogy "Verifying DMI Pool Data...", és kész, ott meghal minden. Sokszor akkor is, amikor üres merevlemez van a gépben és csak DVD-ről akarok bootolni; nem indítja el a telepítőt.
a szitu ugyanez nálam is. :omg:

A vicc az, hogy a win XP CD, meg a feltelepített xp a hdd-ről flottul, egyből elindul...csak ez a fránya win 7 telepítő nem akar. :reklamacio:

Szétnéztem a neten a "Verifying DMI Pool data........"  ügyben, de konkrét leírást vagy valamit nem találtam, csak találgatások vannak.

Szerkesztette: Trebron09 2009. 09. 12. 18:33 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2765 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 17:41

Idézet: andrew-- - Dátum: 2009. szept. 12., szombat - 18:15

Pedig a 7ben ugyan az az OpenAI "motor" van mint a vistában nem? Vagy már oda is csináltak gyári drivert? (Au2 nekem csak pax-al ment fel 5.1-be az tuti)

Hát passz, vistán is gyárit használtam. Lehet, hogy a moddolt driverrel engedné csak 4.0-ba audigyn? :think: De ez meg azért baromság, mert csak a wmp hal be. Nem értem én ezt...de egyelőre dual szereóban használom jack elosztóval, amíg nincs megoldás.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2766 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 18:11

Vmi codec nem települt esetleg a driverrel? Neten többen is írták hogy codec probléma miatt nem reagált semmilyen file-ra a media player.

#2767 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 18:36

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. szept. 12., szombat - 18:34

Akadt egy kis problémám ezzel a win. 7-tel (32bit). :smoker:

A gond az, hogy se USB, se HDD, se DVD-ről nem tudom telepíteni, odáig jut el a boot folyamatban, hogy "Verifying DMI Pool data........" és ennyi, lefagy a billentyű is, nem reagál semmire sem (pl. ctrl+alt+del, caps lock gomb..stb.), tehát a telepítést el sem tudom kezdeni. :(

Már nem tudom mi lehet a gond, ugyanez van bios default-al is :think:.

Úgylátom nemcsak nekem van/volt ilyen gondom:
a szitu ugyanez nálam is. :omg:

A vicc az, hogy a win XP CD, meg a feltelepített xp a hdd-ről flottul, egyből elindul...csak ez a fránya win 7 telepítő nem akar. :reklamacio:

Szétnéztem a neten a "Verifying DMI Pool data........"  ügyben, de konkrét leírást vagy valamit nem találtam, csak találgatások vannak.

Ezt mikor írja ki? Még az elején, a fekete képernyőn? Mert ilyen feliratra nem is emlékszem. Csak megszólal, hogy CD vagy DVD indításhoz nyomjon meg egy gombot. Utána: a Windows fájlokat másol...aztán már a grafikus telepítő jön.

Persze a boot menüt átállítottad a biosban...ugye? :)

Szerkesztette: 1966 2009. 09. 12. 18:38 -kor

Kép

#2768 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 18:37

A baj az, hogy XP alól sem tudom telepíteni másik vinyóra...

(kép)

1966:

Még a boot folyamat előtt írja ki, minden induláskor. A telepítőig, amit írtál el sem jutok.

Szerkesztette: Trebron09 2009. 09. 12. 18:39 -kor

.-= Vasak =-.

#2769 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 18:39

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. szept. 12., szombat - 19:37

(kép)

Nem is xp alól illik telepíteni, hanem biosból.
Kép

#2770 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 18:40

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. szept. 12., szombat - 19:37

(kép)

1966:

Még a boot folyamat előtt írja ki, minden induláskor. A telepítőig, amit írtál el sem jutok.

Márpedig, abban az időszakban, a gép még nem is tudja milyen lemezt tettél be, mert nem indult el a dvd a meghajtódban.
Kép

#2771 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 18:42

Idézet: 1966 - Dátum: 2009. szept. 12., szombat - 19:40

Márpedig, abban az időszakban, a gép még nem is tudja milyen lemezt tettél be, mert nem indult el a dvd a meghajtódban.

