HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#2941 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 01. 09:25

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 8:34

Win7 RTM nálam minden böngészővel csinálja, hogy írok post-ot fórumban, vagy akármit gépelek a böngészőablakban, egy idő után megbolondul, és vagy abban a post-ablakban átugrik a kurzor máshova az addig beírt szöveg közepébe, és akkor utána oda gépelek, ha nem figyelem egyfolytában a monitort, és össze-vissza qrja mindig a hozzászólást, vagy pedig inaktiválja azt a tab-ot, és egyszer csak azt veszem észre, hogy hiába gépelek, nem írok semmit, mert már közben nem is aktív az a tab, vagy az a process (böngésző).  :confused: Ez mi a nyavaja? És mit lehet ellene tenni? Mert hetek óta szívok ezzel, és baromira idegesítő.

Valami kártevő progi nincs bent a gépen?
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2942 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 09:31

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 10:24

Ez nem notebookon történik?

De.  :)

#2943 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 09:33

Idézet: bon - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 10:25

Valami kártevő progi nincs bent a gépen?

Hát, szerintem nincs, mert nemrég óta van fent a Win7 RTM, és folyamatosan frissítgetem az Avast-ot, meg a Spybot-ot, és a Spybot-ot végig is szoktam futtatni időnként.

#2944 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 09:35

Márpedig notebookon ez érdekes történet, nekem 2 notebookból 2 csinálta ezt, xp, vista, és win7 alatt is.

A varázsszó: touchpad :)

Hozzáérsz, még ha nem veszed észre akkoris. Ha külső billzettel használom, sosincs ilyen gond.
"Amúgy, minél inkább megkötött valami, annál valamilyenebb. " /Gyula4*2/

#2945 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 10:07

Idézet: rocker69 - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 10:35

Márpedig notebookon ez érdekes történet, nekem 2 notebookból 2 csinálta ezt, xp, vista, és win7 alatt is.

A varázsszó: touchpad :)

Hozzáérsz, még ha nem veszed észre akkoris. Ha külső billzettel használom, sosincs ilyen gond.

Akkor a napokban veszek hozzá egy USB-s billentyűzetet, amúgy is terveztem, mert elég stabilnak tűnő Acer laptop, de a billentyűzetén a gombok egy idő után tönkre fognak menni.

#2946 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 10:56

Haha, ilyen velem is volt anno mikor a notival neteztem, de aztan rajottem mi a bibi :p

#2947 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 14:05

Tipikus, mindig ez a bibi. Nalam ezert van mindig letiltva a touchpad. :)
macbook air 2014

#2948 Felhasználó inaktív   DAR091 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 01. 17:06

Úgy általában érdemes átállni windows7-re? Programok mind kompatibilisek ugye? Elsősorban játszok, most vista van.
XFIRE
Róma történelmi portálja
A Szent-Római Birodalom krónikája
DAR

ASUSM3A-MVP Deluxe Wifi edition, AMD Phenom x4BE 9850@2.6GHZ,4GB GEIL RAM DDR2(1066), AMD Radeon HD 4870x2 2GB, SoundBlaster Fatali1ty Pro Gamer-64MB XRAM, 800W FSP, 700GB Samsung HDD, AeroCool T40-fekete

#2949 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 17:19

Idézet: DAR091 - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 18:06

Úgy általában érdemes átállni windows7-re? Programok mind kompatibilisek ugye? Elsősorban játszok, most vista van.

Egyértelműen igen.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2950 Felhasználó inaktív   DAR091 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 01. 17:40

Köszönöm, és még egy kérdés -
Milyen tűzfalat érdemes (és lehet) alatta használni? (64-bitesen)
XFIRE
Róma történelmi portálja
A Szent-Római Birodalom krónikája
DAR

ASUSM3A-MVP Deluxe Wifi edition, AMD Phenom x4BE 9850@2.6GHZ,4GB GEIL RAM DDR2(1066), AMD Radeon HD 4870x2 2GB, SoundBlaster Fatali1ty Pro Gamer-64MB XRAM, 800W FSP, 700GB Samsung HDD, AeroCool T40-fekete

#2951 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 19:35

Idézet: DAR091 - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 18:40

A beépített tökéletesen jó.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2952 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 19:57

Idézet: DAR091 - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 18:40

Ezzel az - ingyenes - előkével a sajátja kényelmesen használható:

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2953 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 22:37

Van egy külső vinyóm amit XP-vel és 7-el használok. Ha XP alatt távolítom el akkor teljesen leáll a vinyó és ugy le tudom húzni az USB-ről, 7 alatt azonban eltávolítás után folyamatosan pörög a cucc. Árt neki ha így húzom le az USB-ről? Jobb ez a módszer ami a 7-ben van, vagy miért változtatták? :think:

Szerkesztette: andrew-- 2009. 10. 01. 22:38 -kor

i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#2954 Felhasználó inaktív   balczer 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 02. 11:46

Sziasztok!

