HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#2921 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 26. 11:08

Tudom, nem nagy okosság ez most neked, de az XP felülírta a bootloadert. Elvileg úgy lehetne kiküszöbölni, ha a 7-ről is lenne ghost, aztán azt visszatenni, mert akkor elméletileg helyreáll a rend, tehát a telepítési sorrend: XP majd Hetes. De mivel a Hetes perpillanat rejtve van, ezért tán azt lehetne, hogy beteszed a telepítő lemezét, arról bootolsz, és azt hiszem, van repair menüpont. Talán azt választva helyreáll a sorrend. Mert az XP mindig felül fogja írni a bootloadert, vagyis: eltünteti. Vista és Hetes esetén ez nem áll fent, mert azok tulképpen egyneműek. Annál a 2 rendszernél mindig lesz loader, akármi is a telepítés sorrendje.
Kép

#2922 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 26. 11:34

Idézet: 1966 - Dátum: 2009. szept. 26., szombat - 12:08

Tudom, nem nagy okosság ez most neked, de az XP felülírta a bootloadert. Elvileg úgy lehetne kiküszöbölni, ha a 7-ről is lenne ghost, aztán azt visszatenni, mert akkor elméletileg helyreáll a rend, tehát a telepítési sorrend: XP majd Hetes. De mivel a Hetes perpillanat rejtve van, ezért tán azt lehetne, hogy beteszed a telepítő lemezét, arról bootolsz, és azt hiszem, van repair menüpont. Talán azt választva helyreáll a sorrend. Mert az XP mindig felül fogja írni a bootloadert, vagyis: eltünteti. Vista és Hetes esetén ez nem áll fent, mert azok tulképpen egyneműek. Annál a 2 rendszernél mindig lesz loader, akármi is a telepítés sorrendje.

Hát igen, ez a 22-s csapdája, mert ha beteszem a win7 dvd-t s kiválasztom az Indításjavítás lehetőséget, akkor lesz win7, de eltünteti az Xp-t..  ezt olvastam...

Szerkesztette: SzaSza 2009. 09. 26. 11:35 -kor

#2923 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 26. 11:37

Nem hiszem, hogy eltünteti, mert ikerrendszer telepítésnél is úgy kell, hogy előbb XP, utána Hetes. Persze meglehet, hogy ennél a megoldásnál ez nem érvényes. Csak úgy gondolkoztam, hogyha egy XP ghost eltünteti a bootloadert, mintha XP-t telepítettél volna, akkor egy Hetes repair, meg olyan lesz, mintha a Hetest telepítetted volna újra, és visszajön a loader.
Kép

#2924 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 26. 11:37

Idézet: SzaSza - Dátum: 2009. szept. 26., szombat - 12:34

Hát igen, ez a 22-s csapdája, mert ha beteszem a win7 dvd-t s kiválasztom az Indításjavítás lehetőséget, akkor lesz win7, de eltünteti az Xp-t..  ezt olvastam...

Már miért tüntetné el? A Win7 felismeri az első partíción lévő XP-t, s mivel te a másodikra telepíted ("javítod"), visszateszi a bootmenüt is.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2925 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 26. 11:43

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. szept. 26., szombat - 12:37

Már miért tüntetné el? A Win7 felismeri az első partíción lévő XP-t, s mivel te a másodikra telepíted ("javítod"), visszateszi a bootmenüt is.

Ok, megpróbálom, de akkor a win7 telepítőn mit is válasszak?
S ez pont úgy működik,mint az XP javítás meglévő rendszeren, minden fentlévő dolgom és alkalmazásom megmarad,igaz?

Szerkesztette: SzaSza 2009. 09. 26. 11:44 -kor

#2926 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 26. 11:52

Idézet: SzaSza - Dátum: 2009. szept. 26., szombat - 12:43

Ok, megpróbálom, de akkor a win7 telepítőn mit is válasszak?
S ez pont úgy működik,mint az XP javítás meglévő rendszeren, minden fentlévő dolgom és alkalmazásom megmarad,igaz?