Már bocs, de nem XP alól szeretném telepíteni, hanem rendesen, csak írtam, mint problémát... ;)

Idézet

Márpedig, abban az időszakban...

Ezt nem értem, az aláírásbeli konfigról van szó. :D

Szerkesztette: Trebron09 2009. 09. 12. 18:44 -kor

.-= Vasak =-.

#2772 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 18:45

Úgy értem, hogy amikor azt a műveletsort végzi a gép, akkor még a lemez nem pörgött fel, tehát a bios nem tudja, mit akarsz majd bootoltatni :) Kérdem még egyszer: a boisban átállítottad a bootsorrendet? Illetve: hogyan írtad meg a telepítőlemezt? :)
Kép

#2773 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 18:47

Idézet: 1966 - Dátum: 2009. szept. 12., szombat - 19:45

Úgy értem, hogy amikor azt a műveletsort végzi a gép, akkor még a lemez nem pörgött fel, tehát a bios nem tudja, mit akarsz majd bootoltatni :) Kérdem még egyszer: a boisban átállítottad a bootsorrendet? Illetve: hogyan írtad meg a telepítőlemezt? :)

A telepítőlemezzel nincs gond, mivel XP alatt elindul. De ugyanez történik, ha USB-ről vagy HDD-ről akarok bootolni. :)

Igen, F12 nyomok, és vagy DVD vagy USB-HDD0-ről telepíteném a 7-et.
.-= Vasak =-.

#2774 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 18:51

Tehát az elsődleges boot a dvd lejátszód, és a lemezt iso-ból úgy írtad meg, elmentett cd/dvd kép kiírása? :)
Azért értetlenkedek, mert a fekete képernyő alatt, még nem megy a dvd, tehát nem tudja, hogy mi van benne, utána indul csak el, hogy azt mondja: cd vagy dvd bootoláshoz nyomjon meg egy gombot. :) Ha van egy másik oprendszer telepítőd, az elindul?

..................

Amennyiben a dvd-t pl. úgy írod meg, hogy bemáslod egy mappába, utána adatlemezként kiírod, akkor a büdös életben nem fog bootolni. :) Ezért nem megy USB-ről a boot. Mert ott is egy mappában van a cucc csak.

Szerkesztette: 1966 2009. 09. 12. 18:54 -kor

Kép

#2775 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 19:39

Keresovel nem jutottam egyrol a kettore, ezert irok ide.
Telepiteskor a wifi-hez tartozo jelszot nem adtam meg.
Most szeretnek csatlakozni a halozatomhoz, de nem
talalom a jelszo megadasanak a lehetoseget.
Hogyan kell ezt csinalni?

Most koldokzsinoron van a gep. Angol, rtm verzio.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#2776 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 21:36

Idézet: 1966 - Dátum: 2009. szept. 12., szombat - 19:51

Tehát az elsődleges boot a dvd lejátszód, és a lemezt iso-ból úgy írtad meg, elmentett cd/dvd kép kiírása? :)
Azért értetlenkedek, mert a fekete képernyő alatt, még nem megy a dvd, tehát nem tudja, hogy mi van benne, utána indul csak el, hogy azt mondja: cd vagy dvd bootoláshoz nyomjon meg egy gombot. :) Ha van egy másik oprendszer telepítőd, az elindul?

..................

Amennyiben a dvd-t pl. úgy írod meg, hogy bemáslod egy mappába, utána adatlemezként kiírod, akkor a büdös életben nem fog bootolni. :) Ezért nem megy USB-ről a boot. Mert ott is egy mappában van a cucc csak.

Már magam sem tudom, hogy mi a gond ez alapján jártam el:
Windows 7 install pendrive-ról

Igen, csak simán kiírtam az ISO-s DVD-re.
A win XP SP3 lemeze egyből elindul, és telepít.
.-= Vasak =-.