Elnézést kérek, ha rossz helyre írnék, de úgy gondoltam, hogy ez a megfelelő hely. A problémám az lenne, hogy adott egy eléggé koros konfig (Athlon XP 2800+, MSI KT6V-LSR, 1GB ram,6600GT, 80GB Seagate SATA). Gondoltam megnézem, hogy milyen is az a Windows7, persze a későbbiekben visszamenne a gépre az XP. Szóval telepítőlemez be (bár előtte is volt már egy kis gubanc, a régi meghajtók nem voltak hajlandók a DVD-ről bootolni, be kellett szerezni egy újabb fajtát), bootolt is rendesen, telepítő elindult. A következő probléma az volt, hogy bármit csináltam, egyszerűen nem engedte feltenni a rendszert a SATA-s vinyóra, mondván, hogy a telepítő nem tud létrehozni a vincsin rendszerparticiót illetve lehetséges, hogy nem fog tudni a rendszer bootolni az adott particióról és megoldásként talán engedélyezzem a BIOS-ban a lemezkezelést. Annyira nem vagyok hozzáértő, de a BIOS-ban (nem tudom, hogy ez fontos-e: AMI BIOS 3.31a) nem láttam semmi olyat, amit át kellett volna állítanom. Persze lehet, hogy mégis.
Többszöri próbálkozás után kezdett elegem lenni az egészből, amikor gondoltam megpróbálom az ősrégi 20GB-os IDE-s vincsimre feltenni a rendszert. Összeköt, telepítő elindul és csodák csodájára most mindkét vincsire hajlandó lett volna feltelepülni. Na ezt most igazán nem értem, hogy ennek itt mi köze volt hozzá! No mindegy, SATA-s vincsire feltettem, működött frankón. Gondoltam innen már oké lesz, de a következő újraindításnál már nem volt hajlandó elindulni a rendszer, "previous boot device failure" hibával elszállt.
Még mielőtt az egész telepítgetésnek nekiálltam, neten keresgettem, hogy valaki próbált-e esetleg egy ilyen lappal elindítani Win7-et. Hibaként ott csak olyat írtak, hogy valaki bootoláskor ERROR CODE 5-ös üzenetet kapott. A választ is megadták, mondván ezt az okozta, hogy a Microsoft megváltoztatta a boot sectort a Vistához képest (vagy mi a szöszt) és Vistás telepítőből kinyerhető a működő. De nálam szerintem nem ez volt a hiba oka.

A hiba oka vajon a lap vagy a vincsi? Ez a lap még elég korai, talán itt még a SATA nem volt eléggé kiforrott és most ezek a hibák jönnek elő? Inkább errefelé hajlanék, nem hiszem, hogy a vinyó (Seagate Barracuda 7200.7) lenne a ludas.

Itt megjegyezném, hogy korábbi XP telepítésnél is voltak problémáim. A laphoz még anno adtak egy kislemezt, amiről ugye telepítéskor a lemezvezérlőt kellett betölteni. Olvasgattam akkor is, hogy hogyan lehetne ezt kiküszöbölni (pl. ha valakinek nincs kislemez meghajtója, laptopok). Jöttek is megoldásként azok az XP-k, amikbe már bele voltak integrálva ezek a driverek, sőt NLITE-tal én is próbáltam saját XP-t készíteni, de nekem még így is volt olyan, hogy egyszerűen nem érzékelt a telepítő vinyót a gépben és ezért nem folytatható a telepítés. Gondoltam BIOS frissítésre is, de már akkoriban a most elérhető legújabbal vettem a lapot.

A kérdésem tehát az lenne, hogy mi lehet a hiba oka? Mit kéne esetleg a BIOS-bam át/beállítanom, hogy "mindig" felismerje a SATA-s vinyót? Esetleg valami más megoldás kell? Talán ezekre egyszerűen nem is lehet feltenni a Win7-et?

Bármilyen megoldás érdekel, kérem aki tud segítsen! Köszönöm előre is, üdv!
U.i.: Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett!

#2955 Felhasználó inaktív   KoXaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 13:08

Szia nekem is volt hasonló gondom én nekem se engedte feltenni a windows 7 ha rajta volt a gépen a ide -s vinyo, lehuztam és ugy raktam fel a satas vinyora a windows 7 et majd mikor minden jo lement és a windows 7 is eldundult leállítás vissza dugtam az ide s vinyot ennyi :)

remélem segtettem.