Az a baj, hogy win7-el még nem volt ilyen szinten gondom, de gondolom, kell hogy legyen valami repair menüpont, még a telepítő elindulása után, mikor kijelölöd neki a 2. partíciót...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2927 Felhasználó inaktív   Raven_ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 26. 11:59

nekem is volt ilyen gondom h az xp felülírta a boot menüt és nem tudtam bemenni boot képernyőről 7-be. a 7 dvd-n lévő repair install megoldotta a rpoblémát fél perc alatt.

#2928 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 26. 12:02

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. szept. 26., szombat - 12:52

Az a baj, hogy win7-el még nem volt ilyen szinten gondom, de gondolom, kell hogy legyen valami repair menüpont, még a telepítő elindulása után, mikor kijelölöd neki a 2. partíciót...

Örömmel jelzem, jó lett!!  Valóban nem vitte el az XP-t, s már készen is vagyok, le is ellenőríztem. Be tudtam bootolni mindkét rendszerről, működik!! Elég volt a Javításnál az Indítási javítást választani, 1 perc s ok lett minden.

Köszi mindenkinek!!

Szerkesztette: SzaSza 2009. 09. 26. 12:02 -kor

#2929 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 09:41

Ha már ilyen segítőkészek vagytok, lenne még 1 problémám, de tényleg csak 1. Én win7 x64 rendszert használok. Két eszközömet nem tudtam eddig használni, egyik egy Canon CanosScan N670U szkenner, a másik egy Plextor PX-M402U digitalizáló. Mindkettő USb-s. Nos tegnapelőtt este felraktam a 64 bites  Virtual PC RC változatát, amit utoljára adott ki a  Microsoft. Alá pedig felraktam a 32 bites XP módot. Ennek segítségével sikeresen telepítettem a szkenner driverét, s szerencsére használni is tudom. Gondoltam ezek után a digiző is sikeresen használható lesz. Sajnos nem. Felmegy a driver, s utána előírás szerint rádugom a digizőt, de itt ellentétben a valós Xp oprendszerrel, nem veszi észre a rendszer, azaz nem telepítgeti magától a digiző különböző részeit. Ahhoz hogy észrevegye, fent a képernyő tetején középen az USB gombnál a legördülő listában a szkenner ott van a rendes nevén, viszont a digizőnél nem ismeri fel Plextorként, hanem Ismeretlen eszközt ír ki. Ha rákattintok ennél a csatlakozásra, látszólag ezután azonnal telepítgeti a dolgokat, de nem, mert ha jól emlékszem 4-5 dolgot kellene kiírnia, ehelyett csak 2 dolgot telepít, ennek ellenére  kiírja az eszköz sikeresen telepítve lett, s használatra kész. Nem jó. A digizőhöz gyárilag a  WinDvD Creator programot adták, ezt alakították hozzá  digizőhöz. Hiába indítom el, nem látja a digizőt, nincs felvételi lehetőség ebből következően. Bárhogyan is próbálom,nem megy. S nem értem miért. Ha a szkenner teljesen simán felment, akkor ez vajon miért nem?

Van ötlete valakinek hogyan tudnám átverni / rábírni a működésre? nem lehet az XP módot beállítani úgy,hogy a csatlakoztatott USB eszközöket automatikusan felismerje? S kihagyni a fent leírt USB gombnál legördülő listában lévő eszközök CSATLAKOZTATÁSÁRA opció elhagyására?

Minden segítséget köszönök!

#2930 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 17:56

Sziasztok,

Egy egyszerű kérdésem lenne, lehet Ti tudjátok, csak én nem. Pl. Skype. Az értesítési területre teszi az ikonját (óra mellé), azt nem lehet beállítani mint az MSN Live alapból, hogy a taskbar-t használja céljaira? Ez csak egy példa volt. Úgy tudom pont ezért van ez az újfajta taskbar, hogy ott fussonak a cuccok és ne az értesítési területen ha nem muszály:). Lehet rosszul tudom.
Szerintetek?

üdv:
DAttis

#2931 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:28

Akadt egy kis problémám a win7 + DVD író párossal.

A problémám a következő:

Az miért van, hogyha be van kötve a DVD íróm, akkor az Explorer.exe 50%-os (1. mag 100%) cpu foglaltságot jelez állandóan, és ez a gép bekapcsolásától kezdve nem szűnik meg, csak úgy, ha a feladatkezelőben újraindítom az Explorer.exe-t.

