HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#2981 Felhasználó inaktív   PoisonBorz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 03. 15:49

2 napja próbálom felszenvedni a Win7et a gépemre, siker nélkül.

A telepítés során vagy a kicsomagolásnál, vagy újraindítás után a véglegesítésnél egyszerűen levágja a gépet egy hibernálásszerű módba, a cd kattogni kezd.

Mindenekelőtt leszögezném hogy 8 DVD-t írtam ki 4 fajta szoftverrel 2 fajta íróval (mind verify-olva), legalacsonyabb sebességen, ugyanígy 2 fajta olvasóval próbáltam beolvastatni ugyanazzal az eredménnyel, szóval eléggé valószínűtlen hogy CRC hiba lenne.

32 és 64 bites microsoftos DVD-t, sőt csupaszított Tiny CD verziót is próbáltam, ugyanez.

A gépen az elmúlt egy évben gond nélkül futott XP, egy Ubuntu pedig jelenleg is, szóval memória/vinyóhiba is kis esélyű.

Gyanakodtam arra, hogy a biosban az AHCI mód lehet a ludas, de azt kikapcsolva sem megy. Elvétve találtam fórumbejegyzéseket, hogy másoknak is van hasonló gondjuk de megoldás sehol...

Valaki valami ötlet?

#2982 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 03. 16:21

Mivel semmit nem írtál, első körben dobd ki a géped a kukába és vegyél egy olyat amire felmegy.
Ha ennél értelmesebb választ akarsz, akkor nem ártana elmesélned, hogy milyen gépre nem tudod felrakni..
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2983 Felhasználó inaktív   PoisonBorz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 16:23

Idézet: VKP - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 15:21

Mivel semmit nem írtál, első körben dobd ki a géped a kukába és vegyél egy olyat amire felmegy.
Ha ennél értelmesebb választ akarsz, akkor nem ártana elmesélned, hogy milyen gépre nem tudod felrakni..

Egy Gigabyte P35-ös lap Q6600-as procival, 4GB rammal, GF9600-as vidkártya.

#2984 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 20:14

Próbálj biost frissíteni, ramokat tesztelni, esetleg kivenni belőle, biosban próba kedvéért energiás dolgokat kikapcsolni.

Szerkesztette: VKP 2009. 10. 03. 20:15 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2985 Felhasználó inaktív   Creepy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 13:53

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni az aero engedélyezésével kapcsolatban.
A laptopomban van egy 1.73 Ghz Intel Pentium M processor, egy 1,5 GB-os RAM, és egy 128 MB-os Intel 82915GMx Graphics Controller 0, DirectX 9-et támogató videókártya. A gépen pedig Windows 7 Ultimate 7600-as verziójú rendszer van. Mikor rádugtam a gépet az internetre, akkor le is szedte magának a drivereket, és fel is telepítette, de a videókártya-illesztő programja nem támogatja az aero effektusait. A videokártya-illesztőprogramja: Mobile Intel 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family.

A Windows Vistát és a Windows 7-et is kipróbáltam már ezen a gépen virtuális rendszerben, és azon tökéletesen működött az aero felülete.

Tudnátok erre valamilyen megoldást találni, esetleg egy másik videókártya-illesztőprogramot találni, hogy tudjam engedélyezni az aero-t.

Creepy

#2986 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 14:21

Idézet: PoisonBorz - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 16:49

Mindenekelőtt leszögezném hogy 8 DVD-t írtam ki 4 fajta szoftverrel 2 fajta íróval...

De MIT írtál ki...? Úgy értem, mivel gyári lemez nincs még, valahonnan leszedted.
Első körben meg kéne próbálni a telepítést egy másik gépre, ugyanezzel a médiával. Ha megy, akkor pedig egy garantáltan jó XP-t próbálj telepíteni a gépedre. Ha az is megy - na akkor van, hogy lehet töprengeni.

#2987 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 15:54

Idézet: Creepy - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 14:53

Sziasztok!

A laptopomban van egy 1.73 Ghz Intel Pentium M processor, egy 1,5 GB-os RAM, és egy 128 MB-os Intel 82915GMx Graphics Controller 0, DirectX 9-et támogató videókártya. A gépen pedig Windows 7 Ultimate 7600-as verziójú rendszer van. Mikor rádugtam a gépet az internetre, akkor le is szedte magának a drivereket, és fel is telepítette, de a videókártya-illesztő programja nem támogatja az aero effektusait. A videokártya-illesztőprogramja: Mobile Intel 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family.

A Windows Vistát és a Windows 7-et is kipróbáltam már ezen a gépen virtuális rendszerben, és azon tökéletesen működött az aero felülete.

Tudnátok erre valamilyen megoldást találni, esetleg egy másik videókártya-illesztőprogramot találni, hogy tudjam engedélyezni az aero-t.

Creepy

Szerintem ezen feleslegesen engedélyeznéd az aero-t, dög lassú lenne. ;)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2988 Felhasználó inaktív   PoisonBorz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 17:07

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 13:21

De MIT írtál ki...? Úgy értem, mivel gyári lemez nincs még, valahonnan leszedted.
Első körben meg kéne próbálni a telepítést egy másik gépre, ugyanezzel a médiával. Ha megy, akkor pedig egy garantáltan jó XP-t próbálj telepíteni a gépedre. Ha az is megy - na akkor van, hogy lehet töprengeni.

Mindegyik lemez torrentes. Az egyik lemez már kipróbált (haver adta), MD5-öt pedig néztem mindnél, szóval ez kilőve. XP gond nélkül települ.