Szerkesztette: KoXaMan 2009. 10. 02. 13:10 -kor

#2956 Felhasználó inaktív   balczer 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 02. 14:01

Idézet: KoXaMan - Dátum: 2009. okt. 2., péntek - 13:08

Szia nekem is volt hasonló gondom én nekem se engedte feltenni a windows 7 ha rajta volt a gépen a ide -s vinyo, lehuztam és ugy raktam fel a satas vinyora a windows 7 et majd mikor minden jo lement és a windows 7 is eldundult leállítás vissza dugtam az ide s vinyot ennyi :)

remélem segtettem.

Szia!

Köszi a választ, de nekem pont az a problémám, hogy ha csak simán SATA-s vinyó van a gépben, akkor nem engedi sehogyan sem felrakni a Win7-et! Ha IDE-s és SATA-s együtt vannak, akkor engedi bármelyikre (én ugye a SATA-sra tettem), de telepítés után már nem hajlandó bootolni, sem úgy, hogy mindkettő rajta van, sem úgy, hogy az IDE-st lehúzom!

Azért köszönöm még1x!

Szerkesztette: balczer 2009. 10. 02. 14:02 -kor

#2957 Felhasználó inaktív   KoXaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 14:18

Idézet: balczer - Dátum: 2009. okt. 2., péntek - 15:01

Szia!

Köszi a választ, de nekem pont az a problémám, hogy ha csak simán SATA-s vinyó van a gépben, akkor nem engedi sehogyan sem felrakni a Win7-et! Ha IDE-s és SATA-s együtt vannak, akkor engedi bármelyikre (én ugye a SATA-sra tettem), de telepítés után már nem hajlandó bootolni, sem úgy, hogy mindkettő rajta van, sem úgy, hogy az IDE-st lehúzom!

Azért köszönöm még1x!

Elvileg a biosba nativ ide-t állitsd be ha jol tudom a chipsetnel kell hogy legyen, ileltve dugd at a sata 0 ba mert lehet az 1 es csatolon van ez  is gond szokott lenni.

Ha ez se jönne be akkor érdemes biost frissiteni mert az egyik frissités kapcsán javították a lemezkezlést, persze ezt mind saját felelösség de müködhet meg a mostani live program keretein belül nem ördöngösség csak jótanács mentsd ugyan azzal a programmal a biost és a frissítést elöbb töltsd le külön.

Szerkesztette: KoXaMan 2009. 10. 02. 14:29 -kor

#2958 Felhasználó inaktív   balczer 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 02. 14:35

Idézet: KoXaMan - Dátum: 2009. okt. 2., péntek - 14:18

Elvileg a biosba nativ ide-t állitsd be ha jol tudom a chipsetnel kell hogy legyen, ileltve dugd at a sata 0 ba mert lehet az 1 es csatolon van ez  is gond szokott lenni.

Éppen most írt egy srác másik fórumon is, hogy a native mód lenne a megoldás, de én ezt a BIOS-ban sehol nem találom, szerintem nekem ilyen nincs is. A vincsi a SATA 0-ra van kötve.
Elküldöm neked is azt a pár képet, amit csináltam, hátha meglátsz olyat, amit én nem.

Kép1
Kép2
Kép3

A Chipset menüpontnál csak a RAM-ra illetve az AGP-re vonatkozó beállítások vannak, szerintem ott nem lehet.

Szerkesztette: balczer 2009. 10. 02. 14:40 -kor

#2959 Felhasználó inaktív   KoXaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 02. 14:46

Hát tényleg nincs, amugy a windows 7 támogatja a chipsetet ugy hogy menni kéne elvileg szerintem a vistás megoldást probáld meg illetfe formázd a lemezt esetleg a master boot rekordot tisztísd lásd azt hiszem a Hiren's.BootCD. 10 esen van ilyen.

Amugy testvérem hasonló lapkája van csak azon nincs sata ide re telepítettük a win 7 es vitte.

üdvözlettel dávid

#2960 Felhasználó inaktív   balczer 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 02. 14:52

Idézet: KoXaMan - Dátum: 2009. okt. 2., péntek - 14:46

Hát tényleg nincs, amugy a windows 7 támogatja a chipsetet ugy hogy menni kéne elvileg szerintem a vistás megoldást probáld meg illetfe formázd a lemezt esetleg a master boot rekordot tisztísd lásd azt hiszem a Hiren's.BootCD. 10 esen van ilyen.

Amugy testvérem hasonló lapkája van csak azon nincs sata ide re telepítettük a win 7 es vitte.

üdvözlettel dávid

Köszi, megpróbáljuk + telepítés során közvetlenül beadom neki a SATA drivert, hátha...

Ha így sem, akkor hagyom a fenébe, ennyit nem ér az egész!

Köszi mindent!  :respect:

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.