A másik furcsaság, hogyha kikötöm a DVD írót, akkor megjavul a dolog.

(Illetve újraindításnál a biosba lépve csipog a lap 4 hosszút, 2 fajta DVD-vel is próbáltam IDE/SATA).
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2932 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 20:05

Még egy rövid kérdés jutott eszembe. A Media Centerben, hogy lehet a TV csatornákat finomhangolni???? Egyszerűen nem találom, bár azon se lennék meglepve ha nem lehetne.

#2933 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 10:07

Idézet: dattis - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 17:56

Sziasztok,

Egy egyszerű kérdésem lenne, lehet Ti tudjátok, csak én nem. Pl. Skype. Az értesítési területre teszi az ikonját (óra mellé), azt nem lehet beállítani mint az MSN Live alapból, hogy a taskbar-t használja céljaira? Ez csak egy példa volt. Úgy tudom pont ezért van ez az újfajta taskbar, hogy ott fussonak a cuccok és ne az értesítési területen ha nem muszály:). Lehet rosszul tudom.
Szerintetek?

üdv:
DAttis

Ez a Skypetól függ, idővel biztos beépítik ezt a képességet a programjukba.

#2934 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 10:11

Idézet: ion - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 9:07

Ez a Skypetól függ, idővel biztos beépítik ezt a képességet a programjukba.

köszi, valahogy én is így gondoltam:)

#2935 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 16:00

nem kifejezetten Win7, de kapcsolodik hozza.

lezetik-e olyan addon vagy accelerator az IE8-hoz, hogy pl egy weblaphoz (mondjuk ami a kedvencekben van) commenteket, markupokat hozzaadhassak?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2936 Felhasználó inaktív   KoXaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 20:46

hellosztok olyan gondom van hogy win 7 alatt elindítok egy Command Prompt ablakot. A magyar billentyűk tökéletesen működnek. (kivéve hosszú ö és ü)
De!
Elindítok a CMD ablakban egy alkalmazást, (pl. TurboC.EXE) abban a pillanatban a magyar billentyűzet megszűnik, visszaáll az eredeti angol.

köszi előre is a segítséget :)

#2937 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 07:32

USB drájvon is kapható lesz a Windows 7
"Mindörökké! Enter."

#2938 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 07:34

Win7 RTM nálam minden böngészővel csinálja, hogy írok post-ot fórumban, vagy akármit gépelek a böngészőablakban, egy idő után megbolondul, és vagy abban a post-ablakban átugrik a kurzor máshova az addig beírt szöveg közepébe, és akkor utána oda gépelek, ha nem figyelem egyfolytában a monitort, és össze-vissza qrja mindig a hozzászólást, vagy pedig inaktiválja azt a tab-ot, és egyszer csak azt veszem észre, hogy hiába gépelek, nem írok semmit, mert már közben nem is aktív az a tab, vagy az a process (böngésző).  :confused: Ez mi a nyavaja? És mit lehet ellene tenni? Mert hetek óta szívok ezzel, és baromira idegesítő.

#2939 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 08:32

Mitol lehet az, hogy hiaba van font az Adobe Reader egyszeruen nem engedi tarsitani a PDF dokumentumok megnyitasahoz. Most muszaj megnyitonom a Reader-t, File, Open, kikeresni a PDF doksit, es ugy megnyitni.

#2940 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 09:24

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 8:34

Win7 RTM nálam minden böngészővel csinálja, hogy írok post-ot fórumban, vagy akármit gépelek a böngészőablakban, egy idő után megbolondul, és vagy abban a post-ablakban átugrik a kurzor máshova az addig beírt szöveg közepébe, és akkor utána oda gépelek, ha nem figyelem egyfolytában a monitort, és össze-vissza qrja mindig a hozzászólást, vagy pedig inaktiválja azt a tab-ot, és egyszer csak azt veszem észre, hogy hiába gépelek, nem írok semmit, mert már közben nem is aktív az a tab, vagy az a process (böngésző).  :confused: Ez mi a nyavaja? És mit lehet ellene tenni? Mert hetek óta szívok ezzel, és baromira idegesítő.

Ez nem notebookon történik?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.