Viszont: érdekes adalék, hogy még (az installerből indított) chkdsk közben is ugyanezt produkálja. Ha lefut a chkdsk, azt írja, hogy second boot partition not writeable. Lemez gyalulása/újrapartícionálása megoldás lehet? Csak mert akkor érdekes, miért install közben vágja le, és nem az elején a partícióválasztáskor.

#2989 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 18:01

Próbáltad már úgy is telepíteni, hogy a Win7 telepítőjével partícionálod-formázod?

#2990 Felhasználó inaktív   Creepy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 18:02

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 15:54

Szerintem ezen feleslegesen engedélyeznéd az aero-t, dög lassú lenne. ;)

Szerintem biztos, hogy nem lenne lassú, mert az egyik barátomnak a gépén vista van, a gépe sokkal gyengébb, mint az enyém, és azon is tökéletesen megy az aero. De írtam, hogy virtuális rendszerben, tök gyorsan és simán ment az aero.

#2991 Felhasználó inaktív   sipi1988 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 18:14

Hi!

Eltudná vki magyarázni, hogy hogyan tudok a WIN 7 beépített hírcsatorna-gadget-hez hozzáadni az Index RSS szolgáltatását, nemrég egy másik gadgettel pofon egyszerűen ment de ezzel fogalmam sincs mit kezdjek... az is jó ha ajánlotok egy másikat...

köszi

#2992 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 18:58

Idézet: sipi1988 - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 18:14

Hi!

Eltudná vki magyarázni, hogy hogyan tudok a WIN 7 beépített hírcsatorna-gadget-hez hozzáadni az Index RSS szolgáltatását, nemrég egy másik gadgettel pofon egyszerűen ment de ezzel fogalmam sincs mit kezdjek... az is jó ha ajánlotok egy másikat...

köszi

Az IE8-al tudod hozzáadni.

#2993 Felhasználó inaktív   andrewcz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 19:25

Hi all!
Az lenne a kérdésem, hogy hogy lehetne letiltani azt, hogy minden firefox indításánál feljöjjön az az ablak, hogy a program kárt tehet a számítógépben, biztosan szeretném-e indítani stb...?
Azt tudom, hogy hogy lehet letiltani az összes program esetében, de hogy lehet megmondani egy progi esetében?

-András-

#2994 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 19:42

Idézet: PoisonBorz - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 18:07

Mindegyik lemez torrentes.

És meddig tartana leszedni a Microsoft oldaláról?  :omg:
 aláírás
Spoiler

#2995 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 13:05

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 19:28

Akadt egy kis problémám a win7 + DVD író párossal.

A problémám a következő:

Az miért van, hogyha be van kötve a DVD íróm, akkor az Explorer.exe 50%-os (1. mag 100%) cpu foglaltságot jelez állandóan, és ez a gép bekapcsolásától kezdve nem szűnik meg, csak úgy, ha a feladatkezelőben újraindítom az Explorer.exe-t.

A másik furcsaság, hogyha kikötöm a DVD írót, akkor megjavul a dolog.

(Illetve újraindításnál a biosba lépve csipog a lap 4 hosszút, 2 fajta DVD-vel is próbáltam IDE/SATA).

Erre valaki? :respect:  :up:
.-= Vasak =-.

#2996 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 13:33

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. Oct. 8., Thursday - 14:05

Erre valaki? :respect:  :up:

A win7 ide vagy sata módban van feltéve?
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#2997 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 13:42

Idézet: andrew-- - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 14:33

A win7 ide vagy sata módban van feltéve?

Nem értem, egy 80-as SATA-s vinyóra lett feltéve.
.-= Vasak =-.

#2998 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 14:08

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 14:42

Nem értem, egy 80-as SATA-s vinyóra lett feltéve.

A kérdés arra irányult, hogy a BIOS-ban mi van beállítva: AHCI vagy IDE mód? Sok SATA optikai nem szereti ugyanis az AHCI módot, ilyenkor vissza kell IDE-re állítani...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2999 Felhasználó inaktív   Creepy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 16:05

Sziasztok!

A laptopomban van egy 1.73 Ghz Intel Pentium M processor, egy 1,5 GB-os RAM, és egy 128 MB-os Intel 82915GMx Graphics Controller 0, DirectX 9-et támogató videókártya. A gépen pedig Windows 7 Ultimate 7600-as verziójú rendszer van. Mikor rádugtam a gépet az internetre, akkor le is szedte magának a drivereket, és fel is telepítette, de a videókártya-illesztő programja nem támogatja az aero effektusait. A videokártya-illesztőprogramja: Mobile Intel 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family. Próbáltam már néhány registry szerkesztéssel előhívni az aerót, de nem jártam sikerrel.

Creepy

#3000 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 17:31

Van egy Asus TV FM 7135 tunerem, az a gond hogy egyszerűen nincs kép, a dscaler fejlesztői verzióját kivéve, ott is csak direct3d módba kapcsolva ad képet, ami nem túl szép, de mondjuk tűrhető, csak ha kilépek a dscalerből akkor a legutoljára nézett csatorna hangja továbbra is hallatszik, így ez nem igazán jó.
Próbáltam a christv-t, csak a csatornák töredékét találja meg, akármilyen módba kapcsolgatom az overlayt nincs kép, néztem a fly2000tvt, ez már megtalál minden csatornát de kép ezen sincs hiába váltogatom az overlay módokat, iuvcr meg sem találja a csatornákat, ezeknél a programoknál volt kép Xp/vista alatt. Tvkártya drivere alapból a rendszerben, idei dátumú a driver, asus oldalán egy 2007-es vistás van...

Valami tipp, esetleg akinek hasonló philips chipes tvkártyája van tapasztalt ilyen problémát ?
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150