#2777 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 12. 22:08

Jó..megyek tovább: mi az, hogy simán kiírtad az ISO-t? Mert én jártam úgy, hogy ISO-t betettem a Daemonba, átmásoltam a mappát a gépre. Aztán később csak visszaírtam adatlemezként, és no boot. Valami ilyenkor elveszett, egy kis pár kilós file. Na anélkül semmi boot. Ugyanez van sokszor abban az esetben is, ha egy telepítőlemezt a neroban bootolható lemez menüpont alatt írnak meg. Egy a biztos, ha Elmentett cd/dvd lemezkép menüpontból írod ki az ISO-t. Nekem így mindenféle oprendszer települt eddig, sokféle gépre.
Kép

#2778 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 00:17

Idézet: 1966 - Dátum: 2009. szept. 12., szombat - 23:08

Jó..megyek tovább: mi az, hogy simán kiírtad az ISO-t? Mert én jártam úgy, hogy ISO-t betettem a Daemonba, átmásoltam a mappát a gépre. Aztán később csak visszaírtam adatlemezként, és no boot. Valami ilyenkor elveszett, egy kis pár kilós file. Na anélkül semmi boot. Ugyanez van sokszor abban az esetben is, ha egy telepítőlemezt a neroban bootolható lemez menüpont alatt írnak meg. Egy a biztos, ha Elmentett cd/dvd lemezkép menüpontból írod ki az ISO-t. Nekem így mindenféle oprendszer települt eddig, sokféle gépre.

Értem, csak egy a gond :D , valahogy USB vagy vinyóról kellene megoldanom a dolgot, ugyanis a nec nem hajlandó semmilyen DVD-t beolvasni, a kölcsön DVD írót meg már visszaadtam. :)

Ha lehúzom vagy az egyik vinyót, vagy a másikat, vagy mindkettőt, akkor sincs boot, illetve a cmos törlése sem oldotta meg a dolgot. :(

(Már többször random módon sikerült odáig eljutni, hogy "Verifying DMI Pool Data...........Update Sucess", de utána ugyanúgy semmi, csak fagyi van. :smoker: )

Szerkesztette: Trebron09 2009. 09. 13. 00:17 -kor

.-= Vasak =-.

#2779 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 13. 06:54

A verifying DMI pool-nak nincs köze a hibához, ezt a BIOS mindig végrehajtja, és ha változás történik a rendszer hw-es konfigurációjában, akkor ennek megfelelően frissíti. Esetleg célszerű a BIOS-ban a force update ESCD opciót engedni. Előfordulhat ilyesmi még tiltott ACPI-nél talán, vagy más olyan BIOS beállításmiatt, amire a telepítő háklis.
ISO-ban a CDFS fájlrendszer sajátosságai miatt a rendszerindítőfájlok nem látszanak, így azok másolása ilyen módon nem lehetséges. A lemezkép csak arra való, hogy ahogy van, kiírd lemezképként. ha nem így írod ki, akkor a CD-boot hibát jelez, elvileg nem fagy bele.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2780 Felhasználó inaktív   sipi1988 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 13. 10:01

Hali!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Win 7-ben van-e olyan lehetőség mint anno az XP-ben, hogy a Dokumentumok helyét meg lehetett változtatni így minden progi azt használta, csak annyit kellett csinálni hogy jobb klikk és dokumentumok áthelyezése, itt ez nem működik, hiába írom át attól még az alapértelmezett C:\Users\stb van megadva.
A másik meg, hogy az asztal megtekintése funkciót átrakták a jobb alsó sarokba amit lehetetlen megszokni, ezt nem lehetne-e vhogy visszatenni a régi helyére.

Kerresgéltem a beállítások közt de sokmindenre nem jutottam.

Ha vki tudná a megoldást ossza meg velem

Köszi

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »